1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

TiVo Stream install problems / issues

Discussion in 'TiVo Stream' started by jfh3, Sep 7, 2012.

  1. jfh3

    jfh3 New Member

    4,469
    0
    Apr 15, 2004
    Denver area
    Figured I'd start a new thread for those having install issues.

    I installed my box, originally got "Not successful" message or something.

    Now the box has a blinking blue/orange flashing and seems to be looping during the software install process. I've reset the router, power cycled the Stream, etc and no change.

    (I do have the new version of the Tivo ap on my iPad.

    Originally, the info screen in the ap for the Stream was blank - now it shows:

    Status Succeeded
    TSN <my TSN>
    Name TiVo Stream (what I renamed the box in MMA)
    Software Version 19.0.J4-01-6 (based on sev...
    IP address <IP address on my LAN>
    MAC address <the pseudo address used, not the real one)
    Next Service call Sat, Sept 8 2012 at 12:24am
    Software Update status Not available

    If anyone had this same issue - what did you do to fix it?
     
  2. Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    37,461
    170
    Apr 17, 2000
    Nevada
    Do you have any other iOS devices? Just to be sure the failure isn't the app/devices fault?

    If it fails with multiple iOS devices then I'd say you got a defective unit and need to exchange it.

    Dan
     
  3. jfh3

    jfh3 New Member

    4,469
    0
    Apr 15, 2004
    Denver area
    Yes, but I haven't tried it yet on my iPhone. Or deleted/reinstalled the Tivo ap from the iPad. Thanks for the idea.
     
  4. jfh3

    jfh3 New Member

    4,469
    0
    Apr 15, 2004
    Denver area
    Tried on the iPhone and deleted/reinstalled the Tivo ap from the iPad. Same problem.

    Tivo support says they just got a memo this afternoon that says that any Stream that is looping in Step 1 ("Checking for software version") needs to be replaced. (Apparently there is no way to currently do a real hardware reset).

    So, looks like I wait a few more days before any Stream happiness.
     
  5. Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    37,461
    170
    Apr 17, 2000
    Nevada
    That sucks :(

    Dan
     
  6. tunarollz

    tunarollz Jon at TiVo

    57
    0
    Jun 1, 2011
    Sunnyvale, CA
    How's your new one working out for ya?
     
  7. ScaryMike

    ScaryMike New Member

    205
    0
    Aug 23, 2002
    Madison, WI
    Im having pretty much the exact same issue. Listening to hold music with TiVo support right now. Hopefully they will replace it quickly. It sucks having to wait... again!

    note: I've tried multiple iOS devices, and multiple ethernet cables, on multiple ports.
    Its getting an IP address, i can see that in my router. I can even bring up the ipaddress/index.html

    but It gets stuck at the second step of setup.

    edit: been on hold for - 27 minutes. (called at 8:30 central which is 6:30 PT) so technically they close now (7pt) but I'm hoping the fact that I called before they closed means I'll get in.

    followup: getting an exchange.
     
  8. jfh3

    jfh3 New Member

    4,469
    0
    Apr 15, 2004
    Denver area
    The replacement box was up and running in about 25 minutes. Much happier now. :)
     
  9. ScaryMike

    ScaryMike New Member

    205
    0
    Aug 23, 2002
    Madison, WI
    Got my replacement today and its up and running. No issues.
     

Share This Page