1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

TiVo losing paused location after update to 14.9.2.2

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by craigf, Dec 17, 2011.

  1. aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    19,190
    25
    Jan 31, 2002
    Northern...
    Is sounds like the SDUi is buggy, the HDUI has not been buggy for me. While it might not be the fastest UI, I'm not having a resume bug with it.
     
  2. mcphill

    mcphill New Member

    8
    0
    Mar 3, 2010
    100% failure rate with me too, SDUI. Just wrote a complaint to TiVo, suggest anyone with the problem do the same!
     
  3. Joe Siegler

    Joe Siegler New Member

    780
    0
    May 10, 2000
    Garland, TX
    Add me to the list of people who is having 100% failure with this. I'm using SDUI.

    Strange thing is that it didn't start until two or three days ago, and I've had 14.922 for a week or two now.

    I'd love to use HDUI, but I can't because if you do that, you can't use KidZone, which is essential in this household.
     
  4. crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    It is a long shot, but you might want to try rebooting, just to see if the behavior changes (at least it only takes 3 minutes now). Also, people have noted in the past that the saved position is saved in the program, itself. So if it was something that was recorded prior to the update, it might retain even if new programs don't.

    It is strange that some people have this problem and others do not, and a few others (like me) have seen it happen, but only once.
     
  5. Joe Siegler

    Joe Siegler New Member

    780
    0
    May 10, 2000
    Garland, TX
    I thought of that myself. Rebooting didn't make a difference. I did notice the wildly faster reboot time when I tried, though. :)
     
  6. kerz

    kerz New Member

    22
    0
    Nov 8, 2002
    This seems to be fixed in the new update that started rolling out Yesterday/Today!
     
  7. Joe Siegler

    Joe Siegler New Member

    780
    0
    May 10, 2000
    Garland, TX
    I got around it in 14.922 by playing from the resume play option inside the listing.

    Given how short a life 14.922 had, and how many problems it had, I wonder if it was supposed to come out.
     
  8. chewy2314

    chewy2314 New Member

    77
    0
    Sep 11, 2003
    Northern...
    That's good news! can't wait for the update. in fact, looking forward to the spring update for those of us using Kidzone.
     
  9. cherry ghost

    cherry ghost Active Member

    5,279
    6
    Sep 13, 2005
    Chicago
    This happened to me last night with the HDUI and 20.2. I was recording two sporting events and going back and forth between the two. It did not happen 100% of the time. If I played another show that was already recorded, it did not happen. It was only occurring on the two shows that were being recorded at that time. There were even incidents of going into the options of the listing to select "Resume playing" and it wasn't there. The only option was "play" as if I had not started watching already. The only way to resolve it was to always press "pause" before going back to My Shows to watch the other recording.
     
  10. t1voproof

    t1voproof Member

    97
    0
    Feb 5, 2010
    Minneapolis, MN
    I hope this issue gets fixed; driving me nuts!
     
  11. lhutzesq

    lhutzesq New Member

    7
    0
    Feb 12, 2003
    So bizarre. Just got off the phone with TiVo and the csr claimed that this "feature" was planned and it's not a bug at all. He also did not know if future software would revert back to the way its been since the dawn of time. Anyone else hear this?
     
  12. L David Matheny

    L David Matheny Active Member

    1,589
    2
    Jan 29, 2011
    SE Ohio
    In 14.9 pressing Play from the My Shows list caused playback from beginning. In 20.2 it (again) causes playback to resume, which makes more sense since it's easier to skip back to the beginning than to find your place again. I'm using the SDUI.
     
  13. cherry ghost

    cherry ghost Active Member

    5,279
    6
    Sep 13, 2005
    Chicago
    Try the HDUI and go back and forth between two things recording at the same time.
     
  14. Joe Siegler

    Joe Siegler New Member

    780
    0
    May 10, 2000
    Garland, TX
    This is a non issue in 20.2 for me.
     
  15. crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    These reports just seem to get more confusing all the time :)
     
  16. gbm

    gbm New Member

    23
    0
    Oct 6, 2001
    So maddening...recording 3 Olympic streams and trying to switch between them...most of the time the 'resume' spot is not saved and starting from the beginning is the only option.

    I can't figure out a workaround... any ideas? It seems like this bug has been around for awhile. (Tried both SD and HD menus.)

    edit: SD menus have been working, HD menus definitely not.

    Geo
     
  17. mattack

    mattack Active Member

    20,743
    4
    Apr 9, 2001
    sunnyvale
    How are you "switching"? Are you hitting pause, then LEFT
    or pause then Tivo tivo, or what?

    (I don't have a Premiere..)
     
  18. gbm

    gbm New Member

    23
    0
    Oct 6, 2001
    I have tried
    -hitting pause, then left
    -hitting left without hitting pause
    -hitting the TiVo button

    In my situation, all streams were recording (all-day Olympic coverage) and I was trying to bounce back and forth between them. Sometimes, if I went all the way out to the main menu, then came back in, one of the streams would retain the resume option. Most times it would not.

    Switching to the SD menus has solved the problem for now and I'll live with that through the Olympics, but I prefer the HD menus for normal use.

    Geo
     
  19. slowbiscuit

    slowbiscuit FUBAR

    3,506
    19
    Sep 19, 2006
    In the ATL
    It is a bug in the HDUI, I had to switch back to SD for that reason and also because I found the HDUI to be unstable and laggy on my Elite. Really sucks because I love the new HDUI guide, but HDUI is still not ready for primetime for me.

    I just wish the Elite didn't have the annoying delay on skip forward/back that my HDs never had. It makes the Elite feel slower than the HD even in SDUI mode.
     

Share This Page