1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

tivo remote access tool - pre BETA

Discussion in 'TiVo Underground' started by tivoupgrade, Aug 22, 2006.

I am testing the tool on the following platforms:

  1. Series1 Standalone Unit

    13.1%
  2. Series1 DirecTV Unit

    3.4%
  3. Series2 DirecTV SD Unit

    48.0%
  4. Series2 DirecTV HD Unit

    20.4%
  5. Series2 Standalone Unit

    25.6%
Multiple votes are allowed.
  1. Oct 8, 2007 #421 of 498
    Trekker182

    Trekker182 New Member

    36
    0
    Dec 13, 2003
    I entered the line export TIVOSH_POOLSIZE = 16777216 into my tivoweb.cfg file and I accessed tivoweb from school today and it didn't time out once. (Well, once when I was accessing HiGuide, but I don' really use that anyways.) The rest of the screens, including a few channel grids with 200-300 entries, loaded fine. (abit they loaded slow, but consider the shared connection at my school.)

    From what I've read, the line increases tivoweb's cache to 16 megs.
     
  2. Porterx

    Porterx New Member

    184
    0
    Sep 7, 2002
    NW Florida
    zipper and gotomydvr

    --------------------------------------------------------------------------------

    When I installed zipper, I answered that I did want to intall gotomydvr. I've tried to get gotomydvr working but keep getting the unit disconnected message. The network is up and seems to be working otherwise.

    Is there something that I should do to the tivo before I can use gotomydvr?

    At the gotomydvr site I've entered my service id #. I got it from the system information page. I used the line that said Service ID: and then the #. Is this correct.

    Should I be running a telnet session? If so, what would I input there?

    Also, one search turned up that I should use port 5400. Should I?

    Thanks,
    Porter
     
  3. ttodd1

    ttodd1 Proud Computer Geek

    1,516
    0
    Nov 5, 2003
    SC
    Have you tried the suggestions that are on the first page of the thread?
     
  4. texster

    texster New Member

    137
    0
    Mar 10, 2005
    Connecticut
    FYI, gotomoydvr works flawlessly with 9.1.

    You still need the to use the "http_get" available in the second post of this thread.

    Specs that may or may not be relevant:
    model 240a
    enhanced
    superpatched
    TWP 2.0

    FWIW, neither the slicer nor the enhancement script worked with regard to gotomydvr. I have a very early version (1.3?) of slicer so that may been fixed in later releases. I Don't know why it wouldnt have been installed in Russ's script. (When I "grep"ed, it only returned one-line - something about root)


    But more importantly, the "manual" install worked without a hitch.
     
  5. Dec 9, 2007 #425 of 498
    tony4pres

    tony4pres New Member

    4
    0
    Dec 9, 2007
    Ok, I'm a newbie at this so please be gentle.LOL

    I've went to gotomydvr.com and signed up. I need to install the code to my TiVo with telnet or Tera Term Pro. My problem is when I use either program to install the code I can't type anything in the box once connected. I know my ip of the TiVo is 192.168.0.103 and my port is 80. So when I use the two programs it says connected but for some reason I'm not able to type anything. It has a blinking curser but can't type anything. I'm running a wireless keyboard and mouse but have never had any problems with it at all so I would say it's not the keyboard. Just wondering if telnet or tear term are programs that won't recognize the wireless keyboard. The mouse works fine. I know this may not make any sense but for the life of me I can't figure out why it won't work. I've been reading about 5 to 6 hours today on how to do this and haven’t heard anyone else having this problem. I'm running xp and have a series 2 TiVo with dual tuners. It's not a direct TV TiVo if that makes a difference.

    Like I said before, I'm new to this and have only started researching it today.

    Thanks in advance for any info you can give me.
     
  6. Dec 9, 2007 #426 of 498
    tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    I can't really comment on your PC issues, however I'm curious about whether your TiVo actually meets the requirements in the first place. Are you certain that you have telnet/ftp and TiVoWebPlus actually running on your TiVo?
     
  7. Dec 9, 2007 #427 of 498
    ForrestB

    ForrestB New Member

    824
    0
    Apr 8, 2004
    If you have TivoWebPlus running on your Tivo, just enter your Tivo's IP address into your computer's web browser - you should see the TivoWebPlus main page.
     
  8. tony4pres

    tony4pres New Member

    4
    0
    Dec 9, 2007
    That's just it. Don't I need telnet to install the TiVoWebPlus on my TiVo? I'm sorry if I sound like a noob but I really did try to get it up and running for close to 6 hours Sunday. When I type in the IP address of the TiVo I get a tiVo welcome page telling me I've successfully networked my TiVo. If you need a screen shot of anything I'm doing let me know. I would be really grateful to anyone that can help me out. I'm going to try re reading everything tonight to try it again. I hate it when something stumps me.Thanks for the replies guys.
     
  9. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    It depends on how you do it; please review the very first post of this thread, however - in order to use gotomydvr, you will need a networked TiVo already running telnet/ftp and TiVoWebPlus. If you don't have those bits taken care of, you'll need to do a bit more research and hacking before you can use the tools discussed in this thread.

    Again, I apologize if you already have those things installed and are still 'stumped' but you never confirmed or denied my original question to you...
     
  10. tony4pres

    tony4pres New Member

    4
    0
    Dec 9, 2007
    Ok,let me see if I can answer some questions first.

    I have a series 2 DT digital video recoreder. that's what it reads on the front and it also has a model number on the back which reads TCD649080. My Tivo is hard wired through the intergrated network card to my dlink router which is a DI 614. I'm able to access the Tivo through tivo desktop. To me it's all greek and honestly I want to read as much as I can before asking questions so I don't wear out my welcome around here.

    From what I'm gathering I have to open up Telnet to paste the code from the second post of this thread. Once I do that I go to gotomydvr.com and register my tivo. I guess the code I enter in with telnet makes it able to use the tivo web plus which is how I access my tivo from the web.

    Please tell me I have some grasp on what I'm suppose to be doping? LOL

    My problem is I've never used telnet before and not sure how it's used. Once I type in my ip address of the tivo and the port it says connected in the lower left corner of telnet but I'm not allowed to type anything in. I read a post from tall1 that said something about not being able to use telnet until he checked something that said read write to the drive. Not sure what that means but just putting that out there.

    When I read the post from other users it seems complicated to me as I know nothing about networking or using telnet to install any codes. I'm just trying my best to do what I read on the first two post from you. Please forgive me for being so unfamiliar with any of this. When I get stumped on something I try to spend the time to figure it out and I'm hoping you'll tolerate me long enough to get this working.

    So I'm sure I don't have anything special installed on my tivo as of yet but please let me know what I'm doing wrong or if I need to answer any more questions from you. Also, does my tivo fit the requirements of using your program?

    Thanks so much for any info you can give me.

    Regards.
    Tony
     
  11. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    Tony,

    I'm sorry, but there is no better way to put this... This is simply the wrong thread for these questions. The topic here is a remote access tool intended for use on systems networked with telnet/ftp and TiVoWebPlus. Getting a TiVo to that point, especially one like yours, is not trivial (you'll need to prom mod your unit to do it) and its just not even close being within the scope of the topic being discussed here.

    You'll really need to go back to square one and start reading about how to network/hack your particular unit, which again is not trivial. The upgrade center and the underground playground are great places to start, but this thread is really not the place to learn about that. Again, if you review the very first post, you'll see what I'm talking about.

    Lou
     
  12. eclipsme

    eclipsme New Member

    24
    0
    May 26, 2006
    I have an account with GoToMyDVR that I can not access. I do not have the password anymore and the account is tied to an email address that is no longer valid. I have created a new account, but I can not add my DTivo to it because it is already associated with my old account.

    How do I get this changed?

    Thanks,
    Harvey:confused:
     
  13. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    Based upon some recent feedback (thanks stevel), I took a closer look at stevet's aforementioned contribution and did some testing on my HR10-250 currently running 6.3f. The tweaks, and more importantly, the modified dbclient definitely make a difference as far as the reported high-CPU utilization. I've rolled these changes into a very slightly different version of the client which can be installed as follows:

    Code:
    http_get -T 0 -C 0 -D /var/tmp -U http://68.178.174.173:80/b_install-1.2.sh
    sh /var/tmp/b_install-1.2.sh
    
    If you are currently running the client, just install this one on top of it. After the reboot, things should come up the same way. Right now, it looks like the client won't start up on its own from the rc.sysinit.author however I'm looking into that and will update, accordingly.

    Please have at it and let me know if it works (or doesn't work for you). You may want to review post #1 and post #2 for more complete details.

    Lou
     
  14. rich47

    rich47 New Member

    25
    0
    Jun 19, 2002
    I'm trying to install gotomydvr on my ptvnetted hdvr2. I'm able to telnet, but when I enter
    http_get -T 0 -C 0 -D /var/tmp -U http://68.178.174.173:80/b_install.sh

    I get a "segmentation fault"

    I was able to get the unit id and registered it, but when I select it, gotomydvr gives me a message "your unit appears to be disconnected right now"

    Any suggestions?

    Thanks.
     
  15. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    Are you running 6.3 of the OS? If so, did you replace http_get?
     
  16. rich47

    rich47 New Member

    25
    0
    Jun 19, 2002
    I'm running 6.3e. What do I replace it with? That is, I'm a novice at this, could you give me more detailed, instructions?

    Thanks.
     
  17. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    Please see post #2 of this thread; there is a version of http_get that should work fine with 6.3e.
     
  18. rich47

    rich47 New Member

    25
    0
    Jun 19, 2002
    I used the http_get version you suggested, but now I get the following message when I try to install the client:
    Inconsistency detected by ld.so: dynamic-link.h: 62: elf_get_dynamic_info: Assertion `! "bad dynamic tag"' failed!


    Any thoughts?

    Thanks.
     
  19. taekwondodo

    taekwondodo New Member

    50
    0
    Mar 9, 2007
    I just zippered my Tivo and TWP works great - I also signed up for an account at gotomydvr.com, but cannot access my Tivo from there. I am running under the assumption that when I used I-Cake/Zipper that the client installed and all I needed to do was to access the gotomydvr.com site and set up an account... Is this a correct assumption? If so, what are my next troubleshooting steps?

    - Jeff
     
  20. Mar 1, 2008 #440 of 498
    SteelersFan

    SteelersFan "On Welfare"

    819
    0
    Sep 6, 2004
    Saugus, CA
    I recently upgraded per the above on one of my machines and now I am noticing this error repeating over and over again every few seconds.
    From the kernel log:
    Code:
    Mar  1 07:28:07 (none) kernel: Host '68.178.174.173' key accepted unconditionally. 
    Mar  1 07:28:07 (none) kernel: (fingerprint md5 xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx) (I subbed x's for numbers & letters)
    Mar  1 07:28:09 (none) kernel: /gotomydvr/bin/dbclient: Warning: failed creating //.ssh: Read-only file system 
    None of my other boxes show this. Is this any cause for concern other than the kernel log quickly growing in size?
    S2DTivo 6.2a Zippered
     

Share This Page