1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Tuners 5 and 6 Not Authorized

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by speedy2, Aug 25, 2013.

  1. Nov 15, 2013 #661 of 1187
    NJguy

    NJguy New Member

    86
    0
    Sep 10, 2013
    According to Ed this update was pushed out on Monday to all NDS card users. The OS Version is VGUARD3.0.7_F.p.0601 with a Build Time Oct 23 2013.

    If you do not have that OS Version I suggest you call Cablevision and have them push that update to your cable card. I don't think it would be an issue for them to do that. Once you do that bump your tuners up to 6 and you should be good. Haven't been home at all this week to try it but family has and they have not received any errors and all recorded shows seem to be good so far.
     
  2. Nov 17, 2013 #662 of 1187
    cc0n01

    cc0n01 New Member

    25
    0
    Mar 31, 2003
    Long Island, NY
    Bad news. I started receiving the V58 channel not authorized errors again this morning with the NDS 0601 update. I've sent Ed from Cablevision an email about this. Hopefully he can find a fix.
     
  3. Nov 17, 2013 #663 of 1187
    AdamNJ

    AdamNJ New Member

    387
    0
    Aug 22, 2013
    Dunellen, NJ
    Just wondering, are you using a TA in your setup? If so, are you sure that you need it?
     
  4. Nov 18, 2013 #664 of 1187
    cc0n01

    cc0n01 New Member

    25
    0
    Mar 31, 2003
    Long Island, NY
    My cablecard was reset and the V58 "not authorized" errors stopped. I'm not sure if it reset itself or Cablevision did the reset after I called the automated line with the four dashes on my set top box message.

    Hopefully I'm the only one with the problem after the 0601 update.

    AdamNJ - I'm not using any Tuning Adapters in my setup.
     
  5. Nov 18, 2013 #665 of 1187
    JDSunny46

    JDSunny46 New Member

    2
    0
    Nov 18, 2013
    Also getting the issue with Roamio Pro on Charter in CT. Sad. It's my first experience with a TiVo and it's less than super amazing.

    I called a couple weeks back and Charter sent out a tech, who doesn't get the training needed for the newer tech or cable cards. Basically, when I couldn't reproduce it was deemed "resolved" and they moved on.

    I scaled back to 4 tuners, hopefully that will fix my missing recording issue and the fact that I can't watch premiums consistently.

    Cisco Cablecard F/W: PKEY1.5.2_F.p.2401
     
  6. Nov 19, 2013 #666 of 1187
    DigitalDawn

    DigitalDawn Member

    181
    1
    Apr 26, 2009
    Jupiter, FL
    JD,

    After going through cable card hell for over a year and a half, culminating with losing channels 5 minutes after the cable cards were re-paired, I can tell you that it's not TiVo's fault.

    There are a few reasons I know this:

    1. As soon as the new firmware was downloaded to my cable cards, video pixellation and audio dropouts all but disappeared.

    2. The new firmware fixed my channel tuning issues and I can now use all six tuners in my Roamio Pro.

    3. The most compelling reason that it's not TiVo's fault: all the tuning problems on my PC's Ceton tuner card are now completely gone.

    You have to realize that most cable companies using Cisco equipment have very, very outdated CC firmware filled with bugs. In addition, because cable cards are barely used these days, new ones are never purchased, and old problematic cards are often reused.

    I have to give TiVo credit for reporting the cable card issues and thank Margret for telling us which firmware versions to ask for. I'm also going out on a limb to say that Comcast in Palm Beach County, Florida, did the right thing in quickly giving us the latest/greatest firmware after a number of TiVo users experienced significant problems.
     
  7. Nov 19, 2013 #667 of 1187
    tomhorsley

    tomhorsley Active Member

    1,168
    4
    Jul 22, 2010
    I don't know about that "quickly" part. The diag screen says the firmware was built back in June. I could have used it then :).
     
  8. Nov 19, 2013 #668 of 1187
    CrispyCritter

    CrispyCritter Purple Ribbon Wearer

    3,646
    1
    Feb 28, 2001
    North...
    While not great, I personally don't consider the delay exceptionally bad. I'm sure it had to go through several validation steps, with the final one being at the local franchise level to make sure there aren't any bad interactions at with local legacy equipment. Getting local franchises to allocate testing resources for a problem that may affect only 20-30 customers in their local area is probably tough.

    The June timing is interesting though. Cable companies knew about the problem long before the Roamio was released. Conspiracy theorists will have fun!
     
  9. Nov 19, 2013 #669 of 1187
    tomhorsley

    tomhorsley Active Member

    1,168
    4
    Jul 22, 2010
    The first date they announced for their rollout of new infrastructure and X1 boxes, etc was "summer". I suspect the firmware was prepared for that rollout (which is now scheduled for early 2014).
     
  10. Nov 19, 2013 #670 of 1187
    pshivers

    pshivers Retired!

    162
    1
    Nov 4, 2013
    Alhambra, CA
    I had the exact same problems and Firmware release on my Cisco CableCard as you. I'm on Charter Cable in the San Gabriel Valley, Southern California.

    I first dumbed my Tivo Roamio Pro down to 4 tuners to resolve the issues I was experiencing and it worked great. But further research indicated that setting the Roamio to 5 tuners would work equally as well and of course give me back one more tuner. I made this change to 5 tuners two weeks ago and all is well, no more unauthorized channels! It's not the full 6 I paid Tivo for, I will have to wait for Charter to upgrade their CableCard firmware to the current level for that to be fixed.

    I'm happy enough with my Roamio right now that I just purchased and installed my first Tivo Mini using the MoCA network option. Setup was a Snap and it works really well! I plan to replace all 4 of my Charter Cisco DVR's as my budget permits. The Tivo presentation is just so much better!!!
     
  11. Nov 19, 2013 #671 of 1187
    HarperVision

    HarperVision TiVo's Italian Cuz!

    5,275
    3
    May 14, 2007
    Paradise...
    While I completely agree with and understand your post, I don't think you can completely disregard TiVo as an accomplice in this crime. My point being that I had both the TiVo Roamio Pro and Ceton InfiniTV 6 PCie at the same time about a month ago. I experienced similar tuning issues with them both. I opened a support case with each. I still have the exact same tuning issues with my Roamio over 2 months later, the Ceton had a new firmware loaded with 24 hours which completely rectified all tuning issues. Apparently there's a workaround to have the source tuning device message the cablecard/TA in another way to ensure it tunes properly. Ceton implemented this fix instead of pointing fingers because that is ALL that matters in the end for happy customers. TiVo did not and still hasn't months later.
     
  12. Nov 19, 2013 #672 of 1187
    bmgoodman

    bmgoodman Member

    971
    2
    Dec 20, 2000
    Northern...
    +1
     
  13. Nov 19, 2013 #673 of 1187
    rainwater

    rainwater Active Member

    7,057
    1
    Sep 21, 2004
    Ceton doesn't have to play nice with the cable companies either. TiVo adding a hack that affects how it works with cable headends is probably not a smart move. In fact, if Ceton had the install base, I'm sure cable companies wouldn't like their workaround (I'm sure it is hitting the headend much more than normal to work around the bug).
     
  14. Nov 19, 2013 #674 of 1187
    HarperVision

    HarperVision TiVo's Italian Cuz!

    5,275
    3
    May 14, 2007
    Paradise...
    If the tuning request actually gets past the TA then you'd have a valid point, but it doesn't appear that's the case, or it would be tuning properly in the first place. The message Ceton sends to the cablecard/TA only goes that far from what I understand, not all the way to the headend. I could be wrong though.
     
  15. Nov 19, 2013 #675 of 1187
    Marconi

    Marconi TiVo Junkie

    444
    0
    Sep 8, 2001
    Page, AZ USA
    I see very little mention of Motorola MediaCipher M-Cards as regards the problem of being able to use the full six tuners. Is this because the Moto cards work perfectly? Because no one but my cableCo (Cable ONE) uses Moto?

    My Roamio should arrive tomorrow and I'm curious whether I'll really have six tuners at my disposal.
     
  16. Nov 19, 2013 #676 of 1187
    nws alpine

    nws alpine New Member

    46
    0
    Nov 7, 2013
    Some use SA/Cisco or Motorola or even both. Comcast uses Cisco in one area and motorola in the next county. It all depends on the existing infrastructure. I haven't heard of issues with Motorola like the outdated Cisco cards.
     
  17. Nov 19, 2013 #677 of 1187
    NJguy

    NJguy New Member

    86
    0
    Sep 10, 2013
    Haven't had an issue yet. Sorry you did.
     
  18. Nov 20, 2013 #678 of 1187
    thorpemark

    thorpemark New Member

    12
    0
    Apr 8, 2002
    Thank you. I may drop by there tomorrow. Is there a specific one to ask for? I know I want the Cisco 1.5.3.1101 firmware.. is that enough info?

    Oh wait.. you said Cablevision.. dang.. am Comcast.

    My new Roamio pro and Mini should arrive tomorrow (Thursday)... would be cool to have the correct cablecard waiting on it.
     
  19. Nov 20, 2013 #679 of 1187
    thorpemark

    thorpemark New Member

    12
    0
    Apr 8, 2002
    My TivoHD shows this for the Motorola CC..

    Motorola
    HW: 0469927002 Boot: 03.25
    FW* 06.25 E 04/10/12 06:17
    FW 05.23 ---

    So, that FW* is the 06.25 I am looking for? I should be able to take that cablecard and stick it in my new Roamio Pro (arriving soon) and get it autorised for the new device and then use all 6 tuners and access Protected channels as well?
     
  20. Nov 20, 2013 #680 of 1187
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,142
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Yes, FW* 06.25 is fine. Been using a Moto card with that firmware for a few months now with my Roamio Pro without issue for all 6 tuners.
     

Share This Page