1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Youtube Unavailable?

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by kturcotte, Dec 6, 2013.

  1. Dec 6, 2013 #1 of 17
    kturcotte

    kturcotte New Member

    1,159
    0
    Dec 8, 2002
    Portland, ME
    Activated my Roamio yesterday, and everything works fine except YouTube. Whenever I try to use it I get error code v301 with the URL http://www.tivo.com/support/v301 which leads to nothing. It's not my internet connection, because Huku and Netflix work just fine.
     
  2. Dec 6, 2013 #2 of 17
    moose53

    moose53 New Member

    120
    0
    Aug 30, 2011
    I don't have a Roamio ... got a Premiere. They've just updated (substantially) the Youtube interface in the past 2 or 3 days. Messed up everything. I was getting that same error message when I tried to watch one particular video.

    Are you getting this error when you try to watch a video?? If you are, try logging out of the Youtube application on your Tivo. Try launching again, you should get a message that you need to activate again. Go to this address on your computer http://www.youtube.com/activate and enter the activation code to link the two machines again.

    If it's the same thing that happened to me, you're in between the old version and the new version of Youtube ... in other words Tivo's having a moment :GRIN:

    If this doesn't solve your problem, hang on a bit longer 'til a REAL Roamio user comes along.

    Good luck.
     
  3. Dec 6, 2013 #3 of 17
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,151
    34
    Jan 23, 2006
    Mission...
    A TiVo reboot sometimes cures V301 errors launching Apps.
    Alternatively from TiVo Central enter the following sequence to reset the HDUI which also may fix it: Thumbs down, Thumbs up, play, play (This forces the TiVo to re-build list of Apps available for your TSN such that if you currently have a bad link it will fix it).
     
  4. Dec 6, 2013 #4 of 17
    kturcotte

    kturcotte New Member

    1,159
    0
    Dec 8, 2002
    Portland, ME
    I tried the code, and that didn't work. It just keeps telling me the app is unavailable. I haven't been able to open it all at yet. I'll try a reboot in about an hour when recordings stop.
     
  5. Dec 6, 2013 #5 of 17
    CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    2,350
    6
    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ
    I set-up a new Roamio Pro yesterday and the same thing with Netflix.

    Netflix will not launch:
    "App Temporarily Unavailable - (V301)"

    All other TiVo's and Minis are working fine, but Netflix has not been able to launch on this DVR, the new Mini I set-up yesterday launched Netflix right away.

    TiVo said it could take 24-72 hours, but I have never had to wait before, Just a few connections and everything usually works right away.
     
  6. Dec 6, 2013 #6 of 17
    kturcotte

    kturcotte New Member

    1,159
    0
    Dec 8, 2002
    Portland, ME
    Just rebooted the Tivo and still having the same issue-Youtube app won't open, error V301
     
  7. Dec 6, 2013 #7 of 17
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,151
    34
    Jan 23, 2006
    Mission...
    If you use kmttg you can launch YouTube on your Roamio from the Remote-Web tab using the following http url in kmttg:
    Code:
    http://www.youtube.com/tv
    (Series 4 users can also get the html5 version of YouTube by launching the above way).
     
  8. Dec 6, 2013 #8 of 17
    CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    2,350
    6
    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ
    Is there a way to attempt the launch of Netflix via KMTTG?
     
  9. Dec 6, 2013 #9 of 17
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,151
    34
    Jan 23, 2006
    Mission...
  10. CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    2,350
    6
    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ
    Has YouTube started working for you yet?

    I still cannot launch Netflix, V301 error, TiVo support is clueless, I may have to email Margret, I hate to, but support just keeps saying reboot everything and force multiple connections.
     
  11. kturcotte

    kturcotte New Member

    1,159
    0
    Dec 8, 2002
    Portland, ME
    Still not working. Margret had me email her with myTivo Service Number and is supposed to be looking into it for me.
     
  12. CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    2,350
    6
    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ
    Still no Netflix for me :mad:
     
  13. kturcotte

    kturcotte New Member

    1,159
    0
    Dec 8, 2002
    Portland, ME
    Email Margret (Margret at tivo. com) and tell her what's going on and give her your Tivo Service Number. She'll look into it.
     
  14. CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    2,350
    6
    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ
    How do I run the above RPC command: on the Roamio Pro, in an attempt to see if I can get Netflix to launch?
     
  15. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,151
    34
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Replace your current kmttg.jar with beta version in this zip file:
    https://drive.google.com/file/d/0B0SMFC97ymdENjRLejBHZlJJQ0E/edit?usp=sharing
    Then run kmttg and from Remote tab, Remote sub-tab press the "HME Jump" button with "Netflix (html)" as the selection to launch it.
    (This also should work to run html version of Netflix on series 4 units).
     
  16. CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    2,350
    6
    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ
    Thanks,

    HME Jump via kmttg, still will not launch Neflix on the Roamio Pro

    It worked fine on the Elite. Must be some back-end configuration issue with the Roamio, I am hoping the Dec SW Update will fix it
     
  17. CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    2,350
    6
    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ
    One email to Margret and it is fixed. :up::up::up:

    Sad that the support incident report is still open and telling me to try a different Ethernet connection, reboot, force connections etc :thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:
     

Share This Page