1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

TiVo losing paused location after update to 14.9.2.2

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by craigf, Dec 17, 2011.

  1. craigf

    craigf New Member

    12
    0
    Oct 30, 2002
    Since I received the update to 14.9.2.2, TiVo intermittently loses the paused location in a TV show. When I go back to play it again, it starts from the beginning.

    I cannot figure out how to force the issue to occur, but it has happened several times today since getting the update. Has anyone else noticed this?
     
  2. steve614

    steve614 what ru lookin at?

    10,722
    0
    May 1, 2006
    Dallas, TX
    Yes. As you have found out, pressing 'Play' when a show is highlighted in the My Shows list will result in playback from the beginning.
    In order to resume from a paused point, you have to go into the program screen from the My Shows list first, and then you should see Resume Playback.
     
  3. rahnbo

    rahnbo Active Member

    1,091
    1
    Sep 12, 2010
    Florida
    Yup and lots of times if you left arrow out of a program you find yourself somewhere on the list in My Shows far away from the show you left arrowed out of among the many other bugs listed by this supposed upgrade.
     
  4. crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    This is not happening on my Premiere in SDUI. I tested it several times. Every time I use play from the My Shows list, it remembers the position correctly.
     
  5. aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    19,190
    25
    Jan 31, 2002
    Northern...
    This is working fine on my PXL running the HDUI. I just checked with a couple of shows I only looked at part of this week. I hit play from the "My Shows" list and they both started at the point I left off a few days ago.

    I'll need to check my other Premieres when I get home tonight.
     
  6. Illusion

    Illusion New Member

    29
    0
    Jun 1, 2008
    Premiere XL upgraded to 14.9.2.2. The loss of pause position on my unit is 100% of the time. The resume playback function from the information screen does fix the issue for me, but is another unwanted step. Most disappointed in this development.

    I hope it is a bug and not a 'new feature'.
     
  7. rahnbo

    rahnbo Active Member

    1,091
    1
    Sep 12, 2010
    Florida
    %100 of the time for me too in SDUI. It's a PAIN to retrain myself after 10 years plus to select the program first instead of just hitting play. It baffles me how Tivo just can't get a single thing right with Premiere after all this time.
     
  8. crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    This is really strange that it is acting differently for different people. There must be more to this- like type of recording or if another program was watched after it or something. Hard to believe something so specific could be just random.
     
  9. aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    19,190
    25
    Jan 31, 2002
    Northern...
    I just checked my other Premieres. They are all running the HDUI and had no issue resuming when highlighting the title and pressing play in the My Shows list.
     
  10. rahnbo

    rahnbo Active Member

    1,091
    1
    Sep 12, 2010
    Florida
    I would love to know the answer as well. Just in case anyone wonders how annoying this is that hasn't seen the problem I made a quick video. Sorry I couldn't find my tripod the vid is a little shaky. You'll see where I hit play to start SNL, FF to a point, pause the video then hit the left arrow to go back to the NPL. Instead of landing back on SNL like it should it jumps elsewhere. So I scroll back up to SNL, hit play and instead of resuming at the pause point it starts all over again. Rinse, lather repeat. I use FF to save time but the same thing happens when you play normally. Of course it shouldn't happen at all. This happens on both my Premieres now that they're "upgraded."

    http://youtu.be/kCj2aIx4xCs
     
  11. crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    How are you getting out of the playback? I noticed it did not take you back to the program list and place you on the name of the video you were watching. I almost always use the left arrow to get out of a video. Could that be the difference?
     
  12. Illusion

    Illusion New Member

    29
    0
    Jun 1, 2008
    I wrote an email to TiVo yesterday. Here is their response:

    Thank you for contacting TiVo Customer Support. I would be glad to help you with the lack of 'Resume Playback'.

    We do appreciate you taking the time to share the issue with Resume Playback. This is something we are aware of and currently tracking to release a patch in the very near future to resolve.

    If you come across anything else, please don't hesitate to let us know!
     
  13. aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    19,190
    25
    Jan 31, 2002
    Northern...
    But why is it inconsistent?
    With my luck, they will have a patch and then I will start to have issues with it.
     
  14. rahnbo

    rahnbo Active Member

    1,091
    1
    Sep 12, 2010
    Florida
    Yes, I use the left arrow too as was done in the video. Not sure of another way to back out in that way.
     
  15. crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    There isn't, that I am aware of, anyway. I just wanted to make sure. I think it is pivotal that when you pressed the left arrow from the paused recording, it did not take you back to the information screen about the program you had been watching (Saturday Night Live). Instead, you were placed on a listing of programs with the cursor placed on the "Last Man Standing" group entry! It was sort of acting like it does when one presses the "TiVo" button- it returned to "My Shows". I have never seen that behavior before. It is acting almost like a process was aborted, and during that abortion, it ALSO didn't make note of the location in the video where you were.

    BTW- posting the video clip was EXTREMELY useful for the discussion.
     
  16. crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    HA! It just happened to me! I was halfway through a program, pressed the left arrow to experiment, related to the posting above. I watched something else, went back to the original program, AND IT LOST WHERE IT WAS. So I then tried everything I could think of to make it do it again (watch something else again, use TiVo button, play directly from listings, etc, etc), and could not make it malfunction again.

    Hmm.
     
  17. rahnbo

    rahnbo Active Member

    1,091
    1
    Sep 12, 2010
    Florida
    Great analysis. OH, and welcome to the club! Hopefully yours will remain more like %1 instead of %100. The only thing I have to decide is if I have the time or energy to even bother taking this on with Tivo.
     
  18. cherry ghost

    cherry ghost Active Member

    5,281
    6
    Sep 13, 2005
    Chicago
    the left arrow has always returned me to the previous screen. If play is initiated from the info screen then that's where left arrow returns to and if it's initiated from the listings screen it returns there. Granted, it does return him to the wrong place in the listings screen.
     
  19. Illusion

    Illusion New Member

    29
    0
    Jun 1, 2008
    No longer 100% failure rate for me. Sometimes (rarely) TiVo remembers the position for resume playback. I noticed the success while playing around with the selection position on backing out of a show using the left arrow. Sure enough, my TiVo now does not back out to the show it was on, it backs out of playback to some other show being highlighted.

    Edit: Now way less than 100% of the time. Weird. I cannot seem to find the exact steps to reproduce.

    In fact, the failure rate of the resume playback is now so low I went into system info to see if I had received a newer patched version.
     
  20. lhutzesq

    lhutzesq New Member

    7
    0
    Feb 12, 2003
    Occurring 100% of the time for me from the sd interface (gave up long ago on the buggy hd interface). I watch movies over several nights and it always resumes from the beginning not the last place I left off. Very annoying. Hope there is a fix soon.
     

Share This Page