1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Tuners 5 and 6 Not Authorized

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by speedy2, Aug 25, 2013.

  1. Sep 5, 2013 #181 of 1187
    tyheyn

    tyheyn New Member

    10
    0
    Aug 14, 2002
    I was happy to see the VP at TiVo on the forum to acknowledge the issue, but it looks like a pretty big fumble on the company's part to allow such a major issue affect a released product.

    Is TiVo re-working its tuning protocol in order to try to "lock" onto the signal? Are they still researching the issue? Would be nice to get an update and ETA for a fix from the company. In the meantime, I need to use a second TiVo to ensure all of the "critical" recordings are captured--come on, guys...
     
  2. Sep 5, 2013 #182 of 1187
    generaltso

    generaltso Member

    964
    0
    Nov 3, 2003
    Vermont
    Why not reduce the number of tuners for now to ensure you don't miss recordings?
     
  3. Sep 6, 2013 #183 of 1187
    NJChris

    NJChris Kermie Loves Elmo

    5,357
    28
    May 11, 2001
    Riverdale,...
    Just got my Roamio Plus.. put in the 3tb drive... put the cablecard in (cisco cablevision 1601 I think firmware).... I'm in Morris county, NJ but I think I'm on the Oakland billing.

    Got it working... all 6... then checking out channels and hallmark and some others gave a V58 on one of the tuners... so I put it down to 5 and will wait for the updated firmware.
     
  4. Sep 6, 2013 #184 of 1187
    tim1724

    tim1724 Member TCF Club

    253
    2
    Jul 3, 2007
    Temple City, CA
    ok, so that didn't last. I now occasionally get the V58 on tuner 6 and once while testing got the problem of no audio on tuner 6.

    Dropped down to 5 tuners for now, and at some point when I feel like dealing with Charter I'll see if they'll send out an upgrade. Coming from a Series 3, having 5 tuners is already a luxury so I can live with it for a while. :)
     
  5. Sep 7, 2013 #185 of 1187
    RSCHOON

    RSCHOON Member

    80
    0
    Sep 7, 2013
    Having the same problem as everyone else, pretty annoying. I guess I will drop down to 5 tuners and wait for CV to upgrade the FW of the CC.
     
  6. Sep 8, 2013 #186 of 1187
    Unbeliever

    Unbeliever Random Nobody

    5,184
    5
    Feb 3, 2001
    Altadena, CA
    *sigh* After a couple nights of stable performance from both the TiVo and the TA, I decide to go turn in the extra cable card at the local store (transitioning from an S3). At the same time, I ask about their current packages, and it turns out I can pay $20 less and get more channels, and that wasn't a promo price. So I agree to the change.

    I finish my errands and I come back home to find the Cisco STA1520 doing the "Not Authorized" 8 blink cycle. *sigh* No amount of power-cycling or rebooting on my end got it to un-blink. No amount of CSR "re-hit" or "reauth" cycles would help either, so I get to wait for a technician again for the 3rd time in less than 2 weeks on Monday. The CSR swore up and down that the Charter Store visit didn't de-authorize the TA, and the correct serial number was in the system.

    One oddity was during my unplug/replug cycles of the TA, the TiVo popped up a banner. "You plugged in a Tuning Adapter. I can do 6 tuners, but the adapter only supports 4" (even with the TiVo 88634'ed)

    Edit: Found a similar situation. It's doing exactly this:

    http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?t=441541

    Looks like Charter screwed up, and all the upper level folks are gone for the weekend, and I can only get the frontline Philippines or Indian CSRs. Anybody know the magic words equivalent to the TWC "Customer Balancing screen" that works on Charter? (It's not like they're not trying. One of the nice things about living in SoCal is that I'm exposed to tons of languages, and they get real friendly when I toss in random Tagalog or Hindi pleasantries. One even called back an hour later to try a few new things he researched.)

    --Carlos V.
     
  7. Sep 8, 2013 #187 of 1187
    NJChris

    NJChris Kermie Loves Elmo

    5,357
    28
    May 11, 2001
    Riverdale,...
    I dropped down to 5 and it's working great. At least we know cablevision is testing a new firmware so we should have that fixed relatively soon.
     
  8. Sep 8, 2013 #188 of 1187
    generaltso

    generaltso Member

    964
    0
    Nov 3, 2003
    Vermont
    What protocol do cable companies use to push out new fw to cable cards? Is there any chance that a PoE filter could be blocking the update?
     
  9. Sep 8, 2013 #189 of 1187
    pmalve

    pmalve New Member

    38
    0
    Jul 13, 2012
    Cox gave me a motorola card which is what they use here in CT which worked fine in premiere XL4 .They also have the cisco 6 tuner boxes available. Can I ask for a cisco card at the solutions store? They never seem to know what im talking about when i have to go there for things.
     
  10. Sep 8, 2013 #190 of 1187
    morac

    morac Cat God

    8,934
    19
    Mar 14, 2003
    NJ
    I'm pretty sure it's via the OOB data, which would explain why it takes so long. Even if it isn't, it's going to be in one of the frequencies used by the cable headend. The frequencies that the POE block are outside that range.
     
  11. Sep 8, 2013 #191 of 1187
    generaltso

    generaltso Member

    964
    0
    Nov 3, 2003
    Vermont
    That's what I figured. Not sure why I'm not getting the fw update then. I have a PKM800 with 3001, but my PKM801 is still at 1401. The older card with the newer fw and the newer card with the older fw both will only work with 5 tuners.
     
  12. Sep 8, 2013 #192 of 1187
    signcarver

    signcarver New Member

    1
    0
    Sep 8, 2013
    Though simulcrypt does exist in some markets, I have not heard of cox doing this and usually, the cisco box gets a moto card. Chances are they are putting in newer moto cards that do handle the 6 streams properly... from what I can tell based on things I have heard with other 6 stream devices, the moto card may need to be 514517-01x-00 (MCPOD3) I put an x there as I have heard 013, 015 and 017 as working depending on provider but I am not positive they all state MCPOD3 but the key seems to be the "1" over having a "0" in that position.
     
  13. Sep 8, 2013 #193 of 1187
    lessd

    lessd Active Member

    7,695
    5
    Jan 23, 2005
    CT
    Its at the 75.25Mhz (for Comcast) so MoCA POE will not interfere.
     
  14. Sep 8, 2013 #194 of 1187
    generaltso

    generaltso Member

    964
    0
    Nov 3, 2003
    Vermont
    Thanks. I've been talking to somebody at Comcast Executive Customer Relations, and he's said that the cable card should have updated to 3001 as soon as it was plugged in. Nobody knows why it isn't updating.
     
  15. Sep 9, 2013 #195 of 1187
    Am_I_Evil

    Am_I_Evil Member

    173
    0
    Apr 7, 2009
    just set my Plus to 5 tuners...had a "working" 6th tuner, meaning I could tune sd and non-encrypted hd channels, but that was it...hope this gets resolved soon... cablevision/NDS cablecard

    Edit: and of course...now my 5th tuner isn't working...wtf...

    has anyone heard an update on the firmware update from cablevision?
     
  16. Sep 9, 2013 #196 of 1187
    Smirks

    Smirks .:. Hello .:.

    113
    0
    Oct 7, 2002
    I haven't heard anything from CV and requests for updates on the Yahoo group go unanswered. I'm going to contact Wilt directly to see where things stand.
     
  17. Sep 9, 2013 #197 of 1187
    NJChris

    NJChris Kermie Loves Elmo

    5,357
    28
    May 11, 2001
    Riverdale,...
    I have all 5 working (6th is an issue with encrypted) on cablevision. What M Card do you have? Mine's the Cisco with 1601 firmware.
     
  18. Sep 9, 2013 #198 of 1187
    Smirks

    Smirks .:. Hello .:.

    113
    0
    Oct 7, 2002
    Heard back from Wilt... I asked if the new firmware would be ready in time for the fall premiers. His response:

     
  19. Sep 9, 2013 #199 of 1187
    AdamNJ

    AdamNJ New Member

    387
    0
    Aug 22, 2013
    Dunellen, NJ
    So it doesn't look like this is much of an update to me. I remember reading on here or elsewhere someone saying that early last week Wilt told them it might be available by the end of the week. Obviously that has come and gone. Now with this response it makes me think still a few more weeks to go.

    I'm also concerned about what level of firmware is being testing and if it really does fix the 6th tuner issues since there are 1 or 2 people on here that say they have .2801 or .3001 and still have problems. :(
     
  20. Sep 9, 2013 #200 of 1187
    generaltso

    generaltso Member

    964
    0
    Nov 3, 2003
    Vermont
    I have the 3001 firmware on one of my cards, but I still can't use the 6th tuner.
     

Share This Page