TiVoCommunity Forum Recent Threads

Subscribe to TiVoCommunity Forum Recent Threads feed TiVoCommunity Forum Recent Threads
Your #1 dedicated resource center to buy, discuss, and chat on the use of TiVo powered products and services such as Series 1, Series 2, and Series 3.
Updated: 2 hours 6 min ago

Error 126

Sat, 01/04/2014 - 12:47
This may have been discussed before, but I couldn't find it.

I just bought a Tivo Premier and have gone through the guided setup today. It has downloaded today's schedule and is still working on the next 13 days of programs.

I can watch live TV on all the channels, but I don't want all the channels.

So, I went to Settings & Messages - Settings - Channels - and that's it. When I click on "channels", I get a "Please Wait" message. Then a few seconds later I get the Error 126 message: Your request could not be processed because the DVR was unable to load data. Please try again (which I did 3 times).

Could this be because it's still loading all the programming for the next two weeks and it just can't do both at once? I figured since all my channels are listed and working that I could go into "channels" and filter out what I don't watch. Apparently, not. :mad:

Thanks for your input.

nba league pass problem recording the right broadcast

Sat, 01/04/2014 - 12:36
I have 2 tivo premieres xl on verizon fios the last 3 years its worked fine having a wishlist (boston celtics) then put it at #1 on my season pass,it would record every game and when available every game with the celtics announcers. But the last 3 games verizon had dual feeds but my tivo picked the games to record with the visiting teams announcers even though a couple of those games were home games! This all started after the new software update,I called tivo and they couldnt help me! Is there anything i need to change in my wishlist so it records the right broadcast? This a huge thing for me!! a big enough of a deal that i would give up verizon and my tivos and go back to directv!!:mad:

Canceling DirecTV & watching shows on S1/S2 units

Sat, 01/04/2014 - 11:00
I just got a 6 tuner Roamio and will likely be cancelling DirecTV and taking my old DSR6000 and HDVR2 out of service this month. Is there anything I need to do before I cancel so that I can watch the shows on these boxes after I cancel my DirecTV sub (remove receiver sat inputs, access cards, etc before canceling)?

Wishlist Recording Not Working

Sat, 01/04/2014 - 10:56
Since the last update to my Premiere XL I've found that at least some of my Wishlist recordings aren't working. They show no shows upcoming despite there being several (and despite working properly in the past). Modifications to attempt to still get what I want don't work, and if I create a new duplicate Wishlist, it will show upcoming programs when I create it, but then when I go back to it after creation, it will show no upcoming programs. This is baffling.

Can't Modify SP Recording in TDL

Sat, 01/04/2014 - 10:46
Since the last update on my Premiere XL I've noticed a couple of times now that I cannot modify SP recordings in the TDL. I've got an NBA SP set to go 30 minutes long and there's a double-header, so I modify the first recording in the TDL to end on-time. Everything looks fine when it's done, but then some time later the original SP recording re-enters the TDL (!!!), and the modified recording seems to become a TDL entry with no program name--just time and channel--and if you select it, nothing happens (no details are shown). The no-name recording may even not be recorded due to conflicts, since the original SP recording is given priority, and that original SP recording may then block out the following program from recording due to conflicts. This has happened to me with basketball, and then last Thursday with the back-to-back episodes of Community (which I have set to go a minute long). The only workaround for this seems to be to just delete the SP recording and create a new one-time recording. Modifying the SP recording in the TDL always worked for me in the past, and it should work.

Multi-Room Streaming does not always work

Sat, 01/04/2014 - 10:32
All,

Was hoping for some help with multi room streaming. My issue is that it will work for a few days and then stop working. Here is what I see:

Stream from den Roamio to bedroom Roamio works flawlessly for spells (weeks on end) and then stops working entirely. I get the message that I can not start the stream. It doesn't start and then stop mid-viewing. I don't attempt to fix it. It seems to fix itself after a few weeks.

The multi room transfer in that direction is very fast. My guess is 3 times real time. Never an issue (hence why I haven't tried to troubleshoot yet). I would just use this option but I believe I can' transfer HBO etc? Now and again they have red crosses by them when I record on the Den DVR and view on teh Bedroom DVR.

Stream from bedroom Roamio to den Roamio seems to work 100% of the time. I don't use that route as often since the downstairs Roamio has most of the recordings (I got the Weaknees larger HD for the Den).

Not sure if this helps with troubleshooting but just in case:

I feel like I have two different DVRs. The Den is solid as a rock and I've never seen an issue. The bedroom one has had issues since day 1:

The bedroom DVR used to get a lot of connection problems when wireless, even when the router was inches away. When I tried wired (testing in an undesirable location) and finally switched to MOCA it would get lots of connection errors until someone on the board recommended inputting a bad password. That worked for me. I see the occasional connection issue but I believe others do too at the same time.

Den always found the bedroom DVR in List, bedroom DVR always struggled to find the Den. This has improved dramatically. Actually I think it is totally fixed (I didn't change anything). The switch to wired helped but wasn't a total fix. Perhaps a software update fixed it? The Den "knew" I didn't have my old Tivo anymore (it wasn't on my account) yet the bedroom thought it existing for months even though it wasn't connected to my network (wasn't powered on either).

Highly unlikely to be related but just to vent. The remote response on the bedroom DVR sucks. Tried multiple remotes and all have the same issue. I suspect an alignment issue in the box?

Sorry for the long OP.

Cheers all.

Problem with signal message apparently stuck :-).

Sat, 01/04/2014 - 08:40
I have my old premier setup for just OTA these days, and when I turned it on to a station that has just about the strongest signal I get, a blue box was floating over the screen saying something like "Problem with signal on this channel, retrying".

However, the picture behind the blue box was faultless, not the slightest glitch. The sound was also perfect. It just felt like keeping the blue message box on the screen for some reason.

Rebooted and the message finally disappeared. Now I just get a perfect picture. Never had that one happen before. I wonder if it is unique to OTA?

SyFy SP for The Helix fails?

Sat, 01/04/2014 - 07:19
The new SyFy program The Helix starts Friday 1/10/14 at 10pm EST. Can anyone set a SP for this show? I like to be sure it's my Premieres causing the conflicts before I report it to TiVo. Both conflicts are bogus, but I'd like a second opinion. Thanks.

How to control a Roamio and an older Tivo with only the Roamio remote.

Sat, 01/04/2014 - 04:21
You would need to have all the Tivos' remote address in System Information set to a different address for this to work, 0 is just an address that uses all 1-9 addresses. The Roamio needs the remote address set also.

It is best to use a remote with a 1-2 switch to set beforehand.

If instructions are needed, go to:

http://support.tivo.com/app/answers/...mote%20address

Be sure you are out of the System Information screen on both Tivos, or they might get changed.

Now, on to setting the Roamio remote.

Press and hold Tivo + C to switch to IR mode. Set the remote using Tivo + Pause (from above) to set the address of the other TiVo. Remote should blink red on button presses. Done. You can now control the other Tivo under this mode.

To get back to controlling the Roamio, Press and hold TiVo + D. Remote blinks yellow under RF mode remote use.

The end result is roamio is under RF control (TiVo + D) and the other is on IR (TiVo + C) and you can just switch between the two.

Select which tuner on which to record?

Fri, 01/03/2014 - 23:54
We've had Tivo DVRs for some 15 years or such, but just got a Roamio with a 4-tuner. We were watching a channel when the warning came up that Tivo would, unless canceled, change a channel on another tuner to record something. Fine enough, of course.

However, Tivo selected a tuner on which we had paused the channel in order to have a buffer later. Which causes us to wonder, is there any way to instruct Tivo to use (or not) a particular tuner(s)?

I noted from reading in other threads we could simply record instead of pause, and that's fine, but a bit of a waste. It's an acceptable enough work around, but hoping there's a cleaner solution.

Thanks...

Any use for the Green D button?

Fri, 01/03/2014 - 23:03
I am testing my setup for my URC remote and I had to find and manually install hex codes for the Roamio's colored A,B,C,D buttons. I was able to test A,B,C on the Now Playing screen and the Guide, but I don't know of any screen that uses the D button. Are there any menus that use it?

In case anyone is looking for the codes, here is what I found (I've only confirmed A, B, and C though):

Yellow/A Device Code: 133.48 Function: 96
0000 006D 0022 0002 0157 00AC 0015 0041 0015 0016 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0689 0157 0056 0015 0E94

Blue/B Device Code: 133.48 Function: 97
0000 006D 0022 0002 0157 00AC 0015 0041 0015 0016 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0689 0157 0056 0015 0E94

Red/C Device Code: 133.48 Function: 98
0000 006D 0022 0002 0157 00AC 0015 0041 0015 0016 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0689 0157 0056 0015 0E94

Green/D Device Code: 133.48 Function: 99
0000 006D 0022 0002 0157 00AC 0015 0041 0015 0016 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0689 0157 0056 0015 0E94

pyTiVo share folders are doubled

Fri, 01/03/2014 - 22:51
This is kind of a new problem. As far as what has changed in our house recently: my wife created new share folders, and deleted others without telling me. The pyTiVo configuration file didn't know this, so it got goofed up. Among other problems, the share folders were showing up twice on the TiVos. As I'd scroll down Now Playing, I'd see all the shares, and below that, they'd show up again, but with (2) after each share name.

So I went in, and modified pyTiVo.conf to reflect the new shares. Normally I use the user interface provided by "localhost:9032" typed into my chrome browser to modify this file. But my wife now has 26 shares defined :eek:, and it's less work for me to use Windows Notepad to directly edit pyTiVo.conf

Anyway, I did that, and forced the TiVos to do a network connection, and that still didn't fix it, so I rebooted the TiVos. The S2 is now perfect, and the share folders are no longer doubled, but my TiVo Premier is still doubled. I've restarted pyTiVo several times, rebooted the TiVo, and also forced it to connect the network, and nothing is fixing it.

I will say that both instances of each share folder correctly show the contents, so really this is just a cosmetic problem. I assume I could go to either instance and initiate an HMO transfer if I wanted to.

By the way, when I view the shares via localhost:9032, it's not doubled at all. It looks perfectly fine there.

Is this doubling a symptom anybody has ever noticed happening with pyTiVo?

Manual Recording

Fri, 01/03/2014 - 21:54
Due to an issue with my local channels/Tivo/antenna power/amplifiers (long story), one channel is shifted two sub channels (42-3 instead of 42-1) so it does not have a program listing. As a result, I have to manually record shows on this channel. To ease the problem, I simply record from 7PM to 9PM each week night, watch what I want, and discard the rest.

This evening I wanted to record a football game on the same channel so I cancelled my recording from 7PM to 9PM and added a recording from 7PM to 12AM. The regularly scheduled program was cancelled (shows up as cancelled in my history) and the new recording showed up in my to-do list.

When I sat down tonight and started watching the program (recording in progress), I noticed that the channel was only recording for 2 hours (7PM to 9PM) as is usually scheduled.

How can I prevent a one time scheduled recording from being deleted and replaced with a previously cancelled daily recording should I need to do this in the future?

Notes:

- Tivo Roamio w/antenna input
- DVR 3% full so plenty of room available
- no loss of power to the Tivo
- recording programmed at least 1 hour before it was supposed to occur
- regularly scheduled program cancelled at least 1 hour before it was supposed to occur

Streambaby address already in use error

Fri, 01/03/2014 - 20:51
Just purchased new Netgear N750 router and having issue with Streambaby address already in use error. I do have port 7290 open on both router and windows firewall.

Here is the log file. How can I figure if another application is using the same port? Or what else should I check?

Please help. Thanks.

Initializing StreamBaby v20120828-2030...
01/03/14 21:50:14 StreamBabyConfig: WorkingDir: "C:\Users\streambaby-20120828-20
30"
01/03/14 21:50:14 StreamBabyConfig: StreamBabyDir: C:\Users\streambaby-20120828-
2030
01/03/14 21:50:14 StreamBabyConfig: CurDir: C:\Users\streambaby-20120828-2030\na
tive
01/03/14 21:50:14 StreamBabyConfig: CoverDir:
01/03/14 21:50:15 FFmpegJavaConfig$1: Loading avutil, default: avutil-49
01/03/14 21:50:15 FFmpegJavaConfig$1: Loaded: C:\Users\streambaby-20120828-2030\
native\avutil-49.dll
01/03/14 21:50:15 FFmpegJavaConfig$1: Loading avcodec, default: avcodec-52
01/03/14 21:50:15 FFmpegJavaConfig$1: Loaded: C:\Users\streambaby-20120828-2030\
native\avcodec-52.dll
01/03/14 21:50:15 FFmpegJavaConfig$1: Loaded avCodec version: 52 (3409408)
01/03/14 21:50:15 FFmpegJavaConfig$1: Loading avformat, default: avformat-52
01/03/14 21:50:15 FFmpegJavaConfig$1: Loaded: C:\Users\streambaby-20120828-2030\
native\avformat-52.dll
01/03/14 21:50:15 FFmpegJavaConfig$1: Loaded avFormat version: 52 (3413761)
01/03/14 21:50:15 FFmpegJavaConfig$1: Loading swscale, default: swscale-0
01/03/14 21:50:15 FFmpegJavaConfig$1: Loaded: C:\Users\streambaby-20120828-2030\
native\swscale-0.dll
01/03/14 21:50:15 FFmpegJavaConfig$1: Marking libswscale as available.
01/03/14 21:50:15 FFmpegJavaVideoModule: FFmpeg-java Module: loaded
01/03/14 21:50:15 FFmpegExeVideoModule: FFmpegPath: C:\Users\streambaby-20120828
-2030\native\ffmpeg.exe
01/03/14 21:50:15 FFmpegExeVideoModule: FFmpegExeModule: Loaded
01/03/14 21:50:15 StreamBabyMain: STARTING StreamBaby v20120828-2030...
01/03/14 21:50:15 Main: args= start=true
01/03/14 21:50:15 Main: args= loader=sun.misc.Launcher$AppClassLoader@757aef
01/03/14 21:50:15 Listener: config=com.tivo.hme.host.util.Config@1975b59 logger=
com.unwiredappeal.tivo.utils.Log$ILoggerImpl@1ee3914
java.net.BindException: Address already in use: JVM_Bind
at java.net.PlainSocketImpl.socketBind(Native Method)
at java.net.PlainSocketImpl.bind(Unknown Source)
at java.net.ServerSocket.bind(Unknown Source)
at java.net.ServerSocket.<init>(Unknown Source)
at com.tivo.hme.host.http.server.HttpServer$PortInterface.<init >(HttpSer
ver.java:204)
at com.tivo.hme.host.http.server.HttpServer$Port.<init>(HttpSer ver.java:
169)
at com.tivo.hme.host.http.server.HttpServer.start(HttpServer.ja va:79)
at com.unwiredappeal.tivo.streambaby.host.Listener.<init>(Liste ner.java:
103)
at com.unwiredappeal.tivo.streambaby.host.Main.<init>(Main.java :137)
at com.unwiredappeal.tivo.streambaby.StreamBabyMain.main(Stream BabyMain.
java:152)
error: Address already in use: JVM_Bind
usage: Main [--port <port>] [--ip <ip>] class

01/03/14 21:50:15 ShutdownHook: Cleaning up...
Exited.
Press any key to continue . . .

Do some shows just feel like they should be on on certain nights?

Fri, 01/03/2014 - 20:26
For example, Warehouse 13 just seems to me like it should be on on Sunday nights, and Sleepy Hollow just feels like it should be a Friday night show.

Am I the only one with this particular mental aberration?

Tivo channel listing

Fri, 01/03/2014 - 19:34
I just purchased a Tivo Preimer off of ebay. I have Time Warner Cable and was wondering if the channel numbers for the Tivo will be the same as a Time Warner DVR?

Roamio does not find new show "Intelligence"

Fri, 01/03/2014 - 19:26
My new TiVo Roamio does not find the new CBS show Intelligence when doing a search. There are a couple of older, different shows called Intelligence but the new show that starts on Jan 7 does not show up. It shows up in the guide data so I set the recording up that way. It shows up when searching on my TiVo HD.

Premiere XL4 conflict question

Fri, 01/03/2014 - 18:58
Just added a Premiere XL4 and a Mini to my network. I'm coming from HD's, and the handling of conflicts seems to be different.

On my HD's if 3 shows were scheduled to record at the same time, a show with a later repeat would automatically be scheduled later based on my having given it a lower priority than the network shows (ie, ABC show & NBC show would record on time and a Cable show would be bumped to the next airing w/o a conflict).

I'm not seeing that on the Premiere; just a red x next to program in the to-do list. Is this normal? Do I have to resolve such conflicts manually -- or set the season pass to a repeat schedule rather than first-shown sked?

Also, in the to-do list, I'm seeing four shows set to record at the same time. But because I have a Mini, shouldn't I be seeing a conflict? I thought a Mini took control of one of the four tuners.

thx
barry

OTA channels not in guide

Fri, 01/03/2014 - 18:32
I receive a number of OTA channels that are not listed on my channel list for my zip code. This is a series 2 using a converter box that I control manually. I there a way to force it to add these stations? I am probably going to buy a series 3 or 4, and would like to know if the onboard tuner scans a station will it then be eligible to be part of my channel lineup even if my zip code is not supposed to receive it OTA?
Thanks, Rob

folders for non-Tivo Shows/Py Tivo Configuration

Fri, 01/03/2014 - 17:25
I transfer movies from my computer using Py Tivo. Is there a way to create folders for shows not recorded on my Tivo but those transferred?

Pages