1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

TiVo UI Control via Telnet - No Hacking Required!

Discussion in 'TiVo Underground' started by Omikron, Apr 30, 2008.

  1. ivanpiro

    ivanpiro New Member

    9
    0
    Jan 4, 2008
    Well, most of the credit goes to wmcbrine! In post #150, he explained how to do it.

    I think I'm going to try running the remote on an abandoned classic PSP.
     
  2. LoREvanescence

    LoREvanescence Always Autocorrected

    5,247
    5
    Jun 19, 2007
    Salem, MA
    I just tried out this version of your program and could not get it to work. I installed python version 2.5.2 on my vista laptop, and when ever I attempt to run the remote.pyw file nothing happens. I get the little spinning wait icon for about 2 seconds, then it goes away. Nothing opens, no task is running. Any idea what I am doing wrong?
     
  3. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    No.

    Try running it from the command line and see if there's an error message.
     
  4. LoREvanescence

    LoREvanescence Always Autocorrected

    5,247
    5
    Jun 19, 2007
    Salem, MA
    This is what I came up with:

    Code:
    >>> 
    Traceback (most recent call last):
      File "C:\Users\Chris\Desktop\tivo-remote-0.12\remote.pyw", line 551, in <module>
        tivo_address, tivo_name = tivos[1]
    IndexError: list index out of range
    >>> 
    
     
  5. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    Argh. Thanks. The autoconnect would fail when only a single eligible TiVo was found on the network.

    Here's the fix.

    [See sig for the latest version.]
     
  6. LoREvanescence

    LoREvanescence Always Autocorrected

    5,247
    5
    Jun 19, 2007
    Salem, MA
    Wow, I guess not many people only have a single TiVo. I'll most likely get a second one within a year or two of moving into my own home / apartment I hope to get later this summer. I just graduated from college this past month, and my S3 is all I got. Though, for the moment, it is set up along side my parents R10.

    Thanks for the fix, I'll test it on on monday, I'm heading in to work soon, then I'm off camping for the weekend=)
     
  7. SeanC

    SeanC ECT

    9,616
    6
    Dec 30, 2003
    Someplace
    I can confirm that it works. I only have 1 and had a problem with the autodetect not working, but I was used to manually editing in my tivo's IP address anyway, so that's what I did.
     
  8. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    No, it's just that you had to manually enter the address up until version 0.11 anyway, so people were used to that.
     
  9. LoREvanescence

    LoREvanescence Always Autocorrected

    5,247
    5
    Jun 19, 2007
    Salem, MA
    I just wanted to report that in 9.4 this UI control via Telnet or any application is now disabled.

    To enable it again, you have to go to Messages & Settings > Remote, CableCARD, & Devices > Network Remote Control

    Then you have to enable it, by default, the option is set to disables.
     
  10. morac

    morac Cat God

    8,956
    22
    Mar 14, 2003
    NJ
    I think that's actually a good thing since it gives the user some protection against "telnet attacks", but there's still no security if you want to use it.
     
  11. JonHB

    JonHB New Member

    69
    0
    Aug 27, 2007
    It's not like your Tivo is sitting on a public IP. You only need to worry about telnet attacks from your own LAN machines. If you PC's are trying to hack into your Tivo, you have bigger problems!!
     
  12. MickeS

    MickeS New Member

    25,884
    0
    Dec 26, 2002
    AZ
    I just found out about this telnet control. Nice. I was trying to see if someone had made a script to toggle the CC, clock and 30 sec skip, nice to see it was already done in the TiVo Remote app. :)
     
  13. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    So, what's the exact sequence for closed caption toggling in 9.4? I don't have 9.4 yet, but if someone will tell me the sequence, I can put it in a new version of my remote program, so the CC button will work on both old and new software.
     
  14. davezatz

    davezatz Funkadelic

    4,588
    3
    Apr 18, 2002
    Northern...
    I believe it's Right, Down four times, Select, Clear.
     
  15. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    I assume that's "Right" in place of "Info"?

    So, basically it's the same as the old version, but without the additional menu? Selecting the CC icon just toggles immediately?
     
  16. davezatz

    davezatz Funkadelic

    4,588
    3
    Apr 18, 2002
    Northern...
    Yeah - "Info" is better due to the three banner options and not everyone uses mine. Yeah, basically the same just no menu - just select it and it toggles. Through Settings you can adjust font, colors, etc. Unfortunately, toggling it on/off doesn't also clear the banner which is why I stuck that in there. I assume most folks would want it out of the way.
     
  17. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    OK, here's a version where the CC button should automatically work with both 9.3 and 9.4. It will also pop up an error window (saving you from having to run it from the command line just to see the error) if it fails to connect within five seconds; and, if 9.4 is detected on the target TiVo, it will even remind you where to re-enable the remote. Of course I haven't actually tested with 9.4 yet.

    [See sig for latest version.]
     
  18. garys

    garys New Member

    62
    0
    Feb 1, 2002
    First off, THANK YOU for putting together the remote.pyw software. I just got 9.4 software and just downloaded remote 1.4. When using the keyboard to type in youtube searches (by the way, how great is that), I accidentally hit "kbd" while not on the A character. Result: The tivo froze up. Just FYI, some combination of keys that the remote.pyw software hit or some other factor cause the tivo to freeze. I know, totally unhelpful amount of information for debugging.
     
  19. memn0ch

    memn0ch New Member

    35
    0
    Nov 2, 2003
  20. Aug 2, 2008 #220 of 692
    hks200

    hks200 New Member

    1
    0
    Aug 2, 2008
    Thanks for the post on the 9.4 having "Network Remote Control" being disabled by default. Just got the 9.4 upgrade and wasn't able to telnet to my TiVo until reading your post.
     

Share This Page