TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 02-26-2014, 07:04 PM   #1
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,258
Glad to have 6 tuners in 1 box

Tonight I see that my Roamio Pro will be using all tuners to record 6 intentional shows at once (no padding in the picture). Previously with such busy recording nights I would have to do juggle things around between 2 or 3 TiVos to get rid of conflicts. It's so nice now not to have to worry about it anymore. I'm sure the day will come when there will be 7 recordings at a time in which case I can employ my series 4 units if needed, but so far I haven't reached that point.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2014, 08:01 PM   #2
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,901
The most I have seen my Basic recording was only 3 at once. Between it and the S3, that's 6 tuners.
__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!
OTA! OTA! OTA!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2014, 08:10 PM   #3
Joe01880
I love my TiVo
 
Joe01880's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Boston
Posts: 531
I got five cooking on the Pro right now..I love this thing!!
__________________

Roamio Pro- $99 yearly grandfathered MSD
Premiere- 2TB w/PLS
TiVo HD- 2TB w/ PLS For Sale $350
Series 2- Just sittin around
DVR40- yours if you want it
Connected via Ethernet
FiOS

Joe01880 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2014, 07:00 PM   #4
chrispitude
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 457
Quote:
Originally Posted by Joe01880 View Post
I got five cooking on the Pro right now..I love this thing!!
We hit six-tuners-active more often than I expected. The cable TV shows can roll over to repeated showings as needed, but often a good number of the recording shows are not rebroadcast.
chrispitude is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2014, 05:15 PM   #5
iamevan
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 12
How's the power consumption when 6 tuners are recording?
iamevan is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2014, 05:17 PM   #6
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,258
All 6 tuners are always recording (live TV is buffered to disk for all 6 tuners even if no intentional recordings are active). These series 5 units have quite significantly lower power requirements than previous generations - even compared to the 2 tuner predecessors.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2014, 09:24 PM   #7
godsey1
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 39
The 6 tuners on the Roamio are the reason we got rid of Dish with the Hopper and 2 joeys. On dish you had 2 tuners that were yours to record your shows, and the other 4 (if turned on) would record all the prime time local channels. That thing was terrible.

I love this Tivo and the 6 turners.

Tony
godsey1 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2014, 09:27 PM   #8
iamevan
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by godsey1 View Post
The 6 tuners on the Roamio are the reason we got rid of Dish with the Hopper and 2 joeys. On dish you had 2 tuners that were yours to record your shows, and the other 4 (if turned on) would record all the prime time local channels. That thing was terrible.

I love this Tivo and the 6 turners.

Tony
Wow, that is terrible. There was no way to disable the prime time feature?
iamevan is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2014, 10:18 PM   #9
mattack
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: sunnyvale
Posts: 17,468
Quote:
Originally Posted by godsey1 View Post
The 6 tuners on the Roamio are the reason we got rid of Dish with the Hopper and 2 joeys. On dish you had 2 tuners that were yours to record your shows, and the other 4 (if turned on) would record all the prime time local channels. That thing was terrible.
Wow, that's funny, because PrimeTime Anytime is one feature that could possibly have gotten me to move to Dish in the past if you could ALSO (1) own the hardware, and (2) download to a computer (and/or have other easy multiple-storage-expanding options).

Even though I have cable, the MAJORITY of what I watch is the network shows... So PTA would be a nice way of not having to care as much about padding & priorities, etc.
mattack is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2014, 09:27 AM   #10
midas
I heard that
 
midas's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Montgomery, IL USA
Posts: 9,425
I'm still worried if 6 will be enough. My Directv setup had a total of 9 tuners. At this point I'm still checking for conflicts every day.
midas is online now   Reply With Quote
Old 03-04-2014, 10:18 AM   #11
atmuscarella
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Rochester NY
Posts: 3,861
I am OTA only and the most I have used is 4 tuners at once, but I don't pad. Actually have 12 tuners available 10 on 4 TiVos and 2 for a HTPC. Really need to sell some of the TiVos just haven't figured out what to do with all the saved recordings.
__________________
atmuscarella
R.I.P. - 04/04 - Dish 510
09/05 - Humax T-800
R.I.P. - 08/06 - TiVo
05/08 - TiVo HD
06/08 - Panasonic 50PZ800U 50" Plazma!!
03/10 - Series 3
11/10 - Premiere
09/13 - Roamio

Last edited by atmuscarella : 03-04-2014 at 10:23 AM.
atmuscarella is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2014, 01:18 AM   #12
Ibanez
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: League City, TX
Posts: 11
If only I could get all of my 6 tuners to work with Comcast!
Ibanez is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2014, 02:26 PM   #13
godsey1
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 39
Quote:
Originally Posted by iamevan View Post
Wow, that is terrible. There was no way to disable the prime time feature?
You can turn it off, but you will have just the 2 tuners.
godsey1 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2014, 10:12 PM   #14
Bigg
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Hartford- New Haven CT
Posts: 3,813
Holy ****! With the XL4 and three roommates, other than during the Olympics, where we were hitting 4 tuners several times a week for an hour or two, we only 4 tuners maybe once every couple of weeks, other than for padding.
__________________
My Place: Premiere XL4 Lifetime 3/26/13 XFinity
3 TiVo Mini's on MoCA
Formerly Win MCE 3TB Ceton4 XFinity
Parents: XFinity Motorola AnyRoom DVR
80 HR Series 2 Lifetime 4/11/04 DEAD as of 11/2010
Bigg is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2014, 10:30 PM   #15
mattack
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: sunnyvale
Posts: 17,468
Quote:
Originally Posted by Ibanez View Post
If only I could get all of my 6 tuners to work with Comcast!
You have read that other thread, right? I only skim it, since 6 tuners are working for me.. but recently many people have apparently gotten a cablecard firmware update that fixed it for them.
mattack is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2014, 12:23 AM   #16
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,258
6 intentional concurrent recordings again tonight - loving the Roamio Pro and series 4 units are idle and forgotten.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2014, 11:24 PM   #17
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,258
I've now go 2 upcoming cases of not enough tuners on my Roamio Pro, both on Sunday nights which is a very busy recording night. Will actually have to dust off my Premiere or Elite to cover. So 6 tuners on 1 unit is not quite enough...
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2014, 05:50 PM   #18
Bigg
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Hartford- New Haven CT
Posts: 3,813
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
I've now go 2 upcoming cases of not enough tuners on my Roamio Pro, both on Sunday nights which is a very busy recording night. Will actually have to dust off my Premiere or Elite to cover. So 6 tuners on 1 unit is not quite enough...
What on earth are you recording that doesn't have re-runs anyways? Even with Olympics and bball and three roommates, I haven't had too many issues with 4. Once in a while we hit the limit, but it's always easy to work around...
__________________
My Place: Premiere XL4 Lifetime 3/26/13 XFinity
3 TiVo Mini's on MoCA
Formerly Win MCE 3TB Ceton4 XFinity
Parents: XFinity Motorola AnyRoom DVR
80 HR Series 2 Lifetime 4/11/04 DEAD as of 11/2010
Bigg is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2014, 06:03 PM   #19
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,258
Sunday is fully packed.
The NBA game should have the 6:30pm spot, but with 6 recordings during 9:00pm slot it was in conflict. Most of these are network shows so not much opportunity for re-runs.
Code:
Sun 03/16/14 07:00 PM	The Voice [Ep 607] - The Best of the Blind Auditions	1004=KNBCDT	2:00
Sun 03/16/14 08:00 PM	The Amazing Race [Ep 2404] - Smarter, Not Harder	1002=KCBSDT	1:00
Sun 03/16/14 08:00 PM	Once Upon a Time [Ep 313] - Witch Hunt	1007=KABCDT	1:00
Sun 03/16/14 09:00 PM	The Good Wife [Ep 514] - A Few Words	1002=KCBSDT	1:00
Sun 03/16/14 09:00 PM	Believe [Ep 102] - Beginner's Luck	1004=KNBCDT	1:00
Sun 03/16/14 09:00 PM	Cosmos: A Spacetime Odyssey [Ep 102] - Some of the Things That Molecules Do	1011=KTTVDT	1:00
Sun 03/16/14 09:00 PM	Resurrection [Ep 102] - Unearth	1007=KABCDT	1:01
Sun 03/16/14 09:00 PM	The Walking Dead [Ep 414] - The Grove	1066=AMCPHD	1:01
Sun 03/16/14 09:00 PM	Naked and Afraid [Ep 108] - Man vs. Amazon	1021=DSCHDP	1:32
Sun 03/16/14 10:00 PM	The Mentalist [Ep 614] - Grey Water	1002=KCBSDT	1:00
Sun 03/16/14 10:00 PM	Crisis [Ep 101] - Pilot	1004=KNBCDT	1:00
Sun 03/16/14 10:01 PM	Revenge [Ep 315] - Struggle	1007=KABCDT	0:59
Sun 03/16/14 10:01 PM	Talking Dead [Ep 314]	1066=AMCPHD	0:59
Sun 03/16/14 11:00 PM	NBA Basketball - Cleveland Cavaliers at Los Angeles Clippers	1063=PRIMHD	3:00

__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2014, 05:26 PM   #20
Bigg
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Hartford- New Haven CT
Posts: 3,813
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Sunday is fully packed.
The NBA game should have the 6:30pm spot, but with 6 recordings during 9:00pm slot it was in conflict. Most of these are network shows so not much opportunity for re-runs.
Code:
Sun 03/16/14 07:00 PM	The Voice [Ep 607] - The Best of the Blind Auditions	1004=KNBCDT	2:00
Sun 03/16/14 08:00 PM	The Amazing Race [Ep 2404] - Smarter, Not Harder	1002=KCBSDT	1:00
Sun 03/16/14 08:00 PM	Once Upon a Time [Ep 313] - Witch Hunt	1007=KABCDT	1:00
Sun 03/16/14 09:00 PM	The Good Wife [Ep 514] - A Few Words	1002=KCBSDT	1:00
Sun 03/16/14 09:00 PM	Believe [Ep 102] - Beginner's Luck	1004=KNBCDT	1:00
Sun 03/16/14 09:00 PM	Cosmos: A Spacetime Odyssey [Ep 102] - Some of the Things That Molecules Do	1011=KTTVDT	1:00
Sun 03/16/14 09:00 PM	Resurrection [Ep 102] - Unearth	1007=KABCDT	1:01
Sun 03/16/14 09:00 PM	The Walking Dead [Ep 414] - The Grove	1066=AMCPHD	1:01
Sun 03/16/14 09:00 PM	Naked and Afraid [Ep 108] - Man vs. Amazon	1021=DSCHDP	1:32
Sun 03/16/14 10:00 PM	The Mentalist [Ep 614] - Grey Water	1002=KCBSDT	1:00
Sun 03/16/14 10:00 PM	Crisis [Ep 101] - Pilot	1004=KNBCDT	1:00
Sun 03/16/14 10:01 PM	Revenge [Ep 315] - Struggle	1007=KABCDT	0:59
Sun 03/16/14 10:01 PM	Talking Dead [Ep 314]	1066=AMCPHD	0:59
Sun 03/16/14 11:00 PM	NBA Basketball - Cleveland Cavaliers at Los Angeles Clippers	1063=PRIMHD	3:00
Good god, how much TV do you watch?!? Both DSC shows are shown twice on that night, and probably many times after.
__________________
My Place: Premiere XL4 Lifetime 3/26/13 XFinity
3 TiVo Mini's on MoCA
Formerly Win MCE 3TB Ceton4 XFinity
Parents: XFinity Motorola AnyRoom DVR
80 HR Series 2 Lifetime 4/11/04 DEAD as of 11/2010
Bigg is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2014, 06:29 PM   #21
djev
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 30
Quote:
Originally Posted by Ibanez View Post
If only I could get all of my 6 tuners to work with Comcast!
Same here, but with Charter.
djev is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2014, 12:13 PM   #22
Unbeliever
Random Nobody
 
Join Date: Feb 2001
Location: Altadena, CA
Posts: 4,082
And Cosmos repeats Monday as well.

--Carlos V.
Unbeliever is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2014, 10:32 PM   #23
mattack
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: sunnyvale
Posts: 17,468
Cosmos doesn't repeat on Fox... not all of us get the other channels the first ep was on.
mattack is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2014, 10:10 PM   #24
Bigg
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Hartford- New Haven CT
Posts: 3,813
Quote:
Originally Posted by mattack View Post
Cosmos doesn't repeat on Fox... not all of us get the other channels the first ep was on.
Nat Geo. XF Preferred and above have it.
__________________
My Place: Premiere XL4 Lifetime 3/26/13 XFinity
3 TiVo Mini's on MoCA
Formerly Win MCE 3TB Ceton4 XFinity
Parents: XFinity Motorola AnyRoom DVR
80 HR Series 2 Lifetime 4/11/04 DEAD as of 11/2010
Bigg is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2014, 01:40 AM   #25
jasonfox
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 6
The only downside I've found to having 6 tuners (or even only 4) is switching between 2 or 3 requires you to hop through the others as well. With my old premiere sometimes it was nice to switch back and forth between two programs (pause one when commercials came up in a live broadcast and switch.. when the other had commercials pause and switch back).
jasonfox is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2014, 08:12 AM   #26
CrispyCritter
Purple Ribbon Wearer
 
Join Date: Feb 2001
Location: North Potomac, MD
Posts: 3,637
Quote:
Originally Posted by jasonfox View Post
The only downside I've found to having 6 tuners (or even only 4) is switching between 2 or 3 requires you to hop through the others as well. With my old premiere sometimes it was nice to switch back and forth between two programs (pause one when commercials came up in a live broadcast and switch.. when the other had commercials pause and switch back).
The "Enter" key will swap back and forth between the last two channels tuned - not quite the same behavior as the 2 tuner live-tv switch since the last two channels tuned could be on the same tuner, but if you set it up right you can switch back and forth between two live-tv shows.

Otherwise, if I'm switching between two tuners I find it easier to hit "right-arrow" (or Info), "down-arrow", and then select the tuner I want out of the list. Hopping through the entire list is a pain with 6 tuners!
__________________
CrispyCritter
TiVo Roamio:Felix TiVo Premiere:Bob TiVo XL4:Fred TiVo HDXL:Sharon TiVoHD:Susan
CrispyCritter is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2014, 10:42 AM   #27
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,258
That doesn't bother me as I don't watch live TV. However I'm a little OCD about not wanting more than 1 tuner on the same channel, so following a reboot I usually go through the process of setting each tuner to a different channel (since initially all 6 tuners are on same channel). If I didn't have a Tuning Adapter I wouldn't bother, but something doesn't sit right to me having multiple tuners on 1 channel with a TA, especially if the channel is SDV.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2014, 06:22 PM   #28
Bigg
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Hartford- New Haven CT
Posts: 3,813
Quote:
Originally Posted by CrispyCritter View Post
The "Enter" key will swap back and forth between the last two channels tuned - not quite the same behavior as the 2 tuner live-tv switch since the last two channels tuned could be on the same tuner, but if you set it up right you can switch back and forth between two live-tv shows.

Otherwise, if I'm switching between two tuners I find it easier to hit "right-arrow" (or Info), "down-arrow", and then select the tuner I want out of the list. Hopping through the entire list is a pain with 6 tuners!
This. It makes flipping between games during March Madness much easier on my XL4. I'd imagine it would be an even bigger deal on a 6-tuner Roamio.

Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
That doesn't bother me as I don't watch live TV. However I'm a little OCD about not wanting more than 1 tuner on the same channel, so following a reboot I usually go through the process of setting each tuner to a different channel (since initially all 6 tuners are on same channel). If I didn't have a Tuning Adapter I wouldn't bother, but something doesn't sit right to me having multiple tuners on 1 channel with a TA, especially if the channel is SDV.
It shouldn't matter. They will quickly get scattered all over the place anyways.
__________________
My Place: Premiere XL4 Lifetime 3/26/13 XFinity
3 TiVo Mini's on MoCA
Formerly Win MCE 3TB Ceton4 XFinity
Parents: XFinity Motorola AnyRoom DVR
80 HR Series 2 Lifetime 4/11/04 DEAD as of 11/2010
Bigg is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2014, 06:33 PM   #29
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,596
I haven't missed a single recording due to a conflict since getting my Roamio Pro. With the 4 tuner there were rare occasions when I had to worry about conflicts due to padding but with the Roamio it has never even been a thought. I've even gotten a bit lazy about prioritizing SPs. All the ones I've added recently are just sitting at the bottom of the list. Before I would always make sure to put network shows above cable shows because cable shows repeat, but now it doesn't seem to matter.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2014, 12:32 AM   #30
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,258
Quote:
Originally Posted by Bigg View Post
It shouldn't matter. They will quickly get scattered all over the place anyways.
Not for me. I don't turn on suggestions, so usually recordings are just during prime time hours. But yes I agree it's pretty pointless to do it, but I do it anyway.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 11:45 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |