1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

tivo remote access tool - pre BETA

Discussion in 'TiVo Underground' started by tivoupgrade, Aug 22, 2006.

I am testing the tool on the following platforms:

  1. Series1 Standalone Unit

    13.1%
  2. Series1 DirecTV Unit

    3.4%
  3. Series2 DirecTV SD Unit

    48.0%
  4. Series2 DirecTV HD Unit

    20.4%
  5. Series2 Standalone Unit

    25.6%
Multiple votes are allowed.
  1. Jun 2, 2009 #481 of 498
    tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    Doubtful that it would have anything to do with your router, but it is possible that the latency / upload speed of the info to the gotomydvr server is just to long / slow before the server times out...
     
  2. Jun 2, 2009 #482 of 498
    IcedTivo

    IcedTivo TiVo Nut

    36
    0
    Apr 6, 2002
    State of...
    That seems to be the case. I've tried from a lot of different connections, all of them hi-speed but never seem to complete those functions. The Tivo is on a 1.5m ADSL line. Thanks for the input...
     
  3. sllerts

    sllerts Mac DTivo Fanatic!

    78
    0
    Feb 28, 2001
    Sunnyvale,...
    I installed this manually on my Series 2 DirecTV Tivo (SD-DVR40) because http_get wouldn't work. But I keep getting the KNOWN_HOST error whenever I try to run it:

    ./rc.gotomydvr &
    [1] 412
    MTTivo-TiVo# Internal error #R
    ./rc.gotomydvr: .: filename argument required
    .: usage: . filename
    *** Empty KNOWN_HOST configuration ***

    [1]+ Exit 1 ./rc.gotomydvr


    Help!

    Steve
     
  4. Aug 7, 2009 #484 of 498
    Cure

    Cure Maxwell Perkins

    45
    0
    Jan 3, 2003
    Philadelphia...
    I have tried to download both versions of the client and every time I get the message "timeout waiting for data." Are the servers still up? What could be the problem? Is there a way to just ftp the client files over manually?
    Please advise. Thank you very much.
     
  5. Aug 7, 2009 #485 of 498
    tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    The server appears to be up and running fine.

    Are you certain that your unit is networked properly and can get out to the Internet? Are you using the instructions posted here?

    https://gotomydvr.com/help.php
     
  6. Aug 8, 2009 #486 of 498
    Cure

    Cure Maxwell Perkins

    45
    0
    Jan 3, 2003
    Philadelphia...
    Thanks for the reply.
    Yes, it's definitely connected to the Internet (pings Google just fine), and that is the page of instructions I used, plus I tried the ones on Post #433.
    Any other ideas? FYI, I have an old HDVR2 that I just Zipped, and GTMDVR works just fine with that one.
     
  7. Aug 8, 2009 #487 of 498
    sllerts

    sllerts Mac DTivo Fanatic!

    78
    0
    Feb 28, 2001
    Sunnyvale,...
    I still have the known host problem. I've seen no solution for it. The code from rc.gotomydvr says:

    if [ "$KNOWN_HOST" == "" ]; then
    echo "*** Empty KNOWN_HOST configuration ***"
    exit 1
    else
    mkdir -p /var/tmp/.ssh
    echo $KNOWN_HOST > /var/tmp/.ssh/known_hosts
    fi

    But I don't know what a known host is or where it's supposed to get a known host from. This seems like it should be a really simple problem to fix.

    Help!

    Steve
     
  8. Sep 5, 2009 #488 of 498
    5tevie

    5tevie New Member

    2
    0
    Aug 27, 2009
    Setup details:
    Tivo Series 2 type 240 80hrs
    connected to charter cable broadband using usb ethernet adapter and linksys router
    TivoWebPlus 2.1 installed which is running on the box and can be reached using browser on local IP, port 8080

    After installing gotomydvr client and registering my Tivo online, I cannot reach Tivowebplus using gotomydvr with breakdowns on both the client and server end:

    when I type /gotomydvr/etc/rc.gotomydvr & in telnet, I get following reply:
    /gotomydvr/bin/dbclient: TCP forward failed: error listening: address already in use
    /gotomydvr/bin/dbclient: failed local port forward 7:127.0.0.1:7

    On the gotomydvr server side when I select the tivo I want to connect to, I get:
    The requested URL /index.html was not found on this server.
    Apache/2.0.52 (Red Hat) Server at gotomydvr.com Port 443

    Any support and suggestions would be quite welcome, I have no idea how to fix this. Thans, Steve.
     
  9. jimdinunzio

    jimdinunzio New Member

    1
    0
    Sep 25, 2009
    Hi,
    I used to use gotomydvr without any problems, but after having it not running for a while I started it back up and can connect to my directivo and pass the authentication window, with "oztivo", it waits for a second then displays a blank page. My TivoWebPlus 2.1b3 works fine from my LAN. I reinstalled gotomydvr and TivoWebPlus, and even deleted the config files to make them regenerate for both TivoWebPlus (/var/TWP/config) and gotomydvr including the .ssh folder and gotomydvr_settings. I've spent all the time I have and cannot figure out why it doesn't work anymore. I also played around with my router, which is new, but nothing seemed to work and you're not supposed to need any special router settings anyway for gotomydvr.

    Any help would be appreciated.
    Thanks,

    Jim

    DirecTivo HDVR2 (6.2)
     
  10. Jul 7, 2011 #490 of 498
    CarlWalters

    CarlWalters Yo Ho TiVo!

    644
    0
    Oct 17, 2001
    RG4,...
    Very interested in trying this - however the registration page will not accept the Service IDs for either of my TiVos. They are both Thomson Series 1 UK Standalone models :(
     
  11. Oct 2, 2011 #491 of 498
    bri_tal

    bri_tal New Member

    56
    0
    Sep 21, 2005
    I see from another thread, in another forum, that you have managed to control your tivo over the internet, from a remote PC. May I ask what modifications to your router/tivo, you needed to make ?
     
  12. Oct 2, 2011 #492 of 498
    unclemoosh

    unclemoosh I Wish I knew Then..

    368
    0
    Sep 11, 2004
    Gulf South
    I just installed Tivowebplus, changed the port to something unusual and set the router to send that port to the tivo. I have a number of them set up that way in my network. I use Dyndns to point the domain to my home. So, I open a browser and go to, as an example, http://mytivonetwork.homeip.net:9999 and presto.

    You will probably want to set the password for tivowebplus so if somebody did manage to guess your domain AND port number, they would still have to get past the password to mess with yout tivo.


    You can also use the method discussed in this thread.
     
  13. Oct 2, 2011 #493 of 498
    bri_tal

    bri_tal New Member

    56
    0
    Sep 21, 2005
    Thanks Unclemoosh . I'll give that a try when (a) I've fathomed out how to set a tivoweb password and (b) found how to direct my router to tivo, with a change of port.As you can gather, I'm something of a novice in these matters but keen to learn.
     
  14. Oct 2, 2011 #494 of 498
    unclemoosh

    unclemoosh I Wish I knew Then..

    368
    0
    Sep 11, 2004
    Gulf South
    Password is set in tivoweb.cfg. For the router, log into it and look for Port Forwarding. Read the manual for your router and it should tell you.
     
  15. Oct 3, 2011 #495 of 498
    Soapm

    Soapm Active Member

    1,564
    0
    May 9, 2007
    So close,...
  16. Oct 5, 2011 #496 of 498
    bri_tal

    bri_tal New Member

    56
    0
    Sep 21, 2005
    Registered my tivo and installed the software but each time I login, I get the message that tivo is disconnected.
    It is a Uk series 1 machine, with turbonet card via homeplug. Everything works normally when I connect to tivoweb via my usual ip address.

    ????
     
  17. Nov 3, 2011 #497 of 498
    Soapm

    Soapm Active Member

    1,564
    0
    May 9, 2007
    So close,...
    I can't get gotomydvr to work on my TivoHD. I get the error *** No response from connection server *** when I start it up. I tried registering my Tivo on the site and get an error saying, "Please add a valid Service ID.". My service id is valid and I even copied and pasted if from the Tivo site just to make sure it isn't me typing it in wrong. No matter what I do it won't take my service id as valid...
     
  18. Soapm

    Soapm Active Member

    1,564
    0
    May 9, 2007
    So close,...
    Bumping because I'm still getting invalid service id error while registering my TivoHD. Anyone using gotomydvr on a TivoHD? I was curious if they updated the service to recognize a TivoHD service number.
     

Share This Page