1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Two Roamio Pro units, both defective with front panel issues?

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by shrike4242, Jan 10, 2014.

  1. leres

    leres New Member

    39
    0
    Jun 1, 2001
    Alameda, CA...
    I bought a Roamio Pro from amazon a few weeks ago. I remember reading there were LEDs that shows when it was recording or downloading content but it was until last night that I investigated why I never saw them. I immediately found this thread, pushed the right front panel LED connector all the way home and could finally see these LEDs in operation. At first I was confused because the both mainboard LED connectors were seated but then I realized then I realized that there are also connectors on the front panel PCB.
     
  2. nooneuknow

    nooneuknow TiVo User Since 2007

    3,554
    0
    Feb 5, 2011
    Cox Cable...
    I have three base Roamios, all likely from the same pallet, bought from Best Buy.

    As I had noticed with my Premieres, and TiVoHDs, no two identical models of the same generation TiVo ever have the same brightness. They start at the brightness they are, and never seem to shift over time.

    It's not a single LED. They are all equal on each one, just not between different identical TiVos. One TiVo is so bright it is distracting, one is so dim, the lights in the room must be off to clearly see them, the other seems just right.

    What still comes to mind for me is: If TiVo allows this much variation in the front panel (or the upstream circuitry driving it), just how many other parts inside might be operating at such loose tolerances?

    I try to keep telling myself it's just the batch of LEDs, used when the front panel was made. They are likely made on their own separate line, then binned for whole unit assembly. I still have not convinced myself this is all there could be to it. OCD. Yep, that's me.
     
  3. shrike4242

    shrike4242 Member

    276
    0
    Nov 30, 2006
    Saint Louis, MO
    Well, good to see that my old thread helped out someone fix their issue with their Roamio. Glad that you could get it fixed, leres.

    I think that Tivo wanted my defective unit because they wanted to see the issue for themselves, nooneuknow, so I'm sure they want to try and limit the variances down to nothing, hopefully.
     
  4. TheBirdMan

    TheBirdMan New Member

    23
    0
    Jun 4, 2014
    What triggers the blue light to come on. I have a Pro and 4 Mini's. I have yet to see the light on. I've tried streaming and downloading to my iPhone but no blue light. Is there anyway to test it to see if it works?
     
  5. dbattaglia001

    dbattaglia001 Member

    114
    1
    Feb 9, 2003
    Chicago, IL
    I think you have to be transferring a recording from one tivo to another (download, not stream), downloading from amazon instant video, or transferring a show from a computer.
     
  6. shrike4242

    shrike4242 Member

    276
    0
    Nov 30, 2006
    Saint Louis, MO
    Correct. Has to be one of those items.

    With a Pro and 4 Minis, you won't see the light come on unless you're pulling something down from Amazon. Streaming from Netflix or Hulu won't bring up the transfer light either, I think.
     

Share This Page