1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Xfinity on demand and the Roamio Plus

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by lessd, Aug 31, 2013.

  1. Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    37,532
    184
    Apr 17, 2000
    Nevada
    Is it excatly every 10 minutes? If so it could be a drop frame issue. Broadcast uses a technique calle drop frame to get a frame rate of 29.97 to line up properly with a 30Hz clock. What this means is that once a minute the timecode jumps by 1 frame, except at minutes divisible by 10. So every 10 minutes there is one extra frame to display. If the video was encoded improperly this could result in a brief glitch every 10 minutes as the video resyncs to the clock.

    Just a theory, could be something completely different. :)
     
  2. MScottC

    MScottC Member

    720
    0
    Sep 11, 2004
    Dan, two nitpicks with your comments about dropframe/non-dropframe video. First it's 2 frames every minute except the 10th minutes. Additionally, it really is only a labelling issue. Dropframe vs non-dropframe should never cause a glitch in playback, unless some device is actively steering the playback source, and unless you're involved in some form of production that keeps two devices locked, that should never happen. DF/NDF is an issue I've been dealing with for 35 years. It's a pain in patootie for any longform professional editor who edits for TV and has to have accurate times for broadcast. If you understand it, it's never a problem. Screw it up, and over an hour, your show is 3 seconds and 18 frames too long. Knock on wood, hasn't happened to me yet, but I've seen it happen to others.
     
  3. jmpage2

    jmpage2 New Member

    1,951
    0
    Jan 20, 2004
    It could be a frame-drop issue as it seems to happen with some kind of regularity. The particular show is True Blood Season 6. My wife and I don't subscribe to HBO but noticed it was available as a preview, so we've been watching the episodes. 2-3 times or more per episode (and the incidents are pretty regularly spread out) there is what looks like a quick audio/video glitch or frame drop. I haven't noticed the issue with regular cable, with Netflix, etc, so I was suspicious it's simply a VOD issue with Comcast but haven't watched enough content to draw that conclusion just yet.
     
  4. MScottC

    MScottC Member

    720
    0
    Sep 11, 2004
    Let me be more specific about "Dropframe" as used in the TV production industry. For editing and other production purposes, videotape and other video recording devices label every frame of a video stream with a signal called "timecode." Due to some technical wizardry involved in making color TV compatible with black and white TV way back when, color TV was designed to run at 29.97 frames per second, not exactly 30 frames per second. This wasn't a big deal, unless you were counting those frames for any length of time. When that timecode counter reached 1:00:00:00 (1 hour) your show material was actually 1 hour 3 seconds and 18 frames long if measured with an accurate clock. So the early TV wizards in their infinite wisdom realized that if you dropped 2 frames of timecode, NOT video, every minute, except on multiples of the 10th minute, you could account for those 108 frames and 1;00;00;00 of timecode represented 1 hour of actual clock time. Again, it is important to realize that we are not dropping frames of video, just numbers in a temporal addressing scheme. Also, my use of semicolons in the second example of timecode was intentional, as the semicolon is the indicator that you are working with "dropframe" timecode. The alternative as typed earlier is considered "non-dropframe" timecode.
     
  5. wco81

    wco81 Member

    380
    1
    Dec 28, 2001
    San Jose, CA
    I watched a Colbert Report episode on demand and the audio was dropping out constantly so I gave up.

    Then I tried an hour show of Hunted, a Cinemax show and that was fine.

    The menus were in SD though.
     
  6. shawndavid

    shawndavid New Member

    3
    0
    Oct 3, 2013
    Did this ever get resolved? I am running into same issue. I am in a supported zip code. Was it just a matter of time? Or was Comcast able to do something?

    I spoke with Comcast, they seem confused by the error. And, the ticketing system is down so they can't escalate right now. I am getting the same, ERR-2.

    They have tried re-activating my cablecard; still no access to VOD.
     
  7. lessd

    lessd Active Member

    7,699
    5
    Jan 23, 2005
    CT
    Yes it did get resolved, the tech came to my home and could not get the cable card to work for OD, trying everything with his high end techs on the phone, so he put another cable in my Roamio said this would not help, but did it because I asked him to, the Comcast tech activated the card and OD worked !! The tech could not understand it, the only thing I know is the old cable card was many years old, the new cable card was in the a new looking box and looked new.
     
  8. shawndavid

    shawndavid New Member

    3
    0
    Oct 3, 2013
    Magically, after numerous calls and bouncing around by Comcast, and supposed inability to create a ticket; my VOD works today. About 48 hours after install.

    However, not all VOD shows will play. Most are playing for 2 seconds and then freezing. Next issue...
     
  9. drebbe

    drebbe Carbon Blob

    139
    0
    Apr 11, 2012
    Sector 7G
    On Demand was working fine for a couple of weeks, but now for the last 24 hours, I'm getting a service error. "Unable to process request. Please call customer service. The locale code is (tivocardio-ch2-a4p.comcast.com). I've seen references to this error on line but no definitive solutions. Before I enter the bottomless abyss of frustration and despair that is Comcast tech support I was hoping someone here might have the magic words I can tell them that might get this resolved easily.
     
  10. DigitalDawn

    DigitalDawn Member

    181
    1
    Apr 26, 2009
    Jupiter, FL
    When I get those errors a reboot of the mini or Roamio usually fixes it.
     
  11. drebbe

    drebbe Carbon Blob

    139
    0
    Apr 11, 2012
    Sector 7G
    Should have probably mentioned in my original post. Rebooting was the first thing I tried, but no luck.
     
  12. gweempose

    gweempose Active Member

    2,450
    5
    Mar 23, 2003
    Northbrook, IL
    Same thing here. VOD was working fine ever since it first showed up on my boxes. Suddenly, it won't work on any of them. I tried rebooting, but it didn't fix it. What's the deal? Could it be related to the 20.4.1 rollout?
     
  13. drebbe

    drebbe Carbon Blob

    139
    0
    Apr 11, 2012
    Sector 7G
    I had been using Xfinity VOD with 20.4.1, so in my case I don't consider it likely. I'm in the 60089 zip code. I have contacted Comcast tech support and went through the usual scripted solutions from the lowest level of tech support with no effect, slowly getting the problem escalated until I find/talk to someone who actually understands how it all works. This could take a while to resolve. :(
     
  14. gweempose

    gweempose Active Member

    2,450
    5
    Mar 23, 2003
    Northbrook, IL
    I'm in Northbrook, so we're right by each other. The fact that it suddenly stopped working for both of us means that either Comcast or TiVo did something to break it. My guess is Comcast, but who knows. I'm curious to know if everyone who lives in this area was similarly affected. Unfortunately, I don't know anyone else who lives by me and has Series 4 or newer TiVos.

    There is a thread over on the Comcast forums that I bookmarked a while ago in case I ever needed it. It seems like it addresses a different problem than what we are experiencing, but it could be helpful nonetheless. Here's a link:

    http://forums.comcast.com/t5/Video-On-Demand/Tivo-Premier-On-Demand-freezes/td-p/1604805

    Keep us posted on your dealings with Comcast. Good luck!
     
  15. HSW

    HSW New Member

    76
    0
    Oct 24, 2003
    Chicagoland
    I just got a new Roamio and have 2 Premieres. I live in the 60089 and am getting the cardio error message. I heard it's a billing code error. There are supposedly 2 places where the Tivo Premiere (not Roamio) code has to be inputted. My suggestion is to call the National Repair Line. They are the only people at Comcast that seem to have a clue as to what's going on. Never call 1-800-comcast. The National Repair line number is: (877) 761-5015, option 3.
     
  16. gweempose

    gweempose Active Member

    2,450
    5
    Mar 23, 2003
    Northbrook, IL
    So they need to use a Premiere code even with the Roamios?
     
  17. HSW

    HSW New Member

    76
    0
    Oct 24, 2003
    Chicagoland
    That is what I read but have not confirmed it yet.
     
  18. grey ghost

    grey ghost Member

    196
    0
    Feb 1, 2010
    I have it in Jackson MS without the need to do anything. Just turned it on and VOD was there and it worked
     
  19. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Since when does Comcast even know what model TiVo the CableCARD is in?
     
  20. HSW

    HSW New Member

    76
    0
    Oct 24, 2003
    Chicagoland
    Good question. That might not be the issue. I just got off the phone with Michael at the national repair line; he said it is a billing code issue and he made a change and I'll find out when I get home tonite if it works.
     

Share This Page