TiVoCommunity Forum Recent Threads

Subscribe to TiVoCommunity Forum Recent Threads feed TiVoCommunity Forum Recent Threads
Your #1 dedicated resource center to buy, discuss, and chat on the use of TiVo powered products and services such as Series 1, Series 2, and Series 3.
Updated: 2 hours 41 min ago

Roamio Plus Gigabit performance

Wed, 10/09/2013 - 10:25
I currently have a 4th Gen Airport Extreme that's wired to a Linksys 10/100 switch that my Roamio Plus is connected to.

Using kmttg on a Windows 7 machine, when I go to transfer a show using that setup I get around 85 Mbps transfer (according to kmttg).

Curiously, I bypassed the 10/100 switch to see what increase in speeds I would get using a Gigabit connection. The same transfer was now 128 Mbps.

Shouldn't the gigabit connection be higher than that? Or does the Tivo and kmttg have to do things that add overhead?

Also noticed that in my DHCP client list, the Roamio Plus has 2 MAC addresses? I would imagine one would be the wireless and the other the wired.....but I have the Roamio setup to only be wired? Why would both be showing up? I've never connected my Roamio via wireless and neither of those addresses are in the wireless clients list. Unless they have different chips for 10/100 and 1000?

-Kevin

Partial downloads - Tivo2go or web

Wed, 10/09/2013 - 09:28
For the most part, Tivo2go works great. Every once in a while, however, the box just refuses to transfer a full file.. What I've noticed:

It's not a file size thing, the network can handle much higher files, and tivo 2 go has transferred around 10-15 gig files, easily, many cases just that night.

This happens wither I use tivo2go, or access the box directly via the browser (ie: https://ip). When downloading via web, both mpeg-ts and mpeg-ps fail

It doesn't matter what device is used. Over the course of my time with Tivo, I've had this happen to everything from the S3 to my newer premiere and s4 boxes. I've also had a couple different' PC's built, not that either.


Last night's episode of SHIELD, for example, 1.4 gig and it stops. Last week's Scandal, not the exact same size, but it got to the same size every time, and again, just stops

I CAN transfer from Tivo -> Tivo just fine, this is not an issue. However, trying to transfer from the other Tivo to the PC, same thing. It's like something is blocking the transfer, or prematurely telling the file to end.

Again, this doesn't happen every time, maybe once every couple of weeks, but I'd kind of like to see what can be done to resolve it. Any thoughts?

Jeff Probst: Top 5 Survivor Power Plays

Wed, 10/09/2013 - 08:16
http://entertainment.time.com/2013/1...r-power-plays/

Note: A possible spoiler about the current season in the final paragraph.

Supernatural "I Think I'm Gonna Like It Here" 10/8/13

Wed, 10/09/2013 - 06:37
No thread? Is photoshopgrl OK?

I thought this was a good kickoff to the season, and I'm looking forward to seeing where they take it.

I laughed when Bobby got promoted to the front seat of the car :p

There may be plenty of similar shows on TV right now, but for a long time this show was it for non-teen-angst supernatural TV in primetime and I'm with it for the long haul.

Woot - Premiere 4/XL4 & Stream Bundle $99.99 & $199.99

Wed, 10/09/2013 - 05:37
New Premiere 4 & New Stream Bundle - $99.99

Refurbished Premiere XL4 & New Stream Bundle - $199.99

http://tech.woot.com/offers/tivo-pre...tream-bundle-4

Little People Big World returning as a regular series

Wed, 10/09/2013 - 04:49
I was happy to read that the show is returning as a regular series -- starting October 29.

Read here

Roamio and VPN

Wed, 10/09/2013 - 00:48
I went out to diner tonight. The restaurant was boring so I logged my iPhone into my VPN to see what was going on at home. Absentmindedly, I tapped the Tivo app. Not only did the app load but I had full access to live TV and all my recorded shows. Has anybody else been this lucky?

Guide data missing?

Tue, 10/08/2013 - 22:55
My guide data is all gone on my Roamio Pro, which was previously working just fine. Got a warning yesterday (that I didn't see until now) that guide data was about to run out. I think the errors were M59 and M60.

System Info recognizes my lifetime subscription. No problems with missed network connections. A forced network connection appears to work fine and is reported as successful, but doesn't fix the missing guide data issue.

I tried restarting and that did not make any difference either.

If it matter, I am on Comcast in Boston. No significant lineup changes recently (change to FXX a couple weeks ago was the most recent I believe).

Anyone else having this problem or have any ideas?

Sons of Anarchy 10/8/13 "The Mad King"

Tue, 10/08/2013 - 22:38
I can almost...ALMOST...believe Jax is stupid enough to fall for that. To believe that when the people who have already murdered two of his men, and who he has learned are secretly plotting to destroy his club, say "Take our call right here on this "X", and make sure all your big guns are there," they are planning to make a deal with people they hate for his benefit. I can ALMOST believe Jax is that %@^#ing stupid.

But Chib?!?!

Testing something

Tue, 10/08/2013 - 22:01
delete

Audio Sync

Tue, 10/08/2013 - 22:00
Yesterday I started experiencing audio sync issues. The only change was enabling MoCA for a TiVo mini and installing the requisite MoCA POE filter. The audio sync issue was both on the Roamio and mini on a couple channels and Netflix. I rebooted both devices and the audio sync remained. There are no amps or receivers between the TiVos and TVs.

The Paradise 10/6/2013 (S01E01E02) "Episode 1", "Episode 2"

Tue, 10/08/2013 - 21:56
I don't think it really took but one hour, but for sure by two hours I was invested in the characters and hooked on the story. I like Moray. Nothing gets by him and he really seems to care about his store and the people in it. It's nice to see how he sees most everything going on, one way or another, and gives credit where it's due.

I can't believe store employees actually lived in the store though. Crazy. No idea if it's true, but I'm presuming it probably is.

Anyway, I probably won't be posting any more threads beyond this or maybe the next, because I'm gonna go get all the episodes from other sources since this aired in the UK last year, and season 2 begins airing there in a couple weeks. I want to be caught up for that. :)

Go watch it.

Tivo won't do a season pass of Boardwalk or Homeland

Tue, 10/08/2013 - 21:32
I'm a brand new Tivo user. Got a Roamio Plus and a Mini. When I first set it up, I could record shows manually, but not do any season passes. A message said this may take a while. A day or so later, I started setting up all my season passes. All worked fine except those on HBO or Showtime. It's been a week and a half now, and it still won't let me setup a season pass on HBO or Showtime. The manual record option works fine, so those shows do record. I tried a reboot, and that didn't help. I'm on Cox. Any ideas? All of the other season passes seem to work fine.

Agents of S.H.I.E.L.D. 10/1/2013 (S01E03) "The Asset"

Tue, 10/08/2013 - 19:26
So... uh, just like that the big plane is flying again? Apparently mostly on autopilot since the entire crew seems to be able to get together for the important pow-wow's where they plan who gets to go on the mission?

On the plus side, the truck driver was playing with pretty cool tech as he was looking for alternate routes. Considering he looked like, well, like a cousin of Larry the Cable Guy, the tech was unexpected.

The e-vite to get into the shareholder meeting was telegraphed from miles away. I kind of wish they'd have done the trained monkey that the wonder-twin was pushing for.

Ah well, back to watching the show for now.

BH All Digital

Tue, 10/08/2013 - 18:25
Brighthouse CFL area going all digital. I bet they lose a ton of TV only customers when they hear they will need a device since satellite and prism offer more channels for less than they pay now.

Boardwalk Empire - 10/8/2013 - "Erlkönig"

Tue, 10/08/2013 - 12:43
Everyone lose interest? No thread yet.

So is Eddie dead?

I knew they were going to pin the murder in the dorm room on Willie's roommate. Doyle is in big trouble for sellng Willie the liquor. I'm sure his days are numbered.

The Capone scenes are just awesome. Van Alden is such and enigmatic character. He's cold blooded yet, sometimes bewildered. He's really caught in between. And I find it strange that O'Bannion hasn't wondered what happened to him. I'm sure that's going to be coming.

Is Margaret supposed to be in this season at all? Hardly a word from her, and not even any clue as to what she's doing now, other than she's living in Brooklyn.

The show is missing any significant nudity this season except for I think the first week.

Stuck Moving hacks after manual update 240

Tue, 10/08/2013 - 12:22
I'm manually updating a hacked 240 from 93.2b-01-2-14.0 to 93.2c-01-2-14.0. I'm trying to follow the guide at: http://john-time.com/?p=162 but it doesn't have examples of working commands. I have finished updating and now need to save the hacks. The directions say:
2.) Initrd the extracted virgin kernel with the following command:
cd /monte
./replace_initrd.mips <virgin_kernel>.img myinitrd.img(this is what is inserted into the virgin kernel) <tivo_version>.px (this is the kernel file that will be loaded during the monte process)

I have verified there is a 2.1 mb file in /tmp/tivo4/monte named "932_virgin_kernel.img"
I don't understand "myinitrd.img" what it is or where it is.
I don't understand <tivo_version>.px

Can somebody please give me any example of a working command to run to get past this point?

Tivo still crashes after replacing two capcitors

Tue, 10/08/2013 - 10:51
Appreciate all the valuable information I have learned here. Anyways, my Tivo HD goes offline every few days. Rebooting the Tivo fixes it. I assumed it was the power supply issue that was mentioned frequently on the forum.

I inspected my power supply and saw that in fact two capacitors were bulging. I replaced them this past Sunday.

I checked my Tivo this morning and there was no display coming from it again.

Do you think I should just replace all the capacitors or could it be something else causing problems. I do have a WD Expander plugged into it as well.

Thank you in advance.

My TiVos cant connect to new netgear router wifi

Tue, 10/08/2013 - 10:20
Hello all
I posted this at the tivo support forums hoping to get some employee feedback, but figured I would give it a shot here as well.

Im very well versed in networking (I do it for a living) and this one has me stumped!



I have both a TiVo HD and Roamio Plus that cannot connect to my Netgear WNDR4300 router over WiFi.

I just replaced my old router with this Netgear.
The TiVos were working fine with the previous router.

The new router has both 2.4g and 5g radios and the 5g SSID is different than my previous SSID.
Both networks use WPA2-AES

The Romaio is using the built in wireless
The HD is using the TiVo G adapter.

I tried joining the Roamio to the new 5g network and it never successfully connects.
I either get the N02 (DHCP) or N07 (Router problem) errors. Or sometimes it says my password is wrong (which i triple checked and it isnt wrong)
Same thing with the HD when I try to connect to the 2.4g network.
Ive even tried specifying an IP manually, but it doesnt help.

I have 5 other wireless devices in the house that can connect to both of the networks on the netgear.
All use DHCP and connect without issue.

The Netgear has options for network speed, depending on the radio selected I can choose "Up to 54, 130, 216, 300, 450"

What Ive found is that if I set the 2.4g network to "Up to 54mbps" & WPA2-TKIP the Roamio will connect.
(required restarting the Roomio though)
I didnt try this with the 5g network.

But connecting at 54mbps is far from ideal and would limit my other devices.

Connecting to the router with a cable works fine.
Unfortunately I was using a 30ft cable for testing - I dont have a jack close to either of the TiVos.

So I dont actually think its a DHCP problem, even though thats the error I receive the most.
(the router logs sometimes show an IP being assigned to the Roamio)

I think its more of a negotiation problem when the networks are set to their highest speeds.

I contacted Netgear but they were no help.
My previous router was a DLink N router and the TiVos had no problem, except the signal was somewhat weak. (which is why i bought the netgear)

So Im wondering if anyone else has come across a problem like this?

FS 2- 2-Tuner Premieres, 4-tuner premiere and Stream

Tue, 10/08/2013 - 08:28
I am going back to Direct TV so the equipment must go! I wont be able to ship anything until about 10/21.

I am looking for 50 dollars each for the 2 Tuner Premieres

75 for the 4 Tuner and 60 for the Stream. All prices include shipping.

I have 100% feedback on dslreports and ebay

Any Questions let me know!

Pages