1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Tuners 5 and 6 Not Authorized

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by speedy2, Aug 25, 2013.

  1. Feb 5, 2014 #941 of 1187
    PaperFriend

    PaperFriend New Member

    40
    0
    May 31, 2011
    Texas
    I am also from Houston and I would appreciate it if you could help me out also. I sent you by cable card serial number.
     
  2. Feb 5, 2014 #942 of 1187
    PaperFriend

    PaperFriend New Member

    40
    0
    May 31, 2011
    Texas
    Same here...
     
  3. Feb 5, 2014 #943 of 1187
    sketchr

    sketchr New Member

    11
    0
    Jan 23, 2014
    So...after being told by a comcast rep this morning the update wouldn't occur until late Feb early March-and that software could not be individually pushed to cards-, I came home to an updated cable card. PKEY1.5.3_F.p.1101. Awesome.

    Hopefully everyone elses will follow. Everyone should email comcast. Lots of people read it as I received many read receipts this afternoon. One of them must have taken action:cool:
     
  4. Feb 5, 2014 #944 of 1187
    PaperFriend

    PaperFriend New Member

    40
    0
    May 31, 2011
    Texas
    I am just not having any luck! I emailed again today and included my serial number to my cablecard. Excutive Customer service said she had to research it more. That was over 1 week ago.
     
  5. Feb 5, 2014 #945 of 1187
    AdamNJ

    AdamNJ New Member

    387
    0
    Aug 22, 2013
    Dunellen, NJ
    So when is the big date?

    Congrats on finally getting the good firmware Andy, it only took 5 months!
     
  6. Feb 5, 2014 #946 of 1187
    GriffithStrife

    GriffithStrife Member

    92
    0
    Oct 30, 2010
    I said hooters Andy said la bears I said I am out, lol if you dont know what la bears is don't google it.
     
  7. Feb 6, 2014 #947 of 1187
    PaperFriend

    PaperFriend New Member

    40
    0
    May 31, 2011
    Texas
    Executive Customer care rep just called out of the blue. I spoke with her before and she said she would check into it for me. She spoke to a regional cablecard department and was able to immediately push the new update to my cable card. No more errors and everything working now! I am in the Houston market BTW.
     
  8. Feb 6, 2014 #948 of 1187
    andyf

    andyf Active Member

    1,177
    2
    Feb 23, 2000
    Houston,...
    I'm glad Houstonians are getting updated. GriffithStrife helped me, I am so grateful.
     
  9. Feb 6, 2014 #949 of 1187
    speedy2

    speedy2 TivoAddict

    98
    0
    Aug 19, 2002
    Preston, CT
    So after contacting Comcast 2 days ago about getting the cable card update it finally arrived today and it fixed my issue. Yay! :D
     
  10. Feb 6, 2014 #950 of 1187
    GriffithStrife

    GriffithStrife Member

    92
    0
    Oct 30, 2010
    From what I have been told anywhere you live can get the update it's all about getting the right guy. And being a huge pain in his ass.
     
  11. Feb 6, 2014 #951 of 1187
    PaperFriend

    PaperFriend New Member

    40
    0
    May 31, 2011
    Texas
    It is nice to be able to finally get my Roamio Pro to work like it was supposed to in the first place. I got rid of two XL4's and I was not happy about the V58 errors and missed recordings.
     
  12. Feb 8, 2014 #952 of 1187
    astrohip

    astrohip Well-Known Member TCF Club

    10,068
    41
    Jan 6, 2003
    Houston &...
    Fellow Houston people--I am unclear on what you are trying to get fixed with the cc update. Is it:

    1) You can't use all six tuners at one time

    2) The V53 errors where randomly a show won't record

    3) something else

    I have all six tuners working, and have recorded six shows at once. But I get the dreaded and random V53 3-4 times a week. I was under the impression Houston Comcast didn't have the six tuner cc problem. Just an occasional missed recording problem.

    Thanks.
     
  13. Feb 8, 2014 #953 of 1187
    andyf

    andyf Active Member

    1,177
    2
    Feb 23, 2000
    Houston,...
    Primarily the V58 Not Authorized message when occasionally tuning to a channel. This was worked around by reducing the number of tuners to 5 (or 4 for some people). I used to get the V53 errors (very rarely) also, although since the last update I just get the black screen without an error message. (maybe because TiVo is attempting retries).

    Since the CC update I've not had any of these errors and am back to using 6 tuners.
     
  14. Feb 8, 2014 #954 of 1187
    GriffithStrife

    GriffithStrife Member

    92
    0
    Oct 30, 2010
    Andy did you have any other minor problems that seem to be fixed now? Before the card update I would have audio dropouts changing the channel would solve it, I would also have weird errors about a show not being in guide. These problems seem to be gone now too, curies if it's a fluke or the CC update.
     
  15. Feb 8, 2014 #955 of 1187
    gcondrey

    gcondrey New Member

    12
    0
    Sep 10, 2013
    Xfinity...
    In Memphis Comcast market. I was having numerous issues, channels not available, channels not authorized, tuner 6 not working etc. Problem had been going on for 2 months. Tivo had replaced my box under warranty. I had been through 7 (yes seven) Cisco cable cards. After I escalated through Comcast Cares, today I think finally my issues have been resolved. Combination of things. They replaced some old crimp F connectors with now standard compression type, found signal interference outside the house from AT&T Uverse in the neighboor hood, installed the 8th cable card, and pushed the 'PKEY1.5.3_F.p.1101' firmware to the SA/Cisco cable card. YEA! All channels now appear rock solid on all 6 tuners. You just have to get to the right people. Entry level techs just don't have that kind of troubleshooting skills. My tech today, his supervisor, the head end guy, and the tech that found the neighbor hood interference have restored some faith in Comcast. I am keeping my fingers crossed but I think they got it!
     
  16. Feb 8, 2014 #956 of 1187
    andyf

    andyf Active Member

    1,177
    2
    Feb 23, 2000
    Houston,...
    I have short dropouts from time to time which causes some short pixellation. But I see them on my XL4 also so I assume it was the cable signal from Comcast glitching. I don't think I've seen them since but I'm so used to them I might have had them and not noticed.

    The show not being in the guide is a bug which is resolved in the next update, it happens with back to back recordings. I've only seen this once.
     
  17. Feb 8, 2014 #957 of 1187
    HDRyder9

    HDRyder9 Member

    196
    0
    Aug 2, 2007
    Just to be clear, Cisco is the primary culprit here. Comcast is close behind by making it difficult to get new cable card firmware. The lack of tuners is remedied by the Cisco firmware level 1.5.3_F.p.1101. Good luck, all.
     
  18. Feb 8, 2014 #958 of 1187
    jwbelcher

    jwbelcher New Member

    489
    0
    Nov 13, 2007
    Orlando, FL
    I have something similar, but not Comcast though. I've been seeing hourly freezing / pixelation on both my Tivos and the cable box.

    Over the past two months I've been chasing a weird one. It seems to be specific to single channel, but when it occurs, it happens across all three of my boxes; a Scientific Atlanta, a TivoHD and a Roamio. The Roamio is the only one smart enough to show an authorization error (v58) and the only real commonality across the three boxes is the signal and cablecard.

    Anyway, after a truck roll on Monday, the tech mentioned it maybe a programming issue coming from the hub or the feed. It got me thinking to ask several of my colleges to see if they experience this too. It was incredible, they also experienced it at the exact same time. The crazier part? We're all scattered across central Florida and all rent different brands of cable boxes.

    So you may not be far off thinking it was a Comcast signal glitch. However, in my experience, its been pretty hard getting anyone to believe me on it. At this point, I'm starting to hope 1.5.3_F.p.1101 resolves the issue once it starts rolling out around here...
     
  19. Feb 8, 2014 #959 of 1187
    astrohip

    astrohip Well-Known Member TCF Club

    10,068
    41
    Jan 6, 2003
    Houston &...
    Thanks for the reply. Oddly, I never get V58. Ever. And all six work all the time. Until I check my History, and see I missed a recording due to V53.:mad:
     
  20. Feb 9, 2014 #960 of 1187
    mwacosta

    mwacosta New Member

    21
    0
    Nov 27, 2006
    I live in Houston and my experience is much like yours. All six of my tuners work. I think I got a V58 error a couple of times, but it's very rare. The biggest problem is the missed recordings, up to 4 to 5 per week.

    I contacted Comcast a couple of days ago thru comcastcares_support@comcast.com, got a callback the next day, and had updated firmware within a few hours. It's only been a couple of days, but so far I've had no problems.
     

Share This Page