1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Unreliable Tivo Stream

Discussion in 'TiVo Stream' started by r55t, Oct 30, 2012.

  1. r55t

    r55t New Member

    5
    0
    Sep 26, 2012
    I've had Stream for over a month now. It is hooked up to my Premiere (ethernet to the router). The setup works and I am able to watch the stream on my iPhone5 and my iPad.

    However, a lot of the times (I would say 7 out of 10) - the connection keeps dropping (even when I am in the same room as the stream/tivo/tv). I have a small house so I am never more than 30 feet away from the stream. When I reboot the stream box, it starts to work again and can find the stream again.

    This is very frustrating. I've paid for the stream box and also paid Verizon FIOS to get my router moved next to the TV/TiVO - and still can not really use this product. I am never sure that I will be able to watch stream in my bed - or I will have to go downstairs to reboot the box.

    Are the others not having this issue? I can not believe this is unique to me.
     
  2. jrtroo

    jrtroo User

    4,059
    5
    Feb 4, 2008
    To be clear, your premiere is hardwired via ethernet to your router and your stream is also hardwired via ethernet to your router?

    Does this happen when you are in the same room as the router? I would try moving the router to see if the signal improves, distance is not the only factor that can interfere with a wireless signal.

    I suppose you could also try transferring content so that you can avoid rebooting hiccups at night as you diagnose the problem.
     
  3. Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    37,454
    167
    Apr 17, 2000
    Nevada
    I've actually read reports that suggest that 802.11n performance actually drops significantly if you are too close to the router. It uses a technology called MIMO which depends on the signal bouncing off a few walls before it gets to the radio. If you're too close that can't happen and performance drops.

    Dan
     
  4. r55t

    r55t New Member

    5
    0
    Sep 26, 2012
    After sending an email to TiVo support regarding my problem, I got this reply - and after doing this, it seems to have fixed this - so far the stream has not dropped the connection and is much more reliable from before.

    "It appears that your TiVo Stream has not made its daily connection since 10/29 which could be part of this problem. Please unplug the Ethernet from the Stream for 30 seconds before plugging it back in. Then go to TiVo Central > Messages and Settings > Settings > Phone and Network > Connect to TiVo Service Now. After the connection finishes, try using the Stream again."

    I did have to reboot the stream box again after the above.

    Hope this thread helps others who end up having this problem!

    If I run into this problem again, I will post here again.
     

Share This Page