1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

TiVo stuck on "Clearing and deleting"

Discussion in 'TiVo Help Center' started by penguin1029, May 31, 2013.

  1. penguin1029

    penguin1029 New Member

    10
    0
    Dec 18, 2011
    My tivo is stuck on clearing and deleting everything. went over night still clearing and deleting. The red light has been blinking. I have searched and searched to find a answer but I have found nothing. Any help will be appreciated greatly. My model is tcd140060
    Just checked The HDD is spining no clicking.
    Thank You!!!
     
  2. bshrock

    bshrock New Member

    263
    0
    Jan 6, 2012
    Record LED blinking? If it's been over 12 Hours then a power re-start may be needed. Chances are that won't help. If it's Lifetime look into replacing the Hard Drive or Power Supply.
    If not Lifetime then it's time for an upgrade.
     
  3. penguin1029

    penguin1029 New Member

    10
    0
    Dec 18, 2011
    turning off and on did not work. I did a HDD check with the kick starts and the hard drive is fine (Long scan i think it was called)
     
  4. penguin1029

    penguin1029 New Member

    10
    0
    Dec 18, 2011
    If I image a drive would my Lifetime still work?
     
  5. bshrock

    bshrock New Member

    263
    0
    Jan 6, 2012
    Yes, Lifetime is tied to the motherboard.

    When it boots now what screens do you see?
     
  6. penguin1029

    penguin1029 New Member

    10
    0
    Dec 18, 2011
    Almost there then back to the clearing and deleting...
    I am just going to reimage it. Do you know where I can find a Image for tivo series 2 tcd140060
    Unless you have any better ideas?
     
  7. bshrock

    bshrock New Member

    263
    0
    Jan 6, 2012
  8. penguin1029

    penguin1029 New Member

    10
    0
    Dec 18, 2011
    I'll try to get the image. Thanks for the link!

    Also, 58 does not do anything execpt reboot the box and 52 just brings me back to the clear and delete.
     
  9. penguin1029

    penguin1029 New Member

    10
    0
    Dec 18, 2011
    I was able to get it to work. Only thing is the image wont let me use my lifetime?
     
  10. WO312

    WO312 Active Member

    1,372
    0
    Jan 24, 2003
    Finger...
    Lifetime should be fine. It's not tied to the drive. Check in System Info to be sure.
     
  11. unitron

    unitron Active Member

    16,389
    2
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    As long as the image is from a hard drive with the same or a lower LBA number, a 140 or a 240 image should work.

    If you absolutely have to have a 140060 image I can make you one.

    There's an integrated circuit on the TiVo motherboard called the "crypto chip", and the TiVo Service Number is stored on it, up through the Series 3s.

    When the TiVo contacts TiVo, Inc. for show guide data or whatever, it reports that TSN to the TiVo servers, they check their database, and tell the TiVo what its account status is.

    So that's how your TiVo knows it has a lifetime sub.

    As long as the motherboard works and the crypto chip is in place, it's got lifetime.
     
  12. ggieseke

    ggieseke Active Member

    4,031
    12
    May 30, 2008
    Did you run C&DE after reimaging it?
     
  13. penguin1029

    penguin1029 New Member

    10
    0
    Dec 18, 2011
    I did and now my lifetime is on the tivo. Thanks for all the help!
     

Share This Page