1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Streambaby - new streaming application

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by kearygriffin, Jan 20, 2009.

  1. Nov 4, 2009 #1661 of 3405
    dm_

    dm_ New Member

    19
    0
    Nov 4, 2009
    Sigh. Another .au user here getting the 0xffff error. Happy to do some testing/debugging etc. I'm reasonably handy with tcpdump if that helps :)

    Actually - don't they use the streaming for doing the movies by broadband thing? Or does that use a different mechanism?
     
  2. Nov 4, 2009 #1662 of 3405
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    For you Aussie users does YouTube streaming still work with the new 11.3 software?
     
  3. Nov 4, 2009 #1663 of 3405
    angusj

    angusj New Member

    5
    0
    Jul 25, 2009
    Sydney
    YouTube has never been available on Aussie TiVos.
     
  4. Nov 4, 2009 #1664 of 3405
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    This application essentially mimics what Tivo did to stream YouTube content to Tivos - that is where the reverse engineering came from which is why I asked. Perhaps if you guys request YouTube streaming capability then as a side effect you will get streambaby functionality back as well.
     
  5. Nov 4, 2009 #1665 of 3405
    AussieMark

    AussieMark New Member

    8
    0
    Oct 27, 2009

    YouTube streaming has been requested many times in Australia. The official reply from the head of Hybrid (Tivo's AU/NZ company) is that YouTube are not willing to do a deal with Tivo for the AU/NZ market.
     
  6. Nov 4, 2009 #1666 of 3405
    t1c4l

    t1c4l New Member

    15
    0
    Apr 13, 2009
    This is because TiVo in Australia is under license by Channel 7. Channel 7 have a long standing deal with Yahoo where Yahoo provides all their online services. YouTube is owned by Google so I see it being very difficult for Yahoo and Google to both go into the mix in Australia.

    I've got an official reply from a TiVo representative I contacted this morning:

    We're giving it a go to try and find out this information for you from TiVo Inc. We're right in the middle of preparations for launch, so I would wager a guess it won't be until next week that any remote form of answer will emerge. Will keep you posted and thanks for contacting us! We're really hoping to get Streambaby back online.
     
  7. Nov 4, 2009 #1667 of 3405
    AussieMark

    AussieMark New Member

    8
    0
    Oct 27, 2009
    Was this from Tivo US or a Hybrid staff member in AU?
     
  8. Nov 5, 2009 #1668 of 3405
    Ink Noise

    Ink Noise New Member

    20
    0
    Jan 10, 2005
    San...
    I'm having a similar issue that net had earlier relating to Java except on Linux.

    When running the command to start the Streambaby script, an error is returned "./streambaby: line 3: java: command not found".

    The content of the script to start is...

    PHP:
    #!/bin/bash
    DIRNAME=`dirname $0`
    java -Djava.net.preferIPv4Stack=true -Xmx256m -jar "$DIRNAME/jbin/streambaby.jar" $@
    This of course, happened when I updated to Ubuntu 9.10 which I assume either updated, changed or moved Java. I'm just not sure how to update its location or the command to start the program.
     
  9. Nov 5, 2009 #1669 of 3405
    t1c4l

    t1c4l New Member

    15
    0
    Apr 13, 2009
    It was an AU staff member I dealt with during the Raptor beta testing stages. It was nice of her to reply. I wasn't expecting any reply :)
     
  10. Nov 5, 2009 #1670 of 3405
    windracer

    windracer joined the 10k club

    11,580
    3
    Jan 3, 2003
    St. Pete, FL
    Hmmm ... I upgraded my server to Karmic over the weekend and haven't had any problems. java is still under /usr/bin where it was before.

    If you do a 'which java' at the command-line, it should show you were it is in the path. If it's not found, you might want to try re-installing java.
     
  11. Nov 6, 2009 #1671 of 3405
    pmd

    pmd New Member

    32
    0
    Dec 14, 2004
    The 'Push' feature still works OK, so the Aussie Tivo can *play* compatible h264 MP4 files - it's definitely just the streaming that's broken.

    I tried using the raw.fmt method to stream back a .ts Program Stream I downloaded from the Tivo via the nowplaying webpage, but that doesn't work either.
     
  12. Nov 6, 2009 #1672 of 3405
    Ink Noise

    Ink Noise New Member

    20
    0
    Jan 10, 2005
    San...
    That did it, thanks :)
     
  13. Nov 6, 2009 #1673 of 3405
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Aussie users, since .TiVo files are now supposedly in transport stream format for your systems there must be a different DirectShow filter as part of Tivo Desktop. Could you please attach the following file from your installation here in a zip file?:

    C:\Program Files\Common Files\TiVo Shared\DirectShow\TiVoDirectShowFilter.dll
    (or C:\Program Files (x86)\Common Files\TiVo Shared\DirectShow\TiVoDirectShowFilter.dll)
     
  14. Nov 6, 2009 #1674 of 3405
    angusj

    angusj New Member

    5
    0
    Jul 25, 2009
    Sydney
    Sorry, can't do attachments (yet) but here's a mangled url ...
    http[colon]//angusj.com/temp/tivodirectshowfilter.zip

    HTHs
     
  15. Nov 6, 2009 #1675 of 3405
    dm_

    dm_ New Member

    19
    0
    Nov 4, 2009
    The inbuilt webserver on my .au tivo allows you to download either a transport stream or a program stream. I can't remember if it did that before the update, but I don't think so (think it was PS only). Anyone else confirm/deny?
     
  16. Nov 6, 2009 #1676 of 3405
    madimoo

    madimoo New Member

    10
    0
    Feb 17, 2009
    I think it started after the recent TiVo firmware update, not the TiVo desktop 2.8 update.
     
  17. Nov 6, 2009 #1677 of 3405
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    For USA systems the Tivo web server only shows PS version as a link. However, one is able to get the TS version by adding the following to the URL:
    &System=ts
    TS version downloads quite a bit faster than the PS version because it negates the need to remux into PS, so it would be great to use TS version if possible.
    However, DirectShow filter is not able to play back the TS version from my experiments, and tivodecode can't handle it either. The TiVoDirectShowFilter.dll posted above is identical to the one I have. Perhaps if I install the latest TD 2.8 I will get a different one that may actually be able to handle the TS version. Will have to give that a shot.

    I'm curious, if you download the TS version for Aussie Tivos are you able to play it back on your PC?
     
  18. Nov 6, 2009 #1678 of 3405
    madimoo

    madimoo New Member

    10
    0
    Feb 17, 2009
  19. Nov 6, 2009 #1679 of 3405
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Followup: Installed TD 2.8 and it didn't make any difference - I can't play .TiVo files downloaded as TS. They play all garbled in WMP. So now I'm really curious if Aussie users are able to play TS files via WMP?
     
  20. Nov 6, 2009 #1680 of 3405
    dm_

    dm_ New Member

    19
    0
    Nov 4, 2009
    Ahh. Just discovered tivodecode chokes on the TS stream. I don't have tivodesktop installed anywhere so I can't test that right now (I'll try and remember to install it on the gaming box at some point and test - I don't normally use windows). Dumb question - can WMP normally handle TS files?
     

Share This Page