1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Tuners 5 and 6 Not Authorized

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by speedy2, Aug 25, 2013.

  1. Sep 24, 2013 #361 of 1187
    Am_I_Evil

    Am_I_Evil Member

    173
    0
    Apr 7, 2009
    I agree...hope this is updated soon...
     
  2. Sep 25, 2013 #362 of 1187
    ACDCfn

    ACDCfn New Member

    7
    0
    Sep 23, 2013
    CABLEVISION still hasn't update my card. This is B.S! They pushed update to the few lucky once on this blog but the rest of us could be stuck for a very long forseeble future. Don't buy that "update coming soon" at all. Been with cablevision for 7 years and many times before heard "next week" took 2 years. No joke! Was promised multi-room DVR by their higher ups many times as "next week" took them 2 years.
     
  3. Sep 25, 2013 #363 of 1187
    Smirks

    Smirks .:. Hello .:.

    113
    0
    Oct 7, 2002
    Woah, cowboy! Email Margret (margret@tivo.com) and see if she can get you added to the list of folks to have the new firmware pushed to early. She'll likely give your info to a fellow named Ed at Cablevision who will handle the actual code push.

    We have the updated firmware because we were proactive and asked to get it. It didn't just happen automatically.
     
  4. Sep 25, 2013 #364 of 1187
    I WANT MORE

    I WANT MORE New Member

    102
    0
    Oct 13, 2009
    "Middle of...
    I was able to secure a 514517-017-00 today. Will report if it works on Friday when I get everything set up. Thanks again for the help.
     
  5. Sep 25, 2013 #365 of 1187
    ACDCfn

    ACDCfn New Member

    7
    0
    Sep 23, 2013
    I emailed TiVO Margret two days ago and no answer or update so far. If you or anyone else can share contact info for Ed or someone from CABLEVISION directly I would appreciate it. I don't want to be stuck waiting indefinitely. Here's my info:
    TiVo Service Number: 84800019023971F
    CableCard ID: 0-011-045-450-001
    Host ID: 0-350-135-977-535

    Can send my phone and address in private message if that helps
     
  6. Sep 25, 2013 #366 of 1187
    NJguy

    NJguy New Member

    86
    0
    Sep 10, 2013
    I got a response back from Margaret in 20 minutes (thank you Margaret :) ). The unfortunate part of that was her answer: I will forward your information to Cablevision, but at this time Cablevision does not have updated firmware on the NDS cards to support all 6 tuners. Setting the Roamio to use 4 tuners is the best approach until they have an update available.

    This is not Tivo's issue at all. I have to make a decision as to if I return this and go with my free year of crappy DVR service from Cablevision or have faith that they will fix this sooner rather than later. I did file a complaint with FCC since they offer up to 10 recordings at once on their own service so they should have all 6 tuners working on their NDS cablecards.
     
  7. Sep 25, 2013 #367 of 1187
    ACDCfn

    ACDCfn New Member

    7
    0
    Sep 23, 2013
    Margret finally got back to me asking my current version of cable card software so hoping she'll forward it to Cablevision. More waiting for now. NJ guy why do you have NDS card? I am with CABLEVISION in nj and have scientific Atlanta/Cisco card. Can't you exchange your card?
     
  8. Sep 25, 2013 #368 of 1187
    HarperVision

    HarperVision TiVo's Italian Cuz!

    5,275
    3
    May 14, 2007
    Paradise...
    OK here's where I'm at, as the last straw before I give up the TiVo and go to the HDHR prime and wash my hands of this. I did a bunch of diagnostics today and even took off work to do so. Everything, and I mean everything as far as signal levels, etc appear fine. I have FW 1.5.3_0601 on oceanic time warner. I dropped to 5 tuners and set 4 recordings for only SDV channels with cci of 0x02 (copy once). I started tuning to various other SDV channels using the one remaining tuner not recording. It was pretty successful with only a couple "cannot tune this channel" msgs asking to hit select to retune which worked. A few times I got a long black screen but I waited and the picture came up eventually.

    I then tried going back to 6 tuners and did the same thing but with 5 recordings and one tuner free to channel surf. Now I'm getting a lot more plain black screens with no msgs at all and even if I wait and leave it alone, the video never comes on like in 5 tuner operation. So I went into the DVR Diagnostics section and the 5 recording tuners look fine, but on the 6th channel surfing tuner, when its a blank screen, at the end under the cablecard screen it says under "Decrypt Record Channels: 5 (03415)" and under tuner number 2 (the live ch surfing one) it says its an analog channel, not digital, and there's no cablecard association for this channel. The channel is supposed to be 1203 nfl network, which of course is SDV (digital). So I switch up one channel to 1204 nfl redzone and it tunes in fine, even though this is SDV with a cci of 0x02 as well. I look back in DVR diagnostics and it now shows the tuner tuning a digital signal and the cablecard association as well as now showing all 6 tuners back!!! ("Decrypt Record Channels: 6 (034152)"). If I go back to ch 1203 it does the same error again, as well as some other, but not all, SDV channels.

    Margret or anyone, does this sound like the bug where I need to drop to 5 tuners and how soon can I expect rectification, if ever? I'm curious if it really is because I have in the past dropped all the way down to only 3 tuners and still have had the occasional blank screen and error messages. Does this sound like maybe something else? I am at my wits end and don't have time for this.
     
  9. Sep 25, 2013 #369 of 1187
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,148
    33
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Note that after dropping # tuners you also need to reboot the machine if you haven't been doing so.
     
  10. Sep 25, 2013 #370 of 1187
    HarperVision

    HarperVision TiVo's Italian Cuz!

    5,275
    3
    May 14, 2007
    Paradise...
    Yep, been doing that and rebooting the TA as well.....MANY times!!! Thanks for the heads up just in case though!
     
  11. Sep 25, 2013 #371 of 1187
    HarperVision

    HarperVision TiVo's Italian Cuz!

    5,275
    3
    May 14, 2007
    Paradise...
    Well I was able to get the latest TiVo update just now (see other thread) and it didn't fix my issues, and the plot even thickens now because now I'm getting black screens on non SDV cablecard channels like CNN! It appears like its something between the ta and cablecard because cnn isnt sdv yet it also loses cablecard association and shows as "analog" too in the dvr diagnostic screen and we all know the roamio is digital only. Geez I give up!
     
  12. Sep 26, 2013 #372 of 1187
    lew-wolfgang

    lew-wolfgang New Member

    26
    0
    Sep 23, 2013
    San Diego
    I think I can add some new data to the mix.

    I'm a Cox customer in south San Diego county, which is SA/Cisco territory. I purchased a Pro and a Mini a couple of weeks ago and have been experiencing the tune-failure issue. At times 50% of the channel changes fail with a black screen. At other times it works well as I select sequential channels between 1035 and 1070.

    On the CC:

    90-db signal strength
    35-db SNR
    Manuf ID: 259
    Firmware: PKEY1.5.3_F.p.0601

    Cox also supplied a Cisco STA1520 TA.

    As a test, I started six simultaneous record sessions, all channels are encrypted with CCI=0x02.

    I confirmed that the six encrypted channels were actually being recorded by looking at the content, first with the Mini and then with the Pro. All was well. I then stopped the recording and confirmed once again that all six recordings had content.

    Thus, I don't think my tuning failures are being caused by CC tuners not decrypting.

    Another MAJOR data-point backs up this supposition: The problem is mostly non-existent when tuning live-tv on the Mini! I've tested this by confirming that the Pro was failing most channel changes, then running upstairs to find that the Mini was working perfectly on the SAME channels the Pro was failing! I repeated this experiment a number of times with similar results. So why would the Mini's tune requests to the Pro work, while the Pro's own requests to itself fail?

    For the record, the Mini does fail to tune from time-to-time, I'd guess maybe 1% of channel changes, versus 50% on the Pro (at times). I've also had the "waiting circle" a time or two that required a Mini reboot.
     
  13. Sep 26, 2013 #373 of 1187
    aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    19,190
    25
    Jan 31, 2002
    Northern...
    The X1 is five tuners right now. A coworker got one installed earlier this week. His is setup to use five tuners. He was recording four channels and watching a fifth channel live.

    Although he was told by the tech that the X1 had eight tuners with three not working. I told him that made no sense and it was probably six tuners. And when I read up on it that is what I found. That there were six tuners in it.

    I told my brother about it and it sounds like he might finally be ready to pull the trigger on a TiVo after so many years.
     
  14. Sep 26, 2013 #374 of 1187
    hanlan

    hanlan New Member

    11
    0
    Sep 26, 2013
    Hi all,

    I'm on Cablevision-NJ/Oakland. I had a Cisco/SA 1.5.2..0601, sent my email to Margret. I got my update to 1.5.3..1101 and all seems to work.
     
  15. Sep 26, 2013 #375 of 1187
    ACDCfn

    ACDCfn New Member

    7
    0
    Sep 23, 2013
    Sent multiple emails, still no update for me. Not sure why Cablevision seems to be leaving me out when others on this board get the update...
     
  16. Sep 26, 2013 #376 of 1187
    TiVoMargret

    TiVoMargret VP Product Dev, TiVo

    354
    0
    Feb 2, 2008
    Silicon Valley
    I would like to invite those of you who have a CableCARD from NDS to join our Beta. While I don't have a fix yet, the Beta has additional logging around the issue that will let us help Cisco/NDS understand the problem with the firmware.

    If you are willing to join our Beta program, please sign up at:
    http://fieldtrials.tivo.com

    and then send me an email (margret@tivo.com) with the subject: "NDS CableCARD"

    Thanks,
    --Margret
     
  17. Sep 26, 2013 #377 of 1187
    razor237

    razor237 Member

    93
    0
    Feb 1, 2002
    Jackson, NJ
    If anyone in central NJ is looking to get a cisco card from cablevison i know the freehold optimum store has them, and once you get that maybe Margret can get your firmware updated
     
  18. Sep 26, 2013 #378 of 1187
    AdamNJ

    AdamNJ New Member

    387
    0
    Aug 22, 2013
    Dunellen, NJ
    I have had the updated firmware on Cablevision for a week now without any problems. I feel it is working great and ready for rollout to rest of the SA/Cisco PKM cards on Cablevision's network.

    My previous tuning issue was exclusively with the 6th tuner which would bomb out immediately or within a few hours; the other 5 worked okay. After the update, I set 6 encrypted channels to record at multiple times in hopes of getting Tivo to have to switch channels on all tuners. No problems. I also have been primarily using the 6th tuner (confirmed which tuner from using the CC diagnostic screens) for my live viewing, so it has changed channels 20+ times over the last few days, and no issues. The Decrypt Fail screen under the CC Conditional Access set of screens shows no errors.

    Another previous issue that I had frequently was macroblocking; this seems to be fixed with this firmware as well as I haven't seen any yet. It was supposed to be fixed in 1.5.2.2801 anyway:
    http://www.cisco.com/en/US/docs/vid...ies/Release_Bulletin_M-CARD_OS_1.5.2.3001.pdf


    I emailed Ed H @ CV on Tuesday that it had been working fine (same info as above) and I asked what the next steps were (if there would be a general release for everyone else...etc), but I did not hear back from him.
     
  19. Sep 26, 2013 #379 of 1187
    howye

    howye New Member

    8
    0
    Dec 27, 2002
    I have a Roamio basic, only 4 tuners, and this is the exact problem I am experiencing. Tonight I begin getting this problem on many more channels. Then I restarted to apply the most recent update, that did not help the problem. This is on Time Warner cable.
     
  20. Sep 27, 2013 #380 of 1187
    HarperVision

    HarperVision TiVo's Italian Cuz!

    5,275
    3
    May 14, 2007
    Paradise...
    Sorry to hear that. I'm thinking it has something to do with analog channel simulcast and a glitch with how it tells the unit to tune to which channel, and it's mistaking something and trying to tune the analog channel instead, causing the black screen error because Roamio is digital only.
     

Share This Page