1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Streambaby - new streaming application

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by kearygriffin, Jan 20, 2009.

  1. Jun 9, 2010 #2081 of 3415
    superflysocal

    superflysocal Member

    70
    0
    Nov 26, 2009
    still didn't work, still not transcoding at medium or higher settings.
     
  2. Jun 9, 2010 #2082 of 3415
    kearygriffin

    kearygriffin New Member

    346
    0
    Jan 31, 2008
    Sorry, running out of ideas-- Could you turn on debug and then try to stream something at a higher bitrate that doesn't work for you? If you could find the line that shows the ffmpeg command line it is using (if any) it could help.

    I'm still not 100% sure if it is transcoding but the audio isn't working, or if it is transcoding. From looking at the code it should always transcode if transcode.force is true.
     
  3. superflysocal

    superflysocal Member

    70
    0
    Nov 26, 2009
    in th elog file, this is what i notice:
    when streaming at same or higher bitrate i get this line:

    PHP:
    VideoModuleHelperquality setting is above quality of videostreaming normally
    when i go lower i get this:

    PHP:
    06/10/10 07:15:44 VideoModuleHelperBitrate for quality2157
    06
    /10/10 07:15:44 FFmpegExeVideoModuleUsing ffmpeg transcode args: -acodec ac3 -vcodec mpeg2video -f vob -async 1 -r 23.976 -v 0 -threads 1 -bufsize 4096k -b 2008k -maxrate 8000k -ab 160k -s 800x448 -ar 48000 -ac 2
    06
    /10/10 07:15:44 FFmpegExeVideoModuleFFmpegCmdC:\Download_Vista\Tivo\Streambaby\streambaby-0.29\native\ffmpeg.exe -ss 0.0 -i Q:\disc\Azareus\Alice in Wonderland 2010 BRRip 720p H264-3Li\Alice in Wonderland.mp4 -acodec ac3 -vcodec mpeg2video -f vob -async 1 -r 23.976 -v 0 -threads 1 -bufsize 4096k -b 2008k -maxrate 8000k -ab 160k -s 800x448 -ar 48000 -ac 2 tcp://127.0.0.1:8500
    intersetingly, with debug on, it did not stream the file when using lower bitrate than the movie's...ie i get a blank black screen.
     
  4. BrianVeg

    BrianVeg New Member

    6
    0
    Dec 3, 2007
    I am trying to move my Streambaby app from win7 64bit to WHS - Vail. I am able to get the service to run and it is recognized on my Tivo - but when it tries to pull the video directory the Tivo sits there with "Please Wait" and never returns the directory structure.

    Any ideas?
     
  5. BrianVeg

    BrianVeg New Member

    6
    0
    Dec 3, 2007
    I figured it out. WHS by default blocks all incoming connections. I created a rule in the Windows FW to allow inbound TCP connections to Port 7290 on the Private Network (LAN). Don't remember having to do that on W7.

    It appears that Streambaby works great on WHS v2 or VAIL. I will post again if I find anything else.
     
  6. Sicklybutsexy

    Sicklybutsexy New Member

    179
    0
    May 5, 2007
    Would it be possible in streambaby for there to be an options of sending an mkv file to a bat file so that it could be remuxed into an mp4? I think it would be a good option considering those pesky mkv's that get converted to mpeg-2 and take forever to transfer over.
     
  7. orangeboy

    orangeboy yes, I AM orangeboy!

    4,083
    0
    Apr 19, 2004
    East Moline, IL
    Why not just send the mkv file to the bat before hand?
     
  8. lew

    lew Active Member

    3,965
    3
    Mar 12, 2002
    I searched this thread and read the wiki section listing streambaby.ini options and can't find an answer

    Is there a way to remove the delete from hard drive option? I'd rather not let other family members delete a video from my PC. They may incorrectly think I already viewed it or incorrectly think I won't want to watch it again. Hard drives are cheap.
     
  9. Hyrax

    Hyrax New Member

    112
    0
    Sep 1, 2007
    Lew-
    I'm confused. My videos are not deleted from my PC's hard drive after I watch them on the Tivo or even after I copy them to the Tivo. I do not even see a StreamBaby option for 'Delete from Harddrive', but then again I'm not exactly sure what you're describing.

    Where are the videos stored that you don't want deleted? If they're on the Tivo, then deleting them will just remove them from the Tivo and not touch what's on your PC.
     
  10. lew

    lew Active Member

    3,965
    3
    Mar 12, 2002
    I'm describing the delete from hard drive option which deletes the program from your hard drive (on your PC). I'm not sure when this option was added. You're either using an old version of streambaby or didn't notice the option.
     
  11. Hyrax

    Hyrax New Member

    112
    0
    Sep 1, 2007
    You're right - I didn't notice. You might try making the PC files read only and see if that protects them.
     
  12. Sicklybutsexy

    Sicklybutsexy New Member

    179
    0
    May 5, 2007
    Becuase I don't need to convert every mkv. I'd rather not convert every mkv I have, only convert those that need converting.
     
  13. orangeboy

    orangeboy yes, I AM orangeboy!

    4,083
    0
    Apr 19, 2004
    East Moline, IL
  14. Sicklybutsexy

    Sicklybutsexy New Member

    179
    0
    May 5, 2007
    I appreciate it. You've really done a fine job with that bat file. I was wondering though if it were possible to integrate the batch file into streambaby. IE, an option in streambaby to convert it to mp4 and send it over. Is that what the pytivo push feature is about?
     
  15. Sicklybutsexy

    Sicklybutsexy New Member

    179
    0
    May 5, 2007
    Also, why does it convert the audio if you have a compatible ac3 of 448 kbps to aac?
     
  16. orangeboy

    orangeboy yes, I AM orangeboy!

    4,083
    0
    Apr 19, 2004
    East Moline, IL
    I'm not aware of a Streambaby option such as that (but there are quite a few), but the bat file does make an mkv file into a compatible format that both Streambaby and pyTivo doesn't have to transcode before streaming or transferring to the TiVo.
     
  17. bluehz

    bluehz New Member

    36
    0
    Dec 19, 2008
    I have pulled an HD video straight off my iPhone 4 - no processing whatsoever but it will not play with my working copy of streambaby. I'm hoping its a simple issue or someone can offer some advice. See mediainfo below:

    Code:
    General
    Complete name                    : IMG_0005.mp4
    Format                           : MPEG-4
    Format profile                   : QuickTime
    Codec ID                         : qt  
    File size                        : 4.76 MiB
    Duration                         : 3s 691ms
    Overall bit rate                 : 10.8 Mbps
    Encoded date                     : UTC 2010-07-04 23:38:33
    Tagged date                      : UTC 2010-07-04 23:38:37
    Writing application              : 4.0
    Writing library                  : Apple QuickTime
    Model                            : iPhone
                                     : +27.3170-082.5355+014.141/
    Make                             : Apple
    
    Video
    ID                               : 1
    Format                           : AVC
    Format/Info                      : Advanced Video Codec
    Format profile                   : Baseline@L3.1
    Format settings, CABAC           : No
    Format settings, ReFrames        : 1 frame
    Codec ID                         : avc1
    Codec ID/Info                    : Advanced Video Coding
    Duration                         : 3s 670ms
    Bit rate mode                    : Variable
    Bit rate                         : 10.8 Mbps
    Width                            : 1 280 pixels
    Height                           : 720 pixels
    Display aspect ratio             : 16/9
    Frame rate mode                  : Variable
    Frame rate                       : 29.970 fps
    Minimum frame rate               : 28.571 fps
    Maximum frame rate               : 31.579 fps
    Resolution                       : 24 bits
    Colorimetry                      : 4:2:0
    Scan type                        : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame)               : 0.391
    Stream size                      : 4.73 MiB (99%)
    Title                            : Core Media Video
    Encoded date                     : UTC 2010-07-04 23:38:33
    Tagged date                      : UTC 2010-07-04 23:38:37
    
    Audio
    ID                               : 2
    Format                           : AAC
    Format/Info                      : Advanced Audio Codec
    Format version                   : Version 4
    Format profile                   : LC
    Format settings, SBR             : No
    Codec ID                         : 40
    Duration                         : 3s 691ms
    Bit rate mode                    : Constant
    Bit rate                         : 63.6 Kbps
    Nominal bit rate                 : 64.0 Kbps
    Channel(s)                       : 1 channel
    Channel positions                : C
    Sampling rate                    : 44.1 KHz
    Resolution                       : 16 bits
    Stream size                      : 28.7 KiB (1%)
    Title                            : Core Media Audio
    Encoded date                     : UTC 2010-07-04 23:38:33
    Tagged date                      : UTC 2010-07-04 23:38:37
     
  18. FlipperJ

    FlipperJ New Member

    42
    0
    Dec 12, 2002
    Where else,...
    Hi guys! Sorry to jump in but I'm having some problems finding an answer for this probably simple but annoying problem: no matter what settings I seem to use to transcode my m4v/mp4's for streaming (handbrake) TiVo is stretching the picture vertically so people are a bit skinny. It's not horrible but it's noticeably.

    I've searched for days through the 'community' and tried different fixes but nothing works, in fact I think I've caused TiVo to transcode what were native files so streaming is slower and still out of aspect for most of my movies. I suspect there's an answer posted somewhere but could someone be so kind as to point me in the right direction?

    I'm so close - Streambaby is awesome - but the widescreen thing is a deal-breaker.

    Thanks!
    Flipper
     
  19. PoobBubes

    PoobBubes Member

    41
    0
    Jun 30, 2010
    I just installed pyTivoX on my iMac (10.6.4). The pyTivo part works fine, but no matter what I try I cannot get StreamBaby to show up on the Tivo (Premiere). Does anyone know some things to try? I have tried to open a port in my router and I have manually set the ip in streambaby.ini to my pc's ip address. Are there any other thing I can try?
     
  20. Phantom Gremlin

    Phantom Gremlin New Member

    1,555
    0
    Jun 20, 2002
    Tualatin,...
    I don't use Streambaby. But since nobody else has jumped in ...

    You've given people very little information to go on. Here are some questions or ideas that might help:

    • SD or HD?
    • which TiVo?
    • component output? HDMI?
    • have you locked your TiVo output to a particular format such as 720P?
    • are you using the latest Handbrake, or still on 0.9.4?
    • where are the Handbrake settings coming from? Is that something that Streambaby controls directly? Handbrake is very highly configurable.
    • what happens when you toggle the "Aspect" button on your remote?
    • what happens when you change aspect ratios on your TV?
    • when you use VLC to display your videos on your PC or Mac, is the aspect ratio OK?
    If you can't get any help here, I suggest you read everything you can on handbrake.fr and then try their forums. Also, have you carefully studied the streambaby wiki and getting started pages, etc?
     

Share This Page