1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Streambaby - new streaming application

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by kearygriffin, Jan 20, 2009.

  1. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    I guess you are pushing TiVo compatible files. Otherwise, you wouldn't be able to watch them until the transfer completes. I suspect that the transfer is failing before it completes, at which point it is being deleted from the TiVo.
     
  2. nrnoble

    nrnoble New Member

    242
    0
    Aug 25, 2004
    Might fail before the transfer is complete because the movie played back fine prior to the blue light goes off. And if it fails before ending, its right at the end because it was Dark Knight Rises (156 minutes) and I watched the entire movie except for the end credits. The blue light went off between 5-10 minutes, but I was able watch the entire movie. After I stopped watching the movie, the movie was still listed in my play list as a valid video, but it was unplayable.

    Overall, not a big deal because it streams perfectly fine, and that works just as well for my purposes.
     
  3. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    If it is still in your NPL, then the transfer didn't fail, so I have no idea what the problem is.
     
  4. nrnoble

    nrnoble New Member

    242
    0
    Aug 25, 2004
    Thanks, I am not going to be concerned about it, I can stream fine.
     
  5. rfryar

    rfryar My Media, My Way

    222
    0
    Feb 15, 2008
    Cottage...
    Is there an example of any new ini settings? I have not changed my INI file and I did not see any new settings in your new build. Search does not seem to work even for the file names of my videos.

    All my videos are MP4 files.

    Thanks,

    Rick
     
  6. DougD

    DougD New Member

    60
    0
    Apr 25, 2011
    I probably put the setting for file extensions in the wrong file but for now you can add extensions by editing the file searchNstreambaby.working.ini which does not exist until you have tried doing a search and then exited streambaby.

    I do have a mp4 entry in the list so try adding MP4 and let me know what happens. Also there is a new searchNstreambaby.ini file which has comments in it explaining the various settings you can speicify in the same file.
     
  7. Jan 8, 2013 #2627 of 3404
    mortis42

    mortis42 New Member

    4
    0
    Apr 29, 2007
    I recently upgraded(?) to Windows 8 64 from Windows 7 64 and had trouble getting streambaby working. I thought I would share what I did to get it working.

    First, with jre 1.7 64 & 32 installed, I installed as a service using the bat in extras.
    Both streambaby.bat and service started fine.
    Windows firewall asked to allow java, said yes.
    From TiVo I could see Stream, Baby, Stream, but got error 0x50005 when trying to select.

    Second, made firewall exception for TCP port 7290.
    Was able to browse shares, but when tried to stream, connection unexpectedly closed.

    Third, installed jre 1.6 32.
    Changed streambaby.bat to look for jre 1.6:
    *** H:/Program Files (x86)/streambaby.29/streambaby.bat Sat Apr 21 20:15:29 2012
    --- H:/Program Files (x86)/streambaby/streambaby.bat Tue Jan 08 11:53:21 2013
    ***************
    *** 1,5 ****
    @echo off
    set LAUNCHDIR="%CD%"
    pushd "%~dp0\native"
    ! java -Djava.net.preferIPv4Stack=true -Xmx256m -Xmx256m -jar "%~dp0/jbin/streambaby.jar" %1 %2 %3 %4 %5 %6 %7 %8
    echo Exited.
    --- 1,6 ----
    @echo off
    + set JAVA="C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin\java.exe"
    set LAUNCHDIR="%CD%"
    pushd "%~dp0\native"
    ! %JAVA% -Djava.net.preferIPv4Stack=true -Xmx256m -Xmx256m -jar "%~dp0/jbin/streambaby.jar" %1 %2 %3 %4 %5 %6 %7 %8
    echo Exited.
    Running from streambaby.bat, everythinig worked fine.
    Running from service, could not stream

    Fourth, changed wrapper.conf to use jre 1.6:
    *** H:/Program Files (x86)/streambaby.29/extra/service/conf/wrapper.conf Fri Jan 22 11:28:10 2010
    --- H:/Program Files (x86)/streambaby/extra/service/conf/wrapper.conf Tue Jan 08 11:51:20 2013
    ***************
    *** 12,14 ****
    # Java Application
    ! wrapper.java.command=java

    --- 12,18 ----
    # Java Application
    ! # Locate the java binary on the system PATH:
    ! #wrapper.java.command=java
    ! # Specify a specific java binary:
    ! set.JAVA_HOME=C:\Program Files (x86)\Java\jre6
    ! wrapper.java.command=%JAVA_HOME%/bin/java
    Running from service, everything worked fine.
     
  8. Jan 9, 2013 #2628 of 3404
    TheWGP

    TheWGP Hmmm...

    299
    0
    Oct 26, 2007
    Hmm - I had an error tonight with Streambaby, from Mac OS X Mountain Lion. I've had no issues in the past (including just last night). Tonight, though, the file was a 5.6gb .mkv - not sure what the encoding inside the container is. ANyway, it played just fine, like usual, but then when it hit the first Rebuffering... it never came back - the subtitles started playing again but then an error "resource unavailable (filename) popped up in red. I look at the Streambaby window and it's got errors about broken pipe in the HTTP GET. I restart, no dice, I refire-up streambaby and try again, same thing. This one really has me stumped because it SHOULD rebuffer fine - and it's demonstrated it can handle whatever's in that mkv, or the file wouldn't have played in the first place, right?

    Any thoughts are more than welcome. This is an Elite playing from a Macbook Pro via wifi. Haven't tried heavy-duty troubleshooting yet as we're just going to bed instead of watching, but wanted to see if anyone's seen this or has any ideas.
     
  9. Jan 9, 2013 #2629 of 3404
    nrnoble

    nrnoble New Member

    242
    0
    Aug 25, 2004
    Yeah, I had the same problem. As suggested a few post back, using the Tivo remote I went to live TV, used the Tivo remote's zoom\aspect button and set it to 'Panel' mode. Then on my Vizio TV I changed the TV aspect ratio to wide screen. This takes panel box video coming from the TiVo and expands it out to the proper aspect ratio of movie. Kinda like how cinemascope works. :)
     
  10. jhilla

    jhilla Guest

    114
    0
    May 13, 2011
    Can Streambaby play a cloud drive? I'm about to find out, Skydrive does a local installation to the root directory of your windows share named Skydrive oddly enough it saves it's data in real time. In theory, could Streambaby pull videos from within the cloud. More importantly could this be driven from other services like Cloudy pushed from Boxee? I have modified my .conf to show the change. One thing is for sure, i added the same directory to Pytivo and it was unable to push my Skydrive videos but Pulling it was working.

    #
    # ./streambaby --help for more configuration file options
    #

    dir.1=C:\Users\AMD\Videos
    dir.1.name=AMD FLIX
    dir.2=C:\Users\AMD\SkyDrive\my tivo
    dir.2.name=Skydrive Cloud
    #CoverImagesFolder=/path/to/my/covers
    # Ip address to bind to
    # most people don't need to change this.
    #ip=192.168.2.2
    # port to use
    #port=7290
     
  11. svadas

    svadas New Member

    1
    0
    Oct 11, 2007
    Have been streaming successfully for many years. Just upgraded my home theater receiver and went from optical audio to hdmi audio. No sound or garbled random sounds. I get stereo sound if i change tivo to pcm, but before I was getting 5.1. Is there anything in streambaby I need to configure? I never had to do anything with my older receiver or had any sound issues. The video portions come through fine and regular tivo shows come through in 5.1. Things just fall apart when i try to stream.
     
  12. sga000

    sga000 New Member

    15
    0
    Mar 11, 2008
    I would like to push an .avi file to my Tivo HD with subtitles. I have the .srt file in the same folder as the .avi file. If I use streambaby to stream to my Tivo, the captions show perfectly. But if I try to use the "Push video" feature, the .avi file does get transferred, but the captions do not. Is this by design, i.e. should captions only go with the stream, not with push?

    Can someone tell me how to get the captions to be pushed also?
     
  13. superflysocal

    superflysocal New Member

    70
    0
    Nov 26, 2009
    When I am using the HD GUI, I cannot find streambaby, what menu is it under?

    When I use the SD menu (which I like better anyways), it is in the photos, etc. menu, but ss there a way to force streambaby to appear first on the list when you go to that menu?
     
  14. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Showcases & Apps
     
  15. pixelpusher220

    pixelpusher220 New Member

    9
    0
    Jul 22, 2009
    I noticed that Streambaby stopped working a few days ago. By rolling back java to Java 7 update 7 it started working again.

    Havent seen anything online yet related to why, but wondered if anyone else has seen the issue?

    XPsp3
    Premiere Elite
     
  16. Feb 4, 2013 #2636 of 3404
    bcamp

    bcamp New Member

    23
    0
    Dec 26, 2004
    Saint Louis
    Yup. Same with me. I didn't immediately connect the problem to the Java update because it didn't affect me until a reboot a day later.

    I didn't want to roll J7 back because of security concerns. My solution was to leave the J7 update, but to reinstall the latest version of J6. Like many, I maintain both for legacy compatibility.
     
  17. Feb 4, 2013 #2637 of 3404
    pixelpusher220

    pixelpusher220 New Member

    9
    0
    Jul 22, 2009
    7 u 13 still doesn't allow Streambaby work :(
     
  18. Feb 4, 2013 #2638 of 3404
    pixelpusher220

    pixelpusher220 New Member

    9
    0
    Jul 22, 2009
    Doesn't having J6 on the machine introduce all the sec vulns of that version though? Having J7 fully updated is nice, but if you have to run J6..isn't that sort of like putting in a new secured door right next to the old insecure one?
     
  19. Feb 4, 2013 #2639 of 3404
    wingnut144

    wingnut144 New Member

    26
    0
    Feb 4, 2008
    Boise, ID
    I'm curious, are the developers actively working on updates to StreamBaby?

    Seems like it's been dead for a while now.......
     
  20. Feb 9, 2013 #2640 of 3404
    AZrob

    AZrob Member

    244
    0
    Mar 31, 2002
    Phoenix, AZ
    Hi all,

    I have been using Streambaby on Windows for several years. Always I would be able to stream videos by just selecting the "Same" speed. But this week I decided to install Streambaby on my new Mac Mini. For a frustrating day I kept getting the "Failed to Open Stream" error on most, but not all of my videos that had formerly worked fine under Windows.

    Finally I figured out the workaround - you just have to adjust the Quality value to be anything but "Same". Often a Higher quality works - sometimes it's a lower quality, and for some the Same does work. But for the majority of my videos, the Same quality did not work, and you get that error message mentioned above.

    This isn't too bad - I don't mind having to pick a different Quality - but why did I never have to do that under the Windows version...anyone got any ideas?

    thanks in advance,

    Rob from AZ
     

Share This Page