1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

when will tivo fix "program info will runout on 7-18-2011 connect to tivo" problem

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by tootal2, Jul 13, 2011.

  1. Bob723

    Bob723 New Member

    78
    0
    Oct 24, 2007
    Minneapolis,...
    I removed the back up power supply one week ago and have had no problems since. It has been successfully updating daily and there have been no "program info will run out" messages. I've got my fingers crossed...
     
  2. Teeps

    Teeps Active Member

    1,665
    4
    Aug 16, 2001
    Torrance,Cal...
    After a reboot (TiVo) if the GC completes, it should take a couple of weeks before seeing that message.

    Check the line on system info marked GC; if the date is today or within 24 hours. You might be on to something...
     
  3. Bob723

    Bob723 New Member

    78
    0
    Oct 24, 2007
    Minneapolis,...
    Before, I was getting the warning less than 1 week after a reboot, however, I checked GC & it shows Feb 15. I checked the other TiVo & GC says Feb 18. I think I still have a problem...

    I wonder if it has something to do with all of the other things connected to the TiVo? The bedroom unit is connected directly with the TV and has a cable card and network adapter connected to it - plus the TA. The family room unit has: cable card, external hard drive, audio, TV, network adapter, TA. I had also switched the "bad" TA to the other TiVo and vice versa but the problem stayed with the same TiVo in the family room.
     
  4. aymanme

    aymanme New Member

    78
    0
    May 8, 2001
    Austin, TX
    After running a bit more than a month with the "ethernet cut off" patch, it finally failed again and will run out of data. Perhaps the only option is to power down the TA for a couple hours / day
     
  5. trackie999

    trackie999 New Member

    89
    0
    Sep 14, 2009
    I got bored and built a switched USB cable to go between Tivo HD and TA.
    It has 2 relays in it that cuts all 4 USB lines when it's powered via a 12V adapter. I moved the timer from the TA to 12V adapter for USB cable and now switch the USB connection off for 4 hours during the night instead of the TA itself.

    This way I was able to remove the extra RF splitter and gain 3.5dB back on my signal (I had issues tuning to some SDV channels, no longer an issue)

    For me, disconnecting the TA works the best and it's been months since I've seen a running out of guide message.
     
  6. DougJohnson

    DougJohnson Member

    225
    0
    Dec 11, 2006
    I took my TA off the timer over three months ago and have been running normally ever since. GC, guide updates, and indexing every 18-36 hours. It's clear I had some sort of transient that caused my troubles. The only thing I know that changed is my deleted programs folder was down to one show when I had the problems and it is back to a more normal 85 shows now.

    Anyway, I know what to do if the problem comes back. -- Doug

    S3 OLED, 1 TB, Motorola TA, Time Warner Dallas, Texas.
     
  7. questors

    questors Member

    79
    1
    Jun 4, 2009
    Has there been shown to be a connection between the number of deleted shows and GC completing? I first encountered the the problem when the deleted show count was over 500. I manually deleted shows from the DS folder and have been keeping it in the 250 to 300 range. The GC will now run about twice a week which keeps me out of trouble, but occasionally I have to disconnect power to the TA for about 3 hours to allow GC to complete.
     
  8. DougJohnson

    DougJohnson Member

    225
    0
    Dec 11, 2006
    Not that I know of. I mentioned it as the only thing I knew was different.

    As far as I know, the risk factors for this problem are Series 3 original or HD, tuning adapter, and increased storage with either a bigger internal drive or external drive. -- Doug
     
  9. Mar 1, 2012 #529 of 730
    Teeps

    Teeps Active Member

    1,665
    4
    Aug 16, 2001
    Torrance,Cal...
    Here we go again; GC appears constipated. GC has not completed since Monday morning. Indexing appears to be occurring each day as before.
    (deleted files over 300)
    I will wait until Saturday before a longer T/A power interruption.

    UPDATE:
    GC had completed sometime yesterday after noon.

    Also noticed a new ad banner at the bottom of the now playing screen. There was no banner present for several days...
     
  10. Mar 2, 2012 #530 of 730
    tootal2

    tootal2 New Member

    1,252
    0
    Oct 14, 2005
    I put my new desktop computer togeather. I will be order the ceton cable card adaptor for 200.00 soon. I hope windows media center does not have a gc problem. I will use my tivo on my bedroom with a antenna
     
  11. Mar 3, 2012 #531 of 730
    Teeps

    Teeps Active Member

    1,665
    4
    Aug 16, 2001
    Torrance,Cal...
    Good luck with tootal2.

    Might want to read this latest post regarding the Ceton card.
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=21726876#post21726876

    I too have been wrestling with the thought of the Ceton card.
    About the only advantage I could see is; videos that are not copy protected can be moved faster for editing and storage.
     
  12. Mar 3, 2012 #532 of 730
    windracer

    windracer joined the 10k club

    11,580
    3
    Jan 3, 2003
    St. Pete, FL
    Well, crap. I didn't see this and am now stuck in the Guided Setup/S03 loop on my THD.

    It's been in the closet for a few months, but before I put it away it did have a TA attached (which was moved to another box). I pulled it out yesterday to set it back up and the connection failed with S03. Found this thread and started reading it ... should have actually finished it because once I found the Channel Lineup fix I tried that and am now stuck.

    So am I correct in understanding that at this point, the only solution is to re-image the drive? My last WinMFS backup was from January 2011 so I'll have some re-setup to do but if that gets my TiVo HDXL working again I can deal with that.
     
  13. Mar 3, 2012 #533 of 730
    tootal2

    tootal2 New Member

    1,252
    0
    Oct 14, 2005
    I think theres a way out of this. someone on here was able to get out of the s03 setup reboot loop but i dont know how he did it. You can call tivo they might know how to fix it.

    you should of just unpluged your tivo from the internet so it could get cought up on the guide info.

    I did the same thing a year a go. i had to use winmfs with a back image i had. If you use winmfs to make a backup it will back up the loop to.


     
  14. Mar 3, 2012 #534 of 730
    tootal2

    tootal2 New Member

    1,252
    0
    Oct 14, 2005
    It does give you 4 tuners and will work with 3 tb harddrives

     
  15. Mar 3, 2012 #535 of 730
    windracer

    windracer joined the 10k club

    11,580
    3
    Jan 3, 2003
    St. Pete, FL
    I know that now. :eek:

    Right, I'll use my old backup from a year ago ... not make a current backup and restore it.
     
  16. Mar 4, 2012 #536 of 730
    WO312

    WO312 Active Member

    1,373
    0
    Jan 24, 2003
    Finger...
    I said in this thread back in Novbember that I was going to experiment with an HTPC. I have done so, and while there have been problems, overall I'm relatively happy. Not ecstatic, but not tearing my hair out either.

    Comments and observations:

    - Windows is unforgiving and ridiculous when it comes to DRM (Digital Rights Management). I changed the processor in my HTPC (not the motherboard, just the processor). Any recordings that were restricted copy (which on TWC is everything but the network channels) would not longer play. My advice is to make sure you have robust hardware to start with and don't make ANY changes.

    - I have had problems with my Ceton USB. The AVS Forum thread is interesting. I have been able to solve them by pulling the plug on it and putting power back to it. Lately it has been pretty stable, but it definitey is not like a Tivo HD. Not quite ready for prime time. Fortunately I have enough other tuners that I haven't missed any recordings, but I'm definitely not ready to cut the cord yet.

    - AFAIK, I have had no problems related to the TA. Sometimes when I reboot the HTPC the TA doesn't hook up correctly (blinking light) and I have to power it on and off, but most of the time it does fine by itself.

    If you don't mind tinkering, it's not bad. And by tinker, I mean you are pretty comfortable around computers, drivers, software, troubleshooting, etc. If you expect a consumer ready device like a Tivo, stay away. I personally think a lot of the problems are related to Windows and Windows Media Center, and not all Ceton's fault, but at the end of the day, all you want is something that records reliably. A couple if times I haven't been able to watch recordings, and it turned out that Windows could no longer see my display device driver. I had to uninstall the driver, reboot, and then things were O.K. I blame that on Windows, but who knows??

    It is quite nice to have 4 tuners. And the ability to go online, or whatever else you do with your computer. I have put my DVD library on hard disks, so I can watch TV or movies all from WMC, with cover art and synopses.

    As I said, I'm relatively happy, but not ecstatic. I have a feeling I will get there - just not sure when. ;)

    P.S. My Tivo HD is humming along with the TA on a digital timer. I have it off from 5:05 - 8:45 each morning, and it updates at least every other day like clockwork.


    Edit: In fairness, I have to believe a lot of people have no issues. It's probably like this TA issue we're dealing with - we have problems with it, but most don't. With the inifinte possibilites of different hardware and software combinations when you're dealing with Windows, it could be a random event. Just don't go into it assuming everything will work out. It may not.

    My understanding is that Ceton is working on their own 6 tuner device that will be a complete DVR, based on WMC 7. I have to believe that when that is released it will be quite robust.
     
  17. Mar 4, 2012 #537 of 730
    windracer

    windracer joined the 10k club

    11,580
    3
    Jan 3, 2003
    St. Pete, FL
    I was able to restore my 1TB drive with my old backup (which had 11.0j) and get my box working again. After it updated to 11.0k I did clear & delete and then re-ran guided setup. I have to re-build all my SPs now, but that's why I have 'em documented (and I can copy some via tivo.com).
     
  18. Mar 4, 2012 #538 of 730
    Teeps

    Teeps Active Member

    1,665
    4
    Aug 16, 2001
    Torrance,Cal...
    I have been "experimenting" with HTPC for over 10 years. With varying degrees of success and frustration...
    That said: HTPC is not for 99% of consumers; for the reasons (specific and generic) mentioned in your post above. And, in my house a total FAIL in WAF. To this day she does not use HTPC at all.
    The only reason I built the first one; at that time it was the cheapest way to record OTA HD programming.

    "HTPC" a hobby at best.
     
  19. Mar 4, 2012 #539 of 730
    mjsmith3

    mjsmith3 New Member

    41
    0
    Feb 28, 2004
    Fairfield, CT
    Me too, got the S03 loop after only reading partway thru this thread. Shelved the TiVo for now as I'm dreading the restore. If someone knows how to get out of the loop I'd appreciate it
     
  20. Mar 4, 2012 #540 of 730
    tootal2

    tootal2 New Member

    1,252
    0
    Oct 14, 2005
    Does the tuning adapter cause the so3 error? I only had it happen on one tivo hd and it had a stock 160 gig drive. I replaced the 160 drive with a 160 gig drive taken out of another tivo hd. the wd dvr expander worked with it.


     

Share This Page