1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

tivo remote access tool - pre BETA

Discussion in 'TiVo Underground' started by tivoupgrade, Aug 22, 2006.

I am testing the tool on the following platforms:

  1. Series1 Standalone Unit

    13.1%
  2. Series1 DirecTV Unit

    3.4%
  3. Series2 DirecTV SD Unit

    48.0%
  4. Series2 DirecTV HD Unit

    20.4%
  5. Series2 Standalone Unit

    25.6%
Multiple votes are allowed.
  1. floppy_joe

    floppy_joe New Member

    3
    0
    Oct 15, 2005
    U are a tivo God. Works great and a long time coming. I need to check the boards more often for new gems. Wonder what else I have missed.

    Thanks again.

    sony series1 and hughes series2
     
  2. cdma

    cdma New Member

    50
    0
    Nov 16, 2001
    Great Program and works with no issues. Now to get TYSHOW to stream to that PC.....Is it possible
     
  3. goofeyfoot

    goofeyfoot New Member

    33
    0
    Nov 16, 2005
    Hello:

    I put the client on my Sony SVR2000 yesterday. Came to work today and was able to access the Tivo fine. Did it about 4 times to make sure it worked. Logged out. After lunch checked again and got the dreaded "Your Tivo is not connected" error.

    I'm not really a power user or anything. But is there something I can do to fix this problem?

    Let me give you my limited opinion about this application. It's true that even a neophyte like myself can set up the program without a hitch. But just as easily, the program started spitting me out with the not connected notice. I have gone through twelve or thirteen pages on the forums to try to figure out what to do next but to no avail thus far.

    Seems like if you are not super sophisticated you can sort of get in a jam where you don't know what to do. Try to reinstall? Try to remove the application? Pray?

    If I were going to change something I suppose I would come up with a routine that just cleanly removes the application. That way, someone who is up against a wall can just clean up their install and wait for the pros to re-write the application.

    On a more positive note, the concept seems to be a good one and hopefully someday all the kinks will be worked out.

    Thanks for reading.

    Michael

    Sony SVR 2000
    One drive
    Tivo Net Card
    Time Warner Roadrunner
    Linksys Router
     
  4. goofeyfoot

    goofeyfoot New Member

    33
    0
    Nov 16, 2005
    Hello:

    Series 1. Single drive. SVR2000.

    I am a person whose Tivo shows "not connected" periodically. May have isolated the problem, but am not sure.

    On the Web Project menu is a "Restart" button. Up till now I have been using the "quit" option under that to come out of a session. When I do, I can't get back into the gotomysvr server.

    Now if I just simply close the browser, using no menu items at all, it seems like I can get back in anytime I want.

    Will report further if this phenomenon holds.

    Thanks.

    Michael
     
  5. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    "quit" is a command that tells TiVoWebPlus to stop running. From the sounds of it, the gotomydvr processes are all working fine, but by "quitting" TiVoWebPlus, you have nothing to connect to... What you meant to do was "quit" the browser, not TiVoWebPlus -- which is what you are doing when you 'close' the browser.
     
  6. goofeyfoot

    goofeyfoot New Member

    33
    0
    Nov 16, 2005
    Boy I was kind of hoping that no one would notice how numb I was to use that quit feature.

    By way of a lame excuse let me offer this. I was always taught not to just "pull the plug" on anything. So I was nervous about just shutting down the browser. By prowling around through the menu I found the "quit" function and took it to mean that was the exit out of the network session. So you are right, what I was doing was stopping the app, which required a reboot and so forth.

    Thanks.

    Michael
     
  7. bribro

    bribro New Member

    1
    0
    Dec 26, 2005
    Tried to telnet to my unit but got ".Could not open connection to the host, on port 23:
    Connect failed"

    also, not sure if it is related, but when I try to login in to the Tivo server using my browers , I get a password, but nothing works. e.g. tivo - user name, password = MAC or Media access Key.

    Unit is a series II

    Any tips?
     
  8. tsr192

    tsr192 it's all new to me:)

    1
    0
    Jan 31, 2007
    could someone please tell me where to find the TiVo Service ID? I have a directv phillips #708 Thanks very much
     
  9. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    type "cryto -gsn" when you are telnetted into the unit - or look at your system information screen; also, when installing the client, it should tell you what your service id is as it runs the crypto command as part of the installation...
     
  10. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    please keep in mind that having a unit that you can telnet to is a prerequisite to installing the gotomydvr client. if you haven't yet taken care of that, you won't be able to install it. please see the first post of this thread for more info; you may need to seek help elsewhere on the forum for getting the basic networking issues resolved first.
     
  11. smartwatermelon

    smartwatermelon New Member

    11
    0
    Feb 22, 2007
    Palo Alto, CA
    Success story: The client was installed with the 2007-02-12 version of rbautch and Gunnyman's Zipper script, but I wasn't initially able to connect from the Web site. I may have needed to reboot, because after the scheduled reboot last night I'm able to connect today. The only disconnections I see are timeouts, in the HiGuide and other content-heavy pages. I was able to run a manual schedule through the Web site.

    1. UNIT TYPE -- Philips DSR704R17
    2. BROADBAND TYPE (DSL, CABLE, ETC): DSL (Speakeasy)
    3. STATIC IP OR DYNAMIC IP: static public, static private
    4. NETWORK ADAPTER (USB type, CACHE or TURBONET): D-Link DUB-E100 USB-Ethernet -> D-Link DWL-G820 Ethernet-Wireless bridge -> Linksys WAP54G 802.11g access point -> Linksys RT41-BU home router -> Broadxent 8021-V1 DSL CPE.
    5. DISCONNECTS (YES, NO): Yes, but only timeouts.
     
  12. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    Good to hear all is well. You do need to reboot after the client is installed (it gets started up automatically at boot time), so you are right; if the unit goes through a nightly reboot, that would have done it.
     
  13. Mar 6, 2007 #373 of 498
    BBQ-AllStar

    BBQ-AllStar New Member

    57
    0
    Jan 27, 2002
    Humboldt...
    I'm having problems getting it to work on my HD-TiVo (HR10-250). It works excellent on my DSR7000.

    I telnet into my HDTIVO...and enter the first command

    "http_get -T 0 -C 0 -D /var/tmp -U http://68.178.174.173:80/b_install.sh"

    and it responds...

    "Segmentation fault"

    I am running version 6.3c upgraded via Slicer.

    TIA,

    BBQ

    ***UPDATE -- OOPS, I just read the 2nd post and d/l the .zip file -- I will try the new method and see what happens.

    SUCCESS!! :up:
     
  14. TivoTyro

    TivoTyro Wannabe Tivo Guru

    24
    0
    Nov 9, 2005
    St. Louis Metro
    3 Series 2 Standalone DTV Units

    All functioning perfectly!

    GREAT SERVICE
     
  15. unclemoosh

    unclemoosh I Wish I knew Then..

    368
    0
    Sep 11, 2004
    Gulf South
    Still nothing for those of us that have to resort to HughesNet? :(
     
  16. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    Unfortunately, that's your friends at Hughes who are blocking your ports and preventing you from using the service. Nothing we can do about that...
     
  17. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    For those of you using The Slicer to move from 3.1.5f ---> 6.3c or 6.2 --> 6.2a on your DirecTV TiVo units, you may find that the gotomydvr client is "disabled" after the installation, so you'll want to double check once you've completed the process. In short, when the gotomydvr directory is copied from the old partition to the new one, it may be renamed as gotomydvr_untested (simply because we were not sure whether the "new" software would work with the "old" client.

    Suffice it to say that the gotomydvr client is working fine on both new OS'es so all you have to do is either reinstall it, or simply rename the gotomydvr_untested back to gotomydvr, reboot and you should be good to go.

    Thx
     
  18. osheros

    osheros New Member

    2
    0
    Mar 10, 2007
    I recently install the gotomydvr client on my S2 SD DTivo. Shortly after I noticed the Tivo responding to my remote control and telnet command pretty slowly. A quick check of TOP shows dbclient taking up 25% to 35% of the CPU time. This seems excessive.

    I downloaded/installed the latest version (1.2) and have rebooted a couple times. No change. With the client installed, my Tivo is slow. Is this normal?

    -Sam
     
  19. SteveT

    SteveT Just a member

    102
    0
    Oct 23, 2002
    Easley, SC
    Sounds like it might be the same problem I had here.
     
  20. tivoupgrade

    tivoupgrade Sponsor

    2,494
    0
    Sep 27, 2000
    Chicago, IL...
    I have seen this on one of my units, as well. Its not the /dev/null issue, but it may be indirectly related to that. I had the developer look at it with "strace" and there may be some sort of race condition occuring with /dev/null and a system call; whatever it is is not very straightforward and non-deterministic. What he can't tell is whether its truly a problem with dbclient or an OS problem that is triggered by it along with something else.

    I'm not certain of whether this problem is widespread, OS specific, hardware specific, etc. So any additional data or analysis would be useful.

    Thx
     

Share This Page