1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sudden file transfer failure: kmttg and Tivo Desktop

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by howards, Feb 16, 2013.

  1. malayphred

    malayphred Underpowered User

    142
    0
    Jan 29, 2007
    Las Vegas
    I can do all that.

    But Windows 8 brought me to my knees.

    Didn't ANYONE else do this with W8?????

    I must be in the Twilight Zone (Oops - my age is showing ).
     
  2. unitron

    unitron Active Member

    16,387
    2
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    Windows 8 makes you an overpowered user.

    :D
     
  3. Justin_Awe

    Justin_Awe New Member

    1
    0
    Feb 22, 2013
    Wisconsin
    Working as I type! Thank you to all involved in offering the workaround and subsequent feedback. :up:

    PS. I thought I'd find this glitch a week long problem with Google Search causing my fingertips to run red. :eek:
     
  4. steve614

    steve614 what ru lookin at?

    10,722
    0
    May 1, 2006
    Dallas, TX
    Number 1 rule when it comes to support.

    Come here before calling TiVo.
     
  5. schwinn

    schwinn New Member

    291
    0
    Sep 18, 2004
    Thank you, Morac... this worked perfectly.

    For the support people, they should know that this problem happened to me on a fresh, brand new install of Win7 (x64 Ultimate) and with a fresh download of Tivo Desktop 2.8.3 from the Tivo site. Bottom line, it IS a problem on their end... because even my ancient XP install (dual boot) works fine.

    Interestingly enough, the curl.conf on the XP side doesn't have any "cookie" in it
    either... but it works there (granted, that install has been upgraded from older installs...)
     
  6. ccd

    ccd New Member

    11
    0
    Mar 7, 2011
    morac's curl fix - BRILLIANT!
     
  7. fishstick22

    fishstick22 New Member

    1
    0
    Feb 23, 2013
    Thanks a million! I tried everything else over the last few days after my auto transfers suddenly stopped working. This fixed it. Wish I had seen this first before reinstalling and restarting a bunch of times (and uninstalling my AV, etc).

    Wonder what the heck is making this file dissapear?
     
  8. pdxsdm

    pdxsdm New Member

    3
    0
    Feb 9, 2003
    This fix did not work for me. I had to resort back to the 2-13 date change and it worked before and after I tried the Curl fix. Running Windows7 PC. I haven't found a Tivo Support solution for this yet. Has anyone else? Hate to keep setting my PC's to 2-13 as a work around.
     
  9. pdxsdm

    pdxsdm New Member

    3
    0
    Feb 9, 2003
    I posted earlier saying this didn't work but I must've done something wrong. Retried it this morning and it's brilliant. No date setbacks and TTG transfer working perfectly S2, and two premieres. What a genius. My hat is off to you sir.
     
  10. Call Me Richard

    Call Me Richard Old Guy

    2
    0
    Nov 13, 2008
    This started for me when my new Netgear ReadyNAS Ultra could no longer do its archive function. I won't bother to tell you all the stuff I tried (including re-making the Cat 5 connection plugs on my long run to the Bedroom Tivo). I have written to Netgear about this. I feel sorry for them. I'm sure this will take a firmware update to fix this. I hope they subect Tivo to ridicule and mockery, and charge them a fine dinner out for the trouble they have caused!
     
  11. paengr

    paengr New Member

    3
    0
    Jun 13, 2004
    degobahjunk - don't jump yet!!! Do a search on your C: and include all subfolders and all hidden and system files. I had a SECOND curl.conf file lurking in a TEMP user profile. When I added cookie = "sid=abc", it worked. I DID NOT need to reboot, just needed to restart Desktop (2.8.3). Date and time are now set to the correct values.

    (Don't ask my why it is looking in some other profile directory to read the config file... Given the sloppy coding and testing I am hearing about here, almost anything is possible.)

    morac, please take note - you may hear more of this from XP Pro users with multiple user profiles, but MANY THANKS for putting us on the right track!!!
     
  12. morac

    morac Cat God

    8,946
    21
    Mar 14, 2003
    NJ
    His problem is/was that he is/was running TiVo Desktop 2.5.1. The fix only works in 2.8.3 (possibly 2.8 and above).
     
  13. tadas

    tadas New Member

    3
    0
    Dec 12, 2003
    I can confirm that morac's patch does not seem to work with the 2.6.2 version, even though there *is* a curl.conf in that version. Unfortunately, later versions don't seem to get along with my ancient Series 2 with lifetime service...
     
  14. unitron

    unitron Active Member

    16,387
    2
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    What version of Windows are you running?

    I'm using 2.8.2 on 3 different PCs running XP and have no problems (now that curl.conf is patched) with a 140, a 240, a 540, and a couple of 649s, as well as a 652 and a 648.

    Now if only I could get it to work with my Philips and Sony S1s.
     
  15. jsrober

    jsrober New Member

    28
    0
    Mar 7, 2010
    Thank you!

    Here's the Java code I used to add this cookie to my client:

    BasicClientCookie cookie = new BasicClientCookie("sid", "abc");
    cookie.setDomain("tivo");
    cookie.setPath("/");
    cookieStore = new BasicCookieStore();
    cookieStore.addCookie(cookie);
     
  16. murgatroyd

    murgatroyd Don't stop believin'

    25,395
    0
    Jan 5, 2002
    Berkeley CA
    Finally got around to adding morac's fix to my curl.conf file, and tested TiVo Desktop. Works beautifully. Thanks, morac!
     
  17. tadas

    tadas New Member

    3
    0
    Dec 12, 2003
    Thanks, unitron, for the wake up; when I got my current Tivo back in 2009, the latest was 2.7.0, which did not play well with my Series 2 unit. I never followed up on later releases as 2.6.2 worked until this cookie incident.

    Folks running versions older than 2.8.2, try updating to it (make sure you have the installer for the older version just in case, as well as Tivo Desktop Cleaner), and apply morac's patch. It should work; it did for me.
     
  18. degobahjunk

    degobahjunk New Member

    48
    0
    Jan 10, 2009
    Oh no... really? I don't even know if 2.8.3 (that I just installed) will work with my other TiVo Series 2. I've been so caught up in fixing the connection with my HD I didn't even think of that! Maybe that's why I stuck with 2.5.1 for so long. I don't even remember. My Series 2 w/ lifetime subscription is currently not recording anything & I haven't gotten around to figuring out why. It's on a tv we haven't used in months.... my next TiVo project.

    Anyone know if you can have more than one version of Desktop installed? I really doubt it.... maybe I'll keep 2.5.1 on my other computer....
     
  19. degobahjunk

    degobahjunk New Member

    48
    0
    Jan 10, 2009
    Okay, scratch my last post if 2.8.3 works with Series 2. I'll bet that was why I stuck with 2.5.1 for so long, though. I remember having a heck of a time after updating at some point, getting frustrated & just going back to 2.5.1.
     
  20. wkranzjr

    wkranzjr New Member

    3
    0
    Jun 6, 2011


    Thank you very much.
     

Share This Page