1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Tuners 5 and 6 Not Authorized

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by speedy2, Aug 25, 2013.

  1. Jan 9, 2014 #821 of 1187
    jwbelcher

    jwbelcher New Member

    489
    0
    Nov 13, 2007
    Orlando, FL
    It sounds like a bad tuner - which has been reported by others. V52 / V53 are signal errors which maybe telling since its only on one tuner. If the same channel works on a different tuner, I'd suggest you exchange it.
     
  2. Jan 9, 2014 #822 of 1187
    shrike4242

    shrike4242 Member

    276
    0
    Nov 30, 2006
    Saint Louis, MO
    After a long phone call to corporate customer care and then a transfer to corporate repair, I have an on-site set up for a lead tech who is supposed to be bringing 5+ cable cards with them at at least one tuning adapter. Hopefully next week when they show up, this issue with my Roamio can be put to bed.
     
  3. Jan 9, 2014 #823 of 1187
    HazelW

    HazelW Member

    284
    0
    Dec 6, 2007
    No. Va
    What exactly did they do? Update firmware via cable, or did you need a new physical card? What firmware did they give you?
     
  4. Jan 9, 2014 #824 of 1187
    sbourgeo

    sbourgeo Hepcat Daddio

    7,436
    0
    Nov 10, 2000
    New England
    In my case it wasn't a cable card issue. I was having trouble dealing with the overseas CSRs not giving me the tv/internet combo I wanted after multiple attempts. After I sent the email a local dude (and native English speaker) from Comcast called me the next day and got everything straightened out at a promo price for 12 months and threw in HBO to boot.
     
  5. Jan 10, 2014 #825 of 1187
    gsenia

    gsenia New Member

    3
    0
    Aug 3, 2008
    They can push the firmware update from the headend and only to specific cable cards. Definitely tweet comcast or email them the issue about not being able to tune tuners 5 and 6 specifically if X1 platform is in your area as that supports 6 tuners in most cases.
     
  6. Jan 10, 2014 #826 of 1187
    jntc

    jntc New Member

    114
    0
    Dec 5, 2013
    I've tried many many folks throughout Comcast, and they refuse to push firmware update to a specific card. See one of my posts here:

    http://forums.comcast.com/t5/XfinityTV-and-Equipment/Cisco-Firmware-1-5-3-1101/td-p/1967519

    I've even had someone call me from the corporate support office who has said NO way.
     
  7. Jan 10, 2014 #827 of 1187
    gsenia

    gsenia New Member

    3
    0
    Aug 3, 2008
    I would push getting a discussion with Comcast Executive Support to find out what the specific issue is in your division or region. If they do not know what it is I would push them to find out what it is. Also I would push they need to support you specifically if they have X1 in the region supporting 6 tuners as they have to offer and support the same with Tivo. Also you may want to raise this with your department of public utility and or cable advisory council in your area.
     
  8. Jan 10, 2014 #828 of 1187
    Ryan Nelson

    Ryan Nelson New Member

    17
    0
    Jan 31, 2011
    Good info. I tested for several hours last night. I'm definitely getting all 6 tuners to work and have no errors. Yeah! So the firmware update on Charter to 1.5.2_F.3001 definitely got my box working correctly. It only took several months for Charter to get me the firmware.
     
  9. Jan 10, 2014 #829 of 1187
    pshivers

    pshivers Retired!

    162
    1
    Nov 4, 2013
    Alhambra, CA
    Keep us posted how things are working after several days!

    1.5.2_F.3001 does not have a "Clean Bill of Health" with other 6-tuner users in this thread, but problems seem to vary quite a bit here depending on what cable company you are with.

    I'm with Charter in Southern California and am running 1.5.2_F.2401 successfully but with only 5 tuners active on my Roamio Pro. I also have a basic Roamio 4-tuner that has 1.5.2_F.1601 that works with no problems at all. Seems like Charter has some ongoing problems with updating the firmware over the cable... I'm not sure what they consider to be their "Current" firmware release???
     
  10. Jan 10, 2014 #830 of 1187
    shrike4242

    shrike4242 Member

    276
    0
    Nov 30, 2006
    Saint Louis, MO
    They tried doing a firmware upgrade to the Motorola cards I had in my S3 that were being migrated to my Roamio Pro and they couldn't get them to pair nor could they get the firmware to upgrade.

    They're supposed to be out on Tuesday with multiple CableCards and at least an additional tuning adapter to try and get my issues resolved with card pairing. I can only hope they bring the right card with the right firmware.

    EDIT: One thing I ran across in setting up a replacement Roamio Pro is that the Tivo made note that the tuning adapter doesn't support 6 tuners. It's a Motorola MTR700 running firmware 1.37, which people around here have said should work for 6-tuner operation. Has anyone encountered such an issue in trying to get 6 tuners up and running?
     
  11. Jan 11, 2014 #831 of 1187
    jwbelcher

    jwbelcher New Member

    489
    0
    Nov 13, 2007
    Orlando, FL
    I just discovered the V58 error I've experienced on Roamio actually occurs on all my DVRs :: Roamio, TivoHD and the cable company's SA8300HDC.

    Tonight I set all three DVRs to the same channel where I've experienced V58 and tonight saw them freeze simultaneously. My issue seems to have nothing to do with Roamio or the CableCARD being able to tune 6 channels.

    I'm going to open a ticket with my cable company.
     
  12. Jan 14, 2014 #832 of 1187
    kealoha311

    kealoha311 New Member

    16
    0
    Dec 4, 2001
    Hillsboro,...
    Just started getting these V58/V53 errors on Friday. The Plus I have has been working fine with a Moto 6.25FW cable card from Frontier FiOS since I got it in back in August. It seems to cause all the tuners to go black before either the V58 or V53 error comes up. I need to do more experiments to see what triggers it, but so far it seems to be when shows are recorded on Syfy. I guess the first this to try is to drop down to 6 tuners. I just wanted to post what is going on, since it sounds like the Moto with 6.25 is supposed to be one of the trouble free configurations, and it was working great for over 6 months.
     
  13. Jan 14, 2014 #833 of 1187
    shrike4242

    shrike4242 Member

    276
    0
    Nov 30, 2006
    Saint Louis, MO
    My service appointment went a little less smooth than expected, as the tech was late and didn't come out with multiple cards, only a single card.

    The FW on the card appears to be less than 6.25, though I have six premium channels including SyFy all recording at the moment without any apparent issue.

    However, the downside is that the Charter rep is tossing Motorola under the bus because they don't have the ability to firmware upgrade the CableCards nor have CableCars with FW at 6.25.

    I'll need to keep an eye on the situation since the FW isn't up to spec, though it is tuning on all six tuners at the moment and recording on all six without any apparent issue.
     
  14. Jan 14, 2014 #834 of 1187
    Keen

    Keen Member

    259
    0
    Aug 2, 2009
    Minneapolis, MN
    I bought a Roamio Pro 2 weeks ago, and had things working great. Until I noticed that some recordings weren't being recorded. I noticed this when Helix failed to record and I was sitting down to watch that right as it aired. I eventually did some experimentation and found that 4 tuners work on my Tivo.

    I'm on Comcast in the Minneapolis, MN area, with an SA card. I tried calling their CableCard phone line, but I could barely understand the CSR and they clearly didn't understand what I meant by 'CableCard firmware'. Do I just tweet @Comcast Cares to get some resolution?
     
  15. Jan 15, 2014 #835 of 1187
    Keen

    Keen Member

    259
    0
    Aug 2, 2009
    Minneapolis, MN
    Tweeting got me in touch with Comcast's Executive Customer Relations. I spoke to one of them on the phone earlier and explained that I need a firmware update for my CableCard so it'll let me use all 6 tuners on my new Tivo.

    They called back half an hour later asking that I call Tivo. I explain that I already did and the issue is not a Tivo firmware issue, it's a firmware for the Comcast-provided CableCard. They're waiting to hear back from one of their internal resources.

    Wheeeee.
     
  16. Jan 15, 2014 #836 of 1187
    Keen

    Keen Member

    259
    0
    Aug 2, 2009
    Minneapolis, MN
    Nice, they called back again to inform me that one of their technical people responded. My CableCard's firmware update started 9 minutes prior, and would be done in 5 minutes. I thank them profusely for taking care of it. I check my Tivo, and see the new firmware is on my CableCard. And now I can tune 6 channels at once. Woo!

    For other Comcast people who have this issue, tweeting @ComcastCares worked for me. They connected me to Comcast's Executive Customer Relations. Their number is 888-966-7794. From the automated message on that line, it sounds like anyone here should be able to call them and leave a message, but I don't know for certain if that'll get you help. I leave that here in hopes it's helpful for others.
     
  17. Jan 15, 2014 #837 of 1187
    tedede

    tedede New Member

    14
    0
    Nov 13, 2003
    Do you have a contact or a case number we can reference? All of my calls to Comcast have been futile.
     
  18. Jan 15, 2014 #838 of 1187
    jntc

    jntc New Member

    114
    0
    Dec 5, 2013
    Same here. They told me they could NOT upgrade a single cards firmware. That it is region specific.

    This was from the executive support office as well.

    What firmware did they upgrade you to?
     
  19. Jan 15, 2014 #839 of 1187
    PaperFriend

    PaperFriend New Member

    40
    0
    May 31, 2011
    Texas
    Which software version did you get?
     
  20. Jan 15, 2014 #840 of 1187
    Keen

    Keen Member

    259
    0
    Aug 2, 2009
    Minneapolis, MN
    I'll call them tomorrow to see if I can get something.
    I went from PKEY1.5.2_F.p.1401 to PKEY1.5.3_F.p.1101
     

Share This Page