TiVoCommunity Forum Recent Threads

Subscribe to TiVoCommunity Forum Recent Threads feed TiVoCommunity Forum Recent Threads
Your #1 dedicated resource center to buy, discuss, and chat on the use of TiVo powered products and services such as Series 1, Series 2, and Series 3.
Updated: 13 min 13 sec ago

FS: Brand new MoCA Adapter w/POE filter

Wed, 02/20/2013 - 17:20
I bought this direct from Tivo and decided not to use it.

Before putting it on eBay I thought I'd see if a member here wants it.

I'll take $50.00 shipped in CONUS via PayPal personal.

I have 100% feedback on eBay over 10+ years.

Cheers.

selling old Series2, need help

Wed, 02/20/2013 - 16:28
I have this old Series 2 I have sitting around and have decided to finally sell it.

It is still listed on my account on tivo.com, under Inactive TiVo devices

I will not sell on ebay unless it is the last resort, plan on selling it on craigslist

Already cleared all recordings, data, etc.

How much should I try to sell it for?
Do I have to give the future owner some personal information when they buy this unit from me in order to re-activate under a different account?

Do they still allow service subscription and/or support for this series of devices?

$99 500gb Premieres back in stock

Wed, 02/20/2013 - 16:24
showed up today in the clearance center at tivo.com

lifetime a TiVo HD or S3 (OLED)

Wed, 02/20/2013 - 14:28
I currently picked up an older Series 3 (OLED) for cheap on Craiglist. Mainly got it for its hard drive to put in my other Series 3 (OLED) lifetime unit. Everything works good so far, but I was thinking of then possibly putting in another hard drive I have into the recent CL Series 3 & then trying to lifetime it later for $99.

However, I might be able to get a hold of a Series 3 TiVo HD. The model that has two cable card slots, but can accept 1 M-card or 2 S-cards. I thought I could then maybe lifetime this unit instead.

I like the front clock of the older Series 3 (OLED), but other than the cable card advantage, is there really any other advantage of this TiVo HD over a Series 3 (OLED)? If so, what?

Streaming issue since "Web Video Launchpad"

Wed, 02/20/2013 - 14:22
Since the launch of WVL I've had streaming issues where my second machine either the XL4 or the PXL won't show up in "MY SHOWS"! Both machines are hard-wired and always have been. Trying to trouble shoot on my PXL using Tivo Central>S&M>HELP>MultipleTiVoBoxes>advanced streaming help my XL4 shows as being connected as MOCA. It has never been.

Rebooting the TiVo (both) doesn't fix a thing. TiVo had me hook up my N-adapter and then disconnect and return to Ethernet attempting to "trick" I guess the XL4 machine.

With the N-adapter connected in settings>network with the N-connected it shows as being connected as MOCA(ethernet-bridged) on the XL4 in settings>network. Is that correct? It worked for a few hours but still on the PXL it showed as MOCA connected. Going back to Ethernet and showing Ethernet on the XL4 after connections by both machines to TiVo the problem still exists and my PXL has disappeared from "MY SHOWS" on the XL4.

Also when it does work I get a message when streaming the "NEWEST/most recent" recording that it will delete in the next 24 hours on both machines.

TiVo says for sure they have issues and I of course mentioned that we should have the "option" to "OPTOUT" of their "marketing maneuvers" and they insist it's passed on but who knows.

In a completely hard-wired system I'm sure the boxes in "advanced streaming" should display the actual connection type of the other networked machine/s. I've no idea how to reset and after opening a brand new N-adapter that didn't fool the system I'm a bit aggravated. TiVo has no clue.

Thoughts? I have no idea how well I've explained my situation but I'd certainly like to get it remedied. TiVo mentions problems since the WVL launch but they're not sharing.

Even with the RF/COAX disconnected the XL4 showed as connected MOCA on the PXL using advanced streaming help. I disconnected all TiVo, the router, modem and rebooted the entire system with no change.

Tivo sound effects missing in HDUI

Wed, 02/20/2013 - 13:57
My living room Tivo just got a new TV (Sony).

I am noticing the the Tivo sound effects when I FF and click on stuff, etc, are gone now. The only time I hear them is when I go into the part that turns into SDUI, such as settings. The sound effects setting is on 'medium'.

Is there a way to get this back? I like the silly sounds.

ETA - Not sure if it is elemental, but the Tivo is Premiere 2-tuner. Thx!

FS: Tivo Series 3 Lifetime w/ 1TB Hard Drive

Wed, 02/20/2013 - 13:47
I have a used TCD648250B Series 3 HD tivo for sale. I upgraded it to a 1TB Western Digital Green drive several years ago and I have never had any problems with it.

It also comes with Lifetime service which I will transfer to the new owner.

I am selling it because I sold my living room tv so I no longer need a second tivo.

It comes with all the original packaging including remote, hdmi cable, component cables, rca cables and power cord. I also have a glo remote I no longer use which I will send along with it, if you want it.

$375 which includes shipping to anywhere in the continental US.

Thanks for looking!

Signal strength/lost channels issue on xl4

Wed, 02/20/2013 - 13:01
I just went through an issue with my XL4 that I'd like to share. I am a Cable One customer in the Prescott, AZ area. I got my XL4 in August 2012. Initially, my signal stregnth was on the Tivo channel stregnth meter was between 78 and 80 for all of my channels...SNR was 31-32. I had occasional issues with "pixelation" and I was advised by a Tivo rep to install an amplifier which imporved my sinal stregnth to 88-90...SNR was still 31-32. I had no further issues until last Friday February 15 when I lost 6 of my HD channels. Signal stregnth on the affected channels went from 66 to 0 while all the other operating channels were stable at 82 -85. SNR was 28-29. I bypassed the amplifier and went straight from the wall jack to the Tivo with a new cable and the signal stregnth was down to 74 on the operating channels, and absolutely nothing on the 6 channels I lost initially. I moved the Tivo to another room with a different cable input jack and the readings were the same. Cable guy came out Monday and immediately blamed the amplifier....I watched as he put his meter in the wall jack, and then in the amplifier output jack....the bar readings were obviously higher with the amplifier and he reconnected the cables using my amplifier in the loop. He changed the cable card with no improvement. He then got another tech out to the house and together they couldn't figure out what was causing the issue. They went outside to one of their trucks for over 35 minutes...I could see they were both on their phones. Finally one guy came back to the house with a splitter and proceeded to remove my amplifier from the setup....the other guy came in a couple of minutes later and told the tech to wait a few minutes before he hooked everything back up. He got another phone call and then told the guy that it was OK to proceed. Not only did the affected channels come in, but the signal stregnth was now at 92-94 WITHOUT the amplifier and the SNR was at 35-37. When I asked what caused this dramatic transformation the guy said "we removed your amplifier". When I questioned why this didn't cure the problem the first time he removed the amplifier he was mute.

There is no doubt in my mind that they did something outside of my home to the system to make this dramatic change. I am posting this so that it might be of some help when any of you guys/girls are dealing with a cable company signal issue. I wish they had shared what they did to cure the problem, but whatever it was, my Tivo has been operating perfectly since Monday evening.

Tivo N adapter as generic N receiver

Wed, 02/20/2013 - 12:51
Is there a reason the Tivo N wireless adapter is setup so that I can't use it as a generic wireless receiver by plugging it into a switch? Tried it and the N adapter never connects unless it's plugged directly into the Tivo.

The reason I'd like to use it this way is that my Premiere sits right next to a Series 2, and if I could use a switch then I could run the Series 2 at N speeds.

Yes, I know, I can buy a different Wireless N unit and plug it into a switch, but I already own the Tivo unit.

Watching OnDemand while recording two programs...

Wed, 02/20/2013 - 08:50
Maybe a silly question but...I was watching an OnDemand program when I get a message saying it must close the OnDemand screen to record a program (I was already recording one program). I know you can watch a pre-recorded show while recording two, but does this not apply to OnDemand? Is it the same with Netflix?

need .tbk image for hdr112

Wed, 02/20/2013 - 08:07
I have an older hdr 112 that needs a new drive, used winmfs on the drive but keep getting error 8 so if I can find an image file I would like to just get a new drive set up. I have the drive and just need the file. This box has lifetime service and even then isn't worth a whole lot.

Thanks for any help

Body of Proof: Abducted Part 1- Spoilers

Wed, 02/20/2013 - 07:51
I'm sure this show isn't top of most folks watch list, it's one of those amusing filler shows for us.

I just posted mainly to say how I thought it was amusing that ABC has opted to use the classic old "To be continued " trick this week with both Castle and this show. Not to mention both are using the "they took my child!!" hook as well.

The show is still entertaining enough to keep watching.

Tivo Series 4: Jumpy Recording

Tue, 02/19/2013 - 23:30
Two weeks in a row I've been watching Once Upon a Time and had the recording frequently do some weird jumping: you're watching, then it jumps back a few seconds and repeats what you just saw, then it jumps forward to catch up with where it should be (skipping stuff). Last week it was annoying; this week it made the show almost unwatchable at times.

A month or two ago we had some weird semi-seconds of blackness in recordings every once in a while which might or might not be related.

At least for the 6 or 7 shows we saw in the last week, this was the only show doing that, and it's possibly the only show we saw on that channel.

We're using Comcast (unfortunately) digital cable.

Any ideas whether it's a source problem (e.g., the cable channel), a cable card, a tuner, a drive ... ? The Series 4 is just a year or so old and the cable card is brand-new (we had to replace it) so I'd be pretty shocked if it was the hardware, but ...

Smash "The Dramaturg" (2/19/2013, Spoilers)

Tue, 02/19/2013 - 22:23
I'm so not liking the two aspiring Broadway musical writers. Jimmy is just angry all the time, and not believably - it comes across to me as "stage angry," the kind of thing you'd need to do to sell angry in the space of a few minutes in the artificiality of a play or musical, but rings completely fake in the pseudo-real-world they purport to portray.

Kyle, on the other hand, is way too "blue sky." way too disturbingly optimistic, cheery, etc. There would be no way that he could stay that way after hanging around this long with Jimmy.

And speaking of badly written characters, even Karen is starting to grate on me. For instance, after Jimmy barges in on the rehearsal, then blasts Karen, she just stands there wide-eyed and whimpers, and this has been the kind of thing she has done numerous times. In the real world, she would have turned to him and said "Hey, listen. I've been working my ASS off trying to help you make something of scribbles on scraps of paper. I even got a real, legit director interested. And now you have the GALL to barge in on a closed rehearsal because things didn't go quite according to schedule? Get a grip." But no, she just stands and whimpers. (Ironically, this is the very thing that the dramaturg criticizes about how Julia has written Marilyn.)

I really wish this show were more like Nashville. While that show tends to amplify the "soap opera" plotlines, it still somehow feels more real. This show is very comic book by comparison. *sigh*

I did like the opening number, and Jennifer Hudson killed the number from "The Wiz." I thought the number they did near the end for Bombshell was utter crap (mostly for the same reasons the dramaturg hated it).

Cult 2/19/13 "You're Next"

Tue, 02/19/2013 - 21:02
Holy crap, IT'S ABOUT US! They made a TV show about US!!! :D

Flakey netflix on TiVo HD and premiere

Tue, 02/19/2013 - 17:14
Past few days while streaming Netflix on two separate TiVo dvrs I keep losing connection. At first I thought it was my cables. When it started happening on the other box I figured my router was the problem. I reset it. I still have the same problem but I can stream to several Xbox and ROKU boxes with no issue. The connection loss clears after a few seconds. Has anyone else had this same issue?

Time Warner Cable Card and Tuning Adapter

Tue, 02/19/2013 - 17:03
I have 2 Tivos, a Premier Elite (2 years) and an S3 HD (4 years). Switched from Verizon Fios to TWC in Jan since Verizon doesn't carry Pac 12 Network. Received a new cable card and tuning adapter (both Cisco) for both Tivos (Verizon Fios did not require a Tuning Adapter and used a Motorola CC). All was well until last week. Premier started losing channels and only recording partial shows in Season Pass programs. After several calls to Tech support, visits by 2 different TWC reps, calls to Tivo customer support, reconnecting Tivo system, rebooting Tivo and TA together and separately I almost gave up. One last time TWC rep came out and we called Tivo. After changing the TA and trying 3 cable cards it was determined the Tivo cable card reader was at fault! Primarily because under the Cablecard diagnosis screen the only message that was provided was "failure to Load" on all 3 cards. Funny thing is I could still get HD network channels via the TA and Cable card?? Tivo & I agreed to an exchange for the Tivo box and it is on its way.

Yesterday, the S3 (same set up as previous Premier Tivo Box) didn't record a program from the Season Pass Manager. Started my investigation to determine a diagnosis. To Do list shows "none scheduled" for every Season Pass program even though the Guide shows the programs (ie daily newscasts). I can go a week out on the Guide and select a program to record and the the To Do list has it set up to record. Just can't get Season Pass Manager to recongnize programs in the Guide? Tried to record a new Season Pass from Tivo online - message on Tivo is that it can't find the program although it is scheduled for current day. Cable card diagnosis screen also shows "failure to load" when accessed but I am receiving all of my channels in the guide and can watch and record (individually). I also received an error code 161-38 from Tivo indicating I am not receiving all my services and to contact the provider? Again, I am getting all of my cable channels, I can record, just can't use the Season Pass manager or online tivo services. I have done a 2x reconnect to Tivo service followed by a reboot without success. I called TWC and tech advised 161-38 is from too many 'Hits" but didn't know how to resolve. I can have a tech come back out but I think that would be useless! My choices unless someone has suggestions are 1) Go with TWC DVR equipment (only 2 tuners), 2) Return to Verizon Fios and keep my Tivos without Pac 12 network or 3) continue down the black hole trying to fix the current TWC Cablecard, Tuning Adapter and Tivo mess. Not sure if I should reset the Tivo and start all over. Thanks for letting me vent and I am open for any suggestions.

VideoReDo, promotions/sales?

Tue, 02/19/2013 - 17:01
Does anyone know if VideoReDo ever offers sale or promotional prices? I'm trying it out and it seems like a good program, but I'm just not going to need it all that often, and $99 is a bit steep for me (for the h264 version). Just curious if it's worth waiting.

Can't turn on closed captioning.

Tue, 02/19/2013 - 14:36
I have a series 4 TiVo and a TiVo Stream device that I use to download shows onto my iPad 2. The problem I'm having is turning on the closed captioning on the shows downloaded to the iPad. The CC works on the DVR when I watch the shows on my TV, but the same show won't have CC on the iPad. The button to turn CC is available on screen, but simply won't do anything. Rebooting the TiVo, the Stream device, the iPad or uninstalling and reinstalling the TiVo app on the iPad has no effect. How do I fix this?

Hdvr2 Making Random Tel Calls

Tue, 02/19/2013 - 13:58
My HDVR2 is working fine but I have noticed that (usually in the afternoon) it makes a couple of brief telephone calls - I spot that my telephone is in use and the amber LED on front of the unit is on. I always check on the System Information screen when the daily call was scheduled to be made, that it succeeded, and when the next one is scheduled. These brief calls are always unrelated to the scheduled times and never register on the System Information screen in any way. What's going on?

Pages