1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Time Warner Cable Tuning Adapter (ALL LOCATIONS) / Bugs & Issues

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by dolfer, Feb 26, 2009.

  1. Aug 19, 2009 #221 of 1485
    Grumock

    Grumock New Member

    412
    0
    Dec 16, 2008
    Nowhere...
    I have tried that number in the past & they tell me to contact the local office it is an internal number & wont help you if you call them directly. they may however give you the actual URL to go to to fill out the form for the TA.
     
  2. Aug 19, 2009 #222 of 1485
    dlfl

    dlfl Cranky old novice

    7,052
    26
    Jul 6, 2006
    Dayton OH
    This is in regard to the TWC Southwest Ohio channel shuffle coming 25 Aug:

    First the URL TWC provided for info on this is:
    http://www.twcinfo.com/
    The linked page has a button to print out your personal lineup. You enter either your TWC acct # or your address. I tried it both ways and just got the page-not-found message. Smooth!

    Sorry dolfer, I think you are right --- they are just shuffling. I guess I just generally expect their long term goal is to provide more HD. However that may not even be technically possible without squeezing the bandwidth on existing channels, or eliminating some of them.

    How many decades do you think it will be before we can have FIOS ? How long before FIOS starts copy protecting its channels? Even with protection you still have the advantages of (1) generally superior PQ, (2) no TA required, and (3) more channels (although maybe not more channels per dollar).
     
  3. Aug 19, 2009 #223 of 1485
    skasol

    skasol New Member

    12
    0
    Apr 23, 2009
    No suggestions, My issue it's with no suggestions working with my 2 TA on my Tivo HD's, I get maybe about 2-3 suggestions a week, I have tried to reset them, etc but nothing seems to work.

    This TA deal isn't very good it's definitely ruining my tivo experience.
     
  4. Aug 19, 2009 #224 of 1485
    Grumock

    Grumock New Member

    412
    0
    Dec 16, 2008
    Nowhere...
    Not sure if you have tried what i am going to say but I will say it anyway. Unplug the USB cord from either the TIVO or TA, & then unplug the electric from the TA for about 5 seconds then plug it back in. Leave the USB cord unplugged. The light on the TA will be solid for maybe 30 seconds then start flashing. You must wait until the light stops flashing completely, unless it goes into a pattern of 6 blinks & then a pause. If it goes into that pattern then plug in the USB cord & the light should stop flashing. The Tivo should also automatically see the TA after this. If it does not, you may want to remove the wireless USB adapter if you have one, otherwise try the other USB port. If you have a wireless USB adapter, once you have the TIVO see the TA then plug it back in. 95% of the time this gets channels back in, unless there is something else going on at the site. Hope this helps
     
  5. Aug 19, 2009 #225 of 1485
    KungFuCow

    KungFuCow Thread Killer

    2,526
    2
    May 6, 2004
    Using my information, the upgrade site shows "No upgrade required".

    I guess Im going to have to call them.
     
  6. Aug 19, 2009 #226 of 1485
    esjones

    esjones New Member

    38
    0
    Oct 20, 2007
    I received a letter (I'm in Springboro -Warren County). Is everyone assuming that the lineup change has been communicated to TiVo and that the change will go smoothly, or should someone send TWC's lineup card to TiVo in advance?

    When I first got my TiVo HD, I could not get an accurate channel lineup on it. I had to spend several days working with TiVo to document the lineup and have them create one for me. I can't believe I was the first one in this TWC service area to have the problem!

    - Earl
     
  7. Aug 19, 2009 #227 of 1485
    esjones

    esjones New Member

    38
    0
    Oct 20, 2007
    Sorry to hear so many problems with the TA. I am in the TWC Dayton, OH service area, and have never had a problem, except, in the case of a power outage, I might need to reboot TiVo and TA multiple times to get everything back up and running.

    - Earl
     
  8. Aug 19, 2009 #228 of 1485
    dlfl

    dlfl Cranky old novice

    7,052
    26
    Jul 6, 2006
    Dayton OH
    I submitted a "heads up" guide data problem report to TiVo a couple of weeks ago. Since they don't have a fitting category, I just fudged a report and put the heads up in the comments portion. It would seem impossible for the guide data to change exactly in synchronism with the channel changes.

    My installers had no lineup info, although the CSR that scheduled the install assured me they would. It was like pulling teeth to get TWC to tell me what channels were in my service.

    I invite you to contribute to my digital picture quality survey thread.
     
  9. Aug 20, 2009 #229 of 1485
    dolfer

    dolfer Miles Standish Proud

    710
    0
    Nov 3, 2000
    Milford,...
    Thanks for the link!!!!

    Do you think we are going to have any problems with our guide data when this big switch happens???? They *should* be prepared...

    As for new HD, hopefully they will add some later in the year. Although I do recall this is usually the time of year they would do it.
     
  10. Aug 21, 2009 #230 of 1485
    dlfl

    dlfl Cranky old novice

    7,052
    26
    Jul 6, 2006
    Dayton OH
    Got a mailing about this today, including a new channel lineup glossy brochure. I still can't get the "print your lineup" button to work on the twinfo.com page, after I put in either my account # or my address.

    I wanted to verify that at least I wouldn't be losing any channels so I called. The CSR made reassuring statements that I wouldn't lose any and said I actually gain a couple. Not notable enough to even remember what they are.

    She said the switchover is supposed to occur approximately between 2am and 6am on the morning of the 25th. I'm sure we will have to reboot our TA's and rescan the channels after that.

    One thing I noticed, and the CSR confirmed, is they are now assigning more than one channel number to the identical channel! I presume this is enabled by SDV. An example is the Boomerang channel. This is so they can do their grouping by theme deal, the stated main purpose of the changes.

    If this is the first time for multi-numbered channels, I sure hope our TA's can handle it.
     
  11. Aug 22, 2009 #231 of 1485
    cpencis

    cpencis New Member

    4
    0
    Jan 9, 2005
    Austin
    Above earlier, someone posted a link to SCSIRAIDs description of what good values should be found in the TA diagnostics screens for Tuner, FDC and RDC. I'm having black screen issues on my SDV (delivered yesterday) and I'm trying to diagnose. My RDC is 36 (less than 50 as suggested good above), my Tuner is 3db and FDC is 7db. SCSIRAID said that these should ideally be between -8 and 0... so what can I do to troubleshoot and fix?

    -----
    S3 w/TA
    701 firmware - no reboot issues
    Austin
     
  12. Aug 22, 2009 #232 of 1485
    SCSIRAID

    SCSIRAID Active Member

    2,323
    0
    Feb 2, 2003
    Vero Beach, FL
    Your signal levels are pretty hot... I would attenuate 3-6db if you are having issues. Is your TiVo connected to the TA output? If so, you could use a two way splitter from the wall and drive the TA and Tivo from that spliter. You could even then add a 3db attenuator beyond that and still be fine.
     
  13. Aug 23, 2009 #233 of 1485
    cpencis

    cpencis New Member

    4
    0
    Jan 9, 2005
    Austin
    I'm an engineer, but mechanical by trade... so I'm not afraid of doing this work, but by no means am I adept at it. I was on with a support tech who had me go through reboots after he hit the box a couple of times and said everything looked like it should be working from the TimeWarner side of things. They're rolling a truck for me tomorrow so we'll see what comes of that. If they still can't get this to work, then I'll look at tinkering with attenuation etc. Thanks for your advice.
     
  14. Aug 25, 2009 #234 of 1485
    skasol

    skasol New Member

    12
    0
    Apr 23, 2009
    I did all that with no luck, don't know what else to do. I have a solid light on my TA, I did what you asked, I also did what tivo has on their site, turn off suggestions, restart, turn suggestions back on.

    Nothing 2 weeks in and I have 1 suggestion from last week.
     
  15. Aug 25, 2009 #235 of 1485
    Grumock

    Grumock New Member

    412
    0
    Dec 16, 2008
    Nowhere...
    Does your TIVO ever actually see the TA? If not have you tried a different USB cord?
     
  16. Aug 25, 2009 #236 of 1485
    dlfl

    dlfl Cranky old novice

    7,052
    26
    Jul 6, 2006
    Dayton OH
    The first two times I had to reboot my TA it worked the way your describe. Now (two incidents) the green light blinks forever (or at least longer than I'm willing to wait). I go ahead and connect the USB and all is OK.
     
  17. Aug 25, 2009 #237 of 1485
    Grumock

    Grumock New Member

    412
    0
    Dec 16, 2008
    Nowhere...
    when it blinks for that "Forever" time does it go into a pattern of 6 blinks & then a pause? I know that the reboot of the TA can take some time for that light to go solid. Normally i walk away & get something to drink or eat & come back about 10 minutes later.
     
  18. Aug 25, 2009 #238 of 1485
    dlfl

    dlfl Cranky old novice

    7,052
    26
    Jul 6, 2006
    Dayton OH
    OK I'm not waiting more than 2 or 3 minutes. However I don't think I had to wait anything like 10 minutes the first two times. BTW when I connect the USB it quickly goes constant green.

    Can't be absolutely sure but I don't think it was in the 6-then-pause sequence.

    Anyway, thanks for the info and I will try waiting longer the next time.
     
  19. Aug 25, 2009 #239 of 1485
    Grumock

    Grumock New Member

    412
    0
    Dec 16, 2008
    Nowhere...
    yeah if the green goes to blinking 6x then pauses it is just indicating that the USB is not connected.
     
  20. Aug 26, 2009 #240 of 1485
    skasol

    skasol New Member

    12
    0
    Apr 23, 2009
    the tivo does see the TA when I reconnected, what's weird is that I have 2 tivo HD's with TA, one downstairs and one upstairs, the one upstairs has 25 suggestions in 3 days, the one downstairs has 1 old suggestion from like 8/1/09. I tried doing all the steps described, I will try waiting longer for the green light to stop flashing because I only waited about 2-4 minutes as well.

    thank you all.
     

Share This Page