1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Tivo & Netflix problems, again

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by cappy, Dec 2, 2012.

  1. litkaj

    litkaj Member

    257
    0
    Jun 5, 2007
    Exton, PA
    Not working for me. I started getting the can't connect error from inside the NetFlix app yesterday afternoon on all my TiVos. I tried rebooting one this morning and now I'm just getting V301.

    All my other NetFlix-enabled devices work fine.

    EDIT: Whoops, the rebooted one is back to "can't connect". The list of my devices on the NF website is mysteriously empty even though there is a deactivate button. I've clicked it and the button disappeared but I still can't get anything to connect.
     
  2. morac

    morac Cat God

    8,962
    23
    Mar 14, 2003
    NJ
  3. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Yeah, it was reportedly fixed last last night(PST).

    What gets me is that Netflix uses a competitor's (Amazon) web services for streaming.
     
  4. morac

    morac Cat God

    8,962
    23
    Mar 14, 2003
    NJ
    It wasn't fully fixed until 8:45 AM Pacific today. I too find it odd that Netflix uses Amazon, but they do have the most robust servers (except for occasional outages).
     
  5. f_schuman

    f_schuman New Member

    8
    0
    Apr 4, 2008
    Near STL
    It sounds like my Tivo HD is experiencing a very similar issue to Cappy's issue - Netflix constantly pausing to "retrieve" more of the netflix show. It wasn't having any issues before late December 2012 that I'm aware. Prior to that, I would get the occasional "retrieving" popup, but chalked that up to my network.

    Since January 2013, Tivo "retrieves" for 20-30 seconds and then plays the show for 10 seconds to 1 minute before popping up the "retrieving" message again. I can stream netflix from my PC's and my Wii, so I doubt my network speed is the issue. Interestingly enough, recently the tivo ALWAYS seems to show the "retrieving quality" at 6 out of 10 bars.

    In an effort to resolve this issue, I even ran a network cable to my Tivo in hopes that my wireless network may be part of the issue - it was not. It seems to get the "retrieving" popup at the same intervals whether wired or wireless.

    Per some googled recommendations, I've even disconnected/reconnected my netflix account on this Tivo HD - no change. After reconnecting the account, the "retrieving" popup initially showed a full 10 bars with HD for a split second before falling back to 6 bars.

    Has anyone been able to find a resolution to this?
     
  6. f_schuman

    f_schuman New Member

    8
    0
    Apr 4, 2008
    Near STL
    This post above that made me think Tivo is actively tracking this issue and that it may apply to may HD Tivo.
     
  7. cappy

    cappy New Member

    74
    0
    Jan 17, 2010
    Yes, they are tracking this.
    I did an update for my tivo, and Netflix seems to be working now, even
    though my OS version is still 11.0k
     
  8. f_schuman

    f_schuman New Member

    8
    0
    Apr 4, 2008
    Near STL
    Can I ask how you "did" the software update? Just a "check for updates" in one of the menus?
     
  9. cappy

    cappy New Member

    74
    0
    Jan 17, 2010
    Sorry, I'm not in front of the tivo- but I did it "the usual way".

    Hopefully, someone will post the steps, as I can't quote them from memory, but it's fairly obvious once you see them on screen.

    There may be a Sticky post somewhere on this website, regarding how to do it.
    If I remember, I'll post it once I'm home tonight in front of the tivo, so I can quote exact verbage.
     
  10. f_schuman

    f_schuman New Member

    8
    0
    Apr 4, 2008
    Near STL
    I'm guessing this is the process?
    (from tivocommunity.com/tivo-vb/ showthread.php?t=419994 - apparently can't post links yet due to low post count )

    You can speed the software update process on a new TiVo by forcing three connections in a row under Settings -> Phone & Network -> Connect to TiVo Service. Once your Phone & Network screen says "Pending Reboot," that means a software update is available for install. Normally, the TiVo would just reboot during the early morning hours to install the update, but you make that happen immediately by selecting Settings -> Restart or Reset System -> Restart the TivoHD. Software updates can take up to an hour to install.
     
  11. consumedsoul

    consumedsoul Member

    215
    0
    Jan 13, 2013
    Have they enabled dual core for the new Premiers (Premier/4/XL4)
     
  12. morac

    morac Cat God

    8,962
    23
    Mar 14, 2003
    NJ
    Yes, a while ago.
     
  13. cappy

    cappy New Member

    74
    0
    Jan 17, 2010
    Yes, that's it.
    It sounds like you haven't done any updates before.
    FYI- it takes quite a long time. First, you have to download the update. That **may**take up to 20 minutes (possibly longer), but you can use your tivo during this time.
    Then, you have to install it. This **may** take much longer than 20 minutes, so you may want to do these just before leaving the house, or going to sleep.
     
  14. f_schuman

    f_schuman New Member

    8
    0
    Apr 4, 2008
    Near STL
    The Tivo has "automatically" updated previously, but I haven't gone through this process to force it.

    The Short Story - my Netflix is working again.

    The Longer Story - I did go through the "update process" above 6-7 times, but did not ever see the "Reboot pending" message. I figured nothing was happening, so I tried streaming a Netflix movie again and it played in HD without any delays (10 out of 10 bars). I assume the problem has been resolved, but will update if things change.

    FYI, I'm running software version 11.0k-01-2-652.

    Thanks for the help!
     
  15. cappy

    cappy New Member

    74
    0
    Jan 17, 2010
    Jacob

    I'm having this issue with Netflix again.
    I've selected a movie in Netflix, the screen went blank.

    Netflix works fine from my laptop, going through the same router as the Tivo.

    The Netflix issue seems to have been fixed for quite a while, but started back up as of today.

    Would you tell us what the problem & resolution were?

    thanks
     
  16. cappy

    cappy New Member

    74
    0
    Jan 17, 2010
    Is anyone else having Netflix problems agin- today Feb 18?
     
  17. f_schuman

    f_schuman New Member

    8
    0
    Apr 4, 2008
    Near STL
    I ran a quick 2-3 minutes Netflix test last night and did not have any issues.
     
  18. bstrohl

    bstrohl New Member

    18
    0
    Aug 22, 2004
    NJ
    I don't normally use our TiVo HD for Netflix but tried to today. I launched Netflix and got "please wait" for 15min. before I quit. I never even got my queue. Netflix was working fine on all of our other devices (Roku, Xbox, PC, etc...) which use the same router.

    My husband asked if they are killing the old HD units.
     
  19. dlfl

    dlfl Cranky old novice

    7,005
    19
    Jul 6, 2006
    Near...
    Don't think so. My THD is working normally and I'm watching a Netflix video right now -- mostly to verify it's working before posting this. I think TiVo's are one of the least robust Netflix clients, but mine works OK most of the time. However I usually watch Netflix on my Logitech Revue (Google TV) because I think it's more robust now, although there was a period where it was almost unusable.
     

Share This Page