1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Streambaby - new streaming application

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by kearygriffin, Jan 20, 2009.

  1. Jul 1, 2011 #2401 of 3404
    tomm1079

    tomm1079 New Member

    567
    0
    May 10, 2005
    I put that note in cause i spent HOURS trying to get it that night. Pretty much all night and i read page 20 to 80 of this thread. I just made it bold for everyone else so hopefully they will notice it.

    Good to hear about the MetaGenerator code. I did put in the other thread you might want to allow different sizes (user defined if possible). I think the VideoMgr uses a different size then streambaby. Also streambaby has CSS constraints (which i removed cause i didnt like them).


     
  2. Jul 1, 2011 #2402 of 3404
    tomm1079

    tomm1079 New Member

    567
    0
    May 10, 2005
    i didnt even know their was other ones :)

    im going to go check it out also...
     
  3. Jul 2, 2011 #2403 of 3404
    orangeboy

    orangeboy yes, I AM orangeboy!

    4,083
    0
    Apr 19, 2004
    East Moline, IL
    For what it's worth, I've been using TheAmigo's version.
     
  4. Jul 2, 2011 #2404 of 3404
    dlfl

    dlfl Cranky old novice

    6,994
    16
    Jul 6, 2006
    Near...
    If possible to satisfy all app needs it would be nice (simpler) to output fixed image sizes -- or even better if the apps didn't care about the size, which seems to be true of StreamBaby -- although an approximate 2:3 portrait aspect ratio is best for SB.

    What other apps would use this system, and what image size constraints does each have?
     
  5. Jul 3, 2011 #2405 of 3404
    tomm1079

    tomm1079 New Member

    567
    0
    May 10, 2005
    I personally only use streambaby so i cant answer the other questions. Hopefully someone will chime in the other thread.
     
  6. jpascone

    jpascone New Member

    58
    0
    Oct 8, 2001
    Santa...
    Big Fan of Stream Baby. Never had a problem with it.. Just got back from a business trip and can no longer find "Stream Baby Stream" under music, photo and showcases. I may have installed some OS updates on my trip and tweaked a few things here and there but am not sure what could have broken my beloved Streambaby. Launches fine, I run as application not as service and and am promptly presented with the following but that's as far as I get:


    Initializing StreamBaby v0.29...
    07/19/11 02:07:58 Listener: added factory
    07/19/11 02:07:58 Main: streambaby ready & listening.

    I have started a fresh install, I right click and run batch file as admin. Running Server 2008 totally current, have disabled firewall, tried older build (.27), fresh out ideas. Any help would be appreciated.

    streambaby.ini
    #
    # ./streambaby --help for more configuration file options
    #
    dir.1=c:\fujitsu
    dir.1.name=Fujitsu
    dir.2=C:\Users\Jeffrey\Downloads
    dir.2.name=Downloads
    # Ip address to bind to
    # most people don't need to change this.
    #ip=192.168.1.37
    # port to use
    #port=7290

    streambaby.log
    07/19/11 02:07:58 Listener: added factory
    07/19/11 02:07:58 Main: streambaby ready & listening.

    folder contents:

    C:\Program Files\StreamBaby>dir
    Volume in drive C has no label.
    Volume Serial Number is 0E1E-18DB

    Directory of C:\Program Files\StreamBaby

    07/19/2011 01:44 AM <DIR> .
    07/19/2011 01:44 AM <DIR> ..
    07/19/2011 01:40 AM <DIR> assets
    07/19/2011 01:40 AM <DIR> extra
    07/19/2011 01:44 AM 3,615,072 ffmpeg-dist.tar.bz2
    07/19/2011 01:40 AM <DIR> jbin
    07/19/2011 01:40 AM <DIR> lib
    07/19/2011 01:44 AM <DIR> native
    07/19/2011 01:44 AM <DIR> scripts
    01/22/2010 12:28 PM 516 simplelog.properties
    01/22/2010 12:28 PM 118 streambaby
    01/22/2010 12:28 PM 196 streambaby.bat
    07/19/2011 01:43 AM 272 streambaby.ini
    07/19/2011 02:11 AM 98 streambaby.log
    07/19/2011 01:40 AM <DIR> stylesheets
    6 File(s) 3,616,272 bytes
    9 Dir(s) 3,510,648,832 bytes free

    C:\Program Files\StreamBaby>

    Thanks!
     
  7. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,364
    22
    Aug 2, 2003
    Did you try rebooting the TiVo?
     
  8. jpascone

    jpascone New Member

    58
    0
    Oct 8, 2001
    Santa...
    I am very sorry to report that did not work. Pytivo works without a hitch but is not ideal, I do not have cable so I rely on Streambaby more heavily then most. Any other suggestions are greatly appreciated.
    Thanks,
    Jeffrey
     
  9. jpascone

    jpascone New Member

    58
    0
    Oct 8, 2001
    Santa...
    After disabling the 2 virtual NICs it sprang back to life! Stream Baby Stream!
     
  10. tomm1079

    tomm1079 New Member

    567
    0
    May 10, 2005
    if you reenable them make sure you set the IP in the config file


    ip=192.168.1.37
     
  11. bdruth

    bdruth New Member

    12
    0
    Nov 4, 2007
    Greetings. We have been using streambaby w/ pyTivoX since our S2 died and we switched to a Premiere. Been working quite nicely until I upgraded to Lion (OS X 10.7). I've managed to get ffmpeg installed separately (using Homebrew: http://mxcl.github.com/homebrew/ and following this issue: https://github.com/mxcl/homebrew/issues/#issue/6278). Changed the path to ffmpeg in streambaby-user.ini and that seems to be OK.

    My main issue at this point is that it doesn't seem like the mDNS broadcast to the TiVo is working ... streambaby.log looks fine:

    But no go in Showcases. I found that if I run

    from a Terminal.app window, it shows up and everything works (this was the only way I was able to verify the recompile of ffmpeg was OK).

    I'm not quite sure what's going wrong - any thoughts would be appreciated. At this point, I'll probably just remember to run the mDNS command manually when I restart my computer or logout/login.

     
  12. bdruth

    bdruth New Member

    12
    0
    Nov 4, 2007
    FYI, here's the LaunchDaemon .plist I ended up creating for registering the service on computer startup.

    /Library/LaunchDaemons/streambaby.tivohme.plist
    Run this from a Terminal.app window to launch it (it'll startup automatically the next time you reboot):
     
  13. rhambus

    rhambus New Member

    1
    0
    Jul 30, 2011
    BrianVeg,

    Were you able to get it working as a service on Windows Home Server 2011 (Vail)? I opened 7290 incoming and Streambaby now works if I start it manually, but when I used the batch file to create the service, it didn't work. Did you do anything special?
     
  14. Aug 2, 2011 #2414 of 3404
    tomm1079

    tomm1079 New Member

    567
    0
    May 10, 2005
    I wanted to further organize my metadata. Right now i have all my metadata in the same folder as the video. I want to move it to a metadata folder. According to the changelog i can.

    http://code.google.com/p/streambaby/wiki/ChangeLog

    Anyone have any clue how i can do this? It says:
    "Metadata is looked for in the same directory of the video file, or in a subdirectory of the directory where the main file is called .meta "

    What does that mean "in a subdirectory of the directory where the mail file is called .meta? Windows doesnt allow you to just call a file .meta and i tried to do filename.meta and that didnt work either. Any ideas?
     
  15. Aug 3, 2011 #2415 of 3404
    philipf13

    philipf13 New Member

    4
    0
    Aug 25, 2010
    I have the Streambaby on my Tivo menu. Where do I put the videos I want to stream.
    Thanx,
    Philip
     
  16. Aug 3, 2011 #2416 of 3404
    windracer

    windracer joined the 10k club

    11,580
    3
    Jan 3, 2003
    St. Pete, FL
    You're on the right track, but in Windows you can't create the folder through Explorer. You'll need to do it from a command prompt (mkdir .meta) so it allows the leading period.

    So yeah, create a .meta folder in each video directory and then drop your metadata.txt and image files into that folder.

    Like Linux, Windows will hide folders that start with a dot so you won't see the folders in Explorer either, but you can type them into the address bar at the top (so, if you're in C:\Videos, just type to add \.meta at the end and press Enter and Explorer will change into that directory). It's a pain in Windows, but very doable.
     
  17. Aug 3, 2011 #2417 of 3404
    windracer

    windracer joined the 10k club

    11,580
    3
    Jan 3, 2003
    St. Pete, FL
    You put them in the folder(s) you specified in your streambaby.ini file.
     
  18. Aug 4, 2011 #2418 of 3404
    guarh

    guarh New Member

    33
    0
    Jul 18, 2008
    Thanks for the tip, I had upgraded my motherboard, so new NIC with the same IP and Tivo was not able to see the streambaby server at all. After specifying the IP it's working again.
    Thanks
     
  19. MrGolden

    MrGolden New Member

    24
    0
    May 18, 2009
    You create a FOLDER called ".meta" inside the folder with all of your video files, then you can place all of your metadata files in the .meta folder.

    Some versions of Windows or Windows Explorer won't let you create a folder (directory) beginning with period, but there are work-arounds. It's been a while since I did it, but I think I had to use the command prompt.
     
  20. bradtsg

    bradtsg New Member

    4
    0
    May 13, 2009
    I am having some serious issues. I haven't used my Tivo and stream baby since I replaced my router back in July. I purchased an ASUS RT-N56U Wireless N router. For the life of me I can't get my desktop to show up Tivo using this router. I have tried disabling the firewall and enabling multicast. I hooked my old router back up and it still popped in my in Tivo's list. Desktop PC: Wired / Tivo is connected wireless via Tivo G adapter.


    Here is my config for streambaby-svn-r262.

    #
    # ./streambaby --help for more configuration file options
    #

    quality.highestabr=384
    quality.highres=1080
    quality.select=true
    trimextensions=true
    sort.filename=true


    dir.1=M:\Burned\Tv Series
    dir.1.name=Desktop Videos
    # Ip address to bind to
    # most people don't need to change this.
    ip=192.168.1.112
    # port to use
    #port=7290
    title=Brads Videos
     

Share This Page