1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

The 20.2.1 changelog thread

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by crxssi, May 10, 2012.

  1. May 11, 2012 #21 of 138
    b_scott

    b_scott TiVo Fan

    1,537
    0
    Nov 27, 2006
    chicago, il
    Tivo really needs to get rid of the redundant "HD Recordings" folder. It never served a purpose other than to single them out and show them off - but now that every channel in most packages is available in HD, it's completely unnecessary and annoying.
     
  2. May 11, 2012 #22 of 138
    atmuscarella

    atmuscarella Well-Known Member

    5,738
    26
    Oct 11, 2005
    Rochester NY
    I got the update yesterday (5/10) afternoon - did a manual reboot to install it.

    I don't actually care about the highlighted updates (Netflix, YouTube, or parental controls) what I will be looking for are any improvements in OTA reception.

    I have not notice any improvement so far, but if anyone notices any difference in OTA reception please post.

    Thanks,
     
  3. May 11, 2012 #23 of 138
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    LOL! If only I had a dollar for every stupid thing I have done...
     
  4. May 11, 2012 #24 of 138
    BigJimOutlaw

    BigJimOutlaw Active Member

    2,781
    8
    Mar 21, 2004
    5.22 has been fixed. The SDUI is reporting the correct file sizes now.
     
  5. May 11, 2012 #25 of 138
    lessd

    lessd Active Member

    7,695
    5
    Jan 23, 2005
    CT
    The problem of delete when streaming from another TP has been fixed. Before this update unless you were at the very end on the program you got the delete menu but the delete did not work, now when streaming if you stop watching and get the option to delete and select delete the program on the other TP will delete.
     
  6. May 11, 2012 #26 of 138
    andyf

    andyf Active Member

    1,176
    2
    Feb 23, 2000
    Houston,...
    3.1.1.4

    While this is as described in Live TV, it still brings up the medium banner if you exit the guide while watching a recording.
     
  7. May 11, 2012 #27 of 138
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    Clarifying in the log
     
  8. May 11, 2012 #28 of 138
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    I didn't see that anywhere in the previous log, but I will add it as fixed.
     
  9. May 11, 2012 #29 of 138
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    Adding (well, moving from section 5 and rewording)
     
  10. May 11, 2012 #30 of 138
    mrizzo80

    mrizzo80 Active Member

    1,288
    15
    Apr 16, 2012
    1.2.1.3 (Recently Watched) is definitely fixed (shows at least the last 5). I don't know if they fixed the issue or if it was just a quirk yesterday. I was in and out of the app a few times to rule that out.

    1.2.1.4 (Vanishing Text when scrolling) I haven't seen this today, but harder to say conclusively if this is fixed as well.
     
  11. May 11, 2012 #31 of 138
    djwilso

    djwilso Member

    588
    0
    Dec 23, 2006
    Phoenix, AZ
    I am seeing an issue in the 20.2.1 HDUI when pausing Live TV. Pressing the Down Arrow button to dismiss the ad that pops up above the green progress bar does not dismiss the ad. The message "Press DOWN to hide" is there, but for me it is not doing anything.

    I see the yellow remote LED on the Elite flashing, but the ad just stays there. Pressing Clear will remove the progress bar and the ad, but the ad comes right back the next time you go into pause mode.

    EDIT: After pressing the TiVo button to display the menu and then pressing Zoom to go back to the show, NOW it is letting me dismiss the ad by pressing Down. The ad has a different appearance now in that it has a light blue selection box around it with an arrow pointing to the right. That light blue selection area was not there previously.
     
  12. May 11, 2012 #32 of 138
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    This does bring up an interesting dilemma. Based on my understanding, since the Netflix and Youtube apps are downloaded when needed and updated by third parties, things can be changed, fixed, or broken independently of the TiVo software/firmware version. Tracking that might be difficult or impossible now. And how are we supposed to know which "version" we are running of third-party apps? There is are no versions info in "system information"....
     
  13. May 12, 2012 #33 of 138
    wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,367
    22
    Aug 2, 2003
    I just got 20.2.1.1. First observations --

    "Netflix ESN" now appears in the System Information menu, just under "TiVo Service Number".

    HME transparency bug (5.6) is fixed, at least as far as Reversi is concerned.

    Broken metadata (5.5) is partly fixed -- the .TiVo data is being received and used, although the TiVoVideoDetails stuff still isn't. For pyTivo's purposes, this means browsing shares is still a bit off, but transferred programs seem to have their complete data.

    The HDUI is still not requesting icons for HME apps (except TiVo's own). I don't think this was on your list, but it dates to at least 20.2.
     
  14. May 12, 2012 #34 of 138
    innocentfreak

    innocentfreak Active Member

    8,950
    3
    Aug 25, 2001
    Florida
    Does this also mean that the episode numbers are populating the correct spot? I know with the new channel banners it wasn't before and instead was showing 0-0 along with no episode name.
     
  15. May 12, 2012 #35 of 138
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    I noticed that yesterday and wondered if it was new or not :)

    All stuff added.
     
  16. May 12, 2012 #36 of 138
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    Sound safe to remove 1.2.1.3, then, which I am doing.
     
  17. May 12, 2012 #37 of 138
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    I am going to remove the Slide Remote Glitching issue. A simple reset (power cycled the remote) seemed to have instantly fixed all my glitching, and at least one other person has confirmed. It might be a problem worth reporting but it doesn't APPEAR to be a problem with the TiVo (as the issue even survives rebooting and dongle removal/readd).
     
  18. May 12, 2012 #38 of 138
    wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,367
    22
    Aug 2, 2003
    Yes, episode numbers are working.

    OK, let me rephrase that: Episode numbers are working in the SDUI. I'm not sure what extra data is required for them to appear in the HDUI, but apparently something is needed that pyTivo isn't providing. :/
     
  19. May 12, 2012 #39 of 138
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    The 0-0 is not the episode #. It is the displayMajorNumber and the callsign. That was never broken. The problem with that information is that it isn't stored in the .tivo file. If you have it in the metadata for a non .tivo file, it shows up just fine.

    The HDUI Season and Episode never worked for a non .tivo file. I don't remember if they worked for a .tivo file on 14.8. I think it is possible that it is based on the <program> level <uniqueId>, but I do not know for sure. I tried to test it at one point but all I succeeded in doing was crashing the TiVo. If it is working for .tivo files on 20.2.1.1, I may try again once my TiVo is updated although I am not even sure that what I will be doing is even the right way to do it.

    Episode title works for a currently active series. It appears in quotes at the beginning of the description.
     
  20. May 12, 2012 #40 of 138
    wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,367
    22
    Aug 2, 2003
    I've tried passing the uniqueId, but it kept the transfer from working at all. That was in an older version, though... I'll see what it does now.
     

Share This Page