1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

trouble after M card activiation

Discussion in 'TiVo Help Center' started by mangurian, Sep 25, 2012.

  1. mangurian

    mangurian New Member

    Sep 18, 2012
    I set up my box and was getting all my analog channels great.

    I inserted the M card from my cable company and got a screen that recognized the card and I wrote down all the numbers.

    I called the cable company and gave them the info they asked for.
    They said "the download" would take 15 or 20 minutes.

    I have waited for 60 minutes and get nothing. Not even the channels I had before card insertion.

    Any trouble shooting tips?

  2. lillevig

    lillevig Hot in West Texas

    Dec 6, 2010
    San Angelo, TX
    Gotta keep calling the cable company. Have you popped the card out to see if the analog channels return? The analog channels should be there both before and after card insertion. Which box do you have? If it is an S3 it needs two cards. If it is an S3HD it needs one M-card but has to go into the correct slot. Newer boxes only have one slot and need one M-card. Different companies need different info from the cablecard screen. I finally figured out which three mine needed so now I make sure that they get all of them entered into their system.
  3. dsnotgood

    dsnotgood New Member

    Aug 25, 2010
  4. murgatroyd

    murgatroyd Don't stop believin'

    Jan 5, 2002
    Berkeley CA
    If you didn't start there, check out the sticky at the top of the Coffee House forum about the new CableCARD & HD Setup Wizards.

    If you have an installation sheet for cable card installers, make sure you are following all the steps, and haven't skipped something.

    You didn't say which cable company you have. If you are with Comcast, check out the Official Comcast CableCard Thread! which has links to a lot of helpful information, including screenshots which show what the cable card screens should look like once your cards have been activated.

    There are MANY other threads about cable card installs on the forum already -- even though the forum search is not the greatest, searching for "cable card" or "cablecard" in the Help Center and Coffee House will turn up other threads.

    With my TiVoHD, my TiVo wasn't acquiring the cable map. TiVo support was super helpful, but in the end he decided the card must be bad, and I got a new card and started over.

    After that, the critical step was making sure the rep at Comcast knew I was starting over with a new card, and getting the pairing information entered correctly at their end.

    If there is a dedicated group for cablecard installs at your cable company, make sure you have the right people, and aren't talking to a generic support person. And don't be afraid to call TiVo's support line.

    What cable company are you with? What model TiVo do you have?

Share This Page