1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Tuners 5 and 6 Not Authorized

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by speedy2, Aug 25, 2013.

  1. Sep 12, 2013 #221 of 1187
    DCIFRTHS

    DCIFRTHS I dumped SDV / cable

    2,119
    0
    Jan 6, 2000
    New York
    Margret: You previously posted that Motorola CableCARDs had to be of a particular HARDWARE version in order to work correctly with all six tuners and encrypted channels on the Verizon network. Is this still the case, or should ALL hardware versions of the Motorola CableCARDs, with firmware version 06.25, be compatible?
     
  2. Sep 12, 2013 #222 of 1187
    CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    2,350
    6
    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ
    FWIW:
    My Roamio Pro's CableCARD is as follows and all 6 Tuners do work w/ Copy Protected channels, all my channels are CCI=0x02 except locals.

    Scientific Atlanta/Cisco CableCARD
    H/W Model: PKM800, Ver: 0012
    Bldr Ver: 124
    OS Ver: PKEY1.5.3_F.p.0601
    Build Time: Jun 19 2012
     
  3. Sep 12, 2013 #223 of 1187
    monkeydust

    monkeydust New Member

    493
    0
    Dec 12, 2004
    I have the issue on both my Elite and Plus (on Brighthouse cable), both have cisco CA's with the most recent firmware (there's a thread in this forum somewhere that has all the firmware versions and dates). I don't subscribe to any premium channels. I've seen the issue on channels like Disney Junior & WE TV and seen on at least 4 other channels... none are "premium" but they are not "basic" network channels either. As described, I can get the channels to come in with a different tuner. I'll send a bug report next time it happens.
     
  4. Sep 12, 2013 #224 of 1187
    anthonymoody

    anthonymoody New Member

    199
    0
    Apr 29, 2008

    I'm curious about this as well. I appreciate the suggestion to call the cable co to request a firmware update, but in reality the chances of getting satisfaction from doing something like this is slim to none. If you even get someone who knows what you're talking about, they'll say that the cards update automatically if there is a newer firmware.

    Seems like action would come mostly from corporate -> corporate pushing from TiVo to the cable cos.

    Someone here monitors that yahoo group in which a CV engineer participates. Hopefully we'll more updates from that source if Margaret can't address the question directly for whatever reason.
     
  5. Sep 12, 2013 #225 of 1187
    morac

    morac Cat God

    8,954
    22
    Mar 14, 2003
    NJ
    Since cable companies are forced to use cards in their boxes, they are hesitant to push out new firmware that could potentially break their own boxes. Especially if everything is working fine with their boxes. If cards aren't working with a 3rd party box, oh well. It's an opportunity to push their own hardware.
     
  6. Sep 12, 2013 #226 of 1187
    generaltso

    generaltso Member

    964
    0
    Nov 3, 2003
    Vermont
    According to the Engineer's explanation, we should only see the problem on "High Value" channels that have a CCI byte of something other than 0x00. Am I interpreting that correctly? I don't subscribe to any premium channels. All of my non-local channels are encrypted but have a CCI byte of 0x00 and would be considered "low value" channels. That being said, I can only use 5 tuners for all but the locals. This is with a PKM800 card and the 3001 firmware.
     
  7. Sep 12, 2013 #227 of 1187
    andyf

    andyf Active Member

    1,176
    2
    Feb 23, 2000
    Houston,...
    Exact same situation here (also running 5 tuners). Twice now I have also had a "Channel Not Available" message when tuning to a channel which quickly propagates to all channels. Then for some reason, after about 30 secs the card seems to reset and all the channels come back.
     
  8. Sep 12, 2013 #228 of 1187
    anthonymoody

    anthonymoody New Member

    199
    0
    Apr 29, 2008
    The law of unintended consequences :(
     
  9. Sep 12, 2013 #229 of 1187
    duerrs

    duerrs New Member

    10
    0
    Dec 7, 2011
    I live in Kinnelon, if you reboot your tivo, do all your channels work for a while and drop off over time?
     
  10. Sep 12, 2013 #230 of 1187
    profet

    profet New Member

    57
    0
    Aug 27, 2004
    My NDS card with "VGUARD" firmware is behaving similarly to the failing Cisco cards. Seems to work fine with only 5 tuners enabled.

    Can we get any updates on NDS cards?
     
  11. Sep 12, 2013 #231 of 1187
    jmpage2

    jmpage2 New Member

    1,951
    0
    Jan 20, 2004
    You should probably tweet that info to her (or email her), I don't believe that she has the time to monitor/track the forums.
     
  12. Sep 12, 2013 #232 of 1187
    Am_I_Evil

    Am_I_Evil Member

    173
    0
    Apr 7, 2009
    same issue on this end...cablevision/NDS cablecard...

    worst part is i get a false sense of security after a reboot when all 6 tuners work for a few days...then eventually i lose 1 or 2...its really annoying...
     
  13. Sep 12, 2013 #233 of 1187
    NJChris

    NJChris Kermie Loves Elmo

    5,375
    31
    May 11, 2001
    Riverdale,...
    I've never had channels drop out over time. I've only had a problem with the 6th tuner for some channels (I think they were in the 170's).

    Do you have the Cisco 1.5.2 1601? (that's my firmware)
     
  14. Sep 12, 2013 #234 of 1187
    TiVoMargret

    TiVoMargret VP Product Dev, TiVo

    354
    0
    Feb 2, 2008
    Silicon Valley
    More feedback from our engineer:

    Re: Post #221/Verizon FIOS is a different issue. Tuning works fine on all
    six tuners, but macroblocking has been reported on some channels. During our
    investigation, we determined that the problem does not exist on version 017
    cards:
    514517-002-00 - Older
    514517-006-00 - Old
    514517-017-00 - Newer
    We are not finished investigating, but there is a chance we can workaround
    problems with the older cards through a software release. In the mean time,
    version 017 cards do work.

    Re: Post #222/Thanks for the feedback, CoxInPHX. It is good to know that
    your particular combination of hardware and firmware is working fully.

    Re: Post #223/monkeydust - please gather all the information described in
    post #212. That should be hugely helpful.

    Re: Post #226/generaltso - Yours is a heavily tested configuration, and we
    have not experienced any issues. On the next failure, please gather the
    information described in post #212.

    Re: Post #227/andyf - the behavior you describe sounds more like the
    CableCARD is crashing and being reset. You may have a faulty CableCARD. On
    the next failure, please gather the information described in post #212.
    getting the 777-Clear in during the period where all tuners are black would
    be quite useful.

    Re: Post #230/profet and Post #232/Am_I_Evil - We're hearing more about NDS
    cards. Please go through the CableCARD menus and determine what firmware
    version you are running.

    Re: Post #233/NJChris - Your CableCARD is definitely too old. You need to
    be at 1.5.2_2801 or higher.
     
  15. Sep 12, 2013 #235 of 1187
    profet

    profet New Member

    57
    0
    Aug 27, 2004

    VGUARD3.0.7_F.p.0501
     
  16. Sep 12, 2013 #236 of 1187
    Am_I_Evil

    Am_I_Evil Member

    173
    0
    Apr 7, 2009
    same

    [​IMG]
     

    Attached Files:

  17. Sep 12, 2013 #237 of 1187
    Unbeliever

    Unbeliever Random Nobody

    5,194
    5
    Feb 3, 2001
    Altadena, CA
    Any chance TiVo can lean on Charter from the manufacturer's side to get them to update their firmware? 2401 is the latest that they are distributing. Though 5 tuners on 1601 seems to be stable now for me for the past 3-4 days. 6 is right out.

    --Carlos V.
     
  18. Sep 12, 2013 #238 of 1187
    Goldwing2001

    Goldwing2001 Goldwing2001

    89
    0
    Sep 30, 2006
    Honolulu,...

    Hi Margret - I have Cisco OS firmware 'PKEY1.5.3_F.p.0601 running on (PKM 803). I will report 777 as you explained the next time I get a black screen.

    Thanks Again,
    Tony
     
  19. Sep 12, 2013 #239 of 1187
    pmalve

    pmalve New Member

    38
    0
    Jul 13, 2012
    I subscribe to all the premium channels and have no problem with 6 tuners now that its paired correctly.
    The problem I have now is that when I added the POE filter to the cable my internet went from 30mg to 5mg. When I had Cox whole home dvr they only had a filter on the cable modem, not on the cable from the pole. Going to try it there tomorrow. I have it on cable from pole before it goes into any of the splitters outside so I know its in the right place according to instructions.
     
  20. Sep 12, 2013 #240 of 1187
    pmalve

    pmalve New Member

    38
    0
    Jul 13, 2012
    I can tune 6 different copy protected channels at the same time so I am pretty sure that if you get your motorola card paired correctly it will work. Took me 3 1/2 hours on the phone with Cox to get it to work. Was only getting 4 tuners to work before that.
     

Share This Page