1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

tivo remote access tool - pre BETA

Discussion in 'TiVo Underground' started by tivoupgrade, Aug 22, 2006.

I am testing the tool on the following platforms:

  1. Series1 Standalone Unit

    13.1%
  2. Series1 DirecTV Unit

    3.4%
  3. Series2 DirecTV SD Unit

    48.0%
  4. Series2 DirecTV HD Unit

    20.4%
  5. Series2 Standalone Unit

    25.6%
Multiple votes are allowed.
  1. ciper

    ciper New Member

    2,010
    0
    Nov 4, 2004
    I dont want to take away from this application but I have written a script so the Tivo updates its own dynamic DNS so that you can access it from a URL. The script is pretty bulletproof and I wouldn't mind to share the details with anyone who is interested.
     
  2. speckhals

    speckhals New Member

    31
    0
    Nov 28, 2003
    I'd like to give it a try.
     
  3. ciper

    ciper New Member

    2,010
    0
    Nov 4, 2004
    Im guessing we are still not supposed to post links to a certain other site? If so then try to get a deal on a database and look for thread number 51840
     
  4. Conodor

    Conodor New Member

    18
    0
    Apr 13, 2006
    Can you watch shows from your tivo over the web? i have read alot of these posts and didn't really see yes or no.

    thanks!
     
  5. Fofer

    Fofer XenForo Rocks! TCF Club

    82,087
    286
    Oct 29, 2000
    With a SlingPlayer , sure...

    But this thread (and the tool being discussed here) has nothing to do with that.
     
  6. ciper

    ciper New Member

    2,010
    0
    Nov 4, 2004
    Yes but the upload speed of my internet connection is so slow its not worth it. I use a slingplayer instead for that.
     
  7. SteveT

    SteveT Just a member

    102
    0
    Oct 23, 2002
    Easley, SC
    needo, have you made any progress on working around this? Maybe no one else is impacted by this, but I am. I have a cellular internet connection which drops regularly, so maybe that contributes. Whatever the reason, I have to turn off gotomydvr often to run any intensive jobs on the tivo. Any help appreciated.
     
  8. roadrashjd

    roadrashjd New Member

    2
    0
    Apr 18, 2007
    I'm getting this error when I try and access the NPL. I searched the site and couldn't find an answer. Any ideas?
    -------------------------------------
    INTERNAL SERVER ERROR
    --cut here--
    action_nowshowing '' ''
    bad index "125430/13": must be integer or "end"
    while executing
    "lindex {0 0 3} $sort"
    (procedure "MOD::action_nowshowing" line 79)
    invoked from within
    "$cmd $p1 $p2 $p3"
    (procedure "do_action" line 19)
    invoked from within
    "do_action $action $chan $part $env 1"
    --cut here--
    ----------------------------------------------
     
  9. shredhead

    shredhead New Member

    97
    0
    Oct 14, 2003
    I'm getting the "your tivos must be disconnected" on all three of my units. They worked when I first installed gotomydvr many months ago. I have not been using it but I am curious as to why it isn't working.
     
  10. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    The "Internal Server Error" is an error message from TiVoWebPlus; has nothing to do with gotomydvr.

    If you are getting a "disconnected" message, it may be because your TiVo's lost contact with the gotomydvr server. Try restarting the gotomydvr client; easiest way to do that is to restart your TiVo.
     
  11. ciper

    ciper New Member

    2,010
    0
    Nov 4, 2004
  12. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    A little bit off-topic, wouldn't you say? The point of gotomydvr is that you don't need to use DynDNS, or anything of that nature. Please pimp your own contributions on your own thread... thanks!

    Lou
     
  13. Sep 5, 2007 #413 of 498
    SteveT

    SteveT Just a member

    102
    0
    Oct 23, 2002
    Easley, SC
    I have created a new thread with some tweaks and techniques for using gotomydvr. Thanks for a great service!
     
  14. Sep 5, 2007 #414 of 498
    tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    Steve,

    Thanks for this; I've read through your notes and hopefully will have some time in the coming weeks to test things out on a few units here, as well. Very interested to see/read about others use of things; if it makes sense, at some point, I may be able to update the client distro, or create an alternative one.

    Thx again,
    Lou
     
  15. goofeyfoot

    goofeyfoot New Member

    33
    0
    Nov 16, 2005
    Don't know whether this is the correct place to post but here goes.

    SVR2000. Have Turbo Net Card.

    Telnet seems to work real good. But can't seem to properly install the gotomydvr application (whatever it is called)


    Here is the error I got when I did this. It's a direct quotation off the Telnet session:

    "TiVo: {/var/tmp} % /gotomydvr/bin/dbclient: TCP forward failed: Error listening:
    Address already in use
    /gotomydvr/bin/dbclient: Failed local port forward 7:127.0.0.1:7"

    Anyone know how to fix this?

    Thanks

    Michael
     
  16. Oct 7, 2007 #416 of 498
    Trekker182

    Trekker182 New Member

    36
    0
    Dec 13, 2003
    I tried upgrading to tivowebplus2.0 and it didn't work out so I went back to the 1.3 release. Now, when I try to connect ot the gotomydvr home page and click connect for my tivo, I get a authentification required box asking for my username and password for tivowebplus 1.3.1 at https://gotomydvr.com. I enter my email and username I already have registered, but it just pops up again blank. I reinstalled the client and it's still asking me for my username and password in the box.
     
  17. Oct 7, 2007 #417 of 498
  18. Oct 7, 2007 #418 of 498
    Trekker182

    Trekker182 New Member

    36
    0
    Dec 13, 2003
    Thanks, I figured out it was a default setting in the config file requiring a username with no password, I just updated it so nothing is required.
     
  19. Oct 8, 2007 #419 of 498
    georgedabney

    georgedabney New Member

    1
    0
    Jun 29, 2007
    i AM HAVING the same problems. Here are some details. I have a Hd 10-250 that I I I hacked with "the zipper." Everything went okay except for naming my server "set my server to." I wanted to update tivo wep plus to 2.0 and tried an update expirenent thad did not go well. Result, I get the "disconnected" message in the gotomydvr page. Before I tried the update everything worked fine. I hope this message helps the problem because I have trouble finding answers.

    Ps thanks steelers fan for thumping those Seahawks

    Thanks WCN
     
  20. Oct 8, 2007 #420 of 498
    speckhals

    speckhals New Member

    31
    0
    Nov 28, 2003
    I get the disconnect message all the time, and was told it was taking too long for the Tivo to download info. I was hoping to see some upgrades, but it seems to me that the project has been put on the back burner. Since it's a free program, I can't fault the originator if he doesn't want to do it any more. :eek:
     

Share This Page