1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Tuners 5 and 6 Not Authorized

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by speedy2, Aug 25, 2013.

  1. Sep 19, 2013 #301 of 1187
    keenanSR

    keenanSR Member TCF Club

    910
    2
    Oct 12, 2004
    Santa Rosa CA
    I'm curious about this as well although I haven't seen Comcast mentioned in this thread. It appears to be focused on CableVision and Verizon as far as I can tell, though the thread title is not selective of any particular provider or providers.
     
  2. Sep 19, 2013 #302 of 1187
    inc77

    inc77 New Member

    6
    0
    Sep 14, 2013
    So I received the update from Cablevision this afternoon while I was at work. Cable card is now on 1.5.3 1101. I recorded 6 channels (mixture of HBO and Showtime) for about an hour and had no errors. It looks like it's fixed.
     
  3. Sep 19, 2013 #303 of 1187
    AdamNJ

    AdamNJ New Member

    387
    0
    Aug 22, 2013
    Dunellen, NJ
    Who is your provider? If it is Cablevision, I would expect it to be released generally to all CC users after the couple of us test it out a little. And we might get a date saying so.

    You can check the firmware version using the instructions in this thread. There is no message that the tivo box displays or anything.
     
  4. Sep 19, 2013 #304 of 1187
    AdamNJ

    AdamNJ New Member

    387
    0
    Aug 22, 2013
    Dunellen, NJ
    When I got home from work, I was able to confirm that I got the update to Cisco firmware 1.5.3.1101.

    I would say it is going to take a few days to give a good test before we can say the issue is fixed. But so far with a 10 minute test of changing channels on all 6 tuners, no issues.
     
  5. Sep 19, 2013 #305 of 1187
    AdamNJ

    AdamNJ New Member

    387
    0
    Aug 22, 2013
    Dunellen, NJ

    The few of us that got the update to 1.5.3.1101 have to test it out first. I assume Cablevision only sent it to a handful of us so that we could test it and report back before they do a more general release. But CV doing a release certainly won't directly affect other networks.

    Cablevision is the only company who admitted knowing about the issue and that they were testing newer firmware to correct it (although admittedly as a CV customer, I was only searching for this issue on CV elsewhere on the internet). Also note that on this board there are people who say that 1.5.3.0601 works already and we know of a provider who has their own 6 tuner dvr using this 601 release. The first step is getting the provider to care/acknowledge the issue so that they can start their own testing. Tivo might be able to apply some pressure from their end.

    Margret might be able to shed more like on the question of "what about the rest of us?"
     
  6. Sep 19, 2013 #306 of 1187
    HarperVision

    HarperVision TiVo's Italian Cuz!

    5,275
    3
    May 14, 2007
    Paradise...
    Yes I ended up having time to do it last night. It didn't fix anything. I have also tried dropping number of tuners from 6 all the way down to 3 with no success either. I'm really getting quite fed up with the possibility of spending $1500+ on a Pro, minis and Lifetime on each only be their beta tester!!! WMC here I come! At worst I'll keep expensive, over compressed HD DirecTV.
     
  7. Sep 19, 2013 #307 of 1187
    razor237

    razor237 New Member

    93
    0
    Feb 1, 2002
    Jackson, NJ
    I wonder if the Cablevison SA cards are gonna get that firmware as well or should i try to get a Cisco card from them
     
  8. Sep 19, 2013 #308 of 1187
    NJguy

    NJguy New Member

    86
    0
    Sep 10, 2013
    Or what about Cablevision NDS cards? I wish Cablevision was monitoring this site like Margaret from Tivo is. I have not seen an update on that card yet. Anyone with a Cablevision NDS card know of any update to those? I haven't received any emails or anything from them or Tivo. Hope it happens (or happened) soon.
     
  9. Sep 19, 2013 #309 of 1187
    AdamNJ

    AdamNJ New Member

    387
    0
    Aug 22, 2013
    Dunellen, NJ
    Scientific Atlanta (SA) was bought by Cisco some years ago. So in the case of cablecards, they are the same and run the same software/firmware.

    pkm800 / pkm802 - branded as SA
    pkm801 / pkm803 - branded as Cisco
    pkm908 - newest from Cisco, supports 8 tuners, but u probably won't find your provider using them.
     
  10. Sep 19, 2013 #310 of 1187
    jwbelcher

    jwbelcher New Member

    489
    0
    Nov 13, 2007
    Orlando, FL
    I have the same problem as you on Brighthouse in Orlando. Which is basically TWC with a different name. I have a tuning adapter and routinely fail on premium channels with Roamio. I dont experience issues on non-SDV channels or with normal broadcast channels using the CableCARD (FW 0601) when the TA is disconnected. However I have no consistency with tuning SDV + TA.

    Its sounds like the same issue as Dave (HarperVision). I hope this issue has someone's attention.

    James
     
  11. Sep 19, 2013 #311 of 1187
    AdamNJ

    AdamNJ New Member

    387
    0
    Aug 22, 2013
    Dunellen, NJ
    It is my understanding that when the TA is connected, Tivo relies on the TA for all tuning decisions, the CC is only used to decrypt. I wonder if it could be possible that your TA cannot handle more then a certain number of streams.
     
  12. Sep 20, 2013 #312 of 1187
    gamo62

    gamo62 New Member

    497
    0
    Oct 12, 2002
    I'm having issues with Cincinnati Bell Fioptics. Only 4 out of 6 are authorized, with one being used for the Mini.

    Current f/w: PKEY_1.5.2_F.p.1401
    Build Time April 20. 2009
     
  13. Sep 20, 2013 #313 of 1187
    cpgny9

    cpgny9 New Member

    39
    0
    Feb 28, 2006
    I have a cablevision (in NJ) NDS card w/version 3.92.13 and have the roamio plus since the day it came out, and all 6 tuners have been working fine. Had some problems at first on a couple of the tuners - just pulled the card out and put it back in a couple of times and a couple of resets later, everything worked.
     
  14. Sep 20, 2013 #314 of 1187
    NJguy

    NJguy New Member

    86
    0
    Sep 10, 2013
    Interesting. I'm not showing that build win NDS. I'm showing VGUARD 3.0.7_F.p.0501. Says build time for this was Mar 3, 2011. This is my 2nd card with this exact build.

    Really happy for you it's working well since day one. I've got the Plus and wondering how long it will be before i use 6 tuners. I have a couple more weeks before I'm locked in with Tivo but I do have a 60 day return policy with BB. May try to call Tivo to see if they can extend.
     
  15. Sep 20, 2013 #315 of 1187
    tyheyn

    tyheyn New Member

    10
    0
    Aug 14, 2002
    Hi, Margret,

    As I read through all of the posts, a lot of us Comcast subscribers are at 2401 for our CableCARDS; I'm guessing that that is the most recent mainstream release from Comcast. Is TiVo working to address this issue for this level of firmware?

    Thanks!

    Tyson
     
  16. Sep 20, 2013 #316 of 1187
    I WANT MORE

    I WANT MORE New Member

    102
    0
    Oct 13, 2009
    "Middle of...
    Does anyone have any experience with Midcontinent Communications? Anyone have them as a provider and able to use all 6 tuners?
     
  17. Sep 20, 2013 #317 of 1187
    Smirks

    Smirks .:. Hello .:.

    113
    0
    Oct 7, 2002
    I checked on things yesterday evening and this morning and I'm happy to report all 6 tuners are still working with the 1.5.3_1101 firmware!

    With 1.5.2_1601 my 6th tuner would V58 after a couple of hours. Now it's gone over 24 and still chugging along! I'd say things are definitely looking brighter for us Cablevisioners with Cisco/SA cards!
     
  18. Sep 20, 2013 #318 of 1187
    andyf

    andyf Active Member

    1,176
    2
    Feb 23, 2000
    Houston,...
    Comcast in Houston subscribers were updated to 3001 a couple of years ago so it's unlikely 2401 is the latest mainstream release.
     
  19. Sep 20, 2013 #319 of 1187
    anthonymoody

    anthonymoody New Member

    199
    0
    Apr 29, 2008
    So I got the update (CV, westchester county NY) and switched back to 6 tuners (I'd had to drop to 5). At first the added tuner said something like "Show not found" or something to that effect in the tuner list. But, it could tune channels. The channel number and show simply wasn't reflected in the list.

    Then I rebooted and now all 6 tuners seems to work. Fingers crossed that this is "it!"
     
  20. Sep 20, 2013 #320 of 1187
    AdamNJ

    AdamNJ New Member

    387
    0
    Aug 22, 2013
    Dunellen, NJ
    Yes you need to reboot after changing the # of tuners, so the "Show not found" isn't something to be worried about.
     

Share This Page