TiVoCommunity Forum Recent Threads

Subscribe to TiVoCommunity Forum Recent Threads feed TiVoCommunity Forum Recent Threads
Your #1 dedicated resource center to buy, discuss, and chat on the use of TiVo powered products and services such as Series 1, Series 2, and Series 3.
Updated: 1 hour 23 min ago

Mini experience on P4 vs. Roamio

Thu, 08/29/2013 - 16:28
I have a new P4 that I had planned on selling but never got around to. Now they are going for 475 or so. So to upgrade to a Roamio is about a $100 difference so I am debating sticking with my P4.
I understand the differences as per
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2423377,00.asp

However, I am wondering if the Mini experience is that much different as of now. Is the speed pretty much the same? Other than DTA, is there any real difference of a Mini being used with a P4 than with a 4 tuner Roamio?

Oh yea, I wasn't sure. Mini has DIAL now w/roamio, is this with a Mini w/ P4 as well?

Roamio with non AV WD Green drive

Thu, 08/29/2013 - 16:26
Has anyone been able to confirm the AV drives are required for the new Roamio boxes? I had a spare 3TB normal green drive available.

Thanks

OTA signal vs Series 3

Thu, 08/29/2013 - 15:56
Can anyone who has had the basic for more than a day comment on how the OTA signal is compared to the S3?

I just set it up last night and only had an hour to play with it, but it seemed to me that it was much better compared to my S3. For example I had a consistent picture with only occasional breakups on stations with signal strength in low 40s. On my series 3 anything below 50 was an unwatchable mess.

Only an hour is not a good sample size, so looking for other experiences.

Roamio Remote Control Started Playing Music

Thu, 08/29/2013 - 15:47
As I was moving around my Roamio Plus to get access to the cable card slot, the remote control started playing music. It startled me at first because I had no idea where it was coming from. I did a quick Google search and couldn't find anything about it. Anyone know what might have been going on?

Two Minis - One MOCA and One Ethernet?

Thu, 08/29/2013 - 14:35
Is this configuration possible? Thinking of grabbing two Mini's, in one of the rooms I have Cable, but no ethernet, and in the other I have ethernet and no cable.

Pop when changing channels/menu/tuners?

Thu, 08/29/2013 - 14:29
Love my new Premiere4 since I got it back in June.

I run my Tivo via HDMI to a Panasonic ST60 plasma for video & optical cable to a Sony receiver for the audio portion. I set the receiver to TV+AMP.

This way I have the option of watching TV(TiVo) with or without the receiver as a sound carrier.

Occasionally when I change channels or video content from menu there is a sudden pop sound that goes off before the real content audio picks up.

Is this a HDMI handshake issue or something else?

Stream/transfer recordings to Roamio from Premier

Thu, 08/29/2013 - 14:12
I just bought a Roamio and was planning to upgrade from the Premier. I get the V113 error on my roamio when I try to connect to the premier. Do I need a cable card in both of them for this to work? Its Time warner. Even with cable cards in both boxes will it work? I will keep both probably if I know that I can easily stream or transfer videos from box to box.

Anyones else have these issues with roamio?

Thu, 08/29/2013 - 14:05
So far I really like the Roamio, but there are a few small issues bugging me.

Sometimes I use netflix and the app crashes/stops working and I lose connection to the Tivo service, it eventually reconnects but takes up to and hour sometimes to do so...unless I restart the tivo. This also happens randomly but seems to happen more when using Netflix.

My other issue is with my season passes. I set them up and its recording new and old episodes, I checked to make sure the SP settings were right and they are, I deleted all my info and restarted the tivo. Still did not solve the issue.

I have a Premiere and it has the same season passes and is running on the same cable provider and it does not do this. Any suggestion on why this is happeing?

extended warranty options

Thu, 08/29/2013 - 13:39
I recently got a 4-tuner Premiere. Everything works great so far. I see that I can get a 2yr extended warranty from TiVo directly for this unit for $29. I also see how Square Trade will offer 2 years for $19.

Not sure I will get one yet, but just wondering if anyone has had any experience with Square Trade? Good? Bad?

MOCA networking issue--need help

Thu, 08/29/2013 - 12:38
I have Time Warner cable with Tuning Adapters and two premieres that are currently configured with one premiere hard wired in to my AT&T Uverse gateway, and the other connected via a TiVo wireless N adapter. In spite of the fact that the two TiVo's are on opposite sides of the wall from each other, two feet as the crow flies, the ability to stream between the two is very poor at best. So, I decided to set up a MOCA network...purchased my Actiontec adapters, and then realized that my AT&T Uverse internet connects to the gateway via a traditional telephone line. Since the MOCA adapter has to be connected from the source via coax, it appears that my plan will not work.

Is anyone aware of another option? I called TiVo technical support and they were not able to help. I called AT&T technical support and they were not able to help....

Can anyone here help, or am I stuck with my current ineffective means of streaming between my two TiVo's.

Thank you.
smoberly is online now Report Post Edit/Delete Message

Premier or Roamio ????

Thu, 08/29/2013 - 12:37
I currently have a Premier upgraded to 318 hours of HD recording and am looking at the Roamio 4 tuner model now.

I don't need streaming and trying to figure out besides the extra 2 tuners, what do I get from a Roamio that I don't have or will eventually have on my Premiere??????

I saw the comparisons on the TiVo site and really don't see much different if you don't need streaming built in.

Thanks a lot.


Rich

Weakness shipped open box

Thu, 08/29/2013 - 12:37
I received my Roamio Pro from Weaknees with the Tivo box already opened. I don't believe it was a return item as it was bought and shipped out by Weaknees the day the Roamios first became available. Why would Weaknees open the box before shipping it out, especially seeing it was the Pro, not a modified basis or Plus unit?

Tivo wireless networking

Thu, 08/29/2013 - 11:50
I'm hoping what I'm trying to accomplish is possible. Current I have a 5ghz wireless router hardwired to our master bedroom Tivo Premiere. In the next bedroom we have our 2nd Premiere connected via the tivo wireless-n adapter. Multi room viewing and streaming is flawless between these two tivos.

Our third tivo is the roamio, which is downstairs and connected to a 5ghz wireless bridge. Multi room viewing and streaming between the master bedroom Premiere and the Roamio is flawless.

I realize that MRV is not designed for wireless, so what I'm about to ask might not be possible: is there any way to use MRV from the wireless Premiere to the Roamio? Whenever I attempt this, it crashes immediately and says that my network is too slow.

Thanks in advance for any advice.

MOCA networking issue

Thu, 08/29/2013 - 11:47
I have Time Warner cable with Tuning Adapters and two premieres that are currently configured with one premiere hard wired in to my AT&T Uverse gateway, and the other connected via a TiVo wireless N adapter. In spite of the fact that the two TiVo's are on opposite sides of the wall from each other, two feet as the crow flies, the ability to stream between the two is very poor at best. So, I decided to set up a MOCA network...purchased my Actiontec adapters, and then realized that my AT&T Uverse internet connects to the gateway via a traditional telephone line. Since the MOCA adapter has to be connected from the source via coax, it appears that my plan will not work.

Is anyone aware of another option? I called TiVo technical support and they were not able to help. I called AT&T technical support and they were not able to help....

Can anyone here help, or am I stuck with my current ineffective means of streaming between my two TiVo's.

Thank you.

Roamio off by a minute?

Thu, 08/29/2013 - 11:30
The time on my Roamio is off by a minute, so all my recordings start early and are cutoff. How can I fix?

The Bridge "Vendetta" 8/28/2013 S1E8

Thu, 08/29/2013 - 11:28
Wow. Didn't see THAT coming.

They did a great job with the reveal. Someone on the periphery, yet inside enough to have all the knowledge needed. You had to be wondering why they kept showing Alma and her affair, other than to drive Marco nuts. Now we know. I thought the way so many threads all tied together was simply masterful.

And with four episodes left, we have plenty of time to explore... well, everything.

Graciela's discovery of the trackers can't be good news for Ray-Ray. Who wanted to know if he had to make a down payment again.:eek:


[Aside: Dear The Killing, this is how you write a mystery. You don't have to have the red herring of the week, that drives your viewers away by the millions. And then a reveal, two years later, that comes from left field. You can create a few false trails, and when the reveal is made, it's actually not the end-all, be-all. It's just one more part of a larger story, that keeps us watching.]

HBO Breaking up

Thu, 08/29/2013 - 10:39
Set up Roamio Pro last night. Moved cable card from XL4 to Roamio. Called activation number - all channels activated automatically, except for HBO which required a call.

HBO came on but is breaking up badly.
  1. HBO was working fine on the XL4 with the same cable card, same connection.
  2. HBO is still working fine on the other XL4 that is still connected in another room.
  3. All other channels on the Roamio including other premiums like Showtime are working fine.
  4. Signal strength is 90-95 on all channels including HBO.
  5. I tried changing the Roamio Tivo setup to only use 720p, but that made no difference.
Signal runs to a Sony ES-series receiver (about 5 years old) and Sony flat-screen HX929.

I will call Verizon FIOS and ask them to push the HBO pairing again.

Any other ideas?

XFinity On Demand - not so good

Thu, 08/29/2013 - 10:31
I received and installed my Roamio Plus last night. Installation was simple and straightforward and, even before I called Comcast to pair my cablecard, I was able to browse a large number of channels. I was missing some channels though and obviously couldn't get into On Demand, so I called Comcast. That's when the fun started....

In short, after they paired my cablecard (and told to wait 45 minutes, hence getting me off the phone :)) I lost access to a bunch of channels, including stuff like ESPN, etc.

I do have access to On Demand content - in a way! In short, I can navigate around the content available but when I try to play something I hear audio, see 2-3 seconds of content (so, I basically have permission to see the content) but then it just freezes (no audio and a frozen picture). This happens on any content, 100% of the time.

I called XFinity again and they seem to have a standard approach = "we'll send a reset, wait 45 minutes and all should be well". They suggest the signal should give me access to the content properly (namely, it actually plays). Of course, it doesn't. I get the same every time and I can't accept that just resending a reset message is magically going to make content play properly.

This is highly frustrating. Of the various benefits of a Roamio over my old HD, accessing On Demand content was a key attraction. Comcast don't seem inclined to troubleshoot this properly.

Anyone else have this and find a solution? FWIW, I am in the Seattle area.

Thanks.

Mark

Roamio reports different signal levels than Premiere

Thu, 08/29/2013 - 09:55
I haven't had much time to spend with my new Roamio Plus, but I did notice that the signal levels reported on the diagnostics screen are significantly higher than my two-tuner Premiere that was previously in that location.

The Premiere typically showed 36-38db SNR and 85-95 on signal level, and the Roamio shows 42db SNR and nearly every channel is pegged at 100.

So are the new tuners are more sensitive or has Tivo merely adjusted the displayed signal levels?

Roamio and S3 not playing nice

Thu, 08/29/2013 - 09:32
This seems like a common question posted, but I have run out of ideas.

I have a number of Tivos on a hardwired network. The problem I have is the Roamio and one of my S3's can not see each other's now playing. Both see all of the Tivos and can see now playing list just fine, just these two. It has been a few days and I think I have tried all of the common things.

When I go into My Shows or Now Playing and select the remote Tivo

Error on Roamio:
The [S3] DVR's My Shows could not be displayed because of a network problem. Press LEFT to return to my shows list.

Error on S3:
The [Roamio] DVR has no recordings. Press LEFT to return to Now Playing.

What I have tried:
  1. With a third Tivo, a [Tivo-HD] I can see now playing on both Roamio and S3.
  2. Checked IP addressing.
  3. Change Roamio's static address back to DHCP then back to static. All are static (except Roamio's second IP address)
  4. Confirmed no duplicate IPs or duplicate MAC addresses.
  5. Confirmed IPs, mask 255.255.255.0, network 192.168.1.255, gateway addresses.
  6. With a browser I can access the https://[IP]/nowplaying/index.html on all tivos.
  7. With an iPad I can see Now playing on Roamio.
  8. Roamio Tivo LifeTime is applied to the account (2 days ago).
  9. Roamio and S3 shows up on the same account.
  10. Confirmed both Tivos at tivo.com have video sharing & enable video downloads on both. Toggled the settings for Roamio to make sure.
  11. Rebooted both by GUI and power cycle.
  12. Force Tivo connections on both & rebooted both.
  13. Rebooted router and both Tivos.

Other than calling Tivo CSR, any other ideas?

Pages