1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Streambaby - new streaming application

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by kearygriffin, Jan 20, 2009.

  1. rfryar

    rfryar My Media, My Way

    222
    0
    Feb 15, 2008
    Cottage...
    Can you add a background retrieval thread to Streambaby that will read the embedded metadata? I do not want to have to have yet another tool that stores my media information when I have all the data inside the files already. BTW, thanks for dusting off Streambaby and adding to it.

    Otherwise is there a way to "turn off" the new search bar? As it will never work in my set up and it is taking up screen space?

    Thanks,

    Rick
     
  2. mrpantstm

    mrpantstm Well aren't you

    6,950
    0
    Jan 25, 2005
    Fredericksbu...
    Java 1.6?

    You mean Java 6?
     
  3. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,145
    32
    Jan 23, 2006
    Mission...
    It actually is 1.6 but most often is called '6'. Just like '7' is really 1.7, '5' is 1.5, etc.
     
  4. reneg

    reneg Member

    699
    0
    Jun 19, 2002
    I'm running Java 7 Update 9 (32 bit) & Streambaby without issue.
     
  5. DougD

    DougD New Member

    60
    0
    Apr 25, 2011
  6. reneg

    reneg Member

    699
    0
    Jun 19, 2002
    I don't know if it makes a difference, but I am running Java 7 with an an older version of Streambaby (without the search capabilities that were recently added).
     
  7. mrpantstm

    mrpantstm Well aren't you

    6,950
    0
    Jan 25, 2005
    Fredericksbu...
    Installed 1.6 32 bit. Still not working.
     
  8. DougD

    DougD New Member

    60
    0
    Apr 25, 2011
    Currently there is not a way to turn off the search bar. Other than the search capability there are basically no other changes from the prior one so I would recommend switching to the prior version. I may add the embedded metadata capability later but right now don't have any files to work with and am not sure how to do it.
     
  9. meBigGuy

    meBigGuy New Member

    13
    0
    Feb 23, 2007
    I am having a problem with aspect ratio. Playing to my Tivo Series 3, setup for my 480i TV, in Panel mode, the following video will not play in letterbox format:

    Video: MPEG4 Video (H264) 720x404 23.976fps [GPAC ISO Video Handler - MPEG4 Video (H264)]
    Audio: AAC 48000Hz stereo 111kbps [GPAC ISO Audio Handler - MPEG-4 Audio]

    On the other hand, the following does play in letterbox:

    Video: MPEG4 Video (H264) 720x402 23.976fps [MPEG4 Video (H264)]
    Audio: AAC 48000Hz stereo 131kbps [MPEG-4 Audio]

    Not sure where to start to determine what is causing this.

    Thanks
     
  10. Thomaseo1

    Thomaseo1 New Member

    7
    0
    Apr 25, 2012
    Simply leaving Streambaby to live TV and hitting the zoom (Premiere) or Aspect Ratio (Series 2-3) button on your remote will change out of Panel Mode to Zoom or Full will help.
    Unfortunately this doesn't work inside Streambaby and instead that button is used for closed captioning when (video file name).srt file is present in same folder.
     
  11. rfryar

    rfryar My Media, My Way

    222
    0
    Feb 15, 2008
    Cottage...
    Look into atomicParsley, it can add metadata to MP4 files. I use a commercial piece of software called MetaX which will look up the movie/tv show data and add the metadata to the file. Remember to optimize the mp4 file which places the metadata in the correct spot in the atom to play correctly with out requiring a transcode.

    Thanks again, will just live with the search box for now and hope that you have time to look into adding metadata based searches. :)

    Thanks,

    Rick
     
  12. meBigGuy

    meBigGuy New Member

    13
    0
    Feb 23, 2007
    Is there some reason why 720x402 would display as 16:9 and 720x404 would display as 4:3? Or might there be some more subtle encoding issue?
     
  13. Dec 1, 2012 #2613 of 3410
    DougD

    DougD New Member

    60
    0
    Apr 25, 2011
    I am not positive but think the default setting is to only display shows which are on your pc and have mpg in the file name when returning results. Note the query.8 entries above. If you comment these entries out and restart streambaby then all shows that meet the search criteria will be listed. Also note that the comedy channel and several other channels will not be displayed unless one of the passwords such as onlyme is entered because of the restrict.1.channel entries. To comment these out enter a # in front of the lines.
     
  14. Dec 2, 2012 #2614 of 3410
    DougD

    DougD New Member

    60
    0
    Apr 25, 2011
    Have you left streambaby running overnight and yet still have a problem?
     
  15. Dec 2, 2012 #2615 of 3410
    DougD

    DougD New Member

    60
    0
    Apr 25, 2011
    When you use the search feature the show titles should at least show up unless you are using the default setting limiting the display to mpg files which are on your computer
     
  16. Dec 3, 2012 #2616 of 3410
    QHaque

    QHaque New Member

    2
    0
    Aug 15, 2005
    Up until last week, I had a Linksys WRT400N router connecting to a Linksys WET610 bridge, over 5GHz N.

    Last week, I bought a pair of RT-AC66U's that I set up as a router and a bridge, connecting over 5GHz AC. I updated both to the latest official firmware (3.0.0.4.260).

    I run Streambaby on my desktop, which is physically connected to the router.

    My Tivo HD is physically connected to the bridge.

    Everything worked with the Linksys WRT400N/WET610 combination, although not really fast enough for streaming 1080p content.

    Now, with the two RT-AC66U's, the Tivo can't see Streambaby.

    After some more testing, I did manage to get Streambaby working, by plugging the Tivo into the WET610N bridge instead of the RT-AC66U media.

    The bizarre thing is, the WET610N is connecting to the 2.4Ghz network from the RT-AC66U bridge, which I configured with a difference SSID than the 2.4Ghz network from the main RT-AC66U router.

    Why does Tivo->WET610N bridge->RT-AC66U bridge->RT-AC66U router->Streambaby work while Tivo->RT-AC66U bridge->RT-AC66U router->Streambaby does not work?

    How can I get Tivo->RT-AC66U bridge->RT-AC66U router->Streambaby to work?
     
  17. Dec 5, 2012 #2617 of 3410
    mrpantstm

    mrpantstm Well aren't you

    6,950
    0
    Jan 25, 2005
    Fredericksbu...
    Yes, left it running for the past couple of weeks.

    Interesting development though:

    Hooked up an another computer via ethernet, same problem. So the three computers I have that are wifi work fine but the two that are ethernet Tivo doesn't seem to find when it looks for apps. Which leads me to think it's a router thing? Anyone see this problem? Any clue as to what I should look for that is blocked? Or is something jacked with the Tivo?

    *Edit*
    Just read above post. Not exactly what I have but same sort of problem.
     
  18. nrnoble

    nrnoble Member

    248
    0
    Aug 25, 2004
    StreamBaby works great with my Premiere, but when I stream to my either of my S3s, I get a stuttering effect, its like watching the video at 15fps. IMHO, its not watchable on the S3s because the stuttering effect its too distracting.

    Is this a known issue?
    Is there any way to fit it?

    Thanks
     
  19. nrnoble

    nrnoble Member

    248
    0
    Aug 25, 2004
    Thanks for posting the solution. I had the same problem of running the latest version of the java runtime. I downgraded to 1.6, and I was able to push videos to the TiVo.
     
  20. nrnoble

    nrnoble Member

    248
    0
    Aug 25, 2004
    Another strange problem I encounter with when I "push" a video my Premiere is that the video\movie is playable only while the "blue" light is active on the TiVo, or for as long I am watching it. Once the blue light disappears the video is become unwatatchable with an error message that says the video for the channel is unavailable.
     

Share This Page