Feed aggregator

Untamed Americas *spoilers*

TiVoCommunity Forum Recent Threads - Sun, 06/24/2012 - 20:54
Anyone else watch these documentaries on National Geographic?

I thought they were very well done. I think I liked Mountains the best. The footage is just terrific, and Josh Brolin does a great job with the narration.

The most upsetting was near the beginning of Coasts when the young male sea lions attacked the baby sea lion. The eay the baby screamed and cried as they tossed it around was awful. I had to fast forward.

Nature is beautiful, but cruel!

What's the best antenna that can be used inside?

TiVoCommunity Forum Recent Threads - Sun, 06/24/2012 - 20:11
My friend's thinking of ditching her cable and buying a Tivo, similar to my setup.

She's going to try an antenna first, see if she can even get enough channels well enough, and I'd like to be able to point her towards the best, or even buy it for her, but I just don't know what the best is.

I have this:
http://www.amazon.com/gp/product/B00...ms_ohs_product

Terk's FDTV1A, which works pretty darned well for me, and is better than my older Terk, but for example, Tivo has some interesting looking antennas, and I figure they might be good if Tivo's selling them, like:

https://www3.tivo.com/store/accessor...king.do#A00084

That Clearstream 4, and ClearStream Micron XG, and Clearstream Convertible.

Anyone know what's best?

EDIT:

Or this thing?
http://www.amazon.com/Paper-Thin-Lea...&s=electronics

Unable to transfer large file to computer

TiVoCommunity Forum Recent Threads - Sun, 06/24/2012 - 19:54
I have a 5 hour HD recording that checks in at about 29 GB. Numerous attempts to transfer to My Snow Leopard Mac have proved unsuccessful with Mac2Tivo. It stops numerous times and the final file only plays part of the recording. Tried iTiVo, which doesnt resume, and it fails part way too.

Any suggestions?

Connecting Dish receiver and two Tivos

TiVoCommunity Forum Recent Threads - Sun, 06/24/2012 - 18:04
I own a Tivo Series 2 and a Tivo HD. I am going to get Dish TV. They offered Dish 322 receiver but I believe I will need two receivers if I want to connect both my Tivos to Dish Network service. Dish offered to get the 625 receiver which can record two channels at the same time. Either way it will cost me an extra $7 a month (either for extra receiver or for the DVR receiver).

Does anyone know about 625 interface v/s. Tivo HD interface and give some input on this.

TivoHD Broke. Tivo wants to charge more.

TiVoCommunity Forum Recent Threads - Sun, 06/24/2012 - 15:56
Wow.

My TivoHD just stopped working. Won't power up. So, I check and see if I can keep my current @12.99 per month subscription fee if I get a replacement Premiere.

No. I can't.

omfg.

Way to go, chaps. Way. To. Go.

Alphas and Warehouse 13

TiVoCommunity Forum Recent Threads - Sun, 06/24/2012 - 15:43
Alphas (I thought it was canceled) and Warehouse 13 July 23 on Syfy.

Premiere not seen on my series two

TiVoCommunity Forum Recent Threads - Sun, 06/24/2012 - 11:32
I recently bought a TiVo Premiere. I already have 2 TiVo Series 2 DVRs. I have them all connected to my LAN. In the my shows list of my Premiere I can see the two Series 2 DVRs, in the now playing list of my series 2 DVRs I can see the other Series 2 but cannot see the premiere. Additionally the TiVo app on my android smart phone does not see the Premiere. It scans for boxes and picks up the series 2s but not the premiere. Is any one else having this problem? It seems to me to be a software compatibility issue between series 2 and premiere. The premiere is hardwired, one the the series 2s is hardwired and the other one is WiFi.

Listed "To Do" list season pass shows not recording.

TiVoCommunity Forum Recent Threads - Sun, 06/24/2012 - 09:15
Hello,

I have a Tivo Premier HD. I have a few season passes that I set up a while back that continue to record their shows. I have tried to add 2 new season passes for my kids "Phineas & Ferb" and "Jessie" on DisneyHD both locally and through the iphone app. Despite going through this setup without difficulty, the shows are not recording even though they are listed in the "To do" list. There are no listed conflicts they just don't record.

Any ideas?

Thanks in advance.

What is the maximum size hard drive that the XL4 can use?

TiVoCommunity Forum Recent Threads - Sat, 06/23/2012 - 22:46
I know that the XL4 comes with a 2 terabyte hard drive standard.

Is it possible to upgrade this to a 3 TB drive?

If so, is it possible to use the app made by comer to do this?

Thanks!

TC

No longer can stream between 2 tivo's

TiVoCommunity Forum Recent Threads - Sat, 06/23/2012 - 22:29
I have a premiere and an elite. Both have wireless n adapters, and I have been able to stream shows between both of them flawlessly for the last 2 months. Because of copywrite protection, I could not TRANSFER anything, other than local programming, but I could always STREAM anything. Now, I cannot stream anything. The only option I am shown, when browsing the other TiVo, is to DELETE. I did instal an Ooma VoIP box to my network, but not sure how that could have affected anything, since I can still browse the other TiVo. Could this recent software update have caused this? I recently bought 2 N adapters, specifically to stream between the 2, and now all the sudden it isn't an option anymore. Has this happened to anyone else?

"New Episode" in guide

TiVoCommunity Forum Recent Threads - Sat, 06/23/2012 - 17:49
Hi Everyone,

Just activated my new X4 to replace one of my Tivo HDs today and I noticed something strange.
The guide info for almost every show has the little block that says "NEW" even though they are old episodes. Will this clear out eventually? This renders a Season Pass of new episodes worthless.
Thanks for the help and I'm happy to join in this forum.

Tivo Series 3 Power Supply ATX Connector

TiVoCommunity Forum Recent Threads - Sat, 06/23/2012 - 16:25
I have a 20-pin power connector, but the instructions in another thread say I need 8 black wires. I only have 7 on my 20-pin connector.

Is it ok to split or combine black wires?

Trouble mounting partitions using MFSLive

TiVoCommunity Forum Recent Threads - Sat, 06/23/2012 - 14:01
I am using MFSLive for the first time and am running into problems.

Short version:

I can't mount partition 7. When I try I get the following

EXT4-fs: Update your userspace programs to mount using ext4
EXT4-fs: ext4dev bacwards compatibility will go away by 2.6.31
GFS2: gfs2 mount does not exist
mount: mounting /dev/hdd7 on /mnt failed: No such file or directory

I also can't dd copy. When I use the command:
dd if=/dev/hdc7 of=/dev/hdd7

I get:
dd: can't open '/dev/hdc7': No cuch device or address

However I can use pdisk for both hdc and hdd and get a partition listing.


Long version:

I have a 500GB drive that is in a GSOD loop. I believe the swap partition is too small. I accidently made it 127 instead of 511.

I have a new 500GB drive that I want to copy the contents of the original drive to, but this has a 511MB swap space.

I created the new drive using the same original image as the old one but used a 511 swap size. This drive was tested in a Tivo to make sure it works.

I now want to copy each partition except the swap partition from the old drive to the new drive. I am aware that the extra MFS partition on the new drive will be smaller than the old one since the swap partition is larger. I am hoping there is nothing in the end of that partition so nothing will be lost.

I tried doing a mfstool backup | restore but it said the drive wasnt big enough. I am guess that is because I'm expanding the size of the swap partition and it is not shrinking the size of the extra MFS partition.

I also can not use WinMFS to do a copy because it keeps crashing on this computer and I do not have another desktop that I can try it in or USB enclosures to put the drives in.

So doing the partition copy seems to be my only option.


I have always used the MFSTools v2.0 boot cd with lba48 support. The problem with that is I can't use pdisk or mount the partitions unless I boot with vmlnodma. That will seriously slow down the copy of a 500GB drive. So I wanted to see if MFSLive could do it with DMA on. It was looking good until I couldn't mount or dd.

These are series 1 drive so when I booted MFSLive I used option 2 which specifically says is for being able to mount partitions 4, 7, and 9.

The old drive is hdc and the new one is hdd.

The only reason I need to mount /dev/hdd7 is to confirm that the copy was OK. There is a difference in the rc.sysinit files and mounting it after the copy is a good way to confirm the copy was ok. But of course I can't even dd at the moment.

I couldn't find anything out there about this problem specifically for the Tivo partitions.

What do I need to do to mount the Tivo partitions and dd copy everything?

Thanks

Push Girls on Sundance - anybody else watching?

TiVoCommunity Forum Recent Threads - Sat, 06/23/2012 - 13:00
I found this new show just before the first episode and have been watching. It's only 3 or 4 episodes in, I believe.

It's about four women (all very attractive women, I might add) who are in wheelchairs and are good friends. It's about their lives and friendship.

I really like the show very much.

Unexpected dd_rescue Marathon

TiVoCommunity Forum Recent Threads - Sat, 06/23/2012 - 12:59
Hello, everyone.

Before I start, I want to publicly and sincerely thank HomeUser, Unitron, and Guy Kuo for providing almost immediate, very patient advice to me over the last few days that I have tried to recover my drive. You are indeed princes among men, and if I could buy you all a drink of your choice I would. I'm new to this forum, but can honestly say that I know it is a better place for their presence.

I've started a new topic as opposed to keeping this question in my ongoing thread because I'm hoping to get as many confirmations of my suspicions as I can. Here's my problem: I have a dying 1tb drive that I'm attempting to clone to a new 1tb drive. I'm using dd_rescue (the command I used was: dd_rescue -A -v /dev/sda /dev/sdb) to do the clone. The program has been running for almost 21 hours now and seems to be stuck in a loop. The only screens I get are ones referencing bad sectors, but the program has done nothing to indicate that it's actually transferred any files from one drive to another.

I did some research and came across this site

http://paulski.com/zpages.php?id=1913#addendum

Which provides a helpful screenshot of what (I think) the program should display when it's actually copying files. According to the site, I should be seeing something like this.



I have not seen this message, at all, for more than a second or two in the last 20+ hours. All I have seen is screen after screen of bad sector information. The message does pop up after a bad sector is detected, but again, there's no information at all to indicate that files are being copied.

The only thing I can think of to explain this behavior is that the PCB on my source drive is damaged, enough so that it will not allow dd_rescue to actually transfer files.

With that in mind, here are my questions.

1. Does dd_rescue attempt to ignore all of the bad sectors on a drive before it actually starts to transfer files from one drive to another?

2. Assuming that I actually have this many bad sectors on the drive (i.e., that the PCB board isn't damaged and just shooting out errors because it's damaged,) is it normal for bad sector detection to take this long?

3. Is there a limit to the number of bad sectors a drive can have before it's actually unrecoverable?

4. Is there a point at which it would be reasonable for me to terminate dd_rescue altogether, and attempt to clone the drive through other means? (Most likely I'd use MFStools>MFScopy or the JMFS boot disk I found here yesterday.)

(In case anyone is interested, I'll upload video of what's going on later this afternoon.)

Special thanks again to HomeUser, Unitron, and Guy Kuo for all of your help these last few days, and many many thanks in advance for any new insights gathered through this post.

The Series 2 single tuner

TiVoCommunity Forum Recent Threads - Sat, 06/23/2012 - 12:15
I don't see much on this model.

I think it's a rare gem that's overlooked. In my home office, I have a small TV, and no need for HD. I bought one of these and a wire to hook it to the DTA (I'm on Comcast where everything is encrypted now).
The TiVo talks to the DTA and I'm able to record the 2-90 channels. Right now, the DTAs are still no extra cost.

I just grabbed another one with lifetime, for $75 shipped, to gift to my sister-in-law. No TiVo monthly charge, no outlet fee. And a fresh hard drive on my shelf if/when my own drive fails, so not like she needs to worry if an old device breaks.

I am getting old, paid $800 for my first VCR. But I digress. Just making conversation, wondering if anyone else uses a S2 in a small room that has no need for more.

Netflix on Tivo HD gives "Error Communicating"

TiVoCommunity Forum Recent Threads - Sat, 06/23/2012 - 12:07
About 4 days ago our Tivo HD started acting up, but only with netflix. It had our instant queue, and after selecting a movie, and clicking play, it would give the "error communicating with netflix". This happens on every movie. All other networking on the device works (amazon vod, youtube, etc works). Also our Tivo Premiere with the new netflix interface also works fine.

I opened a ticket with Tivo, and they gave me a bunch of suggestions including

1) giving the Tivo a static IP
2) putting the Tivo in a DMZ
3) turning off and then back on VOD services from the tivo.com site (with associated connection checks and reboots)
4) lots of hard reboots

none of these worked to solve the problem.

so I did some other troubleshooting

1) I swapped the location of the Tivo HD and Tivo Premiere (premiere still works HD does not for netflix).
2) deactivated and reactivated my device from netflix using the Tivo
3) deactivated all devices from netflix and reactivated my device
4) I cleared thumbs ratings
5) I cleared everything (using the clear everything setting), which forced me to completely re-setup the device

Even with all this I'm still getting the error.

Note, I also have netflix on a Blu-ray player and it has no problems on the same network.

Anyone have any other suggestions. Tivo Support seems to be out of ideas as well.

Whats the chance that someone has an image for an old DSR6000?

TiVoCommunity Forum Recent Threads - Sat, 06/23/2012 - 11:24
My oldest and dearest Tivo just died. I would like to put a new HD in and image the drive. I know this is a super old unit, but any suggestions would be great. Some type of HD Image would be the best..

Thanks in advance..

Will Tivo let me switch a broken TivoHD w/lifetime with Tivo Premiere

TiVoCommunity Forum Recent Threads - Sat, 06/23/2012 - 10:54
I have a tivoHD and a Tivo premiere both with lifetime.

My TivoHD is on the blink and I need to replace it.

I see ads for refurbished Tivo Premiere for pretty cheap (less than 100, service required but no contract required to "buy"). If i buy one, can I call up tivo and swap out the lifetime tivoHD for the premiere?

I am pretty sure if I get another tivohd they would probably let me swap it out, no?

Streamed music from mac stops

TiVoCommunity Forum Recent Threads - Sat, 06/23/2012 - 10:37
Apologies if this has been answered already - I can't seem to find it.

I am trying to stream music from an iTunes library on a Mac to a TiVo Premiere. It took some doing with lame to get it to work with AAC (and particularly with "Matched AAC" files), but it's all working.

The only problem now is that if I use the Channel+ button to skip a track while it's playing, playback will halt at the end of the next song.

From the looks of the console log, it seems that the connection isn't being shut down cleanly when I use Channel+:

6/23/12 11:05:04.455 AM [0x0-0x32032].com.apple.systempreferences: java.net.SocketException: Broken pipe
6/23/12 11:05:04.455 AM [0x0-0x32032].com.apple.systempreferences: at java.net.SocketOutputStream.socketWrite0(Native Method)
6/23/12 11:05:04.455 AM [0x0-0x32032].com.apple.systempreferences: at java.net.SocketOutputStream.socketWrite(SocketOutputStream.j ava:92)
6/23/12 11:05:04.455 AM [0x0-0x32032].com.apple.systempreferences: at java.net.SocketOutputStream.write(SocketOutputStream.java:13 6)
6/23/12 11:05:04.455 AM [0x0-0x32032].com.apple.systempreferences: at com.tivo.calypso.CalypsoHTTPServer.handleDocument(CalypsoHTT PServer.java:849)
6/23/12 11:05:04.455 AM [0x0-0x32032].com.apple.systempreferences: at com.tivo.calypso.CalypsoHTTPServer.doTiVoRequest(CalypsoHTTP Server.java:882)
6/23/12 11:05:04.455 AM [0x0-0x32032].com.apple.systempreferences: at com.tivo.calypso.CalypsoHTTPServer.handleRequest(CalypsoHTTP Server.java:177)
6/23/12 11:05:04.455 AM [0x0-0x32032].com.apple.systempreferences: at com.tivo.calypso.CalypsoHTTPServer.run(CalypsoHTTPServer.jav a:74)
6/23/12 11:05:04.455 AM [0x0-0x32032].com.apple.systempreferences: at java.lang.Thread.run(Thread.java:680)

I get this problem even when I'm playing an all-mpeg playlist, so I don't think it has anything to do with my lame/AAC hackery.

Does anyone know of a solution?

I'm running OSX 10.7.4 and TivoDesktop 1.95a.

Thanks.

Pages

Subscribe to TiVoCommunity aggregator