1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

TiVo N Adaptor Bricked after Fall 2013 Update

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by sandycityscott, Nov 15, 2013.

  1. JoeKustra

    JoeKustra Cable only

    5,730
    45
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    I know this probably doesn't sound important to you with your issue, but I transfer, almost daily, four HD 1 hour programs between two Premiers. One is wired on one floor and one is wireless on another. I usually watch something live or recorded while they transfer. I have never had any error of any kind. My router is set for DHCP but the two TiVo units have reservations and use channel 1, which nothing nearby seems to use.

    It just bothers me why mine works and you have problems.
     
  2. tivoknucklehead

    tivoknucklehead Member

    717
    2
    Dec 12, 2002
    Orlando Florida
    tonight I'm going to try another adapter and if that fails run a long ethernet cable to my tivo until they fix this. todays marks the 8th consecutive day of a fail in the middle of a programming download


    update: tried a new Tivo wireless N adapter. same issue, downloads stopped half way though download (or earlier) and routine podcast transfers from my PC to Tivo fail.

    connected an ethernet cable from my router to the Premiere and download was successful on first try and podcasts all transferred too

    thus there definitively is a software issue with this Tivo update and the Tivo branded wireless n adapter because I was fine BEFORE that update
     
  3. Donbadabon

    Donbadabon Geocacher

    3,093
    2
    Mar 5, 2002
    Franklin, TN
    Agree. Never had a single issue until the update.

    I too had to run a hardline to the unit to be able to connect to the TiVo service.
     
  4. TiVoMargret

    TiVoMargret VP Product Dev, TiVo

    354
    0
    Feb 2, 2008
    Silicon Valley
    I'm looking for a few people (who know how to determine the IP address their N Adapter is using) to test something for me that could give us further insight.

    If you're up for the challenge, please email me (margret@tivo.com) and I'll send instructions.

    Thank you,
    --Margret
     
  5. tivoknucklehead

    tivoknucklehead Member

    717
    2
    Dec 12, 2002
    Orlando Florida
    I got my downloads going again by switching from the bricked Tivo branded Wireless N adapter to a Linksys N adapter that I had sitting around model WET610N. worked on first attempt

    as noted above, 2 different Tivo N adapters did not work
     
  6. Donbadabon

    Donbadabon Geocacher

    3,093
    2
    Mar 5, 2002
    Franklin, TN
    Any word on when they are going to fix this issue? It is annoying having to run a cable through the house in order for the TiVo to connect.
     
  7. tivoknucklehead

    tivoknucklehead Member

    717
    2
    Dec 12, 2002
    Orlando Florida
    I'm surprised more people aren't complaining, I assume many use the Tivo branded Wireless N adapters. I gave up on mine and switched brands (post 45)
     
  8. JoeKustra

    JoeKustra Cable only

    5,730
    45
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    Perhaps, like me, 20.3.7.1a has not caused any problems. I am worried about 20.3.8 since I have not received that yet. That's why I wait. I want to know what to look for. :)
     
  9. Donbadabon

    Donbadabon Geocacher

    3,093
    2
    Mar 5, 2002
    Franklin, TN
    Thanks for the callback to your post! Just ordered one from Amazon.

    Thanks TiVo for bricking the $99 official TiVo adapter and making me spend another $90 to connect wirelessly again. Stay classy.
     
  10. celtic pride

    celtic pride Member

    389
    0
    Nov 8, 2005
    For what its worth i noticed amazon and my local best buy store have the tivo N adapter for $39.99 down from $89.99.
     
  11. NorthAlabama

    NorthAlabama tabasco rules

    5,387
    6
    Apr 19, 2012
    sweet home, al
    sorry to hear you're having troubles. i've never used the tivo wireless-n adapter, since i already had 2 linksys wet610n's and 1 wes610n before switching to tivo - they have no issues after the update.
     
  12. randyb359

    randyb359 Member

    666
    0
    Jan 3, 2009
    I use the tivo wireless n adapter and have not had any problems since resetting it
     
  13. CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    2,350
    6
    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ
    Is this still a widespread issue, I see several people complaining on Facebook about this?
     
  14. jaylogs

    jaylogs Newbie!!

    3
    0
    Feb 9, 2005
    Phoenix, AZ
    My Tivo got an update yesterday and now I cannot connect to Tivo service. I had this issue after the last update, but somehow I got it working (although I couldn't get it in "blue light" mode as I could when I first got my adapter). I will be emailing Margret, it looks like! :)
     
  15. hu79

    hu79 New Member

    1
    0
    Jun 22, 2005
    Frustrating month or so trying to get my Series 4 to connect wirelessly via Tivo N adapter, had to use direct ethernet connection 2x due to wireless failures (N11, C113). Purchased the Cisco Linksys WET610N based on comments on this forum, just completed configuring and connecting, worked like a charm. Not pleased had to spend the $90 to get me back to where I was with the Tivo N adapter (for a number of years), but pleased it worked.
     
  16. CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    2,350
    6
    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ
  17. watsog

    watsog New Member

    1
    0
    Jan 12, 2014
    I've had problems off and on since I installed it Dec 5. Was working fine since Xmas until we had a 1 second power dropout. Now it's giving C133 error and hasn't connected to service since 1/8. I've tried rebooting everything (first modem, then router, then plug tivo in). One thing I'm confused about is Tivo has two IP addresses. When I browse to one it gives me the "congratulations" page you get when setting up. When I browse to the other it gives me an "N adapter" page with some info. What's going on? Both listed with same MAC address by the router. Is this normal? That's whats stopped me from setting up a reserved IP address for the tivo.
    I'm running the 20.3.7.1a01-2-746 software.
     
  18. Donbadabon

    Donbadabon Geocacher

    3,093
    2
    Mar 5, 2002
    Franklin, TN
    I bet Cisco is thanking TiVo for the increase in sales.

    I too bought the the Cisco Linksys WET610N mentioned here, and it works perfectly.

    I can finally roll up the network cable that was stretched across the house and put the official TiVo N Adapter in a box.
     
  19. peleke12

    peleke12 New Member

    6
    0
    Nov 30, 2013
    I had wireless N problems since the update and support told me that doing a hardwire update would fix the problem. It did, but only temporarily. After a couple of weeks, I got the same 'connection interrupted' errors and again disconnected the Tivo, took it into the office and did an update through a hardwire connection. Yesterday was the 3rd time. Any idea when this might be corrected?


     
  20. CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    2,350
    6
    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ

Share This Page