1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Breaking News - Word is the sale is coming back... "Our “once in a lifetime” PLS promotion was such a hit, that we’ve decided to launch it again! It will be announced today that the PLS Transfer Sale will be available again for the last 3 days of the month. This will include the BOLT+ 3TB, and 4 refurb units (BOLT 500GB, BOLT 1T, Roamio Pro and the TiVo Mini)."

The 20.2 changelog thread

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by crxssi, Jan 8, 2012.

  1. Feb 1, 2012 #421 of 640
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    :)

    Sometimes I jump the gun a little too fast
     
  2. Feb 1, 2012 #422 of 640
    WillH

    WillH Member

    72
    0
    May 26, 2010
    North Atlanta
    While we are at it, has anyone noted it would be good to have the status bar change to LIVE or something like that when you actually catch up with the program that you are recording and watching at the same time? Would save me a bunch of skip forward key presses to make sure I am actually at the end of the recording and now watching live.
     
  3. Feb 1, 2012 #423 of 640
    Innerloop

    Innerloop New Member

    120
    0
    Sep 10, 2000
    Marin...
    Pretty sure the poster was just confused and was actually watching the end of a show which was started as a live recording buffer. When you reach the end of those it can look very similar but does not offer Delete unless it was literally launched from My Shows.
     
  4. Feb 1, 2012 #424 of 640
    TiVo_Fanatic

    TiVo_Fanatic Member

    532
    0
    May 29, 2006
    Pa
    Actually, what I was watching was started from My Shows... it like I said before might be a litteral timing thing where it has to happen within a certain timeframe and maybe I did it a second too soon or something.
     
  5. Feb 1, 2012 #425 of 640
    lpwcomp

    lpwcomp Well-Known Member

    8,813
    130
    May 6, 2002
    John's...
    Or maybe, as in my case, your TiVo was "messin' wit ya" (That's my story and I'm sticking to it :D).
     
  6. Feb 1, 2012 #426 of 640
    txporter

    txporter One sec, almost done

    666
    0
    Sep 17, 2006
    Austin, TX
    Try this:

    1. When you get to the end of the show, pause it. Then hit the left arrow. It will not ask you to keep/delete.
    2. Or just left arrow when at the end of the show. It will now ask you to keep/delete.
     
  7. Feb 1, 2012 #427 of 640
    lpwcomp

    lpwcomp Well-Known Member

    8,813
    130
    May 6, 2002
    John's...
    In what way is this relevant?
     
  8. Feb 1, 2012 #428 of 640
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    In another thread I was reminded that the "green circle of death" was replaced with the "blue petals of death". Does anyone know if this was new to 20.2 or did that appear in 14.9???
     
  9. Feb 1, 2012 #429 of 640
    CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    2,376
    11
    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ
    New to 20.2. Was not part of 14.9
     
  10. Feb 1, 2012 #430 of 640
    jrm01

    jrm01 New Member

    2,619
    0
    Oct 17, 2003
    Pittsburgh
    All they would have to do is put one of the verticle, white hash marks at the beginning and the end.
     
  11. Feb 1, 2012 #431 of 640
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    Well, to make matters worse, in another thread someone said they still seen the green circle too. That is something I have NOT encountered in the 20.2 update.
     
  12. Feb 1, 2012 #432 of 640
    innocentfreak

    innocentfreak Active Member

    8,998
    6
    Aug 25, 2001
    Florida
    Probably another case of someone not saying what UI they are using.
     
  13. Feb 1, 2012 #433 of 640
    gteague

    gteague golftango

    520
    0
    Apr 1, 2007
    dfw (euless)
    if that was me, i'm currently still trying the hd menus and i was in them last night when i was running some intensive kmttg task such as spm re-order or new show finder and while that was running i ran some other task on the elite directly and got a spinning circle (unsure if it was blue, blue-green, or green) for nearly 3 minutes. i promised to try to re-create those conditions so i could report for sure what it looked like, but i'm updating my os and haven't had the opportunity. i've noticed them several times since i installed kmttg over the last week although up until last night it's only been for a few seconds at most.

    if you have kmttg installed and want to try to recreate it, you might start a re-order of your spm, then, with a live hd channel playing in the thumbnail start a todo list or something intensive. i wouldn't recommend doing another spm re-order though!

    /guy
     
  14. Feb 1, 2012 #434 of 640
    lpwcomp

    lpwcomp Well-Known Member

    8,813
    130
    May 6, 2002
    John's...
    HDUI progress bar (when playing something other than the live buffer):

    In addition to being below the bar, the format of the time counter is different. Rather than being h:mm it is "n min" if less than an hour, "n hr" if exactly a multiple of an hour and "nh nm" otherwise. The total recording time at the end of the progress bar is also in the new format. Examples:

    53 min
    2 hr
    1h 2m
     
  15. Feb 1, 2012 #435 of 640
    jrm01

    jrm01 New Member

    2,619
    0
    Oct 17, 2003
    Pittsburgh
    I've only had my Premier a week, and think I read thru all of this stuff, but two new negative things that I have noted:

    1) When I record a sporting event I pad the time and then watch it in the Live buffer. When the game ends I use the Info button to stop the recording and then go back to My Shows to delete it. When I press Clear I get the "x" next to the recording but it just hangs there doing nothing more. If I back out to another area and come back the show is still there (X is gone). If I Select the item and then select Delete it, I get the check mark but again it just hangs there. If I back out and come back and press Play I get an error message about recording errors. If I just wait 15-20 minutes it deletes just fine.

    2) I have programmed the TiVo for 30-second skip. If I hit the advance button 3-4 times quickly the first image is frozen until the skips are all done. It used to provide a new frame for each of the skips. This makes it harder to quickly move thru 3-4 minutes of commercials. Also the IR key works the same way. Hit it 3-4 times and the one frame freezes until the system catches up instead of providing a new frame for each 8 seconds.
     
  16. Feb 1, 2012 #436 of 640
    jrm01

    jrm01 New Member

    2,619
    0
    Oct 17, 2003
    Pittsburgh
    BTW, there seems to be one bug fix that only affects a few users. I have had a S3 and a HDXL connected to my Yamaha Receiver for four years. I always selected Video Output on the TiVo to be 1080i. However, any time I turned off the AVR that was always reset on the TiVo to 720p. I have noted at least 5-6 other users of Yamaha AVR with the same problem.

    Now with the Premier when I set it to 1080i it stays that way without problems.
     
  17. Feb 1, 2012 #437 of 640
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    Actually, I am having lots of problems with trying to delete various types of programs. Several times now, I have tried to delete programs a dozen times without success and then having to PLAY the video, get an error that it could not be recorded due to a channel problem, get kicked out, then PLAY it again, which it then does without error, THEN I can delete it. It is very odd.

    Your experience is remarkably similar to mine. It happened to me twice before, and it just happened to me AGAIN TONIGHT. I am adding it to the list, now.
     
  18. Feb 1, 2012 #438 of 640
    lpwcomp

    lpwcomp Well-Known Member

    8,813
    130
    May 6, 2002
    John's...
    Just had a spontaneous reboot. Had recorded the last half of an episode of "The Twilight Zone" on MeTV, selected "Explore this show". It initially just began ignoring remote commands when I reached "Episodes" but eventually started responding again. The second time I tried , it again wouldn't get past "Episodes" and then after about a minute, rebooted.
     
  19. Feb 1, 2012 #439 of 640
    btwyx

    btwyx Substantive Member

    11,331
    0
    Jan 16, 2003
    Mountain...
    Sounds reasonable to me, I got 78Mb/s over wired ethernet (100Mb).
     
  20. Feb 2, 2012 #440 of 640
    lpwcomp

    lpwcomp Well-Known Member

    8,813
    130
    May 6, 2002
    John's...
    FWIW, I am also seeing this behavior. And I agree, it has a negative effect on usability. I wondered why I was going way past where I wanted to be more often than I used to.
     

Share This Page