1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

tivo remote access tool - pre BETA

Discussion in 'TiVo Underground' started by tivoupgrade, Aug 22, 2006.

I am testing the tool on the following platforms:

  1. Series1 Standalone Unit

    13.1%
  2. Series1 DirecTV Unit

    3.4%
  3. Series2 DirecTV SD Unit

    48.0%
  4. Series2 DirecTV HD Unit

    20.4%
  5. Series2 Standalone Unit

    25.6%
Multiple votes are allowed.
  1. osheros

    osheros New Member

    2
    0
    Mar 10, 2007
    What kind of data would you like? I did check (and re-created /dev/null).

    For now I think I'll just uninstall the client. Can you post instructions on uninstalling? Thanks.

    -Sam
     
  2. unclemoosh

    unclemoosh I Wish I knew Then..

    368
    0
    Sep 11, 2004
    Gulf South
    I don't belive that completely accurate. I have not had any issues with blocked ports. I believe the issue is with http_get. What ports does the gotomydvr cleint use? I can test them to see if they are open.

    I don't really need the client, as I do have access to my units via RDP and orenosp. But I thought that the client was being developed for an easy, able to be used tool for everybody. I was just wanting to do what I could for those who have HughesNet and don't have RDP setup or want to buy the orenosp license.

    Just trying to help with the development.
     
  3. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    If you think http_get is not working, make sure you read the first post of the thread and replace your version of http_get, if that fits the bill; without knowing what type of unit you have, I have know way of knowing whether that is the problem.

    As for the ports; the server assigns a different port to every system that is registered; it is somewhat random. Any system that blocks originating connections on any port (or range of ports) is suspect there.
     
  4. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    To uninstall, you can simply telnet to the unit and type:

    Code:
    rm -rf /gotomydvr
    
    and that will completely remove the client. The only other thing installed is a conditional startup statement in your rc.sysinit.author file. You can leave it alone as it won't do anything if the gotomydvr files are not there.
     
  5. Smuuth

    Smuuth New Member

    54
    0
    Sep 20, 2005
    Colorado
    Ok, that solved it for me. Thanks, Lou.
    I had run the slicer and upgraded from 3.1.5f to 6.3c and of course gotomydvr quit working. I had ftp'd several other things back and forth but did not even notice the gotomydvr directory had been renamed. I just did the following:

    Code:
    rootwrite
    mv /gotomydvr_untested/ /gotomydvr/
    /gotomydvr/etc/rc.gotomydvr &
    ps -aux
    rootread
    ps -aux yielded
    Code:
    7895 root        996 S   /bin/bash /gotomydvr/etc/rc.gotomydvr
    7902 root        988 S   /bin/sh /gotomydvr/etc/watchdog.sh
    7903 root        740 S   /gotomydvr/bin/dbclient -T -p 22 -i /gotomydvr/etc/id
    I have not yet rebooted (wife is watching Tivo) but I could connect fine through gotomydvr while the telnet session was active. Once again the client stopped when I disconnected from the telnet session.

    1. UNIT TYPE -- DirecTV HR10-250
    2. BROADBAND TYPE (DSL, CABLE, ETC): DSL (Earthlink)
    3. STATIC IP OR DYNAMIC IP: Dynamic Public, Static Private
    4. NETWORK ADAPTER (USB type, CACHE or TURBONET): USB TRENDnet TU2-ET100
    5. DISCONNECTS (YES, NO): Yes, previously, but it may be corrected now :up:
     
  6. Apr 5, 2007 #386 of 498
    NYHeel

    NYHeel Active Member

    1,906
    12
    Oct 7, 2003
    I've been getting an error on one of my DTivos when I go to the to do list. The error is:
    I've tried restarting twp but the error is still there. It used to be on both of my Tivos but now it's only on one of them.
     
  7. Apr 5, 2007 #387 of 498
    NYHeel

    NYHeel Active Member

    1,906
    12
    Oct 7, 2003
    One other question, is there a way to open 2 windows of IE with each window set up to a different Tivo on my gotomydvr account? When I try this I can't 2 different Tivos open at the same time. I like to do this when I'm consolidating my now playing lists and deleting duplicates that I have on both my tivos.
     
  8. Apr 9, 2007 #388 of 498
    tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    NYHeel -

    Your errors are TiVoWebPlus related, but not related to gotomydvr, specifically. Really not sure what the cause of the problem is, however I think you'll find that whether you are using the gotomydvr service or not, the behavior will be consistent.

    As for your second question, there is no way to maintain two simultaneous sessions (that I know of).
     
  9. Apr 9, 2007 #389 of 498
    SteveT

    SteveT Just a member

    102
    0
    Oct 23, 2002
    Easley, SC
    You can open one session in IE and another in FireFox. The session attributes are not shared between those programs.
     
  10. Apr 9, 2007 #390 of 498
    PortlandPaw

    PortlandPaw Woodstock-era Hacker

    1,057
    0
    Jan 11, 2004
    Chebeague...
    You can even open simultaneous sessions in different tabs of Firefox or IE 7.
     
  11. goony

    goony New Member

    1,749
    0
    Nov 19, 2003
    I have this sometimes too. Connect to your box and issue the 'rw' command (if zippered) which will mount that filesystem read/write instead of read-only.
     
  12. Stewie_G

    Stewie_G New Member

    13
    0
    Apr 6, 2007
    New York
    I hate to ask this question but life has taught me to be suspicious. What does DVRupgrade get out of supplying this "beta"?
     
  13. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    We don't get anything out of it. The service is currently free (just as membership to TCF is free as well as many other things out there such as gmail, yahoo mail, etc).

    Enjoy it. There are no strings attached.
     
  14. SteveT

    SteveT Just a member

    102
    0
    Oct 23, 2002
    Easley, SC
    Any progress determining why dbclient takes 30-60% of the CPU (per TOP)?

    I see the problem on both my 6.3 and 6.2 systems. I can make it go away by restarting, but it comes back eventually. I usually notice it in a day or so.

    I have an unreliable internet connection that hangs up occasionally. Could it be related to that?
     
  15. needo

    needo New Member

    330
    0
    Jul 9, 2003
    I experience the same thing. I have re-created /dev/null to no avail. When i do a strace on the dbclient process I get...

    gettimeofday({1183130224, 537276}, NULL) = 0
    _newselect(9, [0 3 7 8], [], NULL, {20, 0}) = 1 (in [0], left {20, 0})

    Over and over again.
     
  16. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    There is really no update here. Although its strange that the dbclient process resource utilization climbs on some units (as reported by ps and top) there is also no indication that it impacts performance of these units (I've seen it happen on my own units and it doesn't impact performance at all). I've had the developer look into it and he is pretty sure its something going on internal the OS when system calls are made by the client, but there is no obvious workaround to the issue which is likely kernel-related and not dbclient-related.

    In short, since there is no 'problem' (by 'problem' i mean it is not interfering with normal operation of the unit) its not worth trying to create a workaround...

    Thx,
    Lou
     
  17. needo

    needo New Member

    330
    0
    Jul 9, 2003
    The latest version of dbclient is 0.49.1, where gotodvdr 1.2 uses dbclient 0.47. I tried plugging the 0.49.1 binary and the load problem was solved. However after about 3-5 minutes the process would stop accepting connections. I do not know what the cause of this is. Would it be possible to release maybe a gotodvdr 1.2.1 with the latest version of dbclient working?

    EDIT: I am sure 0.47.3 might be a dropin fix. But I have not been able to find that version to test with.
     
  18. Jul 9, 2007 #398 of 498
    tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    I don't think its that simple as it would require another engagement with the contractors who did the development work. In addition, there doesn't appear to be any compelling reason to actually do so, since the current version is working fine with several thousand users currently using the site.
     
  19. speckhals

    speckhals New Member

    31
    0
    Nov 28, 2003
    I keep getting a "Disconnected" message after clicking on HiGuide or todo list. It downloads a partial listing with the message after it. I read much of the forum and noticed that message comes up but I can't find the solution. Is there a update program available? My TiVo is on my wireless network...would that be my major problem?
     
  20. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    This is mentioned earlier in the thread as a "timeout" issue - the TiVo is taking too long to complete the task you've asked it to, and our server gives up waiting for it and assumes the unit is disconnected. If that happens, you might wait a little longer and then try the same function again, and it may come up faster (because some of the information will be cached in the TiVo's memory).

    If you read through the first several pages of this thread you'll get some of the background on the issue and why increasing the timeout delay is not necessarily going to help alot.

    Best recommendation is to avoid those functions that take a very long time to process and you won't get the message.
     

Share This Page