1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

tivo remote access tool - pre BETA

Discussion in 'TiVo Underground' started by tivoupgrade, Aug 22, 2006.

I am testing the tool on the following platforms:

  1. Series1 Standalone Unit

    13.1%
  2. Series1 DirecTV Unit

    3.4%
  3. Series2 DirecTV SD Unit

    48.0%
  4. Series2 DirecTV HD Unit

    20.4%
  5. Series2 Standalone Unit

    25.6%
Multiple votes are allowed.
  1. Sep 9, 2006 #161 of 498
    Fofer

    Fofer XenForo Rocks! TCF Club

    82,142
    306
    Oct 29, 2000
    So far my only "use" of the service has been testing the beta. I have yet to come across an opportunity to actually log in needing to set up a last minute recording. I suppose when that happens... I'll be happy it's working well (and securely.)

    In the meantime though, my first reaction is that I wouldn't pay a monthly fee for it... unless that monthly fee was really, really low. I'd probably pony up $15/year, max...


    One other note. The frame seems to be consistent now, so choosing between two TiVo's and logging out is working better for me. I use a Treo on the road, though, it would be nice if that top banner frame could be made smaller/slimmer/thinner. It fills up much of the Treo screen.
     
  2. Sep 9, 2006 #162 of 498
    Throg

    Throg Experimental Member

    55
    0
    Feb 14, 2003
    USA
    I'm still unable to use the service. See this post.
     
  3. Sep 9, 2006 #163 of 498
    Draven X. Byrne

    Draven X. Byrne Pope to the TiVos

    316
    0
    Jun 2, 2003
    Hailing...
    I upgraded my RACK storage TiVo to the latest script from RBautch. This upgraded TWP to the latest version. I then reinstalled your script and now it doesn't seem to connect anymore.

    Thought I'd let you know. My other 2 TiVo's which haven't been upgraded to the latest TWP still connect no prob.

    Thanks

    DXB
     
  4. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    Throg - nothing will change there in the foreseeable future. The client doesn't run on Series2 SA 2.5 boxes; we don't have a prom modded box to give to the developers, and its not clear to me that there are many of those boxes "out there" right now. Perhaps in the future...
     
  5. Francesco

    Francesco Summum Pontificem

    18,365
    0
    Oct 4, 1999
    Maricopa...
    So you're saying I can un-forward my ports now? :)
     
  6. Throg

    Throg Experimental Member

    55
    0
    Feb 14, 2003
    USA
    I have a straight up S2SA (TCD24004A). I got a seg fault using http_get so my download was done using wget. That's the only thing I did outside the box.
     
  7. asatyss

    asatyss New Member

    15
    0
    Nov 6, 2003
    Kansas
    I just got my Hughes HDVR2 set up and it seems to work great. This is an awesome solution for accessing my Tivo away from home. Thanks for your hard work!!
     
  8. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    were you able to get the client running?
     
  9. Draven X. Byrne

    Draven X. Byrne Pope to the TiVos

    316
    0
    Jun 2, 2003
    Hailing...
    After a couple of reboots I can connect to the latest version of TWP via the website and client.

    I guess it just wanted more then 1 reboot!
     
  10. Throg

    Throg Experimental Member

    55
    0
    Feb 14, 2003
    USA
    No. I've never gotten that far.
     
  11. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    OK, well, that doesn't surprise me.

    For now, my recommendation is that those with networked Series2 SA units not spend too much time trying to get the client to work. In development, we only provided Series1 SA/DT and Series2 DT (SD and HD) systems.

    We'll come back to revisit the Series SA systems (I think its an OS issue, not a hardware issue) when we feel it is a more viable platform - I know that there are many of you who do have networked Series2 SA systems, however with the frequent software updates, and the fact that many of these units require a hardware 'hack' to gain expanded functionality, its been made a lower priority than the aforementioned platforms (sorry folks, gotta prioritize).

    With that said, things like "the slicer" should help to increase the viability of the Series2 SA platform for hacking; again, gotomydvr for Series2 SA is not dead, just ^Z'ed for now...
     
  12. svfowler

    svfowler New Member

    2
    0
    Apr 6, 2003
    When I go to Channel Prefs and click "Receive" it returns about 80 % of the channels and then gives me the message: "Your Tivo unit appears to be disconnected right now." I can click on "Main Menu" or any other menu options and they work, so the Tivo is still on the network. It seems to be timing out.

    I have 3 Tivo's registered and it happens on all of them.



    (3) Hughes SD-DVR40 6.2
    InstantCake/PTVnet
    320 gig HD
    RoadRunner Cable/Linksys router
     
  13. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    I've changed one of the timeout parameters; see if that makes a difference. More importantly, please let me know if it breaks anything else.
     
  14. CrashNBurns

    CrashNBurns New Member

    5
    0
    Dec 24, 2001
    I'm see a similar issue in "HiGuide". It gets about 60 seconds in to the load and fails with the "Unit disconnected! Your Tivo unit appears to be disconnected right now. Try again later."

    All other operations succeed after that failure and a "PS -aux" shows the processess running as normal.

    Probably just a timeout issue, but thought you should know.

    - CrashNBurns
     
  15. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    Right - this is the same issue as discussed much earlier in the thread. There is a timeout parameter which can be adjusted on the server side; any TiVoWebPlus operations which take longer to complete will be affected by this because if the server component does not get a repsonse back from your TiVo within that time frame, it will be interpreted as a tivo-disconnect message.

    This morning, the parameter was set to 30 seconds. I changed it to 40 seconds prior to my last post. I just changed it to 60 seconds.

    Please let me know if the "higuide" times out now - if it doesn't, please let me know. Please let me know if this adversely affects performance of any other modules.

    Thx
     
  16. CrashNBurns

    CrashNBurns New Member

    5
    0
    Dec 24, 2001
    Still timing out for me. (I'll note that I'm not sure that I'd even use HiGuide remotely, rather I was just trying to be a dumb monkey and press all the buttons to see what happens! ;->).

    It happens on both of my units (HR10-250 & HDVR2) and seems to get to about the same number of guide channels before timing out. It gets to approx. 40 channels before failing with the timeout issue.

    I didn't notice any other issues with the increased timeout.

    Any other diag you want me to do?

    - CrashNBurns
     
  17. SteveT

    SteveT Just a member

    102
    0
    Oct 23, 2002
    Easley, SC
    I have 3 tivo's registered, one HR10-250, on subbed DSR7000 and one unsubbed DRS7000, and they all worked great for a while. I have an ISDN connection which is normally off, but I could call my wife to start the internet connection, and a few minutes later I could connect to all 3 tivos from work. Great.

    However, I started noticing that the unsubbed tivo was very sluggish. I ran top, and found that dbclient was taking 80% or so of the CPU, and it would eventually stop responding. I rebooted several times, same result.

    I renamed the gotomydvr folder and rebooted, and the problem went away.

    The other two are still working great.

    Anything I can do to help you diagnose this issue?

    This is a great service.
     
  18. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    I've never seen a situation where the dbclient took any measurable amount of CPU time. Am wondering if it has anything to do with the fact that the unit you are talking about is unsubbed. Is this repeateable? ie - what happens when you reinstall the client?
     
  19. SteveT

    SteveT Just a member

    102
    0
    Oct 23, 2002
    Easley, SC
    I will reinstall it and advise results. Thanks.
     
  20. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    cool - that is exactly what i'm hoping other people are doing, as well; just banging on it. i've looked into higuide and i think its actually a neat module - but its also hard to find, and my guess is that its not in widespread use. unfortunately, tivowebplus does seem to have some features that are pretty slow and that does cause problems in some of these situations.

    there does seem to be an opportunity here for a 'lightweight' distro of tivowebplus perhaps designed for mobile access; perhaps stripping things down to an instance that could run quicker and that uses less resources?
     

Share This Page