TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Mini
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 02-26-2014, 12:59 PM   #1
Luckyluc
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 19
Tivo Mini AC Adapter

I need to get if possible a longer AC Adapter for my Tivo Mini. The position of my TV is about 15 feet away from an outlet (older home) where the Tivo can be installed.
Anyone know of a place to locate a longer AC Adapter?
__________________
LuckyLuc
Tivo Premiere
Tivo Roamio + 2 minis
Luckyluc is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2014, 01:21 PM   #2
sangs
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: New Jersey
Posts: 259
Quote:
Originally Posted by Luckyluc View Post
I need to get if possible a longer AC Adapter for my Tivo Mini. The position of my TV is about 15 feet away from an outlet (older home) where the Tivo can be installed.
Anyone know of a place to locate a longer AC Adapter?
Why not just plug it into an extension cord? That's what I did.
sangs is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2014, 01:43 PM   #3
Luckyluc
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 19
Not an option where things are located. Just looking to see if anyone has experience with this as I cannot be the first.
__________________
LuckyLuc
Tivo Premiere
Tivo Roamio + 2 minis
Luckyluc is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2014, 03:03 PM   #4
lessd
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: CT
Posts: 6,006
Quote:
Originally Posted by Luckyluc View Post
Not an option where things are located. Just looking to see if anyone has experience with this as I cannot be the first.
Purchase some color coded zip wire, 18 gage is big enough, and splice the cable going to the Mini with this cable, just make sure you keep the polarity correct.
__________________
Les Daniels

_____________________________________________
3 Roamio Plus upgraded to 2Tb & 3Tb, and 2 Minis,
lessd is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2014, 04:54 PM   #5
tarheelblue32
Registered User
 
tarheelblue32's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,370
Quote:
Originally Posted by lessd View Post
Purchase some color coded zip wire, 18 gage is big enough, and splice the cable going to the Mini with this cable, just make sure you keep the polarity correct.
That sounds like a good way to burn your house down if you don't know what you are doing.
tarheelblue32 is online now   Reply With Quote
Old 02-26-2014, 08:27 PM   #6
lessd
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: CT
Posts: 6,006
Purchase some color coded zip wire, 18 gage is big enough, and splice the cable going to the Mini with this cable, just make sure you keep the polarity correct.


Quote:
Originally Posted by tarheelblue32 View Post
That sounds like a good way to burn your house down if you don't know what you are doing.
If you don't know what your doing the extension cord is the way to go but the OP said he could not use one. The VA on the low side of the power brick is not enough power to burn your home down unless you spark the wires near gasoline or such.
If you can't change a light switch without calling an electrician then by all means call one for this job.
__________________
Les Daniels

_____________________________________________
3 Roamio Plus upgraded to 2Tb & 3Tb, and 2 Minis,
lessd is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2014, 06:53 AM   #7
sangs
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: New Jersey
Posts: 259
I'm perplexed as to why an extension cord would not work. Either way in this scenario an extension of SOME type of cord is going to come into play. It has to.
sangs is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2014, 07:09 AM   #8
SullyND
L:27-31
 
SullyND's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Chicago Burbs
Posts: 7,637
Longer HDMI Cable and leave the mini away from the TV?
__________________
Earl: A purpose is a great thing to have, it gives you a reason to wake up every morning.
Randy: So a purpose is like a box of powdered donut holes?
Earl: Exactly.
SullyND is online now   Reply With Quote
Old 02-27-2014, 11:04 AM   #9
slowbiscuit
FUBAR
 
Join Date: Sep 2006
Location: In the ATL
Posts: 2,629
Quote:
Originally Posted by Luckyluc View Post
Not an option where things are located. Just looking to see if anyone has experience with this as I cannot be the first.
Extension cords are always an option, you just haven't figured out how to do it. After all you have to run the Mini cord to an outlet, so not following how extending that makes any difference. There are zillions of different types of extensions, go to a store and find one that works.
slowbiscuit is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2014, 11:29 AM   #10
Luckyluc
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 19
Wow ask a question and definitely get responses. Figured I would ask here as again from a search on older posts its been asked before but wasn't quite expecting some basically telling me what I can and can't do.

Older home with no outlets within 16 feet of the TV location (above a fireplace) that has a wall runner. Coax cable and extension cord combined in wall runner ... the wall runner pops off... the wall runner also doesn't have an out anywhere other than the 2 ends so can't run and just drop it out.

Tried once before for a different project. I am researching getting longer hdmi to attack that way...

Again just thought I would ask. Thanks for the input all!
__________________
LuckyLuc
Tivo Premiere
Tivo Roamio + 2 minis
Luckyluc is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2014, 01:48 PM   #11
lgnad
Pantless Mofo
 
lgnad's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Massachusetts
Posts: 550
Quote:
Originally Posted by Luckyluc View Post
Wow ask a question and definitely get responses. Figured I would ask here as again from a search on older posts its been asked before but wasn't quite expecting some basically telling me what I can and can't do.

Older home with no outlets within 16 feet of the TV location (above a fireplace) that has a wall runner. Coax cable and extension cord combined in wall runner ... the wall runner pops off... the wall runner also doesn't have an out anywhere other than the 2 ends so can't run and just drop it out.

Tried once before for a different project. I am researching getting longer hdmi to attack that way...

Again just thought I would ask. Thanks for the input all!
So if the wall runner " pops off" can't you just run like a 20 foot extension cord? Or am I picturing it wrong and is it a solid tube?
__________________
-Roamio Pro/Slide Pro
-Premiere Xl4
-Mini
-Stream (Gotta go unplug the sucker one of these days!)
lgnad is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2014, 03:26 PM   #12
sangs
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: New Jersey
Posts: 259
Quote:
Originally Posted by Luckyluc View Post
Wow ask a question and definitely get responses. Figured I would ask here as again from a search on older posts its been asked before but wasn't quite expecting some basically telling me what I can and can't do.

Older home with no outlets within 16 feet of the TV location (above a fireplace) that has a wall runner. Coax cable and extension cord combined in wall runner ... the wall runner pops off... the wall runner also doesn't have an out anywhere other than the 2 ends so can't run and just drop it out.

Tried once before for a different project. I am researching getting longer hdmi to attack that way...

Again just thought I would ask. Thanks for the input all!
Don't take it the wrong way, it's just that you said an extension cord wasn't an option and left it at that. Had you included this explanation in the first reply, the confusion would have been cleared up then and there. Sorry to have upset you.
sangs is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2014, 06:09 PM   #13
Bigg
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Hartford- New Haven CT
Posts: 3,576
If you were really so inclined, you could make a DC extension cable out of some barrel jack parts, making sure to get the polarity right (easy to test), but that's probably overkill.

Or you could get a thinner AC extension cord. HDMI cable is probably the best option though.
__________________
My Place: Premiere XL4 Lifetime 3/26/13 XFinity
3 TiVo Mini's on MoCA
Formerly Win MCE 3TB Ceton4 XFinity
Parents: XFinity Motorola AnyRoom DVR
80 HR Series 2 Lifetime 4/11/04 DEAD as of 11/2010
Bigg is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2014, 07:09 PM   #14
poppagene
User
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 703
If the op was serious , they would use an extension cord -- not really looking for an answer
poppagene is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2014, 06:24 AM   #15
slowbiscuit
FUBAR
 
Join Date: Sep 2006
Location: In the ATL
Posts: 2,629
Exactly, he just doesn't want to go to a store and find the right cord.
slowbiscuit is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 09:20 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |