1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Want to play nearly ANY video file on your TiVo?

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by pipakin, Jan 23, 2007.

  1. Jan 23, 2007 #61 of 1740
    A@ron

    A@ron New Member

    113
    0
    Jul 18, 2003
    yeah at least ffmpeg is cross platform. I don't know enough programming to even attempt such a feat. I guess I waited this long for tivotogo I can wait for something like this if need be
     
  2. Jan 23, 2007 #62 of 1740
    pipakin

    pipakin New Member

    315
    0
    Jan 22, 2007
    Yeah, I'm at the distinct disadvantage of not owning (or even knowing anyone who does own) a mac, so I wouldn't hold your breath :p

    I am looking into Mono, to try and make a linux brand of this monster, though (And I think Mono runs on OSX, but don't quote me on that).

    EDIT: Holy crap. This project is 99% Mono compatible. It'd have to be a stand-alone instead of a service...but everything else works... *baffled*
     
  3. Jan 23, 2007 #63 of 1740
    sireone

    sireone New Member

    21
    0
    Dec 30, 2004
    I have 0.3.0a installed, service running, pointed to my videos dir, but nothing shows up in my Tivo Now Playing. What could I be doing wrong?
     
  4. Jan 23, 2007 #64 of 1740
    pipakin

    pipakin New Member

    315
    0
    Jan 22, 2007
    1. What kind of network are you running (switched, wifi, wifi/wired)?

    2. One network adapter, or two in your machine?

    3. Any errors in the log?
     
  5. Jan 23, 2007 #65 of 1740
    A@ron

    A@ron New Member

    113
    0
    Jul 18, 2003
    looks like mono works on mac os x...
    hit me up if you need a mac os x beta tester ;)
     
  6. Jan 23, 2007 #66 of 1740
    djmath

    djmath New Member

    2
    0
    Jan 23, 2007
    ok, the firewall thing was obvious, sorry. and ver 3 seems to have cleared up the directory issue. thanks for the cool app
     
  7. Jan 23, 2007 #67 of 1740
    pipakin

    pipakin New Member

    315
    0
    Jan 22, 2007
    Sweet! Glad to hear it's working.


    oh, and BTW, IT RUNS ON MONO!

    I have a modified version running 100% on Mono. So this can run in both linux and Mac OSX (I've been told).

    I'll clean it up and post another download for mono environments. It'll obviously not use the windows registry, but a flat file for configuration, but other than that, it should run fine... *gleeful*

    EDIT: time for bed. I'll be around tomorrow if anyone's having issues. Hopefully I can get that Mono version posted tomorrow as well :D
     
  8. Jan 24, 2007 #68 of 1740
    Enrique

    Enrique Active Member

    5,066
    4
    May 15, 2006
    this is wht I am getting:
    <TiVoContainer>
    <ItemStart>0</ItemStart>
    <ItemCount>1</ItemCount>
    &#8722;
    <Details>
    <Title>Video</Title>
    <ContentType>x-container/tivo-videos</ContentType>
    <SourceFormat>x-container/folder</SourceFormat>
    <TotalItems>1</TotalItems>
    </Details>
    &#8722;
    <Item>
    &#8722;
    <Details>
    <Title>Stephen King's - Cujo [DvDRip] AC3</Title>
    <ContentType>video/x-tivo-mpeg</ContentType>
    <SourceFormat>video/x-tivo-mpeg</SourceFormat>
    <SourceSize>0</SourceSize>
    </Details>
    &#8722;
    <Links>
    &#8722;
    <Content>
    <ContentType>video/x-tivo-mpeg</ContentType>
    <AcceptsParams>No</AcceptsParams>
    &#8722;
    <Url>
    /Video/Stephen%20King's%20-%20Cujo%20[DvDRip]%20AC3.mpeg
    </Url>
    </Content>
    &#8722;
    <CustomIcon>
    <ContentType>video/*</ContentType>
    <AcceptsParams>No</AcceptsParams>
    <Url>urn:tivo:image:save-until-i-delete-recording</Url>
    </CustomIcon>
    </Links>
    </Item>
    </TiVoContainer>


    and got this in the error log:ContextCallback Unknown Url: /favicon.ico Medium Error YOUR-4DACD0EA75 127.0.0.1
     
  9. Jan 24, 2007 #69 of 1740
    sireone

    sireone New Member

    21
    0
    Dec 30, 2004
    Running Switched network, one adapter & the only error in the log is this:
    ContextCallback Unknown Url: /favicon.ico Medium Error pluto.domian.com 127.0.0.1

    My Tivo Desktop works fine & I can see programs from the 'My Tivo Recordings' folder. I just don't see anything related to Tivo.Net
     
  10. Jan 24, 2007 #70 of 1740
    sireone

    sireone New Member

    21
    0
    Dec 30, 2004
    Didn't even realize the thing about the FW. I disabled it, and it worked. BUT, when I add the program TivoDotNet.exe & ffmpeg_mp2.exe to the exceptions, it still doesn't work. I have to disable the fw completely.
     
  11. Jan 24, 2007 #71 of 1740
    greg_burns

    greg_burns Now in HD

    6,384
    0
    May 21, 2004
    Slower...
    If using Windows Firewall, don't add click the "Add Program..." button under exceptions. Instead, click "Add Port...". Create two entries one for 9032/TCP & 9033/TCP. No UDP, right? At least that is what I did and can now see if it on my Tivo.

    Still no luck with viewing any videos. Am I suppose to get a message like "This program has been added to the To Do list and will be transferred onto the tivo after previously requested programs have finished transferring."? There are not previous transfers. :(

    Recorded History says "This program was not transferred onto this DVR because it was not found on the TiVo.Net Server Video."
     
  12. Jan 24, 2007 #72 of 1740
    pipakin

    pipakin New Member

    315
    0
    Jan 22, 2007
    9033/TCP and 9032/TCP. The UDP packet is outgoing, so it shouldn't be blocked. It is sent out to the broacast address for your network. greg_burns, did you post an xml dump and I missed it? there may still be some characters that aren't escaping correctly. (that's my guess anyways)
     
  13. Jan 24, 2007 #73 of 1740
    greg_burns

    greg_burns Now in HD

    6,384
    0
    May 21, 2004
    Slower...
    I will have to try with a larger sample of files. Does this take a lot of horse power? I am currently using a POS laptop. :)
     
  14. Jan 24, 2007 #74 of 1740
    pipakin

    pipakin New Member

    315
    0
    Jan 22, 2007
    the transcoding can be CPU intensive, but it shouldn't be too bad. I suppose if it goes slow enough the TiVo might assume the server is dead.
     
  15. Jan 24, 2007 #75 of 1740
    sireone

    sireone New Member

    21
    0
    Dec 30, 2004
    Will there be support for multiple video folders? e.g. on separate drives?
     
  16. Jan 24, 2007 #76 of 1740
    20TIL6

    20TIL6 BaDoop BaDoop BaDoop

    861
    0
    Sep 7, 2006
    Cypress, TX
    Forgive me for asking maybe a dumb question, but is this only for series 2? I'm assuming since the series 3 don't yet have TTG or MRV, etc. that this won't work on the S3. Thanks.

    Hopefully, these goodies will be enabled on the series 3 and I can join the party.
     
  17. Jan 24, 2007 #77 of 1740
    scott816

    scott816 New Member

    30
    0
    Feb 6, 2005
    I have playing with this app and trying to keep on top of the thread but have an error in the log that hasn't been mentioned in this forum. I am running 3a.
    I have video stored on the root of my drive and both tivo deskotp and tivo.net pointed to it. I am able to browse the videos via tivo but after i try to transfer the video i get the error message on tivo telling me to go look at the "To Do List". The To Do List reports that it was not found on my computer. Tivo.net error log reports TiVoDotNet Object reference not set to an instance of an object. Minor Error.
    Any ideas?
     
  18. Jan 24, 2007 #78 of 1740
    windracer

    windracer joined the 10k club

    11,580
    3
    Jan 3, 2003
    St. Pete, FL
    I'll test the Linux version for you. I currently run Galleon on Mandrake, but adding this to that Linux box would be great (no need to run TiVoDesktop on my PC).
     
  19. Jan 24, 2007 #79 of 1740
    pipakin

    pipakin New Member

    315
    0
    Jan 22, 2007
    I thought about extening the windows shortcut support to support directories (so you could put a shortcut to the directories in one directory and point TiVo.Net there, but I haven't gotten to it.

    Once I clean up the Mono version, you should be able to use symlinks in linux, too ;)
     
  20. Jan 24, 2007 #80 of 1740
    pipakin

    pipakin New Member

    315
    0
    Jan 22, 2007
    Probably not the best idea to use the drive root, since it scans all subdirectories... :)

    Hrm...I need to put some more checks in there with detailed error messages. That's officially on the list for 0.4.0a, which I hope to have done tonight.
     

Share This Page