1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

TivoWebPlus 2.0 support/discussion

Discussion in 'TiVo Underground' started by BTUx9, Mar 7, 2007.

  1. Greencat

    Greencat New Member

    169
    0
    Jan 21, 2004
    Grand Rapids MI
    Thanks for your help. The update feature worked great after I remembered to set the system to RW.

    Great Program!
     
  2. PJO1966

    PJO1966 Legally Married

    9,795
    0
    Mar 5, 2002
    Los Angeles, CA
    I was wondering which of the logs I would look at to try to determine what caused a crash. I had a spontaneous reboot last night at a very inopportune time.
     
  3. BTUx9

    BTUx9 back?

    1,596
    0
    Nov 13, 2003
    Rockport, MA
    it's unlikely that TWP2 was responsible, but you could check Otivoweb.log

    tverr will sometimes contain crash info (sometimes not)... search for the word "Rebooting" and look above

    once you have a precise time for the reboot, there may be info in other logs (like kernel) at that time which could help
     
  4. PJO1966

    PJO1966 Legally Married

    9,795
    0
    Mar 5, 2002
    Los Angeles, CA

    I didn't think TWP was responsible, just that maybe it could tell me what the problem was. Thanks. I'll check those logs.
     
  5. ronsch

    ronsch Active Member

    2,002
    0
    Sep 7, 2001
    Tallahassee,...
    I've had yet another instance of TWP not responding after running for some time. In this instance the TiVo was still responding to the remote. Is there any way to restart the web server cleanly short of a reboot?
     
  6. acdc_rulz

    acdc_rulz New Member

    3
    0
    May 30, 2007
    Hello - has anyone else had problems setting up manual recordings with Tivoapp v. 8.3 and using the current release of the Thomson TivoWebPlus v. 2.0? Every time I set up a manual recording through TWP, my Tivo pauses and reboots. I have a Series 2 SA running TivoApp v. 8.3-01-2-140.

    I got word from Thomson that he has not figured out how to get TWP to insert the correct type of DRM string that is needed when creating a manual recording.
    Reading other posts and based on my own experience, TWP was working fine with creating/inserting the DRM strings in Tivoapp 8.1 but only now am I having problems. Here is an excerpt of my tverr log in /var/log:

    May 30 07:15:38 (none) TmkLogDebugAssertionFailure[16352]: false: Attempt to validate recording with no DRM (TvStatus TvDbDrmUtilsGuts::LoadAndValidateRecordingDrmSignature(ref<DbRecording>, ref<DbRecordingDrm>&), line 879 (TvDbDrmUtilsGuts.C) Backtrace: 0x02a8320c 0x00e49420 0x00e47e2c 0x00e0cab8 0x00e00004 0x005c54cc 0x0051ca64 0x00fef980 0x02a6ad94 0x01012a3c 0x01012ccc 0x02a6ad94 0x02a31bac 0x02a6f68c 0x02a2a000 0x02a29f14 )
    May 30 07:25:32 (none) TmkLogDebugAssertionFailure[16356]: false: Attempt to validate recording with no DRM (TvStatus TvDbDrmUtilsGuts::LoadAndValidateRecordingDrmSignature(ref<DbRecording>, ref<DbRecordingDrm>&), line 879 (TvDbDrmUtilsGuts.C) Backtrace: 0x02a8320c 0x00e49420 0x00e47e2c 0x00e0cab8 0x00e00004 0x005c54cc 0x0051ca64 0x00fef980 0x02a6ad94 0x01012a3c 0x01012ccc 0x02a6ad94 0x02a31bac 0x02a6f68c 0x02a2a000 0x02a29f14 )
    May 30 07:27:07 (none) TmkLogDebugAssertionFailure[248]: false: Attempt to validate recording with no DRM (TvStatus TvDbDrmUtilsGuts::LoadAndValidateRecordingDrmSignature(ref<DbRecording>, ref<DbRecordingDrm>&), line 879 (TvDbDrmUtilsGuts.C) Backtrace: 0x02a8320c 0x00e49420 0x00e47e2c 0x00e0cab8 0x00cb325c 0x00cb3d08 0x005921a0 0x00564e2c 0x00566c64 0x005681c8 0x00c4f7a8 0x0061db18 0x00560be4 0x02c0a6e0 0x02c08f54 0x0042c534 )
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: Tmk Fatal Error: Activity SiHostActivity <273> strayed! (block timestamp 148293072247668)
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: pc 0xab3be0 status 0x8001fc13 cause 0x000008 bva 0x5f0c6c05 hi 0x000015 lo 0x1bb0f2e
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: R00 0x00000000 R01 0xfefefeff R02 0x00000000 R03 0x5f0561b5
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: R04 0x7fcff428 R05 0x5f0561b5 R06 0x00000000 R07 0x5f091a98
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: R08 0x02a96610 R09 0x80808080 R10 0x65000000 R11 0x00730000
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: R12 0x61000000 R13 0x50000000 R14 0x5bba249b R15 0xa5d210d7
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: R16 0x5f0536a8 R17 0x00000000 R18 0x5f0536b8 R19 0x5f0536a8
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: R20 0x5f0acd60 R21 0x7fcff4e0 R22 0x7fcff428 R23 0x5f07dda0
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: R24 0x34c10598 R25 0x02a2c348 R26 0x00000001 R27 0x00000000
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: R28 0x100a9790 R29 0x7fcff398 R30 0x7fcff410 R31 0x00ab3bd0
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: bt -t /tvbin/tivoapp
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: tcd 1
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: hpk Series2
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: build b-8-3-mr @260247 2007.03.09-1626 release-mips []
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: pack 8.3-01-2
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: read 0x00400000 /tvbin/tivoapp
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: read 0x02000000 /lib/libc.so.6
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: read 0x02200000 /lib/libm.so.6
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: read 0x02400000 /lib/libpthread.so.0
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: read 0x02600000 /lib/libutil.so.1
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: read 0x02800000 /lib/libtvutil.so
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: read 0x02a00000 /lib/libtmk.so
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: read 0x02c00000 /lib/libtvstructures.so
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: read 0x2aaa8000 /lib/ld.so.1
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: read 0x2ab04000 /lib/libhpkoss.so
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: read 0x2ab50000 /platform/lib/libhpkhl.so
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: read 0x2abf0000 /platform/lib/libhpkll.so
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: read 0x2ac34000 /lib/libdl.so.2
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: 0x00ab3be0 0x004fce38 0x004f54d8 0x004f4818 0x004fdb10 0x00ef80f8 0x02a2a000 0x004ef250 0x004451c4 0x004449ac 0x004f3320 0x00f6ca98 0x02a2a000 0x02a316d8 0x02a2b588 0x02a2a32c 0x02a2c8bc 0x02a3e044 0x02a3df2c 0x02a3dddc 0x02a3d368
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: Tmk Fatal Error: Activity SiHostActivity <273>: unexpected signal 11
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: Tmk Fatal Error: Thread died due to signal 11
    May 30 07:27:10 (none) Activity SiHostActivity[273]: Invoking rule 834: rebooting system
    May 30 07:31:00 (none) TmkLogDebugAssertionFailure[251]: false: Attempt to validate recording with no DRM (TvStatus TvDbDrmUtilsGuts::LoadAndValidateRecordingDrmSignature(ref<DbRecording>, ref<DbRecordingDrm>&), line 879 (TvDbDrmUtilsGuts.C) Backtrace: 0x02a8320c 0x00e49420 0x00e48eec 0x00e47cd4 0x00c5b8f4 0x00c5b7ac 0x00c5b6f8 0x00c5b390 0x00c5b228 0x005795e8 0x0054b5d4 0x00468e70 0x00468a94 0x00c5a878 0x02a2a000 0x02a2bbf0 )
    May 30 07:31:00 (none) DiskManager[251]: error allocating for the recording: 0x30045
    May 30 07:31:00 (none) DiskManager[251]: AllocateClip failed 0x30045
    May 30 07:31:01 (none) TmkLogDebugAssertionFailure[246]: false: Attempt to validate recording with no DRM (TvStatus TvDbDrmUtilsGuts::LoadAndValidateRecordingDrmSignature(ref<DbRecording>, ref<DbRecordingDrm>&), line 879 (TvDbDrmUtilsGuts.C) Backtrace: 0x02a8320c 0x00e49420 0x00e47e2c 0x0055c8d0 0x0056a5b8 0x00575248 0x00c4f734 0x00c4f768 0x00c518fc 0x00c53f8c 0x005888a8 0x00591d4c 0x00c454e8 0x02a6ad94 0x01012a3c 0x01012ccc )
    May 30 07:35:45 (none) TmkLogDebugAssertionFailure[233]: false: Attempt to validate recording with no DRM (TvStatus TvDbDrmUtilsGuts::LoadAndValidateRecordingDrmSignature(ref<DbRecording>, ref<DbRecordingDrm>&), line 879 (TvDbDrmUtilsGuts.C) Backtrace: 0x02a8320c 0x00e49420 0x00e47e2c 0x00d6299c 0x00bd8554 0x01115f2c 0x004a9a80 0x00bd7714 0x00bd7418 0x00bd82dc 0x02a2a000 0x00449904 0x00fef7d0 0x02a6ad94 0x01012a3c 0x01012ccc )
    May 30 07:35:45 (none) TmkLogDebugAssertionFailure[233]: false: Attempt to validate recording with no DRM (TvStatus TvDbDrmUtilsGuts::LoadAndValidateRecordingDrmSignature(ref<DbRecording>, ref<DbRecordingDrm>&), line 879 (TvDbDrmUtilsGuts.C) Backtrace: 0x02a8320c 0x00e49420 0x00e47e2c 0x00d6299c 0x00d628e4 0x0111841c 0x004a9a80 0x00bd7714 0x00bd7418 0x00bd82dc 0x02a2a000 0x00449904 0x00fef7d0 0x02a6ad94 0x01012a3c 0x01012ccc )

    Thanks.
     
  7. Pete77

    Pete77 New Member

    7,968
    0
    Aug 1, 2006
    Not Far...
    If I don't like the three tiered menu system in TivowebPlus 2.0 is there any way to back to having just one level of menus as you have in Tivoweb 1.9.4 and as you can have in TivoWebPlus 1.3.1?

    I know you can get them all on to User Interface say but then you then have to select User Interface when you go in to TivoWebPus 2.0 to see all the menu options together. I really don't like the split up menus as there seems no logic to them.

    In TivoWebPlus 1.3.1 you could delete the files called more to go back to only having one tier of menus. In TivoWebPlus 2.0 you don't seem to be able to do this.

    Also various TivoWebPlus 2.0 modules still crash with my UK Tivo S1 but this doesn't happen with TivoWeb 1.9.4 Its all very well that TivoWeb 2.0 doesn't cause a full Tivo reboot if you can't use half the modules in it because they crash with errors all the time.

    When is a largely bug free version of TivoWebPlus 2.0 going to be released?
     
  8. JWThiers

    JWThiers Smartypants

    2,611
    0
    Apr 12, 2005
    Cocoa, Florida
    I haven't tried it because I like the way it is now for the most part, but I think if you go to the "TWP MENUS" module and go to each group by unchecking all the selections and saving the changes, all the modules should go to the top level of the menu structure.

    As to TW 1.9.4 modules crashing, according to the TWP2 page "This version is not compatible with many modules from the original TivoWeb, as changes to some of the data structures are required." So it isn't a bug it is an incompatibility and unless the module developers make a change the module most likely won't be fixed by BTUx9. Sorry. On my US Dtivo TWP2 is Rock solid, but I don't use a ton of extra modules either.
     
  9. Pete77

    Pete77 New Member

    7,968
    0
    Aug 1, 2006
    Not Far...
    No I meant functions and modules that are specifically part of this new TivoWebPlus 2.0 regularly hang with error listings with my UK TIvo S1 but the old modules withe equivalent functionality under TivoWeb 1.9.4 work with no issues at all.
     
  10. BTUx9

    BTUx9 back?

    1,596
    0
    Nov 13, 2003
    Rockport, MA
    Kind of hard to help you with the issue "modules still crash".

    If you give specifics, the error and log messages, and help, then maybe somebody can help debug them for/with you.

    May be better to post this on the DDB thread, in that, if they are S1- or UK-only issues, John is much more likely to be able to help (I don't have access to an S1 running TWP)
     
  11. Pete77

    Pete77 New Member

    7,968
    0
    Aug 1, 2006
    Not Far...
    My message is only so generalised because it seems to be a generalised problem with only a few modules built in to TWP 2.0 working ok with my Tivo S1 UK unit and most of them not. The situation was much less bad with TWP 1.3.1, even though some functionality that worked in TW 1.9.4 Final would not work in its TWP 1.3.1 counterpart.

    So may be it is a retro compatbility issue with the Tivo S1 database.

    That seems to be why we guys still regard TW 1.9.4 as a more reliable and stable piece of software............
     
  12. BTUx9

    BTUx9 back?

    1,596
    0
    Nov 13, 2003
    Rockport, MA
    If you have many modules that aren't working, then it may be a bad install.

    As I said, John1980 uses TWP 2.0 on an S1 UKtivo, and I can't imagine that he'd be content with most things being broken.
     
  13. Pete77

    Pete77 New Member

    7,968
    0
    Aug 1, 2006
    Not Far...
    I tried the recommended procedure for upgrading from TivoWebPlus 1.3.1 and my TivoWeb 1.9.4 works near perfectly apart from an occasional full reboot of the Tivo on heavy duty commands that aceess the full Tivo channels database and a lot of the data in them all at one time.

    What would be the process for a clear and reinstall of TWP 2.0?

    Of course John uses a UK Tivo but in NZ and with their own home manufactured data source. We have far more channels in the UK Sky channels database and that may be causing some of the issues.
     
  14. BTUx9

    BTUx9 back?

    1,596
    0
    Nov 13, 2003
    Rockport, MA
    I'd suggest completely removing the dir... download the latest bundle, and untar where you want it. Don't put any "other" modules in, and then try the broken modules... let me know what errors show up in the browser and the log.

    TWP 2.0 really DOES handle large channel lists better than previous versions, and there are people using S1 SA connected to directv boxes, so I'd be surprised if the problem was the number of sky channels (but you never know)
     
  15. acdc_rulz

    acdc_rulz New Member

    3
    0
    May 30, 2007
    Any ideas or does anyone have the problem I mentioned above? Thanks
     
  16. BTUx9

    BTUx9 back?

    1,596
    0
    Nov 13, 2003
    Rockport, MA
    I don't believe the DRM issue has been resolved, and if you've talked to John about it, and he said he hasn't figured it out yet, it's unlikely that anyone here will know (the dev. thread is on DDB, this is just a support thread)
     
  17. Jun 9, 2007 #177 of 485
    sk33t3r

    sk33t3r New Member

    498
    0
    Jul 9, 2003
    Houston, TEXAS
    I searched and didnt see a resolution. 6.2a with the latest zipper on a hdvr2, NPL shows fine but the same setup on my DSR700 and when I go to NPL in TivoWeb I get the following

    INTERNAL SERVER ERROR
    --cut here--
    action_nowshowing '' ''
    can't read "::multi_delete": no such variable
    while executing
    "if {$::multi_delete} {
    set nstype 6
    } else {
    set nstype 0
    }"
    (procedure "MOD::action_nowshowing" line 5)
    invoked from within
    "$cmd $p1 $p2 $p3"
    (procedure "do_action" line 19)
    invoked from within
    "do_action $action $chan $part $env 1"
    --cut here--



    Whats the deal??
     
  18. Jun 9, 2007 #178 of 485
    BTUx9

    BTUx9 back?

    1,596
    0
    Nov 13, 2003
    Rockport, MA
    check your distribution (link in info screen)
     
  19. Jun 9, 2007 #179 of 485
    sk33t3r

    sk33t3r New Member

    498
    0
    Jul 9, 2003
    Houston, TEXAS
    From the working NPL
    TivoWebPlus - brendan Distribution
    Version 2.0.0 (oztivo-070205)

    NOTE: 'sum' not found, reverting to 'du' comparison
    ./load.tcl differs from the distribution
    ./modules/backup.itcl differs from the distribution
    ./backup_write_static.tcl was not included in the distribution
    ./backup_run.sh was not included in the distribution

    From the NON working NPL
    TivoWebPlus - MasterBedroom Distribution
    Version 2.0.0 (oztivo-070205)

    NOTE: 'sum' not found, reverting to 'du' comparison
    ./backups/backup.0205_09_33 was not included in the distribution
    ./backups/backup.0311_07_38 was not included in the distribution
    ./modules/backup.itcl differs from the distribution
    ./tivoweb.cfg was not included in the distribution
    ./backup_write_static.tcl was not included in the distribution
    ./backup_run.sh was not included in the distribution
    ./tivoweb.cfg~ was not included in the distribution
    ./load.tcl differs from the distribution
     
  20. ColinYounger

    ColinYounger It wasn't me.

    1,381
    0
    Aug 9, 2006
    Southsea,...
    Apologies in advance - I have posted this in the other place, but haven't had a reply. I'm reposting here as it's a different audience.

    I'm using a UK series 1 machine, and build 070430, and I'm getting this error quite a bit:
    Code:
    INTERNAL SERVER ERROR
    --cut here--
    action_info '' ''
    can't read "t": no such variable
        while executing
    "if {$toy < $t+86400*((73-($ddoy+$y+$leaps))%7)} break"
        (procedure "get_tzoffset" line 30)
        invoked from within
    "get_tzoffset $secs"
        (procedure "MOD::action_info" line 174)
        invoked from within
    "$cmd $p1 $p2 $p3"
        (procedure "do_action" line 19)
        invoked from within
    "do_action $action $chan $part $env 1"
    --cut here--
    An example is on the info page - it displays the error first, then the 'Currently on live TV' section and the page ends at the 'Tivo Box Information' header.

    Smells like a farkled script somewhere; I've cleared down and re-installed TivoWebPlus but still see the error.

    Any ideas, please?
     

Share This Page