1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

The 20.2 changelog thread

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by crxssi, Jan 8, 2012.

  1. Feb 5, 2012 #461 of 640
    sbiller

    sbiller Active Member

    1,915
    0
    May 10, 2002
    Tampa, FL
  2. Feb 5, 2012 #462 of 640
    rwrountree

    rwrountree pld77581

    3
    0
    Feb 5, 2012
    See the posts entitled "OTA Channel Asking for Cable Card???" and one entitled "Cable Card Message on PBS Channel". These posts and replies have commonality in that there was no cable connection only antenna connection and yet the cable card message has been displayed. In each case these occured when TiVo was displaying a program from a PBS channel. In one of the cases it was temporarily corrected by doing a system reset (power off).
    Also, it was observed that the recorded version of the program did not display the cable card message whereas the "live" version displayed the message. Another observation is that the "window" version of the program did not display the message.
     
  3. Feb 6, 2012 #463 of 640
    MichaelK

    MichaelK New Member

    7,308
    1
    Jan 10, 2002
    NJ
    I use chrome browser (on windows) and the wait on tivo.com is noticeable. It comes up with a "Loading" spinner for fives or tens of seconds every time you reorder a single item. I don't know why it can't at least let me move everything then hit a commit button or something and then do it's thing....
     
  4. Feb 6, 2012 #464 of 640
    aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    19,367
    55
    Jan 31, 2002
    Northern...
    It's only up for two to three seconds for me in Chrome.

    IE9 also seems to take two to three seconds for me.
     
  5. Feb 8, 2012 #465 of 640
    wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,404
    43
    Aug 2, 2003
    In the SDUI, under 20.2, sometimes (often) the TiVo gets into a state where it won't delete programs from the NPL if you press "Clear"; instead, it gives an error bong. The programs can still be deleted from their details menus, and the condition can be cleared by going to TiVo Central and returning to the NPL. I haven't figured out what circumstances get it into this state.
     
  6. Feb 8, 2012 #466 of 640
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    Oooh, thanks for the info and do please investigate. This sounds similar to, but not the same as, the HDUI problems with deleting programs; which has turned out to be perhaps the most annoying bug in 20.2.
     
  7. Feb 8, 2012 #467 of 640
    L David Matheny

    L David Matheny Active Member

    1,600
    4
    Jan 29, 2011
    SE Ohio
    Yesterday I had an incident (Premiere, SDUI, OTA only) where the skip key failed to respond several times while playing a recording. The yellow LED flashed, but nothing happened. (As I recall) I paused, then played, and then the skip key worked again. Odd glitch.
     
  8. Feb 9, 2012 #468 of 640
    cr33p

    cr33p New Member

    644
    0
    Jan 2, 2005
    Ann Arbor MI
    Is there a thread for reboot issues since the newest 20.2 update? I have had tivos since the first single tuner series 2 units and never had issues, but lately both my upgraded and stock premiere units are rebooting atleast 2-5 times daily, under all kinds of different circumstances. Im not sure were to start to troubleshoot them?
     
  9. Feb 9, 2012 #469 of 640
    jrm01

    jrm01 New Member

    2,619
    0
    Oct 17, 2003
    Pittsburgh
    Not a problem, but just a strange issue. My new Elite seems to frequently have 3 of its tuners on the same channel. Even more annoying is a situation that just happened. I have had Live TV on CNBC most of the day, pauising, FF throughout the day. I just got a message saying that TiVo wanted to change the channel on my active tuner to record a Suggestion. I said NO, then checked the other tuners. All 3 were inactive and tuned to the same channel. Why pick my tuner for the Suggestion when 3 other inactive tuners are on the same channel?
     
  10. Feb 9, 2012 #470 of 640
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    There is mention of rebooting in lots of threads. Not sure there is any one main one, though. But for every post I see about 20.2 causing reboots, I see another saying it SOLVES reboots. :(
     
  11. Feb 9, 2012 #471 of 640
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    I don't think that is new to 20.2. I agree that it doesn't make any sense to pick the "foreground" tuner to use to record a suggestion, when the other tuner/tuner(s) is/are not being used by something else at the same time. It doesn't do that all the time, so I don't know what logic it uses (like, maybe it always uses the "top" tuner then works down the list, or vice-versa). Since I almost never watch "live" TV, I don't have enough experience to know. But I do recall that happening to me before, when the other tuner was not busy, and did not BECOME busy when the timeslot came up (like if it wanted to record TWO suggestions at once, or there was something else already scheduled).

    If I did see something "live" that I wanted to watch, I would press "record" to grab it. Of course, since the TiVo only has a 30 min buffer, if they program was more than 30 min over, I would miss part of it by pressing "record" and have to search for the next airing.
     
  12. Feb 9, 2012 #472 of 640
    Thunderclap

    Thunderclap Member

    273
    5
    Nov 28, 2005
    Chicago area
    Haven't had a reboot yet on mine. Knock on wood.
     
  13. Feb 9, 2012 #473 of 640
    MichaelK

    MichaelK New Member

    7,308
    1
    Jan 10, 2002
    NJ

    if i recall the 2 tuner boxes would revert to both tuners on the same channel at reboot. i wonder if your box is rebooting and actually putting all 4 tuners to the same channel but then it flips off one channel for a suggestion/recording/or live tv viewing?

    I haven't noticed that on mine- but others are apparently seeing reboots.

    (If mine was rebooting when no one around I'd likely not notice- with the kids show SP's on it it quickly starts recording a million pbs kids, nick, disney, etc shows and probably flips channels rapidly- the 4 red lights are on what seems like ALL the time)
     
  14. Feb 9, 2012 #474 of 640
    morac

    morac Cat God

    9,189
    73
    Mar 14, 2003
    NJ
    That's one way to end up on all the same tuners. Another is to have suggestions turn on. When a suggestion is finished recording, the TiVo reverts to the channel it was on prior to changing to record the suggestion. This goes back to the single tuner days and the problem is that it only remembers the last channel, so if 4 suggestions are recording simultaneously, the tuners will all change to the same channel when done.
     
  15. Feb 9, 2012 #475 of 640
    wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,404
    43
    Aug 2, 2003
    Thanks morac, that explains a lot.
     
  16. Feb 9, 2012 #476 of 640
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    I had no idea it did that. I always thought it left the tuner on whatever channel was last used OR recorded. Never paid it much attention, though.
     
  17. Feb 9, 2012 #477 of 640
    morac

    morac Cat God

    9,189
    73
    Mar 14, 2003
    NJ
    For user scheduled recordings (manual, SP, ARWL) it does stay on the channel last used or recorded. Only suggestions change back. I believe that was done because people would leave the TiVo on a specific channel when going to bed only to find it on another one in the morning. It worked well back when there was only one tuner, but the algorithm was never updated for multiple tuners (I.e., it only remembers one channel). It happens on two tuner boxes, but is a lot more noticeable on the Elite since people really notice when 4 tuners are all on the same channel. The more user scheduled recordings there are, the less likely it is to find the box in that state.

    Obviously people who turn off suggestions don't have this problem. If it happens in that case, it's nearly certain to have been caused by a reboot.
     
  18. cr33p

    cr33p New Member

    644
    0
    Jan 2, 2005
    Ann Arbor MI
    Agreed!! My wife wants to throw these things out the door, at first I thought it was the 1.5tb drive having issues with corrupted data being written to the other partition for the update, but both are being big POS! Hopefully the spring update is truly a spring update
     
  19. cr33p

    cr33p New Member

    644
    0
    Jan 2, 2005
    Ann Arbor MI
    I have the same issue all the time as well, it seems to persist more with transferred shows from pytivo
     
  20. WillH

    WillH New Member

    71
    0
    May 26, 2010
    North Atlanta
    Not sure if this has been reported (I scanned but couldn't find in this thread) but when I do a SEARCH and then GET SEASON PASS, it will always default to the OTA channel number and I don't have an option to select which channel. For instance, searching for SURVIVOR will bring up 46-1 which is a local OTA high def station here in Atlanta for CBN. I prefer it record on 809 which is the hi-def cable channel for CBS. It seems to always default to the lowest channel. It does not give me the option to change the channel - the search will always bring up the lowest number and it is fixed.

    If instead of using the Search feature to find the show and get a season pass, if I actually locate the show in the Guide on the channel I wish to record from, and hit record and GET A SEASON PASS, it still defaults to the 46-1 channel and that is what it wants to set the pass for despite my clicking record from the 809 channel in the guide. From here, I have to go ahead and get the season pass and save it but I then have to go back in and change the channel number from within the OPTIONS in the season pass.

    In the past, it would even default to a SD channel since they were always the lowest channel number on Comcast's channel lineup. I have since deleted all my SD channels from the Tivo lineup so I assume it would still do this now.

    It would be fine like it is if it would allow me to select the channel when I am selecting the season pass on the first go through. Why do I have to save it to a channel I don't want it to record from and then go back and change it? This is a lot of wasted time and key clicks. I could block all my redundant OTA channels but I sometimes watch them.

    Those of you not using the OTA channels or have them blocked may not have this issue but it seems worse now with the new firmware.
     

Share This Page