1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XFinity On Demand - not so good

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by markwill, Aug 29, 2013.

  1. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    I think what he is saying here is that Val: V means that the card is paired so there is something else at work. However, no one knows what the number after the V means or even if has any meaning at all:

    For informational purposes, I have the following values:

    Code:
    Base Roamio  Val: V 0x2F
    Premiere     Val: V 0x2A
    TiVo HD      Val: V 0x2C
    VOD works on both the Premiere and the Roamio.
     
  2. hershey4

    hershey4 New Member

    179
    0
    May 31, 2006
    Red Sox Nation
    Interesting. Your values do make my previous 0x36 stand out. The 0x2 range is pretty consistent on your side.

    I wonder if VOD is even worth the trouble. I think there is a tier-2 phone number around somewhere. I guess I've gotta get this started...
     
  3. JohnnyO

    JohnnyO Crimper

    325
    0
    Nov 3, 2002
    Twin...
    For comparison, my Motorola Cablecard here in the St. Paul, MN Comcast system shows the following:

    Base Roamio: Val: V 0x5F

    My OnDemand is still working. I was very excited to get it working when I got my Roamio last September. It turns out I've maybe watched four shows via VOD since then. Just looking at the list of shows available, there are more things I'd like to watch - I just have not integrated it into my viewing habits.
     
  4. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Better to have it and not use it than want to use it and not have it.
     
  5. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Very small data set, but so far all of the working values reported in this thread have one thing in common that is not true of the one reported non-working value. Whether this is significant is unknown.

    edit: I withdraw that statement. 0x5F does not have it.
     
  6. lessd

    lessd Active Member

    7,695
    5
    Jan 23, 2005
    CT
  7. NorthAlabama

    NorthAlabama tabasco rules

    5,387
    6
    Apr 19, 2012
    sweet home, al
    np, i figured that's what happened, thanks for correcting, i edited my post. ;)
     
  8. hershey4

    hershey4 New Member

    179
    0
    May 31, 2006
    Red Sox Nation
    On the phone now... very slow... she's checking...

    but first thing she said was "lots of no-VOD complaints after the recent Tivo update".
     
  9. hershey4

    hershey4 New Member

    179
    0
    May 31, 2006
    Red Sox Nation
    That was quite a conversation. She insisted she checked everything on my card and there was nothing she could do and I had to call the billing department because VOD wasn't on my account. I told her she was wrong because that reminded me of last years telephone runaround and it turned out to be incorrect then. Well, it was still incorrect. I did not call billing. I just checked VOD and it's there. Val: V 0x0C.

    So who knows what she did, but am back in business with VOD. Bet she doesn't know what she did either!!! I practically hung up on her I was so frustrated as we were debating whether or not she was responsible for customer service.
     
  10. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    There have been reports that at least some Comcast locales require a special billing code be on the account in order to enable VOD on a TiVo. Possibly this billing code was removed from your account by mistake.
     
  11. hershey4

    hershey4 New Member

    179
    0
    May 31, 2006
    Red Sox Nation
    She insisted only I could get it added by calling Billing myself. She said she had no ability to add it. But I didn't call and it started working. I am thinking that possibly their training indicates that it requires a Billing code, but in reality it does not. Calling billing didn't work last year and calling billing didn't need to be done this year. I think they don't see the code and they assume that's the problem, but it was something else.

    Oh well... all speculation.

    At least this is now documented here to refresh my memory for when this happens next year :)
     
  12. lessd

    lessd Active Member

    7,695
    5
    Jan 23, 2005
    CT
    This problem happened on one of my four paired Cable Cards (Moto) with Comcast CT, they had a truck roll ready than I got a call to test out the Roamio Plus for VOD and it worked so no truck roll, they told me it was a code thing that got mixed up on that Cable Card. Problem is gone now.
    That another reason a high % of John/Jane Q public goes with the Cable co DVR and not TiVo. With the Cable co DVR they have the full reasonability to get the system to work, a problem they just replace the DVR at your home.
    If I convince a friend to get a Roamio, I find myself on the hook to keep the system working, I stopped doing that a year or so ago, free service calls is not my thing.
     
  13. ermax

    ermax New Member

    5
    0
    Mar 10, 2005
    I used the level 2 number that is floating around and the guy said the data id wasn't set on my card so he fixed that and reactivated. That didn't work so he emailed the local market to have them check it on their end. 3 days went by and then it started working. The day after it started working he called me back to make sure it was working. I asked what the fix was and he said the local market didn't have it set right. All my billing codes were right from the get go though. My val went from ? To v. Then I installed a 2TB drive which caused my data id to change so I'm back to a val ?. I called the standard activation line and they changed the data id but that didn't help so then he gave me the typical run around. I guess I need to call level 2 again and hopefully it will not take 3 days again. I have all my channels at least so it's not the end of the world.uu
     

Share This Page