1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Tuners 5 and 6 Not Authorized

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by speedy2, Aug 25, 2013.

  1. Sep 2, 2013 #161 of 1187
    ASW

    ASW New Member

    29
    0
    Jan 18, 2007
    Cablevision is aware of the firmware issue with their Cisco/SA cablecards. The Roamio compatibility issue seems to have caught them by surprise, but they were on top of it almost immediately. Cablevision says they are testing the updated firmware necessary for proper functioning of the Tivo Roamio 6-tuner boxes and, if all goes well, they will push out the update as early as this week (per an email to me from Wilt Hildenbrand at Cablevision).

    BTW, I have a basic Roamio and a Roamio Pro, both of which seem to be operating OK on the outdated Cisco/SA 1601 firmware (even when I tune to encrypted channels on all 6 tuners on the Pro). If the problem is imtermittent, maybe it just has not shown up yet.
     
  2. Sep 3, 2013 #162 of 1187
    speedy2

    speedy2 TivoAddict

    98
    0
    Aug 19, 2002
    Preston, CT
    Just as a side note I reduced my # of tuners last night to 4 from 6 and still experienced the same problem with the last tuner I use (other tuners on different channels) get the random not authorized problem on channels that are encrypted. Very frustrating.
     
  3. Sep 3, 2013 #163 of 1187
    generaltso

    generaltso Member

    964
    0
    Nov 3, 2003
    Vermont
    Did you reboot after dropping the number of tuners?
     
  4. Sep 3, 2013 #164 of 1187
    speedy2

    speedy2 TivoAddict

    98
    0
    Aug 19, 2002
    Preston, CT
    Yes. Sorry for leaving that out. I'm going to do more testing today though and will report back on my results.
     
  5. Sep 3, 2013 #165 of 1187
    anthonymoody

    anthonymoody New Member

    199
    0
    Apr 29, 2008
    On Cablevision, if I don't get any of the premiums (eg HBO, cinemax) should all 6 tuners work fine regardless? Iow is the issue only with these channels, or others as well?
     
  6. Sep 3, 2013 #166 of 1187
    AdamNJ

    AdamNJ New Member

    387
    0
    Aug 22, 2013
    Dunellen, NJ
    You would likely get the problem. It can/will happen on any encrypted channel which includes some of the "optimum value" channels. I know 746 (A&E) is encrypted, but things like 748 (History) isn't. I may have it backwards, but still it's not just HBO that I had v58 with my 6th tuner.
     
  7. Sep 3, 2013 #167 of 1187
    speedy2

    speedy2 TivoAddict

    98
    0
    Aug 19, 2002
    Preston, CT
    I set my Roamio to 5 tuners and rebooted. Looks like all 5 are now working on encrypted channels. I'm going to test it for a while and see if it stays good or if any channels drop out again.
     
  8. Sep 3, 2013 #168 of 1187
    Unbeliever

    Unbeliever Random Nobody

    5,194
    5
    Feb 3, 2001
    Altadena, CA
    I'm getting a 'clear' on an encrypted channel but a "Decryption fail time" entry for the tuners that got the Not Authorized error (with the correct time in GMT when I tried to tune to that channel).

    --Carlos V.
     
  9. Sep 3, 2013 #169 of 1187
    Unbeliever

    Unbeliever Random Nobody

    5,194
    5
    Feb 3, 2001
    Altadena, CA
    I just did Margaret's Procedure on post 135 on a PKM800 PKEY1.5.2_F.p.1601 on Charter in Altadena, CA.

    The Not Authorized channel reappeared on all 6 tuners, but 1 had no audio. Never came up, and I did wait. It was the first tuner that came up after reboot, DecryptRecordChannels 6(0 1 2 3 4 5) when using the no audio tuner. The CC CA screen said 'ent' on all tuners, with no decrypt fail entries. Tried tuning to other channels and got a V58 on 1 tuner.

    Did the same after a reboot after setting to 5 tuners. No audio on one channel again. 5 (0 1 2 3 4). However, I was able to tune all those 5 with no V58. So I'll leave it in 5 tuner mode and see if that last tuner fails.

    So the 2nd charter tech just left after another appointment post-holiday. These techs didn't have any updated cable cards either. I think any further dealings will have to be either through TiVo or with TiVo's help.

    --Carlos V.
     
  10. Sep 4, 2013 #170 of 1187
    tim1724

    tim1724 Member TCF Club

    258
    7
    Jul 3, 2007
    Temple City, CA
    PKM800 PKEY1.5.2_F.p.1601 on Charter (Alhambra, CA) (As far as I can tell, they have NEVER sent out an update. This firmware is from 2009, and I got this card in 2011.)

    So far so good.

    When I first got my card switched over to my Roamio, it would only tune two premium channels at a time. But I entered the code to only use 4 tuners, rebooted, and found that all 4 worked. So then I decided to try all 6 again. I entered the code to turn all six back on, rebooted again, and now I have all six tuned to different HBO and Showtime channels at the same time and all six recording. So the card certainly seems to support six at once.

    When I was having trouble at first, I was seeing errors on the Decryption Fail Time part of the CA screen. But now I don't get any errors there, and when I page through the Active Program parts of the CA screen I see streams listed for all six (Program Index 0-5)

    I'm hoping it keeps working with all six and that the problems I had at first were just because I needed to reboot after the cablecard got authorized. (I certainly had that sort of thing sometimes when I switched cards in my old Series 3 TiVo.)
     
  11. Sep 4, 2013 #171 of 1187
    anthonymoody

    anthonymoody New Member

    199
    0
    Apr 29, 2008
    Okay thanks. I will try these channels one at a time with all 6 tuners to see thanks.
     
  12. Sep 4, 2013 #172 of 1187
    joelw

    joelw New Member

    26
    0
    Jun 9, 2003
    Long Island, NY
    I'm with Cablevision on Long Island, and this problem has been a nightmare. I never experienced this on my Series 3, and had it from time-to-time with my Premier XL4. I ALWAYS have it on my Roamio, and it's driving me mad. :mad: It's on all of the tuners, not just the extra two.

    Three days ago a CV tech came and swapped out the cable card. He also installed a signal booster. Everything was fine -- for a couple of hours :eek: It occurs ALL the time on all but the basic channels. Sometime they come back; sometimes they don't. I remove and re-seat the card. I re-boot the Tivo. This absolutely stinks. I have a 45-day return period on my Roamio from BestBuy, and if Cablevision can't straighten this out, I'm returning it.

    Here's one thing I don't understand - while I had this problem on the Premier, it was occasional and bearable. Why would the same card on the Roamio give me such problems? And, if I go back to the Premier, will that now be any better?
     
  13. Sep 4, 2013 #173 of 1187
    AdamNJ

    AdamNJ New Member

    387
    0
    Aug 22, 2013
    Dunellen, NJ
    Joel,
    I understand that you say you had the problem on the 4 tuner premiere, but can you give us more details on the roamio issues? Please give us the cablecard info and also double check which actual tuner gives the issue (can't use the info >> multi tuner tab). Instructions are posted earlier on how to check both.
     
  14. Sep 4, 2013 #174 of 1187
    Am_I_Evil

    Am_I_Evil Member

    173
    0
    Apr 7, 2009
    here's my cablevision card info (*see attachments; cablevision - NDS card...i have another one as well but same firmware i believe)

    sometimes i lose a tuner or 2 (V58 error on any HD channel but SDs tune fine)...either that or maybe lost audio on a tuner...very annoying as its completely intermittent and no idea when it'll happen...
     

    Attached Files:

  15. Sep 4, 2013 #175 of 1187
    Unbeliever

    Unbeliever Random Nobody

    5,194
    5
    Feb 3, 2001
    Altadena, CA
    Now it's a different problem. Twice in as many nights, I come home and find out that my premiums have been forgotten. Not a V58 error, but the V53 'can't tune' error.

    Power cycling the Tuning Adapter (and only the TA) brings them back until the next day. Well except for once where they were forgotten again in 15 minutes.

    In every case, the CA screens looked funky. Listing only a subset of tuners, like 0 3 5 or 1 and 4 in the Active Programs list.

    --Carlos V.
     
  16. Sep 5, 2013 #176 of 1187
    AdamNJ

    AdamNJ New Member

    387
    0
    Aug 22, 2013
    Dunellen, NJ
    thanks for the pics. i find it funny that the rear sticker on this nds card looks basically exactly the same as an sa/cisco card including the serial number starting with pk. the sa/cisco cards are 'powerkey', and both that i have seen start with the same pk. i suspect they are similar and likely had similar firmware, and share the firmware issues.
     
  17. Sep 5, 2013 #177 of 1187
    tyheyn

    tyheyn New Member

    10
    0
    Aug 14, 2002
    I'm here in Naples, as well, same firmware. I believe two out of the six tuners have the V58 error here locally.
     
  18. Sep 5, 2013 #178 of 1187
    Smirks

    Smirks .:. Hello .:.

    113
    0
    Oct 7, 2002
    Another Raritan Valley Cablevision customer here with non-working 6th (and maybe 5th) tuner on a Roamio Plus.

    H/W Make: Scientific Atlanta
    H/W Model: PKM800
    OS Ver: PKEY1.5.2_F.p.1601

    After I first setup the unit I was able to tune and record 6 encrypted channels, but after the recordings finished and a couple of hours I was getting a V58 on the 6th tuner.

    I knocked it back to 4 tuners just to be safe using the codes Margaret posted. I would have kept it at 5, but I didn't want to risk the 5th tuner eventually losing it's ability to tune encrypted channels as well.
     
  19. Sep 5, 2013 #179 of 1187
    Am_I_Evil

    Am_I_Evil Member

    173
    0
    Apr 7, 2009
    my box is having a really hard time so far today...this is really getting annoying...
     
  20. Sep 5, 2013 #180 of 1187
    anthonymoody

    anthonymoody New Member

    199
    0
    Apr 29, 2008
    CV in Westchester here. Just got the Roamio Plus set up and cc paired. Confirmed that one of the 6 tuners cannot tune channel 746 (A&E HD) though the other 5 can. Did the 5 tuner trick per TiVo Margaret's post. We'll see what happens from here.

    List the following:
    H/W Model: 0800, Ver: 0012
    Bldr Ver: 124
    OS Ver: PKEY 1.5.2_F.p.1601
    Build Time: Jun 19, 2009, 11:13:47
     

Share This Page