1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sudden file transfer failure: kmttg and Tivo Desktop

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by howards, Feb 16, 2013.

  1. Feb 17, 2013 #41 of 212
    aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    19,183
    24
    Jan 31, 2002
    Northern...

    SWEET!!!! Thanks!!!
     
  2. Feb 17, 2013 #42 of 212
    jangelj

    jangelj New Member

    54
    0
    Oct 23, 2002
    Personally, I think this is a consipiracy by the author of kmttg to get me to upgrade from v0.5g. Been working fine for years, so no reason for me to change till now. :)

    Just kidding. Thanks a ton for the lates version. The interface is so much friendlier than v0.5g...and it works! I am downloading now.

    Quick question, are the .enc files all compatible from my old-ass version to the latest? Can I just copy the enc file to the new encode directory and use it?

    As my use of my old S2 Tivo has dwindled, my attendance in this forum has waned, too. I am glad to revisit and see that it is as responsive and informative as ever. Tivo (the company) should hire their code writers from here.
    Thanks!
     
  3. Feb 17, 2013 #43 of 212
    bettyetters

    bettyetters New Member

    1
    0
    Feb 17, 2013
    This fixed my sudden Tivo transfer problem perfectly. Thank you!
     
  4. Feb 17, 2013 #44 of 212
    mrmega

    mrmega New Member

    11
    0
    Dec 3, 2007
    Morac,

    Thank you very much for providing us the cookie fix (curl.conf modification) :up: It works really well on my end. :)

    I have a Series 2 Tivo, a Series 3 HD Tivo and Series 4 HD (4 channel) Tivo all connected to my network and I am using a Windows XP with Tivo Desktop to transfer programs. I have moved several programs off of each Tivo today to my computer's hard drive (with the correct day/time set of course) and so far have had no issues.

    Just to share information, as of about 4pm EST some techs on their phone line are still blaming the issue on a Windows update :thumbsdown:

    The last person I spoke with last night knew it had nothing to do with a windows update so at least some of them know something.

    I walked the tech I spoke to today at 4:00 through my experience and processes and told him that I had received no updates for XP so that could not possibly be the problem (it had already been put into the notes of my service calls from Saturday). I also pointed him to these boards so he could see for himself that it was a cookie issue (dates etc as you guys laid out yesterday) and he claimed he was taking notes and would forward them to his supervisor and the tech team etc. I also showed him the this thread.

    He did at least know about changing the date as a work around.

    I find it bizarre that after so much evidence that some C.S. agents/techs are still blaming the problem on a Microsoft update.


    To all you other guys who are knowledgeable and have been posting the information about the true nature of the problem and the solutions this weekend, THANK YOU SO VERY VERY MUCH!

    I spent a lot of time late late Friday/Early Saturday restarting computers and networks and uninstalling/reinstalling etc to no avail of course. I finally gave up and went to bed. When I got up I started searching for info on the web which led me to the kmttg thread which led me to other threads. I used the date change yesterday and found the curl.conf fix today.

    You all really should be commended and I want you to know that I really appreciate your efforts.

    Now I just need to try kmttg and PyTivo and some of the other things you guys developed/use. I had no idea there were other solutions because up until Friday Night I had never had any problems really.

    Respectfully and Appreciatively,
    mrmega
     
  5. Feb 17, 2013 #45 of 212
    TVBill

    TVBill New Member

    1
    0
    Jun 18, 2010
    Los Angeles, CA
    Infrequent visitor to the site, but I'm compelled to post my first comment to say THANK YOU for this fix. Works perfectly, and I'd spent hours trying to diagnose the problem. This community is a great resource for TiVo users both advanced and tech-challenged and I know I'll be stopping by these boards more often. :D

    Thanks again!
     
  6. Feb 17, 2013 #46 of 212
    dgtucker

    dgtucker I like cheese

    18
    0
    Feb 16, 2003
    Nashville, TN
    Thank you so much, everyone, and especially @morac. Another batch of transfers are clicking along here at my house now.

    Let's stop being so angry with TiVo, though. They just got bad intel from the Mayans and didn't realize it would be a big deal...
     
  7. Feb 18, 2013 #47 of 212
    msmart

    msmart New Member

    228
    0
    Jan 2, 2007
    Thanks morac, for the simple fix!! Back to transferring. Thanks again!
     
  8. Feb 18, 2013 #48 of 212
    unitron

    unitron Active Member

    16,387
    2
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    morac/notting 2016

    with wmcbrine for secdef
     
  9. Feb 18, 2013 #49 of 212
    degobahjunk

    degobahjunk New Member

    48
    0
    Jan 10, 2009
    I've been googling, uninstalling, re-installing, re-booting, using the TiVoDesktopCleaner, clearing my cache, moving files, system restore, turning firewalls on & off, checking all sorts of settings.... on & on. I could not figure out why the last day my files transferred was 2/15/13. I have a laptop running XP Pro SP3. I use Desktop 2.5.1 & I kept getting, "An internal error has occurred." I just recovered last week from a complete hard drive failure and subsequent replacement, and have been slowly getting all my programs up & running, codecs figured out, etc. Just when I thought I got TiVo Desktop 2.5.1 working great, it showed all my programs on my TiVo HD but then just wouldn't transfer them for the last few days. I'd get, "An internal error occurred." Thank you to notting for posting this crazy simple "fix." I hope TiVo fixes this for real soon, because I can't keep the date wrong on my computer all the time..... I just downloaded the curl.conf zipped file that morac posted. Hoping that'll fix the issue w/o having to change my computer's date. I didn't even have a curl.conf file. I'm wondering if I deleted it in the frenzy of deletes I performed today. I did notice I had a TransferCookies.Bad in my Tivo Desktop folder.... But I deleted it. Oye, what a day. Thanks morac!!
     
  10. Feb 18, 2013 #50 of 212
    bcamp

    bcamp New Member

    23
    0
    Dec 26, 2004
    Saint Louis
    I am so grateful for the curl.conf fix. It has saved me much time with TiVo support. We all know how clueless they keep the level 1 staff and it takes a bomb-threat to get a problem escalated. (JK on the bomb-threat)
     
  11. Feb 18, 2013 #51 of 212
    unitron

    unitron Active Member

    16,387
    2
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    If you keep threating them with joke bombs you're never going to get anywhere, you have to make them think you mean business.


    Wait, what's that? No one at Homeland Security has anything even approaching a sense of humor? Despite what they put people through at airports?


    Well, in that case, never mind.
     
  12. Feb 18, 2013 #52 of 212
    bcamp

    bcamp New Member

    23
    0
    Dec 26, 2004
    Saint Louis
    I meant I was kidding that the bomb-threat worked! :D
     
  13. Feb 18, 2013 #53 of 212
    tluxon

    tluxon Member

    250
    0
    Feb 28, 2002
    Kirkland, WA
    This is working great for TiVo Desktop (Thanks!), but I still can't download with pyTivo. Any workarounds for that? wmcbrine?
     
  14. Feb 18, 2013 #54 of 212
    BORIF

    BORIF New Member

    8
    0
    Feb 24, 2011
    Beachwood, NJ
    got hit with this bug after installing a slew of windows updates. thank you morac for providing a fix to the coding challenged.
     
  15. Feb 18, 2013 #55 of 212
    degobahjunk

    degobahjunk New Member

    48
    0
    Jan 10, 2009
    :confused: I downloaded this curl.conf file because mine was just plain missing. I opened it into my TiVo Desktop folder. It's in there with Cookies, History, TransferCookies, & TransferQueue Files.

    When I switched my computer date back to today the transfers failed again, despite adding this curl.conf file.

    Am I missing something? Do I need to reboot? Again? This would probably be my 7th or 8th reboot in the last 24 hours... Arrrrgggghhhh. Frustrated. I need to have my dates right for my work.

    Thanks, JW
     
  16. Feb 18, 2013 #56 of 212
    unitron

    unitron Active Member

    16,387
    2
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    To quote myself from another thread

    "You may be looking for it in the wrong place.

    Desktop install in Program Files, but also sticks some stuff, including curl.conf, in the user profile section.

    That morac post I link to shows how to find it for XP and Vista and up. "

    For instance, here's where mine is on an XP machine

    C:\Documents and Settings\unitron\Local Settings\Application Data\TiVo Desktop
     
  17. Feb 18, 2013 #57 of 212
    wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,367
    22
    Aug 2, 2003
  18. Feb 18, 2013 #58 of 212
    degobahjunk

    degobahjunk New Member

    48
    0
    Jan 10, 2009
    Well, I just rebooted. Didn't help. I'm running XP Pro. My folder location is:

    C:\Documents and Settings\JW\Local Settings\Application Data\TiVo Desktop

    So I think I found it Okay, but like I said (I think), I had no curl.conf file in there by the time I found these threads.

    What I do have in there now is:
    Cache (Folder)
    Music (Folder)
    Photos (Folder)
    TransferRules (Folder)
    Cookies (file)
    curl.conf (file)
    History (file)
    ImageRotations (file) this one is new since my re-boot
    TransferCookies (file)
    TranferQueue (file)
    TranferQueue.bad (file) this one is also new since my reboot

    I'm about to give up & just change the stupid date every time I need to transfer. :mad:
     
  19. Feb 18, 2013 #59 of 212
    morac

    morac Cat God

    8,946
    22
    Mar 14, 2003
    NJ
    It looks like you found the correct folder. I'm assuming your Windows login name in is "JW"?

    If it's not working, then either the curl.conf file is somehow corrupted or for some reason TiVo Desktop isn't calling curl.exe with the parameters it usually does.

    You can check the later by looking at the logs\DownloadManager.log file and searching for "Desktop\curl.exe". The path to the curl.conf will be on that line after the "--config" parameter.

    I'm not sure of a good way to test the former, other than to throw in some extra parameters into the curl.conf file and see if they are used. Parameters can be found here, just leave off the "--" when adding them.
     
  20. Feb 18, 2013 #60 of 212
    Rapha59

    Rapha59 New Member

    3
    0
    Jan 1, 2008
    SE PA
    Just a quick checkin

    Running :
    - Windows 7
    - Tivo Desktop V. 2.8.3 (412370)

    Saturday, Tivo Customer Service CHAT says, "we found out about it this morning, and are trying to figure it out...try again in 24-48 hours..."

    Just now, TiVo customer service CHAT says, "we're still working on figuring out what's going on..."

    In the meantime, I searched here (tivocommunity.com) , found the "change the Date back to 02-13", tried that, and all is well. Well, I mean, ... under the circumstances.

    So I sent the customer service chat rep the link to this thread and suggested he might want to check out the tivoCommunity.com.. as they seem to know a tad more than YOU at this point. (and prompted closed the chat)

    SO THANK YOU !!

    Raph
     

Share This Page