TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 02-25-2014, 06:10 PM   #1
wco81
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: San Jose, CA
Posts: 243
Streaming over VPN

Haven't streamed my Roamio Plus much out of the home because the PQ is poor.

But I was playing around with setting up a VPN only Mac.

Apparently the VPN doesn't fool the Tivo app on my iPad. Still shows as Away from Home Network.

Wondering if the streaming quality would be more comparable to in-home streaming if the Tivo app though it was still on the home LAN.

I have 5 Mbps upload.
wco81 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2014, 06:38 PM   #2
jaredmwright
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bay Area
Posts: 203
I would just pick up a Slingbox and be done with it. Easy to use, high quality and no hassle. VPN will be challenging to get working and video quality may suffer if you do get it working. Slingbox fixes these issues, although it does piggy back off live viewing, overall it will be a better solution. You can also stream onDemand and anything else your TiVo can play with no restrictions.
__________________
TiVo XL4 (2TB) HDMI
TiVo Roamio Plus (3TB) HDMI & Slingbox 350 COMPONENT
-TiVo Mini (MoCa) HDMI
-TiVo Mini (MoCa) HDMI
-TiVo Mini (MoCa) HDMI
DirecTV HR22 HDMI & Slingbox Solo COMPONENT
jaredmwright is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2014, 09:24 PM   #3
mattack
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: sunnyvale
Posts: 16,783
With no restrictions? SlingBox won't hit Macrovision copy protection, e.g. for HBO? or HCDP if using HDMI?

Also, he could just download when out of the house...

or download early, when IN the house in preparation.
mattack is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2014, 08:36 AM   #4
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,012
Quote:
Originally Posted by mattack View Post
With no restrictions? SlingBox won't hit Macrovision copy protection, e.g. for HBO? or HCDP if using HDMI?
Nope. HDMI input is pretty much useless, so don't bother, but using component input everything is accessible, and you can even capture the Slingbox digital encoding output if you want to using 3rd party tools.
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 06:52 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |