1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Tuners 5 and 6 Not Authorized

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by speedy2, Aug 25, 2013.

  1. Nov 20, 2013 #681 of 1187
    Marconi

    Marconi TiVo Junkie

    444
    0
    Sep 8, 2001
    Page, AZ USA
    I bought some Moto M-cards with the following hardware and firmware versions:

    Card-1
    HW: 0554050003 BOOT: 04.01
    FW:
    FW* 06.25

    Card-2
    HW: 0469927002
    FW: 02.65
    FW* 06.25

    Card-3
    HW: 0469927002
    FW: 02.65
    FW* 06.25

    Card-4
    HW: 0469927002
    FW: 02.65, --.--, 03.25

    Card-5
    HW: 0469927002
    FW: 02.65, --.--, 03.25

    Card-6
    HW: 0537971002
    FW: 02.65, --.--, 03.25

    Card-7
    HW: 0537971002
    FW: 02.65, --.--, 03.25

    Regarding the HW designation on card 1, what is "BOOT: 04.01" and why is that the only card with such a designation?

    What's the difference between "FW" and FW*"? Some cards have one or the other and some have both. Why multiple entries?

    On cards 4-7, there's a gap between the FW versions listed. What's up with that?

    Finally, the cards from my cableco have:
    Hardware Version: 0469927002
    Firmware: 03.31, 02.65, 03.25
    which indicates to me that their cards will not provide me full 6-tuner access, since they don't have that "06.25" mentioned earlier in this thread.

    How to make sense of this?
     
  2. Nov 20, 2013 #682 of 1187
    DCIFRTHS

    DCIFRTHS I dumped SDV / cable

    2,119
    0
    Jan 6, 2000
    New York
    I didn't know that CableCARDs could be purchased. Where can I buy one? Thanks!
     
  3. Nov 20, 2013 #683 of 1187
    rainwater

    rainwater Active Member

    7,057
    1
    Sep 21, 2004
    You can buy them on eBay but they can't be used with any major cable company since they aren't in their database.
     
  4. Nov 20, 2013 #684 of 1187
    DCIFRTHS

    DCIFRTHS I dumped SDV / cable

    2,119
    0
    Jan 6, 2000
    New York
    Oh. Okay. Thanks!
     
  5. Nov 21, 2013 #685 of 1187
    Marconi

    Marconi TiVo Junkie

    444
    0
    Sep 8, 2001
    Page, AZ USA
    My cableco entered mine into their database and we will proceed to try and get them to work.

    People will tell you not to buy on eBay because the cards may be stolen, defective and whatnot. There may be something to this as I cannot get (so far) any of mine to work fully. The cableco and I have tried seven cards, none of which seem to work right. Curiously, I can receive channels 455-485 (which I think is their basic digital package) but no channels above that or below it, not even non-CP channels.

    I admit to not understanding the technology all that well. They sent me their troubleshooting guide for TiVo cableCARDS and everything looks like the card should be working, but I can see only a small range of channels. The others have no image.

    So, while the cards appear to be working, it is for a limited number of channels (which tells me it's a cableco problem). I may have to figure it out for them. Anyone have any ideas?
     
  6. Nov 21, 2013 #686 of 1187
    thorpemark

    thorpemark New Member

    12
    0
    Apr 8, 2002
    Thank you so much. It looks like all the pains to get everything working on both TivoHDs will now payoff when putting in the Roamio Pro and Mini. Thanks again.
     
  7. Nov 21, 2013 #687 of 1187
    Marconi

    Marconi TiVo Junkie

    444
    0
    Sep 8, 2001
    Page, AZ USA
    My Roamio arrived last night and I installed one of my own Motorola M-cards. The card is not yet paired so it's not surprising that I'm getting the "not authorized (V58)" errors on most channels. I am receiving 455-485 which is, I think, their basic package. No authorization needed, I suppose.

    The Roamio seems to be more informative than my THDs regarding why a channel has no picture.

    The diagnostics screens indicate that decoding should happen for all six tuners. That's encouraging.
     
  8. Nov 21, 2013 #688 of 1187
    rainwater

    rainwater Active Member

    7,057
    1
    Sep 21, 2004
    Like I said, no major cable company will do this. I am assuming you have a regional cable company. And even if they try, it is doubtful they will ever pair a card brought in externally (unless you get lucky and find an tech person with amazing knowledge of cablecards).

    And yes, most of those cards are stolen (or just not returned) from a cable company. However, I doubt it would affect getting it paired since there is not a national database of stolen cablecards.
     
  9. Nov 22, 2013 #689 of 1187
    aryndub

    aryndub New Member

    29
    0
    Jun 25, 2009
    My Roamio Plus arrived Wednesday night and it took over a day to get everything setup properly with them. I originally obtained 3 cablecards and as usual, the first one i inserted was bad. Both of the other two working cards were version 1.5.2.3001.

    As suspected, I'm getting the dreaded V58 errors that everyone is mentioning... my question is, how do I disable the 6th tuner? I've searched the tivo site, these forums and I see mention of it, but not the steps to do so. Also, if I'm reading right, the setup seems to be stable for 5 tuners and not 6 correct?

    Thanks.
     
  10. Nov 22, 2013 #690 of 1187
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,148
    33
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Go to Settings > Channels > Channel List
    and enter one of the following number sequences using the number buttons on the remote. This will tell Roamio the how many tuners it can use.
    - 88633 = use 3 tuners
    - 88634 = use 4 tuners
    - 88635 = use 5 tuners
    - 88636 = use 6 tuners
     
  11. Nov 22, 2013 #691 of 1187
    AdamNJ

    AdamNJ New Member

    387
    0
    Aug 22, 2013
    Dunellen, NJ
    then force a reboot of the tivo:
    tivo >> settings >> help >> restart
     
  12. Nov 22, 2013 #692 of 1187
    Unbeliever

    Unbeliever Random Nobody

    5,194
    5
    Feb 3, 2001
    Altadena, CA
    I've never had to do that. The tuner mod happens instantly for me.

    --Carlos V.
     
  13. Nov 22, 2013 #693 of 1187
    andyf

    andyf Active Member

    1,176
    2
    Feb 23, 2000
    Houston,...
    Without the restart it's possible you disabled a good tuner. A restart forces a rescan of the tuners and disables the one not working well?

    I tried without the restart and still got the V58 error. TiVoMargret advised a restart and all is now good.
     
  14. Nov 22, 2013 #694 of 1187
    aryndub

    aryndub New Member

    29
    0
    Jun 25, 2009
    andyf, are you currently running 4 or 5 tuners in the Houston area? I've seen varying reports from different users.
     
  15. Nov 22, 2013 #695 of 1187
    andyf

    andyf Active Member

    1,176
    2
    Feb 23, 2000
    Houston,...
    I'm currently running 5 tuners. I don't get the V58 errors anymore but occasionally I'll get the V53 channel not available message. This can be fixed by tuning to another channel and back. I think this is a TiVo problem.

    I have an Elite in the bedroom that I duplicate my SP recordings on. So far I have had to use it on 2 occasions. Two nights in the last month or so I got failed recordings due to No Signal (V53 error).
     
  16. Nov 22, 2013 #696 of 1187
    HDRyder9

    HDRyder9 Member

    196
    0
    Aug 2, 2007
    Those [V53] errors have gone away here with the 1.5.3 firmware.

    See if you can find a guy named Chad A with Comcast who's a social media specialist. I think he might be able to communicate with your local area partners and facilitate a firmware upgrade for you.
     
  17. Nov 23, 2013 #697 of 1187
    thorpemark

    thorpemark New Member

    12
    0
    Apr 8, 2002
    Thx again... Comcast/Motorola card with 6.25 firmware worked fine. Strange thing.. the Comcast CableCard activation phone number: 1-877-405-2298.. did not work.. called several times at 9:30-10:30 am and a recording said to call back during "regular" hours. A subsequent online support chat offered the number 1-888-739-1379, which I think is the regular hotline number, and I ended up with a tech that had gone through cablecard training with the tivos and he took care of everything himself.

    Now I am in the middle of the min's V70 error problems which is not seeing the roamio pro on the net (even though during setup the mini is physically sitting on top of the roamio and is plugged into the same hub). This is talk for a different thread, of course, but Tivo tech support's "wait 72 hours while rebooting everything everything from time to time" does not inspire confidence so I thought I'd share for the next people researching these issues.

    Thanks again.
     
  18. Nov 23, 2013 #698 of 1187
    HDRyder9

    HDRyder9 Member

    196
    0
    Aug 2, 2007
    Sometimes, Minis have difficulty with certain switches. Perhaps you could try a different switch.
     
  19. Nov 24, 2013 #699 of 1187
    thorpemark

    thorpemark New Member

    12
    0
    Apr 8, 2002
    Thx.. I tried this (plugging both directly into the router hub) and everything else. Its 48 hours now and counting. Again, in case anyone else stumbles on this here instead of the properr V70 error threads.. the weirdest thing I read suggested RMAing the Mini from Tivo and going to BestBuy (if they are stocked) and pick up a mini and go through the activation sequence myself. The suspicion of that thread was that the Tivo store makes mistakes while activating. I wonder if the 72 hour wait advice is really the lead time needed for the queue of badly activated minis.
     
  20. Nov 27, 2013 #700 of 1187
    Jesse.D

    Jesse.D New Member

    5
    0
    Nov 3, 2013
    Wisconsin
    UPDATE:

    TW Cable NEW (Northeast Wisconsin)

    Cable Card Replaced

    Cisco
    H/W Model: 0803, Ver: 0010
    OS: 1.5.3_F.p.0601
    (2012 Physical Build date)

    Cisco STA-1250 (No Change, same software)

    I've had no failures recording. I've had not (initial) failures tuning. I have turned the TV on in the morning to see thing errors. Specifically it seems to fallback to V58 even though the channel is part of the package. Bounce around for a bit and it seems to allow tuning again.


    Jesse - CCNA R&S
    ---
    People say the road to Hell is paved with good intentions.
    Why? Do they think there's a shortage or bad ones?
     

Share This Page